mrava je napisao/la:Malo se džem prohladi par minuta pa onda ulijevaš u zagrijane staklenke
Ja pak radim to na način da u vruće staklenke (zagrijane u pećnici na 100 stupnjeva) ulijevam vrući džem ispod kojeg zagrijavam do zadnjeg.
Sada je: 03 kol 2026, 15:28.
mrava je napisao/la:Malo se džem prohladi par minuta pa onda ulijevaš u zagrijane staklenke
mmar je napisao/la:Onda u svaku teglu na vrh pekmeza kapnem malo ruma ili malo rakije da se razlije po površini, zatvorim poklopcem i to je to.
Nikad mi se ništa nije pokvarilo, maksimum stajanja mi je bio godinu i pol. I nikad ne stavljam konzervanse ni želine ili želatine, kak se to već zove.

Adorabla je napisao/la:teutonija je napisao/la: marmelade i ostalo nikada ne stavljam vise od 20% šećera.
Trenutno ukuhavam višnju za to što vi zovete džem, marmelada, pekmezUglavnom voće s 20% šećera i iskuham vodu (da bude gušće)

, imam staklenke s metalnim čepovima na navoj ,al ne drži tu tekuću vruću smjesu naopačke. 
Solea je napisao/la:
i dalje nisam shvatila, iskuhavaš koju vodu? dugo kuhaš voće sa šećerom i miješaš dok većina tekućine (voćnog soka) ne ispari?
ajd pliz, napiši korak po korak svoj postupak odnosno cijeli recept sa svim količinama i vremenom kuhanja.

teutonija je napisao/la:A meni kad okrenem tak zatvorene staklenke s kipućim pekmezom sve šikne van.![]()
, imam staklenke s metalnim čepovima na navoj ,al ne drži tu tekuću vruću smjesu naopačke.

Adorabla je napisao/la:da, kuham dulje da ispari sto više soka i dok ne dobijem gustoću koja mi odgovara odnosno dobijem gušći pekmez ili kakogod se to zvalo.
).
.

)

folne je napisao/la:
DAjte mi recite za orahovicu -jesu li orasi još uvijek ok za to il je prošao voz?
najbolje ih je pripremiti o svetom antunu (13.6.)

lara.b je napisao/la:jagode polako na 8 kn..samo da znate![]()

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.