Sada je: 17 tra 2026, 13:23.
Moderator/ica: nadicab
zašto misliš da će marta morati stat nakon gimnazije? vi ćete se iscrpiti, ona neće. upisat će ili neki privatni fax, veleučilište il kako se to sad već zove. ili nešto što se upisuje kao zanimanje, grafički dizajn ili šta je već bude zanimalo

) da mi je svaki pomak WOW.. i da mi nije svaki korak unatrag katastrofa.. 

martina mama je napisao/la:Imam jos pitanje vezano uz skolski sustav u Austriji. Bec. Srednje skole. Neka preporuka, iskustvo. Cini mi se losije od naseg sustava za djecu koja su na redovnom programu. Prema saznanjima, imas popust samo na fizicke nemogucnosti. Add ne smatraju nekakvim posebnim problemom.
Sustav, prema onome sto sam skuzila, streberski, slican nasem. Puno rada kod kuce i njegovanje izvrsnosti. Bila bih sretna da me netko dematnira.

martina mama je napisao/la:Domi, thanks. Znaci, nisam stekla krivi dojam. Da, Svedska se i meni cini najbolja. U Engleskoj se moze naci dobra skola sposobna kvalitetno integrirati i gurati dijete.
Nije iskljuceno i placanje visoke skolarine.
Svedska mozda najkvalitetnije i bez naknade integrira.
Hvala, svejedno!!

IRENA je napisao/la:Cure moje,
pa nije nit Švedska oduvijek bila Švedska ..
Možda je Švedskom postala .. zahvaljujući trudu Šveđana koji su mijenjali što se mijenjat moglo .. kolko se moglo .. u datim okolnostima ..
samo razmišljam ..

martina mama je napisao/la:Alex, thanks.
Irena, da, nije ni Svedska uvijek bila Svedska i nema zemlje u kojoj je sve idealno. Zivot je kratak. Cak lako za nas, al Marta ima samo jednu sansu da prodje ovaj put. Ima sansu sada i ovdje. Buduci da ju ne mogu exportirati u svijetlu buducnost Hrvatske, ono sto mozemo je pokusati naci neku zemlju u kojoj ce Marta imati laksu i sigurniju stvarnost. Nemam iluzije o tome da vani cvate cvijece, al neki osjecaj duboko u meni mi kaze da ako dobijemo sansu za vani, da ju trebamo iskoristiti.

nadicab je napisao/la:mmama, stručni nadzor od strane AZZO. Predivan savjetnik, Cimperman iz Rijeke. Promjene su bile brzinske, a naš život je sada puno lakši

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju
Trenutno korisnika/ca: / i 12 gostiju.