Da dodam i ja svoje... Kad su me pitali pred kraj trudnoce u bolnici imam li kakav plan poroda itd. ja sam im samo rekla da hocu imati epiduralnu na raspolaganju ako zatreba iako sam se bojala i nje ali eto.
Kad sam se nakon 3 dana trudova na 3 minute pojavila izmorena u bolnici na ctg i nakon toga mi rekli da sam otvorena samo jedan cent-dva, bacila bi se na pod i urlala. Uz to su nadodali da imam trudove al da nisu dobri za izbacivanje bebe vec su mi morali provocirati. Za vrijeme cekanja da sredu radjaonu itd. ja sam se otvorila do 4 cm nakon cega vise nije islo dok su me trudovi derali. I tu je stalo... Ponudili su mi da idem u kadu il da uzmem epiduralnu. kakva kada, kakvo kupanje, ZOVITE ANESTEZIOLOGA!!
Ugalvnom , zavoljela sam tog covjeka istog trena

i samo radi epiduralne kazem da sma imala najljepsi porod iako sam prosla zaista kalvariju.
Osjecala sam noge, osjecala sam kad je pukao vodenjak i ono najbitnije -kad treba tiskati. Ja njima da moram kakati

, a oni meni - ti moras roditi. Uglavnom, epi. me otvorila 5 cm u sat vremena

nakon cega je malac izasao u 5 trudova. 2 put sam probala kako je to tiskati, a u ostala 3 je izasao polako.
Bol osjetila nisam, vise bi rekla da sam osjecla olaksanje kad bi dosao trud , a ja morala tiskati. Da su mi rekli da ne smijem tiskati mislim da ne bih mogla koliko je poriv jak.
Rezana sam takodjer bila, isto osjetila nisam nista. Sljedeci dan sam ustala bez problema i nikakvih nuspojava nisam imala, nikakvi bolovi koji bi bili povezani sa epi. iako sam se jako bojala kako ce biti nakon svega sto sam procitala.
Meni epi nisu skidali uopce a tog sam se bojala. Rekli su mi da ako ja osjecam poriv za tisanje da ce mi je ostaviti . Skidaju ako zaista nista ne osjecas i ako neznas tiskati kad treba. Ja sam se trudila iz petnih zila , tiskala sam bas onako kako sam gledala na "teveju" u jednoj emisiji o porodima koju sam pratila svaki cetvrtak u pola noci
Epi mi je tolko olasala porod da mi je jedini problem u toku tiskanja bio taj da mi kapilarice u ocima ne ispucaju ko sto sam citala po forumima , pa sam ih zato drzala cvrsto zatvorene
I zato cure, ako sam ja uspjela, uspjet cete i vi. Nemojte biit budale ko ja pa se sramiti reci da bi trazile epi. To vas ne cini manje vrijednom. Ja sam se u trudnoci bojala reci pred drugima da bi je trazila jer se bojim boli. Nemam pojma zasto, vjerojatno jer smo toliko izbombardirane "prirodnim porodima" da je epi nepozeljna u takvim diskusijama.
Da znam da ce mi i drugi porod biti takav, potpisala bi istog trena.