Sada je: 01 kol 2026, 15:41.

Epiduralna

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

PostPostao/la Krumpirić » 24 sij 2008, 10:43

Krumpirić je napisao/la:Prije poroda nisam bila za epiduralnu ni pod razno.
Nakon prvog poroda,onakvog kakav je bio,ne legam bez nje na stol.
Osim ako stignem otvorena u bolnicu.E,što bi to bilo lijepo. :mrgreen:

da,kvotam sama sebe, uglavnom,i ja sam padala u nesvjest na porodu,mm me "budio" x puta.Od boli.
a zbilja nisam osjetljiva.Bez obzira na dijagnoze nikad u životu nisam popila ništa za bolove :dunno
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la IINA » 24 sij 2008, 10:49

Onda te možda srečom niš nije pretjerano bolilo.
Npr. kad slomiš nogu, kad imaš migrene, kad imaš kamen u bubregu, ma popila bi i arsena samo da prestane :mrgreen:
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la dalia » 25 sij 2008, 09:30

IINA je napisao/la:Imaju, imaju. Ideš kod nekog konkretno ili ko te dopadne?
;-)

ko me dopadne. oni mene naruce npr u 8 i ko je tam taj mi radi ultrazvuk. bila sam 2 put do sad i bila su mi dva razlicita doktora.
dalia
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Krumpirić » 26 sij 2008, 20:46

IINA je napisao/la:Onda te možda srečom niš nije pretjerano bolilo.
Npr. kad slomiš nogu, kad imaš migrene, kad imaš kamen u bubregu, ma popila bi i arsena samo da prestane :mrgreen:

pa imala sam gangreniziran(jel se to tako zove :mrgreen:,upaljen živac i okolina ) zub za koji je zubar reko da boli najviše na svijetu... reko,okej,muško si pa neznaš :mrgreen :mrgreen:

e,sad, vjeruj mi, osjetih bol :mrgreen: raznih inteziteta.
Nije me bolilo ni otvaranje do 8cm, došla na pregled, imam trudove,a ja ne znam,osjećam lagano grčenje, boli, al reko, nije to to...

tolko otvorenoj su mi dali drip, bez potrebe.
Pa sam imala prijelazno doba od mnogo sati...:)

E,to boli...onako, da misliš da ćeš umrijet...i nikako ne staje...i rušiš se i sve...

(inače,imam jako bolestan želudac,ljekove za bolove nesmjem pit osim kad je pravo sranje, nikad mi nije bol nadvladala strah za želudac,možda sam zbilja jako sretna :mrgreen: , zubar ne misli tako... :mrgreen: )
Krumpirić
Cobra 11

Re: Epiduralna??

PostPostao/la leptirić » 28 sij 2008, 12:22

nemoj ni razmišljati o tome. čula sam svašta o tome, neću pisati o tome da se ne uplašiš ali vjeruj mi puno se bolje osjećaš nakon poroda kada osjetiš kolikom si mukom donjela to malo biće na svijet i sve te prođe odmah. Ja sam bila presretna
Gabriela 6.11.2007

slika
leptirić
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la IINA » 28 sij 2008, 12:31

:conf
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Krumpirić » 28 sij 2008, 14:56

leptirić je napisao/la:nemoj ni razmišljati o tome. čula sam svašta o tome, neću pisati o tome da se ne uplašiš ali vjeruj mi puno se bolje osjećaš nakon poroda kada osjetiš kolikom si mukom donjela to malo biće na svijet i sve te prođe odmah. Ja sam bila presretna

a???
razumijem razlog da želiš prirodno i PODRŽAVAM GA!
Al mukom do dobitka,kakve su to,neke patničke ili?

Volila bi ja da nemam blago spuštenu maternicu, zgnječena crijeva, upaljene šavove i upaljene hemoroide,upale mjehura od nepotrebnog katetera i sl krasote svoje dijete jednako.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la leptirić » 28 sij 2008, 15:08

Krumpirić je napisao/la:
leptirić je napisao/la:nemoj ni razmišljati o tome. čula sam svašta o tome, neću pisati o tome da se ne uplašiš ali vjeruj mi puno se bolje osjećaš nakon poroda kada osjetiš kolikom si mukom donjela to malo biće na svijet i sve te prođe odmah. Ja sam bila presretna

a???
razumijem razlog da želiš prirodno i PODRŽAVAM GA!
Al mukom do dobitka,kakve su to,neke patničke ili?

Volila bi ja da nemam blago spuštenu maternicu, zgnječena crijeva, upaljene šavove i upaljene hemoroide,upale mjehura od nepotrebnog katetera i sl krasote svoje dijete jednako.

imaš pravo, normalno. Napisala sam mukom ali mislila sam slatke muke, barem za mene.
Gabriela 6.11.2007

slika
leptirić
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mamashnita od noje » 28 sij 2008, 23:07

a o takvima sam ja cula svasta, samo bolje da ne pisem, da te ne uplasim :lol
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la AA » 29 sij 2008, 09:27

A vidis kod nas epiduralnu daju svima :dunno (prvo dobijes injekciju, zaboravih ime cega :roll: , pa gas :naughty ((uf sto je to dobro :mrgreen: op.aut.)) i kad pravo zagusti epi ) pa si mislim da je to tako opasno ne bi se bas "rasipali" s tim :cool
It’s all mind over matter. If I don’t mind, it doesn’t matter
AA
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: Epiduralna

PostPostao/la galicia » 23 kol 2012, 12:06

epiduralna i porod na stolčiću se međusobno isključuju? ako netko ima neku informaciju.. hvala! :)
slika
galicia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Tinica » 23 kol 2012, 13:17

Ja sam rekla da ću drugi put epiduralnu tražiti u 8. mjesecu trudnoće :lol ma nema te sile koja bi mene natjerala da rađam bez epiduralne :ajme
Naime, moj porod je započeo ujutro u 9, bila sam zatvorena, oko 12 dobila drip i mučila se do 16 dok nisam popustila i "dozvolila" da mi se da epiduralna.
Za to vrijeme mučenja preklinjali su me da uzmem epiduralnu da ću uništiti i sebe i dijete i muža i doktora i babicu ali ne... ja pametna nisam željela...puknule su mi sve plombe u zubima, strgala sam stol za rađanje, doslovce sve kapilare na licu su mi popucale..., pukla sam ko lubenica, nakon poroda dva mjeseca sjedila i spavala na onom dječjem kolutu za plivanje... i onda kad mi netko veli da se mora istrpiti...
To ti je isto kao kad te glava boli uzmeš paracetamol i bol prođe a možeš se i mučiti i čekati da prođe...
I u 17:55 rodila se muja štrudla od 4,950 grama i 56 centimetra :luv
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la Lela32 » 23 kol 2012, 18:56

Nakon prvog poroda koji mi je trajao ni manje ni vise 18 sati muke znaci ciste muke,svih 18 sati na dripu odvezli me u radjaonu prst otvorenu i to 4 tj prije termina razmisljam o tome da sada sa blizancima trazim epiduralnu .Uistinu nikad nisam pomislila da bi trazila to ili carski ali jednostavno ne zelim si priustiti pakao od 18 sati u kojem da mi nije bilo muza bila bi totalno sama...Znaci ono ja i muz i po koji put sestra naidje da vidi jel beba izasla ili nije :roll ....Busili su mi vodenjak mali mi dan danas ima oziljak na glavi kako su to extra i njezno uradili,klistir mi nisu dali koliko treba cijeli jer su mi rekli posto nisam jela dan prije skoro nista jer mi bilo lose ne treba pa tako da je ipak ispalo na kraju da je trebao cijeli....onda me muz cistio jer se gospodjama nije dalo dolaziti da vide sta se desava.Nakon skakanja na lopti,sjedenja po stolici,valjanja po krevetu vikanje doktora jer djetetu glava izasla a njih nema ni od korova ja i muz sami :shock :shock DOlazi dr i kaze ooo pa brzo glava je vani i napokon sam rodila nakon 18 i pol sati muke sina dugog 51cm i teskog 3460 rodjenog 4tj prije ....Svih ovih 18 i pol sati dok sam cak molila da mi daju nesto da mi olaksaju pa su me otkacili sa ajde muci se prvo je sve ces zaboraviti nisam zaboravila...Primala krv nakon poroda jer su me unistili doslovce...Koliko god epiduralna bila dobra ili ne ovaj put bez nje ne idem u radjaonu molim Boga da idem na carski posto nosim blizance pa da sve prodje kako treba jer ovi u Osijeckoj bolnici svoj posao rade kako su raspolozeni
slika
slika
Lela32
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la jopica » 23 kol 2012, 19:04

čitam vas,i opet sam u nedoumuici.imam još vremena do poroda.al me muči kaj ak epiduralna popusti kad ču ju najviše trebat predkraj.tako je bilo mojoj šogorici 26 sati je rađala-očito je prerano otišla u bolnicu,ali opet...
slikaslika
jopica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Tinica » 24 kol 2012, 08:34

Ma daj... pa znaju doktori kad to treba dati...da sam bila pametnija (ali šta ćeš bilo mi je prvi put) odmah bi je uzela a ne nakon toliko sati mučenja :bum
Nakon što su mi je zapiknuli mislila sam da sam na sedmom nebu :lebdi i nakon dva sata je već bio vani :joy ali onu kalavariju koju sam proživjela prije nje iskreno ne bi poželjela nikome. Blaženi onaj koji ju je izmislio :yess
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la Stellina » 24 kol 2012, 09:12

Da dodam i ja svoje... Kad su me pitali pred kraj trudnoce u bolnici imam li kakav plan poroda itd. ja sam im samo rekla da hocu imati epiduralnu na raspolaganju ako zatreba iako sam se bojala i nje ali eto.

Kad sam se nakon 3 dana trudova na 3 minute pojavila izmorena u bolnici na ctg i nakon toga mi rekli da sam otvorena samo jedan cent-dva, bacila bi se na pod i urlala. Uz to su nadodali da imam trudove al da nisu dobri za izbacivanje bebe vec su mi morali provocirati. Za vrijeme cekanja da sredu radjaonu itd. ja sam se otvorila do 4 cm nakon cega vise nije islo dok su me trudovi derali. I tu je stalo... Ponudili su mi da idem u kadu il da uzmem epiduralnu. kakva kada, kakvo kupanje, ZOVITE ANESTEZIOLOGA!! :strah :strah

Ugalvnom , zavoljela sam tog covjeka istog trena :hahaha i samo radi epiduralne kazem da sma imala najljepsi porod iako sam prosla zaista kalvariju.

Osjecala sam noge, osjecala sam kad je pukao vodenjak i ono najbitnije -kad treba tiskati. Ja njima da moram kakati :ajme , a oni meni - ti moras roditi. Uglavnom, epi. me otvorila 5 cm u sat vremena :dada nakon cega je malac izasao u 5 trudova. 2 put sam probala kako je to tiskati, a u ostala 3 je izasao polako.
Bol osjetila nisam, vise bi rekla da sam osjecla olaksanje kad bi dosao trud , a ja morala tiskati. Da su mi rekli da ne smijem tiskati mislim da ne bih mogla koliko je poriv jak.

Rezana sam takodjer bila, isto osjetila nisam nista. Sljedeci dan sam ustala bez problema i nikakvih nuspojava nisam imala, nikakvi bolovi koji bi bili povezani sa epi. iako sam se jako bojala kako ce biti nakon svega sto sam procitala.

Meni epi nisu skidali uopce a tog sam se bojala. Rekli su mi da ako ja osjecam poriv za tisanje da ce mi je ostaviti . Skidaju ako zaista nista ne osjecas i ako neznas tiskati kad treba. Ja sam se trudila iz petnih zila , tiskala sam bas onako kako sam gledala na "teveju" u jednoj emisiji o porodima koju sam pratila svaki cetvrtak u pola noci :hahaha

Epi mi je tolko olasala porod da mi je jedini problem u toku tiskanja bio taj da mi kapilarice u ocima ne ispucaju ko sto sam citala po forumima , pa sam ih zato drzala cvrsto zatvorene :hahaha

I zato cure, ako sam ja uspjela, uspjet cete i vi. Nemojte biit budale ko ja pa se sramiti reci da bi trazile epi. To vas ne cini manje vrijednom. Ja sam se u trudnoci bojala reci pred drugima da bi je trazila jer se bojim boli. Nemam pojma zasto, vjerojatno jer smo toliko izbombardirane "prirodnim porodima" da je epi nepozeljna u takvim diskusijama.

Da znam da ce mi i drugi porod biti takav, potpisala bi istog trena.
slikaslika
Stellina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la jopica » 24 kol 2012, 09:13

kakve sam sreče pošto vlada nestašica lijekova po bolnicama,baš ju nebudu imali kad ja dođem........al mislim da ču ju uzet jer imam niski prag tolerancije na bol.hvala curke :hug
slikaslika
jopica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la jopica » 24 kol 2012, 09:22

Stellina je napisao/la:Da dodam i ja svoje... Kad su me pitali pred kraj trudnoce u bolnici imam li kakav plan poroda itd. ja sam im samo rekla da hocu imati epiduralnu na raspolaganju ako zatreba iako sam se bojala i nje ali eto.

Kad sam se nakon 3 dana trudova na 3 minute pojavila izmorena u bolnici na ctg i nakon toga mi rekli da sam otvorena samo jedan cent-dva, bacila bi se na pod i urlala. Uz to su nadodali da imam trudove al da nisu dobri za izbacivanje bebe vec su mi morali provocirati. Za vrijeme cekanja da sredu radjaonu itd. ja sam se otvorila do 4 cm nakon cega vise nije islo dok su me trudovi derali. I tu je stalo... Ponudili su mi da idem u kadu il da uzmem epiduralnu. kakva kada, kakvo kupanje, ZOVITE ANESTEZIOLOGA!! :strah :strah

Ugalvnom , zavoljela sam tog covjeka istog trena :hahaha i samo radi epiduralne kazem da sma imala najljepsi porod iako sam prosla zaista kalvariju.

Osjecala sam noge, osjecala sam kad je pukao vodenjak i ono najbitnije -kad treba tiskati. Ja njima da moram kakati :ajme , a oni meni - ti moras roditi. Uglavnom, epi. me otvorila 5 cm u sat vremena :dada nakon cega je malac izasao u 5 trudova. 2 put sam probala kako je to tiskati, a u ostala 3 je izasao polako.
Bol osjetila nisam, vise bi rekla da sam osjecla olaksanje kad bi dosao trud , a ja morala tiskati. Da su mi rekli da ne smijem tiskati mislim da ne bih mogla koliko je poriv jak.

Rezana sam takodjer bila, isto osjetila nisam nista. Sljedeci dan sam ustala bez problema i nikakvih nuspojava nisam imala, nikakvi bolovi koji bi bili povezani sa epi. iako sam se jako bojala kako ce biti nakon svega sto sam procitala.

Meni epi nisu skidali uopce a tog sam se bojala. Rekli su mi da ako ja osjecam poriv za tisanje da ce mi je ostaviti . Skidaju ako zaista nista ne osjecas i ako neznas tiskati kad treba. Ja sam se trudila iz petnih zila , tiskala sam bas onako kako sam gledala na "teveju" u jednoj emisiji o porodima koju sam pratila svaki cetvrtak u pola noci :hahaha

Epi mi je tolko olasala porod da mi je jedini problem u toku tiskanja bio taj da mi kapilarice u ocima ne ispucaju ko sto sam citala po forumima , pa sam ih zato drzala cvrsto zatvorene :hahaha

I zato cure, ako sam ja uspjela, uspjet cete i vi. Nemojte biit budale ko ja pa se sramiti reci da bi trazile epi. To vas ne cini manje vrijednom. Ja sam se u trudnoci bojala reci pred drugima da bi je trazila jer se bojim boli. Nemam pojma zasto, vjerojatno jer smo toliko izbombardirane "prirodnim porodima" da je epi nepozeljna u takvim diskusijama.

Da znam da ce mi i drugi porod biti takav, potpisala bi istog trena.

ohrabrila si me,puno ti hvala :hug !!u kojoj si bolnici rodila?
slikaslika
jopica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Tinica » 24 kol 2012, 09:39

Stellina ko da čitam sebe :hahaha kak mi je sad lako se smijati :hahaha sječam se da sam se zaderala "Dajte mi tu prokletu epiduralnu" a oni meni "Anesteziolog je otišao na gablec" a ja se zaderem "Nek mu zgriju u mikrovalki"...ali ja sam zbilja urlala iz petnih žila, imala sam zatvorene oči da mi ne popucaju kapilari u njima ali zato na licu nisam imala niti jedno mjesto normalne kože sve je bilo crveno od pucanja i tiskanja...
I sječam se kad je došao, tri doktora su me držali da se slučajno ne pomaknem kad mi je daje...e toga me bilo frka pa sam istrpila bolove...ali poslije, lizala sladoled od lješnjaka u rađaoni, pričali viceve, fotkali se...ma divota živa...
Istina meni je porod bio težak jer je Franči imao skoro 5 kila, a ja bila uska, zatvorena, tak da mi je na kraju troje doktora bilo na porodu, Matijević, Ilijaš i onaj neki indonežanin, sva tri su mi stavili ruke na trbuh i pogurali malca van..e taj tren sam mislila da su mi zdrobili rebra...
Ni ja nikakvih nuspojeva nisam imala nakon, bebicu sam vidjela drugo jutro, dakle prošlo je 12 sati, i sve je bilo super osim mojih šavova koji su pukli kad sam išla na wc pa su cure zvale doktora jer su mislile da u rađaoni nema mjesta pa da netko rađa dolje na babinjama. Ja sam rodila na Svetom Duhu... ;)
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la jopica » 24 kol 2012, 09:43

Tinica je napisao/la:Stellina ko da čitam sebe :hahaha kak mi je sad lako se smijati :hahaha sječam se da sam se zaderala "Dajte mi tu prokletu epiduralnu" a oni meni "Anesteziolog je otišao na gablec" a ja se zaderem "Nek mu zgriju u mikrovalki"...ali ja sam zbilja urlala iz petnih žila, imala sam zatvorene oči da mi ne popucaju kapilari u njima ali zato na licu nisam imala niti jedno mjesto normalne kože sve je bilo crveno od pucanja i tiskanja...
I sječam se kad je došao, tri doktora su me držali da se slučajno ne pomaknem kad mi je daje...e toga me bilo frka pa sam istrpila bolove...ali poslije, lizala sladoled od lješnjaka u rađaoni, pričali viceve, fotkali se...ma divota živa...
Istina meni je porod bio težak jer je Franči imao skoro 5 kila, a ja bila uska, zatvorena, tak da mi je na kraju troje doktora bilo na porodu, Matijević, Ilijaš i onaj neki indonežanin, sva tri su mi stavili ruke na trbuh i pogurali malca van..e taj tren sam mislila da su mi zdrobili rebra...
Ni ja nikakvih nuspojeva nisam imala nakon, bebicu sam vidjela drugo jutro, dakle prošlo je 12 sati, i sve je bilo super osim mojih šavova koji su pukli kad sam išla na wc pa su cure zvale doktora jer su mislile da u rađaoni nema mjesta pa da netko rađa dolje na babinjama. Ja sam rodila na Svetom Duhu... ;)

znači zadovoljna si sa sv .duhom.....ma jedni mi kažu nedi nikako gore,drugi idi u vinogradsku,više sam luda,neznam di ču :/
slikaslika
jopica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Tinica » 24 kol 2012, 09:49

Ma ja bi opet gore... jest da mi baš nije lego sad kao "prijatelj djece" jer meni je bilo super kad nisu bebe bile sa nama u sobi :lol
Makar Franči je dobio žuticu i ja sam 10 dana provela gore kao u hotelu na all inclusive... :hahaha
Viđala sam ga dva puta dnevno gore na solariju ;)
Moj izbor bi opet bio Sv. Duh ;)
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la jopica » 24 kol 2012, 10:07

mislim da je i ta vinogradska sad "prijetelj djece"-hrpa njih sad dobiva taj status,tak sam čula.
jel mogu još malo bit dosadna i pitat te kak zgledaju sobe i rađaona?dal je problem ak tate idu na porod i dal tečaj baš mora bit obavljen u bolnici ili može i tu kod nas u ambulanti-jer ga i oni održavaju
slikaslika
jopica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la † Sanika » 24 kol 2012, 10:19

Ako na Svetom Duhu želite epiduralnu, nemojte rađati po noći, tada je, naime, zbog manjka anesteziologa ne daju. Tako je bar bilo prije 3 godine... :ajme
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Tinica » 24 kol 2012, 10:31

Rusek - je je u pravu si ali meni Vinogradska ionako nikada ne bi bila opcija ;)
Sobe su im jako lijepe, bilo nas je troje u sobi, imali prozor na vrtić na Sv. Duh, ma meni čisto ok, i hrana mi je bila super..ma sve mi je bilo super nakon one kalvarije ;) i da sada sam pametnija ja da nakon epiduralne ne bi trebala ići na wc ili da mi ne bi davale "tutu" nisam uopče pila tekučinu :ajme kako ne bi imala poriv za mokrenje nego sam jela samo suhe štapiće :bonk :bonk :bonk i tak mi se nakon par dana stolica zapekla i pukli su mi svi šavovi nakon odlaska na wc :ajme Ne moram ni govoriti koliko sam čepića dobivala :ajme
Ovo nisam znala za noćnu smjenu ali super za info ;)
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la jopica » 24 kol 2012, 10:57

Tinica je napisao/la:Rusek - je je u pravu si ali meni Vinogradska ionako nikada ne bi bila opcija ;)
Sobe su im jako lijepe, bilo nas je troje u sobi, imali prozor na vrtić na Sv. Duh, ma meni čisto ok, i hrana mi je bila super..ma sve mi je bilo super nakon one kalvarije ;) i da sada sam pametnija ja da nakon epiduralne ne bi trebala ići na wc ili da mi ne bi davale "tutu" nisam uopče pila tekučinu :ajme kako ne bi imala poriv za mokrenje nego sam jela samo suhe štapiće :bonk :bonk :bonk i tak mi se nakon par dana stolica zapekla i pukli su mi svi šavovi nakon odlaska na wc :ajme Ne moram ni govoriti koliko sam čepića dobivala :ajme
Ovo nisam znala za noćnu smjenu ali super za info ;)

ajoj kako si se zeznula?znači moram pit tekučine ak sam dobro shvatila. čekaj malo smjela si jest u rađaoni?a o kakvim čepičima pričaš?
slikaslika
jopica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Tinica » 24 kol 2012, 11:05

U rađaoni su mi dali sladoled jer sam ipak "popustila" i pristala na epiduralnu :liza i imam fotku gdje babica i ja ližemo kornet od lješnjaka i smijem se dok me piće trudovi :lol
Ali ove štapiće sam jela poslije u sobi, ne u rađaoni, nakon poroda kad su me zašili ;) O čepićima za stolicu... nisam se usudila ići na wc jer mi je odlazak na veliku nuždu bio kao porod :lol Joj kako mi se lijepo sad smijati :joy :joy :joy
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la Stellina » 24 kol 2012, 11:06

Ja nisam rodila u HR, zivim vani ;)

Ja sam jedino imala problema sa pisanjem, to sam zaboravila napisati. Nikako nisam imala potrebu pisati iako su me nafilali vodom jer sam dosta tekucine izgubila. Prvo su me na kateter ispraznili, i rekli mi da sljedeci put ja sama moram. Koje su to muke bile. nema sta nisam izvodila, i polijevala noge hladnom vodom i svast nest al nikako da krene. Jos kad nesto moras-TEK ONDA NE IDE!
Na kraju su mi napravili masazu stopala koja je pokrenula sve pa sam uspjela, kasnije je islo bez problema ;)

Ja sam imala nekog usporenog anesteziologa koji nikako da da tu epi. Kaze on meni : gospodjo kada prodje trud recite i ja cu krenuti, kad dodje ja cu stati. Ajmeeeeee! pol sata smo se mi dogovarali pa nikako. Mene trudovi sibaju , a on sav neki li-la. moj muz pizdi ispred mene gledajuci njega jer vidi da ja crkavam , a ovaj nikako. :gaah

Uglavnom, kad sve zbrojim -porod za pozelit! :)
Malo me sram bilo pred babicama dan kasnije jer one meni govore SAD TIIIIIISKAJ, a ja njima E PA JA CU TISKATI KAD MENI DODJE , A NE KAD MI VI KAZETE :nata :ajme

edit. i ja sam kinder bueno jela i pilila dragog zasto mi je donio mineralnu kad sam htjela obicnu vodu...dok su trudovi dolazili do 130 na ctg :hahaha
slikaslika
Stellina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la crna ofca » 24 kol 2012, 11:42

Prije poroda bila sam uvjerena kak mi epiduralna neće biti potrebna. :mrgreen Naivka. Kad su krenuli luđački trudovi naišla anesteziologica pitat me da li želim epi. Razmišljala dvije milisekunde i rekla daj. Jedini problem mi je bio narihtat se da mi ju mogu spičiti - leđa moraju biti izvijena prema van u luk što je meni bilo skoro pa nemoguća misija zbog ogromnog trbuha. Nakon toga blaženo stanje nekih pola sata do trudova izgona. Ali onda sam osjetila samo ogromno oalkšanje kad je štruca krenula prema van. :luv
Kad sam došla u sobu bilo mi je sve ok, ali kad sam prvi put krenula na wc onesvijestila sam se :nesvist. Sestra me tak fino išamarala pa sam onda kod nje imala poseban tretman cijelo vrijeme boravka u bolnici ;) Mislim da na onom papiru koji moraš potpisat prije nego kaj ti daju epi i piše da je to jedna od mogućih posljedica.
Stellina je napisao/la:Ja sam jedino imala problema sa pisanjem, to sam zaboravila napisati.

I meni se ista stvar desila samo što sam ja prošla bez katetera.
Expresička 2012 slika zimski mirišljavko 2015 slika
crna ofca
hobitska stopala

PostPostao/la Lela32 » 24 kol 2012, 15:15

rusek je napisao/la:kakve sam sreče pošto vlada nestašica lijekova po bolnicama,baš ju nebudu imali kad ja dođem........al mislim da ču ju uzet jer imam niski prag tolerancije na bol.hvala curke :hug

joj to si i ja mislim kad dodem da kazu nema i onda opet muke....mada mi kazu da bi mi sada trebalo ici lakse jer je dr put i blizanci ali ja ne vjerujem nikom nista vise.Tako su rekli isto mi za porod lako to ide aham da kako kome iskreno svaka zena je drugacija i drugacije svakog boli i drugacije reagira na sve moje misljenje
slika
slika
Lela32
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la jopica » 24 kol 2012, 17:08

neznam više kaj bi mislila,osim da se nenormalno bojim poroda :gaah
slikaslika
jopica
Ovisna sam
Ovisna sam