Sada je: 25 kol 2026, 11:17.

pulmolog - srebrnjak - kantrida

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

pulmolog - srebrnjak - kantrida

PostPostao/la nevenera » 23 srp 2012, 09:54

dobila sam uputnicu i za tina i za damjana za pulomologa.
tin je imao više puta bronhitis, prve godine jaslica nekih 4x, ove godine 2x i evo sad i bez jaslica danas opet ima bronhitis (sad me naravno strah da damjan ne dobije od njega :gaah )
damjan je imao bronhitis 2x. prvi put kad ga je pokupio od tina, a drugi put nedavno (tin je bio zrav). oba puta smo završili u bolnici.
kod damjana pedica sumnja na gerb kao uzrok bronhtisa, kod tina sumnja na neku alergiju (ako sam dobro kužila).

zvala sam broj koji sam dobila pa se javilo da su svi zauzeti ali se može naručit mailom pa bih ja tako.moja pedica je rekla da pitam treba li uputnica za bolničko liječenje za damjana ili ambulatna ali su mi na telefonu rekli da treba prvo ambulatno riješit :dunno
pedica je spominjala neku cijev u nosu za damjana i praćenje 24h. kako se doji s tim u nosu? jel na srebrnjaku mogu ja bit s njim ako sam dojilja ili ne? smiju li mame bit s njima u sobi? ako ne smijem bit s njim mogu li ostavit izdojeno ili daju ad?

e sad što me točno zanima:
- kako izgleda obrada ambulatna kod tina a kako bi mogla izgledat kod damjana ? koliko traje, što im rade?
- jel se čeka dugo iako si naručen (pitam zbog damjana i dojenja - doji isključivo ležećki)?
- odgađaju li preglede a da ne jave?
- što mi treba od dokumentacije za pregled? osim uputnice. trebam li ponijet kartone ili otpusna pisma? otpusna za damjana iz bolnice?
- čula sam da se čeka po 2 mj na pregled - što ako oni budu bolesni tad, odgađa li se pregled i dobijemo novi termin ili sve ispočetka?

meni trenutno ništa više ne pada na pamet, molim bilo koji savjet ili bilo što da vam padne na pamet a možete smatrat korisnim da zna netko tko nije iz ZG da mi napišete
Zadnja izmjena: nevenera; 20 ruj 2012, 12:28; ukupno mijenjano 1 put/a.
nevenera
idejni kreator MUD-a

Re: pulmolog - srebrnjak

PostPostao/la Liv Tyler » 23 srp 2012, 10:09

Neve nemam ti pojma ništa o ovome što si napisala ali sam te samo došla :hug
Vibram da će sve proći dobro.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la Sreca najveca » 23 srp 2012, 10:12

Nisam imala iskustva sa Srebrnjakom (puj puj puj) pa ti na većinu pitanja ne mogu odgovoriti.

Što se tiče tvog boravka u bolnici, trebalo bi vrijediti pravilo da do 6 mjeseci starosti djeteta mame svakako mogu biti uz dijete. Ali tu sigurno prednjače pravila svake bolnice za sebe.

A što se tiče dokumentacije, ponesi sve što imaš. Neka ti pedica prepiše iz kartona na povijest bolesti sve Tinove bronhitise i terapije. Doktori kod kroničnih boleština vole imati što više toga. Naš otorinac u Klaićevoj je za Ivonine upale uha htio ama baš sve - svaku upalu, svaki atb, svaki nalaz krvi i brisa.
P 07.02.2007. :luv
I 27.11.2009. :luv
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la palunkica » 23 srp 2012, 10:40

ta cjevčica 24 sata se zove PHmetrija.

http://www.bolnica-srebrnjak.hr/hr/gore/24-satna-ph-metrija-jednjaka/

U Klaićevoj roditelji ne smiju biti, za Srebrnjak ne znam, ali koliko znam oni su dosta fleksibilni i vjerujem da se može dogovoriti
zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

PostPostao/la nevenera » 23 srp 2012, 10:46

to je to, koliko sam shvatila nju, to je to.

za boravak sam mislila pošto dojim da mi je normalno da budem i ja, jer ne može bit normalna tj točna ta pretraga ako mu daju da jede nešto što inače ne jede i na način na koji to inače ne radi tj na bocu.
na njihovoj stranici vidim da imaju apartman za roditelje i dijete i kako to traje samo 24h ozbiljno se bavim mišlju da uzmemo apartman.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la sretna22 » 23 srp 2012, 13:38

Za Srebrnjak znam dosta jer sam prosla cuda sa Svenom (braco) koji ima tesku astmu i jos uvijek ide jednom mj. gore na pracenje iako mu je 13 g. :nesvist

Dakle, bebe su s mamama! Dojenje je gore jako cijenjeno i da pace potice se mame koje imaju klince s pulmoloskim tegobama da doje jer dok god su na prsima te tegobe su lakse, kad prestanu cicati ako je suđeno bolest prelazi u tezi oblik.
Pretrage po dolazku su one osnovne vađenje krvi (iz uha), slikanje pluca, spirometrija, bronhoskopija(u koliko se sumnja da je u plucnom sekretu bakterija, bebe se uspavljuju na bronhoskopiji jer ju je nemoguce izvesti na budno) kad se probudi nista ga ne boli niti osjeti da mu je rađena pretraga (ja ju radila na budno s 15 g.) jedino sto odrasli nesmiju jesti nakon pretrage da im nebi hrana otisla u krivu rupu no s obzirom da bebe te rupe nemaju formirane i tako i tako jedu na lezecki mogu normalno cicati cim se probude :mrgreen
Moguce da ce vas poslati na fizioterapiju (fizic ce mu lupkati po leđima da se sto vise pokusaju otvoriti disni putevi i da izkaslje sto ima)
ako budete u bolnici imat ce takve vjezbice 2-3 puta dnevno!
Treba ti uputnica (obavezno uzmi na kojoj ce pisati bolnicko lijecenje da te nebi vracali), povijest bolesti + svi papiri od rođenja (to sto je ranije rođen njima puno znaci) i sve papire od Tina da se moze usporediti i da vide da ste slican problem vec imali.
Gore su svi jako srdacni i jako vole mame koje se kuze i koje pokazuju zelju i volju jer onda oni imaju pol posla manje.
Ako ides s Tinom, on ce biti u sobi s drugim klincima njega ces moc posjecivat kad hoces (posjete su kao u neko vrijeme ali je bolnica dosta otvorenog tipa i promenada roditelja je stalno) ;) na odjelu je jaku puno sestara i tehnicara u smjeni jer klinci hdaju po hodniku i druze se u sobi za druzenje (imaju telku, igre drustvene, animatoricu, a stariji cak i uciteljicu koja s njima radi skolski program da ne zaostaju u skoli).
Bolnica je djecja i svi su gore veliki strucnjaci i krajnje strpljivi i ljubazni s malim pacjentima :luv Pretraga je kroz dan puno pa se stalno nesto desava.
Ne ceka se dugo za doc na red ali kad ides na redovne kontrole najbolje se naruciti odmak po odlazku s obavljenje kontrole da te ne stave na red za 2 mj. Veceras cu pricat s mamom pa ju pitam za tu cjevcicu al mislim da Sven to nije nosio :dunno
MAMIN HAHAR 14.05.2012.
sretna22
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nevenera » 23 srp 2012, 14:09

za tina sam dobila amubulatno uputnicu i za damjana isto
s tim da mi je pedica rekla da pitam za damjana jel treba bolnička ali kad sam nazvala rekli su da ide prvo preko ambulante
hvala na info :dada
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la † Sanika » 23 srp 2012, 15:59

tin je imao više puta bronhitis, prve godine jaslica nekih 4x, ove godine 2x i evo sad i bez jaslica danas opet ima bronhitis

Draga, ja bi te samo htjela malo umiriti. Ako ti je dijete osjetljivo na bronhije, svaka prehlada otići će mu na bronhitis. Tako je nama bilo s Paulom, a Maksimu pak sve ide na laringitis. Što je po meni još gore.
Nisam sigurna da vam treba ova gnjavaža s pregledima, jer sve je to normalno i prođe. Bilo da je alergijski ili nije. Sve se to do cca 6 godine smanji, smiri, nestane.
Pauli je jako pomogao Fluxotide preko onog babyhalera. Ako bi s tim krenuli na vrijeme, odmah na prvi znak bronhitisa, sve bi prošlo brže. I to za par dana.
Uglavnom, :kiss
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Anamari » 26 srp 2012, 16:57

Sanika je napisao/la:
tin je imao više puta bronhitis, prve godine jaslica nekih 4x, ove godine 2x i evo sad i bez jaslica danas opet ima bronhitis

Draga, ja bi te samo htjela malo umiriti. Ako ti je dijete osjetljivo na bronhije, svaka prehlada otići će mu na bronhitis. Tako je nama bilo s Paulom, a Maksimu pak sve ide na laringitis. Što je po meni još gore.
Nisam sigurna da vam treba ova gnjavaža s pregledima, jer sve je to normalno i prođe. Bilo da je alergijski ili nije. Sve se to do cca 6 godine smanji, smiri, nestane.
Pauli je jako pomogao Fluxotide preko onog babyhalera. Ako bi s tim krenuli na vrijeme, odmah na prvi znak bronhitisa, sve bi prošlo brže. I to za par dana.
Uglavnom, :kiss

Potpisujem u potpunosti.
Moja Anamari je od godine dana do treće godine imala jedno 8 puta bronhitis.Svaki put smo završili na hitnoj na Srebrnjaku.Tamo su joj dali Ventolin i nos čistili.Standard prvo ti vade krv mjere temp.KAd nije teško disala išli smo kod njezine ped. i tam je imala inhalacije Ventolin.Ona je uvijek govorila da A. ima Astmu. :strah
No kupili smo babyhaler to su mi rekli na Srebrnjaku i svaki puit kad bi zapištila odnosno pluća davali su joj Ventolin.Odmah par dana koristila i prestalo.KAko došlo tako i otišlo.PA smo granule koristili.Fluxotide.I kak smo ambulatno išli na Srebrnjak na pregled.dokt. primarijus Raos nas je uputio na test za alwergiju.Hvb nije bila na niš alergična.I na pregledu dok. nam kaže da to nije astma kak je tvrdila njezina ped. nego virusni bronhitis.I da do 5 godine če prestat.ZAdnji put je imala s tri god. sad ima 5 i pol i više nikad nije imala.NAjgore je to kaj klionci neznaju ispuhat nos pa se sve spusti na pluća.
poletarka Anamari 09.03.2007.

Nika 13.12.2011.
Anamari
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nevenera » 26 srp 2012, 20:22

dobili smo termin 23.11. :ajme
s tim da su me pokušali odgovorit od dolaska jer je beba mala.ja rekoh da će tad imat skoro 8 mj :whew

moja pedica nije zadovoljna terminom pa je zvala rijeku, njima je phmetar pokvaren, zove opet sljedeći tjedan. primit će nas tamo prije al ne dok to ne poprave jer nema smisla dolazit 2x i da obrada nije kompletna.

namjera mi je uzet apartman, ako imaju.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Dobri andjeo » 01 kol 2012, 21:58

mislim da se u klaicevoj ne ceka. a imas i u vinogradskoj , ma imas to i na rebru a ne ceka se. btw to je sada neki trend, svima koji nemaju dokazanu alergiju predlazu i rade(ako pristanu, mi nismo ) ph metriju i sumnjaju na gerb ili lpr. malo sam po netu proucavala i nasla na stranim jezicima da se u biti ne zna kaj je prije nastalo , jer kod vecine astmaticara naden je gerb ili lpr no ne zna se jel prije nastane gerb ili lpr. uglavnom ako nadu gerb ili lpr (uguglaj malo LPR) imas od bodoena dobar clanak a ujedno ti preporucam da odes k njemu ( privat ti je u pol. echo u zg , a inace u vinogradskoj ) pa nek on odluci treba li ili ne ta invazivna pretraga. nama je recimo rekao da ne treba a na srebrnjaku je dok stalno inzistirao .
uglavnom nemoj zuriti jer to ipak je invazivna pretraga a vidi se i po nekim drugim pokazateljima (nadrazeno grlo , i sl -orl ce vidit ) jel ima naznaka ili nema i treba li ili ne ph metrija.
bodoen ti je doktor koji je orl i bas se bavi djecom a posebno je proucavao lpr i gerb.
"Ja sam Alfa i Omega,Prvi i Posljednji,Početak i Svršetak!"
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la zara01 » 16 kol 2012, 11:42

Što se tiče srebrnjaka sve riječi pohvale.Godinama smo tamo.Radili smo i ph metriju,ali ne tako mali,ja sam ju odbila ranije....Što se tiča ostanka s djetetom apartman je 250 kn,ima uvijek slobodnih i ako treba možeš ostati i s puno većom djecom nego je tvoj stariji,tak da nema brige....Al ph metrija se ne radi ambulantno,tako da će te na 1.pregledu obraditi i reći što dalje,možda ti čak ni ne preporuče ph metriju.Gužva je jedina zamjerka,ali puno toga obaviš u 1.danu.....
T&T
zara01
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: pulmolog - srebrnjak - kantrida

PostPostao/la nevenera » 20 ruj 2012, 12:39

dobili smo termin na kantridi prije srebrnjaka pa sam s damjanom išla tamo. za tina tek moram zvat.
sve su mame koje su tamo bile, bile i na srebrnjaku i imaju samo riječi hvale za srebrnjak.

evo info za kantridu ako kome treba

postoji jedinica za centralno naručivanje, nas je naručila pedijatrica i došli smo na red isti tjedan
rečeno je da dođemo u 8.30 ujutro u ponedjeljak i da ćemo biti 3 dana na promatranju u bolnici.

ostala sam jako ugodno iznenađena cijelom bolnicom. imaju tri sobe sa po 5 ležajeva (2 krevetića i 3 kreveta), ima tv i dvd, sve je čisto, uredno.
ono što je najvažniji svi su preljubazni. od sestara do doktora, sve ih možeš pitati, svugdje - ja sam doktora srela na odlasku na parkingu pa me nešto pitao i kako je bila kiša predložio da idem autocestom.

jedini je problem što nema smještaja za mame-čak ni za dojlilje - preko noći. 22-06 se ide u sobu.
ja sam imala "sreće" da nema mjesta a kako sam došla sama, i to iz zadra smjestili su me u sobu s damjanom i rekli da mogu spavati na bolesničkim krevetima ako ne dođe pacijent.
pacijenti su došli ali su ih smještali u druge sobe i nas su pustili na miru.
ako dijete plače dolete odmah ga utješit, podignut i smirit. nema plakanja do besvjesti.
sestrte dolaze svako malo pitati jel sve ok, treba li što.

kad sam došla sam se upisala u bolnicu. upisala sam se za prehranu. sve mame, koje imaju dijete do 5 godina, imaju pravo na 3 obroka. menza je u nekoj lijevoj zgradi ali sestre paze na dijete dok vas nema.
doručak je oko 7.30-8.15, ruičak 13.15-14.15 i večera 17-18.

prvi dan su nam uzeli sve podatke, vadili krv, mjerili temp i općenito sve vezano uz opće stanje djeteta.
vodili su nas na snimanje srca i pluća, sestra doprati i sačeka dok ste gotovi ili vas pita treba li vas čekati i znate li se vratiti.
sutradan smo opet vadili krv i radili alergotest.
treći dan smo radili kloride (znoj)
svaki dan je doktor dolazio 2-3x dnevno pogledat i poslušat damjana, pitati nešto, uz razgovor od oko 20 minuta nasamo van konzultacija gdje mi je objašnjavao, što kako i zašto.

oko 15 su rekli da smo gotovi, dali nam otpusnicu i to je to.

dobili smo singulair koristiti 3 mj, pa kontrola. tina će naručit samo moram zvat sljedeći tjedan

imamo zakazano za prvi pregled na srebrnjaku ali moram vidjeti hoćemo li ići sa svojim pedijatrom

sve u svemu, jako sam zadovoljna s rijekom. samo da se još može bit s djetetm i bilo za za +5
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Liv Tyler » 23 ruj 2012, 11:11

Draga glavno da je sve prošlo uredu. :hug

Hočeš i s T trebat ostati tri dana na Kantridi?

I što češ onda s terminom na Srebrnjaku ako opet ovdje dođete prije na red?
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la nevenera » 23 ruj 2012, 12:15

mislim da tin ne mora ostat, možda ambulatno to rješe, moram još zvati doktora

a mislila sam pitat pedicu da li da idemo na srebrnjak, čisto da vide i oni situaciju
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Liv Tyler » 23 ruj 2012, 20:56

Bit će lakše bude li tako. :)
Nadam se.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la NeaRita » 24 vel 2013, 20:13

Bok mame i tate! Dobila sam termin na Srebrnjaku, mali ima učestale bronhitise, 4 upale pluća, nalazi krvi upućuju na alergiju. Pošto smo u St već prošli hospitalizaciju zbog upala pluća i testiranja, odlučila sam se zapisati na Srebrnjak. Čula sam sve najbolje o njina, pa me zanima kako ide procedura, kakve pretrage rade, da li je obrada gotova u kedan dan, eto malo me uputite.kakva su vam iskustca sa doktorima, mi smo kod dr.Navratil. Hvala vam na odgovorima :)
NeaRita
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la zara01 » 25 vel 2013, 15:44

Uglavnom je sve gotovo za 1 dan,ne znam jesu li vas naručili za nešto posebno ili vam piše pregled i obrada.A to uključuje mjerenje,vaganje,spirometriju,alergološke testove(pikanje),vađenje krvi,bris nosa i pregled kod dr.(presluša ga,pogleda grlo,uši,porazgovara s vama.)Pikanje se očitava odmah za 20 ak minuta,a ostale nalaze dobijete na kontroli.Spomenuta dr.mi nije poznata mi smo kod dr.Turkalj i ja sam njome prezadovoljna.
T&T
zara01
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mama njonji » 26 vel 2013, 10:59

NeaRita je napisao/la:Bok mame i tate! Dobila sam termin na Srebrnjaku, mali ima učestale bronhitise, 4 upale pluća, nalazi krvi upućuju na alergiju. Pošto smo u St već prošli hospitalizaciju zbog upala pluća i testiranja, odlučila sam se zapisati na Srebrnjak. Čula sam sve najbolje o njina, pa me zanima kako ide procedura, kakve pretrage rade, da li je obrada gotova u kedan dan, eto malo me uputite.kakva su vam iskustca sa doktorima, mi smo kod dr.Navratil. Hvala vam na odgovorima :)

nas je dr. Navratil primila na hitnoj, sad nedavno
nazalost, ne znam više o njoj, al ono kratko što smo bili kod nje - ostavila dobar dojam, nježna sa djecom, razgovorljiva... :mah
M 2005
D 2009
B 2015
mama njonji
Ovisna sam
Ovisna sam

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 3 gostiju.