tin je imao više puta bronhitis, prve godine jaslica nekih 4x, ove godine 2x i evo sad i bez jaslica danas opet ima bronhitis (sad me naravno strah da damjan ne dobije od njega
)damjan je imao bronhitis 2x. prvi put kad ga je pokupio od tina, a drugi put nedavno (tin je bio zrav). oba puta smo završili u bolnici.
kod damjana pedica sumnja na gerb kao uzrok bronhtisa, kod tina sumnja na neku alergiju (ako sam dobro kužila).
zvala sam broj koji sam dobila pa se javilo da su svi zauzeti ali se može naručit mailom pa bih ja tako.moja pedica je rekla da pitam treba li uputnica za bolničko liječenje za damjana ili ambulatna ali su mi na telefonu rekli da treba prvo ambulatno riješit
pedica je spominjala neku cijev u nosu za damjana i praćenje 24h. kako se doji s tim u nosu? jel na srebrnjaku mogu ja bit s njim ako sam dojilja ili ne? smiju li mame bit s njima u sobi? ako ne smijem bit s njim mogu li ostavit izdojeno ili daju ad?
e sad što me točno zanima:
- kako izgleda obrada ambulatna kod tina a kako bi mogla izgledat kod damjana ? koliko traje, što im rade?
- jel se čeka dugo iako si naručen (pitam zbog damjana i dojenja - doji isključivo ležećki)?
- odgađaju li preglede a da ne jave?
- što mi treba od dokumentacije za pregled? osim uputnice. trebam li ponijet kartone ili otpusna pisma? otpusna za damjana iz bolnice?
- čula sam da se čeka po 2 mj na pregled - što ako oni budu bolesni tad, odgađa li se pregled i dobijemo novi termin ili sve ispočetka?
meni trenutno ništa više ne pada na pamet, molim bilo koji savjet ili bilo što da vam padne na pamet a možete smatrat korisnim da zna netko tko nije iz ZG da mi napišete

na odjelu je jaku puno sestara i tehnicara u smjeni jer klinci hdaju po hodniku i druze se u sobi za druzenje (imaju telku, igre drustvene, animatoricu, a stariji cak i uciteljicu koja s njima radi skolski program da ne zaostaju u skoli).