Sada je: 10 svi 2026, 08:31.

Ljetna platnena parlaonica (20.dio)

Moderator/ica: nevenera

Ljetna platnena parlaonica (20.dio)

PostPostao/la noah » 01 srp 2012, 15:32

Evo mene sa još par pitanja, da li su platnene odoista tako široke, jer moj malecki uširoko puzi i to ispravljamo pa valjda ne bi trebala pelena tome smetati?! Inače mm je pristao na platnene, tako sam sretna, jedino neznam da li da počnem sa flafi ili rodinom pusom ili da naručim istovremeno po tri od obe firme za početak,jeste li vi odjednom naručile svih 20 pelena odmah bilo od istog proizvođača ili raznih ili ste postepeno kupili npr. 6 pelena pa isprobavali kako ide, pa onda preostalih npr. deset?Da li je njima preko noći platnena za guzu jako mokra,odnosno da li se preko noći brzo osuši ili treba presvlačit jednom? Hvala na prijašnjim odgovorima! :) :kiss
N 18.08.2011.
T 23.01.2008.
Naše dvije zvijezde doputovale sa nebeskog svoda u mamino i tatino srce...
noah
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: Proljetna platnena parlaonica (19.dio)

PostPostao/la Mala Bornica » 01 srp 2012, 17:05

imam najvise po 3 iste pelene. a one koje imam samo po jednu rado bo jos jednu:). tako da meni bi pasalo da imam po dvije :lol. i sada kad kupujem kupujem nesto sto nemam, jer zelim isprobati :lol.

kad sam pocela kupovati, kupila sam nesto novih nesto rabljenih, od forumasica :kiss .

ima nekoliko stay dry linera i to stavim po noci. (mada sada kad je tako toplo stavim mu jednokratnu po noci, disana mi se cini predebela, a pul, sta ja znam... )

lorena hvala za savjete...
B, 2001.
E, 2002.
D, 2011.
Mala Bornica
Sunčeko

PostPostao/la nevenera » 01 srp 2012, 19:17

ja sam naručivala malo po malo no već u trudnoći pa sam imala kad sam rodila njih 20
što se puzanja i širine tiče, mi smo vježbači bili i kad se puzalo koristila sam preko dana, kad sam znala da će bit budan uže modele, bb like npr, a kod spavanja šire, nakon što je skužio četveronožni i počeo to radit češće više nisam gledala.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la gilakova » 02 srp 2012, 13:54

Lorena je super je ovo sa švedskima al sad je tako vruće da samo gledam da joj olakšam i više joj to ne stavljam. Da je zima bih...ME coveri su super ali su joj preveliki...tako je mrvava ima samo 3,5 kg pa jedan cover-1 kakanje izdrži...
Ustalilo nam se kakanje: ujutro i navečer juhu i hvala d Bogu!
slika
gilakova
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mala Bornica » 02 srp 2012, 20:32

Ima netko imse vimse vuneni cover, koji se nudi na pelenku?
B, 2001.
E, 2002.
D, 2011.
Mala Bornica
Sunčeko

Re: Ljetna platnena parlaonica (20.dio)

PostPostao/la noah » 02 srp 2012, 21:09

Da li ima još kojih proizvođača platnenih pelena osim bb like, koje su uže, čitala na nekim forumima da su pp odoista dosta široke i da pri puzanju i pri dizanju i hodanju smetaju u kretanju, dok neki tvrde da su mekane pa bez obzira na širinu ne ometaju kretanje. sad mi je to jedina zapreka ka platnenim, ta širina, neznam kaj da mislim!? :conf
N 18.08.2011.
T 23.01.2008.
noah
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nevenera » 02 srp 2012, 21:21

ne znam što reći
znam da su od nature uži modeli. bar mi tako rekoše
što se širine tiče, rekoh, mi smo vježbači bili, imali široku bazu koju smo ispravljali, sve u platnenima prošli :dunno
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Mala Bornica » 02 srp 2012, 22:41

I mene je mucilo smeta li mu platnena u motorickom napretku, ali sada vidim da ne smeta. Za vjezbace ne znam, nemam iskustva.
B, 2001.
E, 2002.
D, 2011.
Mala Bornica
Sunčeko

PostPostao/la Mala Bornica » 02 srp 2012, 22:43

E da, najuzi model pelene koji imam je dnevni racman. Mib pelena je isto uska, ali to smo prerasli a vise nema za kupiti. Dnevnog racmana sam kupila i babycentru u slo.
B, 2001.
E, 2002.
D, 2011.
Mala Bornica
Sunčeko

PostPostao/la noah » 03 srp 2012, 10:26

http://www.chibolo.com/index.php/platnene-pelene-chibolo.html

Da li je neko od vas koristio ili čuo iskustva o ovim bambusovim pelenama, da li spadaju u uže ili glomazne pelene, da li su manje ili više prozračne od pamuka?

Pogledala sam od nature, da su super osim što često drukeri otpadaju po iskustvu mama, a pogledala sam i racman isto su ljepe, neznam da li su u dućanu skuplje nego online, imaju na svojoj stranici i rabljenih puno jeftinijih neznam da li se isplate rabljene uzeti?
N 18.08.2011.
T 23.01.2008.
noah
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nevenera » 03 srp 2012, 13:10

chibolo nikako!
mislim da sam čitala da se raspadaju, zato su jako jeftine.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Mala Bornica » 03 srp 2012, 20:40

Nisam sigurna za cijenu racmana, ja to pogledam pa zaboravim, znam da nisu jeftine. Kod dnevnog racmana je jedini ajmo reci nedostatak taj sto osim uloska koji dodje s pelenom tesko stane dodatni. Ali za dan nije to ni bitno.
B, 2001.
E, 2002.
D, 2011.
Mala Bornica
Sunčeko

PostPostao/la noah » 03 srp 2012, 21:58

Ma meni je bitno da su racman pelene uže, sve mi ove druge karakteristike odgovaraju. Jedino još jedno pitanjce i neću više dosađivati, Kushies pelene mi izgledaju na slici baš dosta uže od ostalih, baš su onak ljepo sužene između nogu u odnosu na gornji dio pelene u struku ko ljevak, jedna mama ju je isto tako opisala, šta vi mislite o kushies? :)
Zadnja izmjena: noah; 03 srp 2012, 22:02; ukupno mijenjano 1 put/a.
N 18.08.2011.
T 23.01.2008.
noah
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nevenera » 03 srp 2012, 21:59

ja sam ih popljucala i prodavala pa odustala :hahaha sad je često u njima po danu
jesu, uske su :dada
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la noah » 04 srp 2012, 16:22

http://minigreeny.com/platnena-pelena-kushies-ultra-lite-green-wobbly-squares.html
Neznam bih li ove iz linka naručila, za početak tri ili kushies basic, ove AIO mi se čine najužima i jednostavnim za uporabu, ali u opisu pelene ima u sredini slojeva pelene poliestera, uz ovu plastiku izvana koja je stalno na njima ,dok basic nema taj umjetni sloj u sredini i nepropusne gaće mogu obući ili ne moram ovisno o prilici, ali pak ove aio ipak mi se čine lakše za puzanje i kretanje, koji je vaš savjet? :dunno
N 18.08.2011.
T 23.01.2008.
noah
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nevenera » 05 srp 2012, 12:35

AIO su lakše ali i brže procure. meni damjan spava cijelu noć u platnenoj fitted s pul coverom - i ne procuri. preko dana bude u AIO i desi se ako je duže od 3h ili ako se masovno zapiša da procure. ja bih uzela ove, ali ne bih se bazirala isključivo na njima, ako me kužiš. uzela bih (da sam kupujem) 3 od rode i to nježnu pusu jer mi je super nježna, 3 od flafija s odvojivim i 3 s ušivenim uloškom, par ovih kushies AIO, pa rod nature, par BB like i par mutt like. (ovo je ako ne naručuješ izvani)

što se puzanja tiče, tin je puzao i propuzao u svima.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la noah » 06 srp 2012, 11:05

hvala neve na odgovoru, neću se bazirati na tim užim iliti na jednom proizvođaču, danas radim prvu narudžbu na minigrennyu :luv , ili ako ima tko još bolju našu web prodaju sa raznim rodovima platnenih!
N 18.08.2011.
T 23.01.2008.
noah
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la noah » 07 srp 2012, 21:28

Roda ima popust na pelene, one organske, poljubac prirodi su sada 80 kn!
Neve, do kada je tvoj Tin bio u pelenama? Da li su ove sa univerzalnom veličinom dovoljne do kraja peleneštva?( od flafi i rode) naime ovi iz flafija kažu da ako treba da mogu sašiti i veće bez obzira kaj ih zasada nema u web trgovini. Pitam jer je moj Tin duže bio u pelenama do 2 i pol god. dnevna pelena, pa valjda će veličinom izdržati do tada! :dunno
Narudžba poslana za flafi, rodu i kushies! Privlači me ovaj popust na još rodinih pelenica ali ako su flafice bolje šljivim popust!
Šteta kaj roda nema odvojivi uložak na kopčanje, jer mi se čini ta varijanta bolja od pocket pelena ili ovih dugo sušećih sa ušivenim uloškom, ako se ne varam!?
N 18.08.2011.
T 23.01.2008.
noah
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Ovan » 07 srp 2012, 23:16

Noah, bas ti hvala na info za popust. Taman mislim kupovat jos pelena, pa da spremni docekamo zimu. Sad se sve susi u tren, ali za zimu nam treba malo vise pelena, pa da smanjimo koristenje susilice.
Ja za sada imam rodinu pusu i njeznu pusu. Mislim se da li uopce uzimat koju plisanu, bambus ili pusa prirodi? Koliko sam citala vase ocijene najbolje su se pokazale ove dvije koje imam. Meni osobno je puno draza rodina pusa, pocketica sa usivenim uloskom, nju koristim i za noc s dodatnim uloskom.
Mislim da sam vec pisala, ali njezna pusa mi je vec nekako mala. Ima neko slicno iskustvo da je ova pelena, one size pre mala?
Trebam uzet i koje zastitne, rodine su mi se pokazale bolje od flafi. Sada imam M velicinu koja je 5-9kg, pa cu nabavit i koje L. Sta mislite hoce li mi uopce trebat XL? Ne znam da li da uzmem i tu velicinu s obzirom da je popust?
ja 80' - ok, dok se ne dokaze suprotno; mm 76' - oligoastheno
06/11 - 1. IVF Cito - 14. dpt beta 133!

slika
Ovan
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Inkić » 08 srp 2012, 00:20

Cure,

evo da vam se pridružim u parlaonici o platnenim pelenama. :) Pozdrav svima!

Mi jako volimo naše platnene. Imamo svašta. Kombiniramo i tetre u finim mekanim švedskim i super su nam.

U potrazi sam s nekim dobrim pocekticama ili nekim AIO.

Ove su mi preeedivne. Ima li netko iskustva?

http://www.totsbots.com/products/range/easyfit/

Kakve su njihove zaštitne?

Meni se recimo ME zaštitne uopće ne sviđaju. Mom mališi čičak toliko izdere (poveći )trbuščoć da je to strašno :/ Morat ću nabaviti s drukerima.

I još nešto, da li vašim bebačima smeta kada imse cover usijeće u nogice i trbuh?
Inkić
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Inkić » 08 srp 2012, 00:23

I još nešto, meni rodine pelenice nikako nisu dobre. :/ Imam ih od moje malene curke, sada ih koristim za sinčića i ofucale su se puno više od ostalih. Neuredno su sašivene. Meni to smeta :/ Možda su se popravile unatrag tri godine???
Inkić
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la nevenera » 08 srp 2012, 06:52

noah je napisao/la:Neve, do kada je tvoj Tin bio u pelenama?
bio je u pelenama do malo prije drugog rođendana, tad se odviknuo. bio je u OS pelenama i L AIO
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la noah » 08 srp 2012, 16:26

Ovan je napisao/la:Ja za sada imam rodinu pusu i njeznu pusu. Mislim se da li uopce uzimat koju plisanu, bambus ili pusa prirodi?
Pusa prirodi su identične nježnoj pusi samo je razlika u organskom i nebjeljenom pamuku, tako piše u opisu pelene na njihovoj stranici. Bambusove su još bolje upijajuće za noć od obične pamučne fitted, tako kažu ja nemam iskustvo, a iz flafija isto govore da su za noć idealne te babmbusove.
Ja ću zasigurno odabrati na probu još 2 poljubac prirodi i jednu bambusovu.

Mislim da sam vec pisala, ali njezna pusa mi je vec nekako mala.

Ja baš jutros čitala o toj temi na rodinom forumu, kažu da to tako odoista izgleda ali da kad djeca debelo propužu i prohodaju da se smanje i drugačije rasporede masni jastučići sa ravijenijim mišićima na guzi i butićima i da djete bez problema u nju stane, da stane djete od 17 kg, e sad za one ekstremne buce neznam, ja mislim da će mom izdržati i flafice i rodine jer je srednje građe. Nisam još probala ali vjerujem iskustvu majki.
Meni se jako sviđaju one zaštitne gaće od vune, one se vjerovatno ne koriste sada preko ljeta ili da?
N 18.08.2011.
T 23.01.2008.
noah
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la silki » 08 srp 2012, 20:25

vuna je zakon za ljeto jer koža u vuni diše. nije vruće kao u jednokratnim ili pul coveru. probaj.
mi smo napokon u platnenima :yess
niti jedan cover nije mi bio tako malen da bi išao ispod pupka pa sam čekala da se skroz osuši.
do sad, za divno čudo, nisam imala mother ease sandy. dobila sam 5 kom newborn pelenica. mrak su :dada
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PostPostao/la nevenera » 08 srp 2012, 20:29

vunu koristila s tinom i ljeti a i sad sam mislila koristit, samo se ne zapiša više toliko kao prije pa je zasad PUL dovoljan
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la olja2208 » 08 srp 2012, 22:54

meni su, od svih koje imamo, najuže i najmanje natura pelene fitted, ali istina je, nekako se sve to rasporedi drugačije na guzi i butićima, da ih mogu i veći klinci nositi, uglavnom do kraja pelenaštva.
Ja gotovo uvijek za noć stavim fitted ili split + pul cover, AIO isto koristim samo za dan.
Ovan je napisao/la:Sta mislite hoce li mi uopce trebat XL?
to ti zavisi koliki će biti bebac i koliko dugo će nositi pelene, nama s curkom nije trebao XL, iako mi većinom imamo OS, ali i ove pelene koje imamo u veličinama, kupovala sam do L.

Inkić je napisao/la:Meni se recimo ME zaštitne uopće ne sviđaju. Mom mališi čičak toliko izdere (poveći )trbuščoć da je to strašno :/ Morat ću nabaviti s drukerima.
nama su ME s drukerima jedne od boljih.

cover se ne bi trebao baš usjeći u nogice i trbuh, ok, možda mrvicu da se vidi trag ali nikako da im to smeta. :dunno

ja imam 2 vunena covera ali nikad nisam postala majstor za linoliziranje, pa onda, dok to propisno obavim, radije stavim pul a tek s vremena na vrijeme vunene :ajme
S. 2007. G. 2010. V. 2012. P. 2014.
slika
olja2208
ja bih htjela imati more 24 sata

PostPostao/la noah » 09 srp 2012, 00:41

Proučavala sam mother easy i naturu na njihovim stranicama.po forumima mother svi jako hvale, mislim da će mi i to biti opcija za daljnje isprobavanje, nakon što isprobam flafi, rodu i kushies. Za naturu kažu da su dobre, i da jesu manje ali da su malo tvrđe od flafinih i da bez obzira kaj je flafi glomaznija da ne ometa ništa više kretanje bebe od užih p. jer je full mekana, a i kažu da drukeri kod naturinih brzo popucaju, e sad svatko ima svoje dojmove i veće ili manje zahtjeve, na meni je da isprobavam po redu vrste. Ali budem malo pomalo kod kupovanja probala i naturo bez obzira na loše kritike, jer ima i onih koji su zadovoljni a i ja sam full znatiželjna...baš sam se zaljubila u platnene na daljinu...kako će tek biti kad nam dođu u prvu uporabu...nadam se da se neću razočarati od te silne volje i želje za pp! :)
N 18.08.2011.
T 23.01.2008.
noah
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la noah » 09 srp 2012, 00:54

I još nešto, meni se čini, odnosno ja mislim da se bolje opere split pelena iliti pelena sa odvojivim uložkom na kopčanje nego fitted, jer je lakše mašini oprat nešto u odvojivim slojevima, nego debelo i kompaktno? Imam filing da bi se ta mokraća bolje isprala iz odvojivih slojeva nego zgusntih, jer neki kažu da se pp znaju usmrditi možda je to razlog kod fitted ili nisam u pravu?
N 18.08.2011.
T 23.01.2008.
noah
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nevenera » 09 srp 2012, 06:57

sve se dobro opere, samo je u sušenju riječ. ušiveni uložak se duže suši od split.
što se smrada tiče -oprane ne smrde- ako dugo stoje čekajući pranje ili je kanta za njih loša onda znaju zasmrdit (do pranja).
fleke od kakice ostanu, kao što ostanu npr na bodyju kod onih koje koriste jednokratne ali im izleti sa strane. ima dm sapun koji to dobro skida.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la noah » 09 srp 2012, 07:58

Dobro onda, ma čitala sam po iskustvu nekih majki da i nakon pranja i sušenja znaju smrditi :dunno , a kaj se tiče sušenje sam svjesna da ću fitted duže sušiti...ma kad promislim i logično je da su proizvočađi to napravili tako da je moguće dobro oprati, odnosno da voda i prašak prodru do dubine pelene i da ju operu dobro i u dubljim slojevima...nadam se ...
N 18.08.2011.
T 23.01.2008.
noah
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Sljedeća

Natrag na Platnene pelene

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.