ja danas ne mislim na čokolino
Sada je: 28 kol 2026, 10:37.
Moderatori/ce: nevenera, ivana7997
Dobar dan svima! Dok sam ja ovo pohvatala kako ide ode pola dana...
Nego vidjela sam da se tu negdje govori o zoni.Ali ima nekih pomalo krivih recepata za zonsku prehranu.Da odmah kažem što je zona pa ako će još nekoga interesirati da dođe na tu stranu kako je ono naziv sedmi ili osmi kutak za zonu....hm... morat ću se snaći.Dakle ovako.Zona je stanje organizma u kojem je razina inzulina konstantno na relativno niskom nivou ali dovoljno visokom da mozak dobiva dovoljno glukoze za normalan rad.

Anika30 je napisao/la:
Pizza muffini
Tijesto za pizzu ( po Hrvatskoj kuharici u zoni Dr. Gredelj ):
12U 300 g brašna
1,5 - 2 dcl mlijeka
1/2 suhog kvasca (ja sam čak stavila i cijeli)
malo soli
9M 1 žlica maslinovog ulja
Tijesto ostaviti da se diže , podijeliti na 12 komada, oblikovati košarice u koje dođe fila :
Fil:
1P 1 jaje
3P 105gr salame od purećih prsa
3P 105gr zimske salame
4P 100gr gaude
1P 25gr parmezana ( za posipati )
3M 9 maslina
2 sitno sjeckana kisela krastavca ( malo gratis U )
Kotany pizza začin
Filu staviti u košarice (spuštene u kalup za muffine), posuti parmezanom (na vrh se može staviti koji veći komadić masline). Rubove košarice malo saviti prema sredini ( da fila ne pobjegne ) . Peći na 180°C dok ne porumene.
Umjesto maslina sam stavila žlicu m.ulja u smjesu i krastavce sam zamjenila sa pola paprike koju sam nasjeckala po vrhu.

Ako me još hoćete trpjeti moram ponešto naučiti...

folne je napisao/la:Što se recepta za pizza muffine tiče, kompletno si preskočila smjesu za tijesto, zato fali U.
Tablicu u excelu o kojoj se priča je tablica koju je napravila naša članica Kokomamac.
Vrlo detaljni, svima dostupni, podaci o svim namirnicama mogu se naći na: http://nutritiondata.self.com/

5. Zabranjeno je komercijalno oglašavanje otvaranjem topica, uključivanjem u postojeće topice i slanjem privatnih poruka članovima foruma.
Dozvoljeno je isključivo nekomercijalno oglašavanje u vidu preporuka, na topicu u kojem ta preporuka ima smisla. Moderatori i administratori mogu po svojoj slobodnoj volji i iskustvu obrisati određeni post ili topic ukoliko procijene da je član prešao mjeru nekomercijalnog oglašavanja ili savjetovanja. Ukoliko se odluče na brisanje, o svojim razlozima će obavijestiti korisnika foruma.
Ali ponavljam, a to se može provjeriti bilo gdje da jedno jaje ima drugačiji sastav nego piše u toj kuharici.A tako je s još nekim namirnicama.
Ispričavam se ako sam nekoga povrijedila, a to što sam iritantna... hm... za to se ne mogu ispričavti.Takva sam kad znam da sam u pravu

mamalila je napisao/la:No, eto u znak dobre volje jedan recept za okruglice od mesa,može se upotrijebiti i za punjenu papriku i sarmu
POTREBNO ZA OKRUGLICE:
400 g mljevenog mješanog mesa
60 g sojinih ljuskica
40 g riže
28 g bjelanjaka u prahu ili
6 komada bjelanjaka
1 fant za punjenu papriku
ili tko ima vremena i volje nasjeckati sitno luk,češnjak,celer,peršin,staviti paprike ljute i slatke u prahu,đumbir,korijander,biber,sol, vegeta....naravno sve tko što voli.
Soju preliti vrelom vodom staviti oko 15 minuta,oprati i rukama iscjediti vodu pa dodati mesu.Sve to staviti u zdjelu i mješati čim duže to bolje 10-15 minuta.Velikom žlicom ili malom kutlačom raditi okruglice ili puniti papriku.
Ja radije navečer složim smjesu jer je ukusnije a i prije je gotovo...
Stavljati u posudu u kojoj će se kuhati.Preliti preljevom,umakom, koju smo napravili od:
100 g rajčice ili domaće ukuhane ili pola litre iz tetrapaka
80 g oštrog brašna
oko 2 litre vode
dodati začine sol,vegeta
A može se staviti umjesto toga opet fant za variva,kome se žuri.Kuhati oko pola sata.
Prilog pire od krumpira
300 g krumpira
150 g mlijeka
Po zoni svaka okruglica sa 1 žlicom priloga sadrži 2,2 bloka hrane.

.Ne znam da li je bilo govora prije o tome,nemam vremena sve čitati,ali hoću.Pravilo zone je da se prvi obrok uzme u toku jednog sata po buđenju.Makar samo šalicu 200g.malomasnog mlijeka do 1,5%mm to je onda unos od 1P, 1UH, 1m.Tako da to računamo kao obrok od 111 poslije kojeg se ne treba jesti do sat i pol. od 3P, 3UH, 3M

folne je napisao/la:5. Zabranjeno je komercijalno oglašavanje otvaranjem topica, uključivanjem u postojeće topice i slanjem privatnih poruka članovima foruma.
Dozvoljeno je isključivo nekomercijalno oglašavanje u vidu preporuka, na topicu u kojem ta preporuka ima smisla. Moderatori i administratori mogu po svojoj slobodnoj volji i iskustvu obrisati određeni post ili topic ukoliko procijene da je član prešao mjeru nekomercijalnog oglašavanja ili savjetovanja. Ukoliko se odluče na brisanje, o svojim razlozima će obavijestiti korisnika foruma.
Jeronime, ovo je izvadak iz pravila foruma. Moje je diskreciono pravo da kao moderatorica procijenim gdje je granica izmedu preporuke i oglasavanja.

giami je napisao/la:Cure bravo, samo naprijed![]()
Ja nemam vremena ni za šta, na terenu sam po cijele dane i kuhinje mi je trenutno na zadnjem mjestuali zato sam zbog stresa na poslu skinula 6 kg i 10cm u struku
![]()
Još 10tak kg

Članovima koji su na forumu duže od 6 mjeseci i imaju najmanje 300 postova dozvoljeno je u potpis staviti link na stranice koje žele preporučiti članovima MiB foruma.
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.