Postao/la † Sanika » 22 kol 2012, 11:39
Galicia, ja sam se jaaako dvoumila oko svoje druge amniocenteze, doslovno sam došla na naručeni termin kod dr. Kosa i skoro odustala. Dijete se, dok stignu nalazi amniocenteze ( pa i ovi brzi iz Slovenije ) već osjeti, rita se u buši, to je već prava majušna beba i znala sam da u slučaju da ima DS ne bi pobacila. I bojala sam se i rizika koji nosi amniocenteza. I sve mi je to s amnio bilo bzvz.
Indikacija je bila loš kombinirani i 40 godina. Uredan UZV nalaz. Pitala sam Kosa što mi savjetuje. Rekao je da bi je on, bez obzira na uredan UZV, napravio s tim nalazima i svojoj ženi.
Pa sam je odradila.
Mislila sam si, ok, ako nije dobro, neka barem znam, budem spremna.
Srećom, bilo je sve ok.
Iako vidim da si već 99,9 posto odlučila, poslušaj još Kosa i njegovo mišljenje.
A ako je ipak "odradiš", bar dva do tri dana miruj, za svaki slučaj. Moja gin je rekla da su tri tjedna od amniocenteze rizičan period.
Ne znam kakvi su ti drugi nalazi, brisevi i sl., ali ako si imala bilo kakve bakterije, svakako se savjetuj o mogućnosti da dva dana prije i par dana nakon zahvata uzimaš neki antibiotik. Osobno sam morala, jer je zbog česte E. coli rizik od infekcije bio veći.
Eto...sretno!
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.