Sada je: 28 kol 2026, 11:46.

OSMI KUTAK ZA ZONIRANJE

“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.

Moderatori/ce: nevenera, ivana7997

Re: OSMI KUTAK ZA ZONIRANJE

PostPostao/la nevenera » 13 ruj 2012, 19:32

bravo giami :yess

ja danas ne mislim na čokolino :mrgreen
nevenera
idejni kreator MUD-a

zona

PostPostao/la mamalila » 01 lis 2012, 11:51

:buket Dobar dan svima! Dok sam ja ovo pohvatala kako ide ode pola dana... ;) Nego vidjela sam da se tu negdje govori o zoni.Ali ima nekih pomalo krivih recepata za zonsku prehranu.Da odmah kažem što je zona pa ako će još nekoga interesirati da dođe na tu stranu kako je ono naziv sedmi ili osmi kutak za zonu....hm... morat ću se snaći.Dakle ovako.Zona je stanje organizma u kojem je razina inzulina konstantno na relativno niskom nivou ali dovoljno visokom da mozak dobiva dovoljno glukoze za normalan rad.
To znam jer sam učila od čovjeka koji jedini u Hrvatskoj ima diplomu a položio je kod dr.Barry Searsa koji je vodeći američki znanstvenik na polju nutricionizma.. 1982.g. mu je dodjeljena Nobelova nagrada za medicinu i fiziologiju.Dakle, nije šarlatan. Mislim da ovo nije reklama,već samo želim pomoći Vama budućim i sadašnjim mamama da Vi i vaše bebice budete zdrave.A sad odoh potražiti stranu sa zonom da ispravim neke stvari...pa drage moje vidimo se tamo.BTW mislim da nitko do sada nije imao ovako dugo predstavljanje...Hvala na strpljenju.... :hug
Zadnja izmjena: Potica; 01 lis 2012, 12:07; ukupno mijenjano 1 put/a.
Razlog: brisanje linka - reklama
mamalila
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: PREDSTAVLJANJE 2012

PostPostao/la mamalila » 01 lis 2012, 12:32

[b]Nažalost tema je zaključana pa ne znam gdje bih ovo rekla.Potica, vidjela sam da si tražila tablicu u excelu.... ne znam jesi li se u međuvremenu snašla ali imam je i ja i to direktno od vlasnika koji je to napravio.Pa kao te još zanima...Nemojte mi zamjeriti ali jednostavno moram ovo reći.Gledajući i preračunavajući one recepte...
1 jaje ima
P(roteina UH(ugljikohidrata) M(masnoća)
1,0 0 2,0
Dakle onaj recept koji je naveden 2 jaja,1bjelanjak,mlijeko koje nije navedeno koje je masnoće,a to je važno za zonsku prehranu,i bolje je da je čim manja masnoća,računat ću da je 2,8% m.m , 39 g, barašna,također nije navedeno kakvog , pa računam bijelog,5g. maslaca.

Ovako: P UH M
2 jaja= 2 0 4,0
1bjelanjak 0,5 0 0
mlijeko(2,8 mm) 100g 0,5 0,5 0,9
brašno bijelo 39g 0,5 3,5 0,2
maslac 5g 0 0 1,4

U tom obroku imamo P=3,6 UH=4,0 M=6,5
A pravilna prehrana u zoni je da je u istoj mjeri imamo i proteina, ugljikohidrata i masnoća.Ovdje vidimo da su proteini i uhljikohidrati tu negdje,ali masnoće....ccc....Sad da li ćemo s nečim povisiti P i UH da dobimo toliko koliko ima i masnoća ili ćemo smanjiti masnoće?
Eto , zaista nisam znala kamo s ovom temom.... a mislim da je to vrlo važno za održavanje zdravlja.Ne da mislim, već sam 1000% sigurna.Jel tako Potice?Moja prijateljica je hraneći se tako za par dana izgubila 2kg,a nije gladovala...
mamalila
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mamalila » 02 lis 2012, 23:09

Anika! Ovo je tvoj recept za pizzu u zoni iz kuharice.Lijepo je da se trudiš,ali nisi navela i masnoće koje ima sir i salame.Dakle ,dozvoli da te malo ispravim i stavim točno koliko čega ima u tim namirnicama , a mjerila sam po uputama gos. Darka Ercegovića koji me je uputio u zonu.Počnimo iz početka tj. s jajem...
Ovo je tvoj recept koji si napisala a ja ću izračunati ispod koliko čega tu imamo,nažalost nisi navela ni uhljikohidrate a ni masnoće...

1P 1 jaje
3P 105gr salame od purećih prsa
3P 105gr zimske salame
4P 100gr gaude
1P 25gr parmezana ( za posipati )
3M 9 maslina
2 sitno sjeckana kisela krastavca ( malo gratis U )
Kotany pizza začin
Ovo je odličan recept za pizzu,ali nažalost daleko je od zone!Sory ako sam te ražalostila.

1 jaje , P=1 , UH=0 , M=2,
105 g. pilećih prsa , P=3 , UH=0, M=1,8(računajmo 2),
105 g.zimske sala. P=4 , UH=0 , M=12
100 g.gaude P=4 , UH=0 , M=8,
25 g. parmezana P=1,4, UH=0 , M=2,3,
2 sitno sjeckana krastavca, nisi navela gramažu pa ne mogu odrediti koliko je to UH,ali mislim da je to zanemarivo malo.Premalo da ovo bude u zoni.Također ako se pojedu masline,izvor su masnoća , dodatnih...

Ukupno je izračunato da imamo P=13,4 , UH=0,1 , M=26,5

Ako pogledamo, ovaj obrok se sastoji od proteina i masnoća,ali ne u istom omjeru što je važno u zoni,nedostaje ugljikohidrata i to podosta.U stvari UH i nema!A prehrana u zoni traži da sve bude u jednakoj mjeri.Znači obrok po osobi mora imati jednako, koliko proteina toliko uhglikohidrata i masnoća.Dakle, jedan naš obrok mora imati 1P, 1UH, 1M.Ili 2P ,2UH, 2 M ili 3P, 3UH, 3M.
Sveukupni dnevni obroci bi morali imati od 10 do 12 blokova hrane.Ako drugačije ne odredi voditelj zone,(Ercegović)koji po po proračunu visine,težine,obima struka,bokova i prsa to pravilno odredi.
A što su to blokovi hrane?Nadam se da će gos. Ercegović objasniti i to vrlo brzo.
mamalila
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Anika30 » 02 lis 2012, 23:43

Anika30 je napisao/la:
Pizza muffini

Tijesto za pizzu ( po Hrvatskoj kuharici u zoni Dr. Gredelj ):
12U 300 g brašna
1,5 - 2 dcl mlijeka
1/2 suhog kvasca (ja sam čak stavila i cijeli)
malo soli
9M 1 žlica maslinovog ulja

Tijesto ostaviti da se diže , podijeliti na 12 komada, oblikovati košarice u koje dođe fila :

Fil:
1P 1 jaje
3P 105gr salame od purećih prsa
3P 105gr zimske salame
4P 100gr gaude
1P 25gr parmezana ( za posipati )
3M 9 maslina
2 sitno sjeckana kisela krastavca ( malo gratis U )
Kotany pizza začin

Filu staviti u košarice (spuštene u kalup za muffine), posuti parmezanom (na vrh se može staviti koji veći komadić masline). Rubove košarice malo saviti prema sredini ( da fila ne pobjegne ) . Peći na 180°C dok ne porumene.

Umjesto maslina sam stavila žlicu m.ulja u smjesu i krastavce sam zamjenila sa pola paprike koju sam nasjeckala po vrhu.

nisi prepisala cijeli recept ;)
F. 28.05.2003.* 21.09.2005.M.10.01.2009.T. 15.09.2011.

Bog je bolji organizator

PostPostao/la mamalila » 03 lis 2012, 00:00

Ma razumijem ja to, samo pola paprike je isto kao i krastavac,a žlica maslinovog ulja je znači još više masnoća.Samo sam htjela skrenuti pažnju na to da nisi spomenula u toj priči ukupan iznos svega.Pošto ja imam mogućnost točno izračunati koliko neka namirnica ima P UH M zato sam to i rekla.Dakle ponavljam u tom obroku ima premalo UH.Još me zanima, ako je to obrok od P=13,4 ;UH=0,1 M=26,5 (sa žlicom maslinovog ulja 6 g. više) ,kako ti izračunaš koliko možeš pojesti te hrane a da bude 3 bloka?Jer nije ništa u istom omjeru?To vam ja govorim. Kad se radi obrok treba gledati da P; UH; M budu sve u istoj mjeri...Kapiši?
Osim toga, od kad je ta kuharica napisana, pa do danas neke stvari su se izmjenile i poboljšale.Da ponovo ne budem brisana radi moguće reklame,molim te pogledaj Darko Ercegović hermes-zdravlje.
mamalila
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mamalila » 03 lis 2012, 00:16

Potica,
onaj link koji je brisan nije reklama, već priložena diploma i to nitko ništa ne reklamira.To je samo jedan dokumenat koji govori o ozbiljnosti i odgovornosti tog čovijeka koji želi brinuti o našem zdravlju ako mu se obratimo!
Ili ja ne znam što je raklama ovdje ... :ajme Ako me još hoćete trpjeti moram ponešto naučiti... :plavusa
A voljela bih da imate neka pitanja vezana za zonu...Napomenula bih da je dosta važno uzimati riblje ulje.Ako sad kažem da je najčiće od dr.Berryja Searsa...začetnika zone... hoće li to proći ili će biti brisano kao reklama.Jooooj,stvarno ne znam kako da kažem a da ne bude reklamiranje!
:roll

edit:obrisano nepotrebno ponavljanje imena.
mamalila
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la folne » 03 lis 2012, 08:46

mamalila, dobrodošla!

lijepo je da želiš pomoći oko zone.
što se reklama tiče vodi se logikom. Sears teško da će profitirati ako ovdje preporučiš njegovu omegu, ali gospodinu kojeg spominješ ovo može biti fini poligon za reklamu i vabljenje klijenata što je na našem forumu zabranjeno.
ime si mu spomenula više puta, za to više nema potrebe, a ako netko bude zainteresiran za kontaktirati ga javit će se tebi na PP.
The basis of your life is freedom; the purpose of your life is joy.
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la folne » 03 lis 2012, 08:55

Što se recepta za pizza muffine tiče, kompletno si preskočila smjesu za tijesto, zato fali U.

Tablicu u excelu o kojoj se priča je tablica koju je napravila naša članica Kokomamac.

Vrlo detaljni, svima dostupni, podaci o svim namirnicama mogu se naći na: http://nutritiondata.self.com/
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la mamalila » 03 lis 2012, 18:03

Bilo bi zanimljivo vidjeti tablicu Kokomamac i usporediti s gospodinom koji ima diplomu za ZONU.Zanima me da li dotična gospođa ima diplomu od dr.Barry Sears ili je li nutricionista,pa da je mogla i smjela napraviti tu tablicu?
Možda sad ovo grubo zvuči,ali radi se o zdravlju ljudi.Znači doktor mora imati diplomu,nutricionist također...
Neću vas više gnjaviti vidim da nema smisla.Upute za one koje žele znati više imate. Pozz
mamalila
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mamalila » 03 lis 2012, 18:10

Samo još da napomenem da 1 jaje ima
P= 1 UH=0 M=2
S obzirom da 1 jaje ima toliko masnoća a i kolesterola,to treba uzeti u obzir u računanju kad se sprema hrana.Doduše ne znam kako izgleda tablica ili proračun(Ercegović) tu tablicu drugačije naziva,od Kokomamac ali znam kako izgleda od njega i koliko je namirnica uvrstio u to.Baš bih voljela vidjeti ako je ikako moguće.Hvala.
mamalila
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Jeronim » 04 lis 2012, 20:59

folne je napisao/la:Što se recepta za pizza muffine tiče, kompletno si preskočila smjesu za tijesto, zato fali U.

Tablicu u excelu o kojoj se priča je tablica koju je napravila naša članica Kokomamac.

Vrlo detaljni, svima dostupni, podaci o svim namirnicama mogu se naći na: http://nutritiondata.self.com/

Mene zanima zašto ovaj link nije brisan. Nije li i to reklama?
Da nije ekspres lonca ne bi me bilo (ovdje) :-)
Jeronim
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la folne » 04 lis 2012, 21:14

5. Zabranjeno je komercijalno oglašavanje otvaranjem topica, uključivanjem u postojeće topice i slanjem privatnih poruka članovima foruma.
Dozvoljeno je isključivo nekomercijalno oglašavanje u vidu preporuka, na topicu u kojem ta preporuka ima smisla. Moderatori i administratori mogu po svojoj slobodnoj volji i iskustvu obrisati određeni post ili topic ukoliko procijene da je član prešao mjeru nekomercijalnog oglašavanja ili savjetovanja. Ukoliko se odluče na brisanje, o svojim razlozima će obavijestiti korisnika foruma.

Jeronime, ovo je izvadak iz pravila foruma. Moje je diskreciono pravo da kao moderatorica procijenim gdje je granica izmedu preporuke i oglasavanja.

Kao sto sam napisala u jednom od prethodnih postova Sears, kao i nutritiondata su preporuke, jednako kao i informacija gdje se mogu kupiti dijelovi za ekspres lonac.

Mamalila zao mi je sto si se nasla uvrijedena. Ukoliko ti sama zelis sudjelovati na topicu o zoni, dobrodosla si. Ime gospodina sam ostavila u jednom postu i nepotrebno ga je ponavljati.
Kokomamac nije sama izmislila tablicu nego je u excel prenijela podatke iz knjige dr Grbac Gredelj (koja takoder ima licencu) prakticnosti radi.
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la mamalila » 04 lis 2012, 22:55

Ne, nisam uvrijeđena.Ali hvala što brineš o mojim osjećajima. :)
Jeronime,hvala Bogu što si tu! :drink
Znam da nije mogla sama izmisliti tu tablicu!Da su trebali neki podaci.I osim toga mislim da je trebala od dr.X ili y tražiti da provjere da li je tablica u redu pa da bi se drugi mogli služiti s time.Ali ni u toj knjizi(imam je) nisu svi podaci detaljno razrađeni već samo radi orjentacije,kako je rekao Y- za početnike,a vidim da ste vi tu sve profesionalke u zoni. :)
Ne znam zašto se uvijek hvatam tih jaja! :hahaha Ali ponavljam, a to se može provjeriti bilo gdje da jedno jaje ima drugačiji sastav nego piše u toj kuharici.A tako je s još nekim namirnicama.
Ako ne smijemo reklamirati a smijemo preporučiti onda ja preporučujem da pitate Xy za točan proračun svih namirnica.U Hrvatskoj nitko o zoni ne zna više od njega. (edit: tko kaže? Anonimac?) A i ja radi njega imam neko iskustvo,nadam se da ovo ne zvuči kao samoreklama. ;) Ispričavam se ako sam nekoga povrijedila, a to što sam iritantna... hm... za to se ne mogu ispričavti.Takva sam kad znam da sam u pravu :bis
Jedva čekam da vidim što će reći Jeronim.Baš je štosan, zar ne?
Zadnja izmjena: Rimaithor; 05 lis 2012, 10:15; ukupno mijenjano 1 put/a.
Razlog: ponovni pokušaj reklamiranja. Ovo je posljednje upozorenje prije bana. Moderatorica
mamalila
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Rimaithor » 04 lis 2012, 23:02

Meni ovo izgleda kao namjerno provociranje i kršenje pravila!
Editirat ću vaš post!
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la mamalila » 04 lis 2012, 23:44

No, eto u znak dobre volje jedan recept za okruglice od mesa,može se upotrijebiti i za punjenu papriku i sarmu
POTREBNO ZA OKRUGLICE:
400 g mljevenog mješanog mesa
60 g sojinih ljuskica
40 g riže
28 g bjelanjaka u prahu ili
6 komada bjelanjaka
1 fant za punjenu papriku
ili tko ima vremena i volje nasjeckati sitno luk,češnjak,celer,peršin,staviti paprike ljute i slatke u prahu,đumbir,korijander,biber,sol, vegeta....naravno sve tko što voli.
Soju preliti vrelom vodom staviti oko 15 minuta,oprati i rukama iscjediti vodu pa dodati mesu.Sve to staviti u zdjelu i mješati čim duže to bolje 10-15 minuta.Velikom žlicom ili malom kutlačom raditi okruglice ili puniti papriku.
Ja radije navečer složim smjesu jer je ukusnije a i prije je gotovo...
Stavljati u posudu u kojoj će se kuhati.Preliti preljevom,umakom, koju smo napravili od:

100 g rajčice ili domaće ukuhane ili pola litre iz tetrapaka
80 g oštrog brašna
oko 2 litre vode
dodati začine sol,vegeta
A može se staviti umjesto toga opet fant za variva,kome se žuri.Kuhati oko pola sata.

Prilog pire od krumpira
300 g krumpira
150 g mlijeka
Po zoni svaka okruglica sa 1 žlicom priloga sadrži 2,2 bloka hrane.
mamalila
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Anika30 » 05 lis 2012, 08:19

mamalila je napisao/la:No, eto u znak dobre volje jedan recept za okruglice od mesa,može se upotrijebiti i za punjenu papriku i sarmu
POTREBNO ZA OKRUGLICE:
400 g mljevenog mješanog mesa
60 g sojinih ljuskica
40 g riže
28 g bjelanjaka u prahu ili
6 komada bjelanjaka
1 fant za punjenu papriku
ili tko ima vremena i volje nasjeckati sitno luk,češnjak,celer,peršin,staviti paprike ljute i slatke u prahu,đumbir,korijander,biber,sol, vegeta....naravno sve tko što voli.
Soju preliti vrelom vodom staviti oko 15 minuta,oprati i rukama iscjediti vodu pa dodati mesu.Sve to staviti u zdjelu i mješati čim duže to bolje 10-15 minuta.Velikom žlicom ili malom kutlačom raditi okruglice ili puniti papriku.
Ja radije navečer složim smjesu jer je ukusnije a i prije je gotovo...
Stavljati u posudu u kojoj će se kuhati.Preliti preljevom,umakom, koju smo napravili od:

100 g rajčice ili domaće ukuhane ili pola litre iz tetrapaka
80 g oštrog brašna
oko 2 litre vode
dodati začine sol,vegeta
A može se staviti umjesto toga opet fant za variva,kome se žuri.Kuhati oko pola sata.

Prilog pire od krumpira
300 g krumpira
150 g mlijeka
Po zoni svaka okruglica sa 1 žlicom priloga sadrži 2,2 bloka hrane.

e ovako je puno bolje svjedočiti Zonu, bravo :zivili

Bog je bolji organizator

PostPostao/la folne » 05 lis 2012, 09:18

Zanima me je li fant uračunat u recept jer ako se u okruglice i umak stave 2 fanta dobiju se dodatna 52 g ugljikohidrata, a ukoliko ćemo začine stavljati sami nema šanse da ih nakupimo toliko.
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la mamalila » 05 lis 2012, 09:52

:srca
Nego, jeste li primjetile koliko ide u taj recept bjelanjaka?Inače ja radije upotrebljavam bjelanjke nego cijela jaja.Tj, kupim bjelanjke u prahu dugo mi se dođe a jeftinije.Tako da ne mudrujem puno oko doručka.A proteine ponekad nadoknadim, kad mi fale u proračunu, s onima u prahu od sirutke.A tu moram napomenuti opet da se treba izračunati koliko ima u određenom pakovanju nečega.Svaki proizvođač ima drugačije.Neki imaju sladila,neki ne.I tako...Vidjela sam neke komentare da su neki gladni u zoni,to nebi smjelo biti.Meni je ponekad čak i previše pojesti.Eto, naučila da ne smijem ništa reći o tome tko je proizvođač toga :plavusa :bigno .Ne znam da li je bilo govora prije o tome,nemam vremena sve čitati,ali hoću.Pravilo zone je da se prvi obrok uzme u toku jednog sata po buđenju.Makar samo šalicu 200g.malomasnog mlijeka do 1,5%mm to je onda unos od 1P, 1UH, 1m.Tako da to računamo kao obrok od 111 poslije kojeg se ne treba jesti do sat i pol. od 3P, 3UH, 3M
mamalila
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mamalila » 05 lis 2012, 09:55

Je, uračunat je 1 fant u meso,i to proračunat sa svime što je u nutra,znači od začina do šećera,a za umak se stavi rajčica.
mamalila
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Rimaithor » 05 lis 2012, 10:00

Nemoj misliti da je ovo sad napad (stvarno nije), ali većina ljudi koje znam a koji se pokušavaju zdravo hraniti, ne koristi ni Vegetu a kamoli Fant. :bigno

Ovi bjelanjaci u prahu mi također izazivaju odbojnost iako ne znam ni otprilike njihovu nutritivnu vrijednost, budući da prvi put čujem za to. :gace
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la thalia » 05 lis 2012, 10:03

a ja sam danas niškoristi pa sam išla vidjet cijenu tih bjelanjaka.

450 kn za 4 kg. :lol
Doorbells and sleigh bells and schnitzel with noodles
thalia
Von Trapp

PostPostao/la Anika30 » 05 lis 2012, 10:10

thalia :shock
ne mogu ni zamislit koliki je volumen 4kg bijelanjaka u prahu? Koliko je to uopće jaja? :roll

Bog je bolji organizator

PostPostao/la mamalila » 05 lis 2012, 10:13

Upsss... negdje uzput mi se pogubio post pa ću pokušati ponovo.Što se tiče fanta i tih "nezdravih"stvari ... vjerujem da se toliko ne konzumira da bi štetilo.
mamalila
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la folne » 05 lis 2012, 10:14

Nisam pojma imala da ih uopće ima kupiti kod nas.
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la mamalila » 05 lis 2012, 10:19

Zanemarimo onu zadnju rečenicu od 333... jer... :plavusa
Dakle ovo sam htjela reći.Nije bitno kako se obrok zove.Bitno je da nakon 111 ne prođe više od 2 sata,da nakon 222 ne prođe više od 3 sata a da nakon 333 ili 444 ne prođe 5 sati.
Da li će obrok biti sastavljen od 111 obroka , 222 ili će se kombinirati 333 i 111 nevažno je dokle god su poštovana ova pravila + prvi obrok pojesti što prije najkasnije 1 sat po ustajanju, zadnji međuobrok pola sata prije spavanja ili zadnji veliki obrok 2 sata prije spavanja i da se u danu pojede propisani broj blokova.Ne smije se biti gladan . To je bit zone.
mamalila
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Jeronim » 05 lis 2012, 10:21

folne je napisao/la:
5. Zabranjeno je komercijalno oglašavanje otvaranjem topica, uključivanjem u postojeće topice i slanjem privatnih poruka članovima foruma.
Dozvoljeno je isključivo nekomercijalno oglašavanje u vidu preporuka, na topicu u kojem ta preporuka ima smisla. Moderatori i administratori mogu po svojoj slobodnoj volji i iskustvu obrisati određeni post ili topic ukoliko procijene da je član prešao mjeru nekomercijalnog oglašavanja ili savjetovanja. Ukoliko se odluče na brisanje, o svojim razlozima će obavijestiti korisnika foruma.

Jeronime, ovo je izvadak iz pravila foruma. Moje je diskreciono pravo da kao moderatorica procijenim gdje je granica izmedu preporuke i oglasavanja.

Ne kažem ja da ti nemaš svoje pravo samo nisam siguran da si ga ispravo konzumirala. Situacija je prilično slična onoj koju ima i Anita Šupe (prema vlastitim riječima) na svom blogu, tj. da hrpu vremena pokloni čitaocima. Posljedica toga je da manje vremena ima za raditi posao od kojeg živi, i onda joj se nađu osobe (na koje je potrošila mnogo vremena) i prigovaraju joj kad natukne bilo što što bi joj moglo donijeti i neki novac. Osim toga, koja od informacija s mog weba ili foruma se naplaćuje da bi ja od toga imao koristi? Pa čak i da se naplaćuje nije li važnije da li su informacije točne i korisne ili nisu. Danas ima jako puno toga vrijednog što možeš dobiti besplatno kao i svakakvih bezvrijednih stvari za koje ljudi plaćaju masne novce. Imam dojam da su se i Hrvati potpuno 'amerikanizirali' ali u negativnom smislu i da sve rade 'jer tako i drugi rade' a da pri tome ne razmišljaju što je dobro a što nije. Dalje, gdje još možeš pronaći informaciju da se zonom i ribljim uljem može riješiti većinu problema u trudnoći i nakon nje, da djetetu možeš priskrbiti bolje zdravlje i veću inteligenciju? Umjesto da ste podržale raspravu na tu temu (obzirom na to o kakvom se forumu radi), da ste informirale druge članice, da ste dali sve od sebe da se ta ideja (i informacije koje u podlozi toga stoje) širi, prva reakcija je bila ta se obriše moj link. Sve u svemu, nemam baš neko mišljenje o cijeloj ovoj stvari. Još ste vi mila majka (u pozitivnom smislu) u odnosu na neke forume o alternativi, gdje, rekao bih, uglavnom pišu i čitaju neki meni vrlo čudni tipovi.

Što se tiče MAMALILE znam o kojoj se osobi radi. Međutim, niti sam je ja poslao da piše u moje ime, niti se slažem sa svime što je napisala; osobito ne s načinom na koji me reklamira i od koje, bojim se, imam više štete nego koristi. Pogotovo mi nije po volji što ide tako oštro. Ja sam daleko bliže tome da jednom ponudim svoju pomoć pa ako netko hoće dobro, ako neće opet dobro. Međutim, smeta me mentalitet tipa "ovo je besplatno, pa mora da je bezvrijedno" i "on(a) je anonimac, što imamo od nje(ga) pametno čuti". To što su nas uglavnom (poznati i popularni) doveli u ovakvo stanje (mislim na cijelu državu) nije bitno.

Da zaključim. U velikoj mjeri gubim volju za nuđenje mojih savjeta i znanja besplatno. U tom smislu vjerojatno ću uskoro "staviti ključ" na moj web site pa neka čita i pita onaj koji je platio.

BTW, mamalila je u pravu kad vam prigovara za precizno računanje blokova. Isto tako mi je jasno da klasično preračunavanje u blokove konzumira dosta vremena i energije, od čega se ljudi ponekad umore i odustanu od zone. Jedna osoba koja je u određenom trenutku imala velikih problema s preračunavanjem u blokove me je "natjerala" da napravim svoj kalkulator koji je vrlo precizan a ima gotovo 500 namirnica i u kojem sam gotovo u potpunosti napustio princip mjerenja po komadima i volumenu tako da su manje više sve namirnice izražene u gramima. Jedina muka mi je kad u različitim tablicama za istu namirnicu pronađem osjetno različite podatke o postotku makronutrijnata. Neko, kome je stalo do zarade vjerojatno bi prvo izašao s informacijom o tom kalkulatoru i njegovoj cijeni. Pazi čuda, čak ni na mom webu nemate informaciju o tom kalkulatoru, a poklonio sam ga svakoj osobi za koju sam zaključio da stvarno slijedi moje upute i da želi zonom poboljšati svoje zdravlje.
Jeronim
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la thalia » 05 lis 2012, 10:24

iskreno, ja sam svaki put gladna na zoni i odustanem vrlo brzo.

vjerujem da mi netko kuha ( :oops: ) i donosi zonske obroke, izdržala bih bez problema.

ali stvarno, stvarno me umara računanje i povremena glad.
Doorbells and sleigh bells and schnitzel with noodles
thalia
Von Trapp

PostPostao/la Jeronim » 05 lis 2012, 10:27

giami je napisao/la:Cure bravo, samo naprijed ;)

Ja nemam vremena ni za šta, na terenu sam po cijele dane i kuhinje mi je trenutno na zadnjem mjestu :mrgreen ali zato sam zbog stresa na poslu skinula 6 kg i 10cm u struku :dada
Još 10tak kg

I ja sam nekoliko godina bio terenac. Na poslu sam bio od 6 do 18 pa ipak sam si uspio urediti život da budem u zoni.
Jeronim
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la folne » 05 lis 2012, 10:38

Jeronime, nisam vidjela tvoj web. U svoj profil možeš staviti link na njega pa bilo tko, kome to bude interesantno, može na taj način doći do tebe.

Ukoliko dovoljno dugo (i aktivno) izdržiš ovdje s nama možeš iskoristiti mogućnost nenametljivog reklamiranja:
Članovima koji su na forumu duže od 6 mjeseci i imaju najmanje 300 postova dozvoljeno je u potpis staviti link na stranice koje žele preporučiti članovima MiB foruma.

Što se ostalog tiče svaki tvoj savjet ovdje je dobrodošao, a na svakoj od forumašica je da za sebe procijeni što joj odgovara, što ne i što će od informacija iskoristiti.

I sama sam bila u zoni par mjeseci, ali me u konačnici smorilo to da mi se cijeli život vrti oko zbrajanja blokova.
AH
folne
Mladenka

PrethodnaSljedeća

Natrag na Fit i zdrava

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.