Sada je: 07 kol 2026, 00:30.

Ugradbeni aparati, molim preporuke!!

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

Re: Ugradbeni aparati, molim preporuke!!

PostPostao/la ivana7997 » 15 stu 2012, 19:28

ne zezaj me! rekla mi je kolegica da je ona svoje oprala u sudjerici i da su joj ostali grozni flekovi koje vise nikako ne moze skinuti :shock

iako... i sad je flekavo, mozda ne moze gore :da?
ivana7997
Abundija

PostPostao/la mrs. eastwood » 15 stu 2012, 19:41

mm je jednom nasu ubacio u perilicu i nikakvih rezultata nije bilo. i dalje mi nije to - to. a ova staklokeramicka ploca - ja to jedostavno NE ZNAM oprati.
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la tamazd » 15 stu 2012, 19:57

Ja imam od gorenja i staklokeramicku plocu, pecnicu i napu i nemam joj zamjerki, ploca je super za ciscenje i odrzavanje, filtere od nape ubacim u perilicu i ko novo je. ;)
K. 30.07.2006.
M. 06.01.2013.
tamazd
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lara.b » 15 stu 2012, 20:29

Da, i moj filter od nape se pere u perilici..super je to.

east, dođi na instrukcije :lol
Nego, čim i kako ju pereš?
ajmo redom pa da vidim u čemu je štos.
Nije mi jasno kako ne znaš.
lara.b
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mrs. eastwood » 15 stu 2012, 22:05

ovako. pola je plin, pola je struja.

plin smo prikljucili tek nedavno, tako da se taj dio sjaji. ovaj strujni je koma. kuham, pokipi vruce na vruce - zagori, zaljepi se - ajme.
ispod plina nije tako horor jer kad pokipi ne ide na vruce..

cistim tako da ostruzem to sto mi pokipi, kad se ohladi ploca. imam i onu lopaticu za struganje sa žiletom na kraju
onda imam razna sredstva koja sam probala Dr Beckmann za ciscenje i jedan za kak ti sjaj :roll
onda imam od froscha onaj za skidanje masnoca i pecnicu... nista to ne pomaze.

na kraju sam odustala i postruzem sto imam i operem onim na bazi octa od froscha i eto. cisto je ali izgleda koma.
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la Una » 15 stu 2012, 22:48

tanju bb treba pitati, ona je napisala da svoju lako održava, da samo pospreja sredstvom za staklokeramičku ploču i prebriše ubrusima, treba je pitati kakav to sprej ima, mora da je odličan?
ex. nela22
Una
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mrs. eastwood » 15 stu 2012, 23:14

Una je napisao/la:mora da je odličan?

magic :nesvist
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la tanjabb » 15 stu 2012, 23:24

slika
S ovim posprejam i pobrisem papirnatim rucnicima.
Drzalice uopce ne koristim. Sve mi se skida s ovim sredstvom.
Indukcijsku lakse odrzavam jer je ona vruca samo na mjestu gdje je lonac, a i kad lonac dignem ohladi se u sekudni.
Onu s plinskim ringovima ponekad jos ispoliram. Obje mi se sploce sjaje bez mrlja. Kuham svaki dan.
Tako da ne znam sta Eastwood radi sa svojom. :p
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la erina » 16 stu 2012, 00:23

Imamo Boshovu ugradbenu pećnicu i ploču za kuhanje - 2 indukcija + 2 high speed, meni odlični! Indukcija je ljudi moji zakon, s njom je kuhanje puno jednostavnije, lakše i urednije! a čišćenje minimalno jer nikad mi ništa na njoj zagorilo nije a iskipi mi mlijeko svako malo :ajme ! Ova druga dva koristim samo za suđe koje mi ne može na indukciju, kao npr tave. Frižider nismo htjeli ugradbeni, meni izgledaju ugradbeni manji unutra :dunno Napa mi je velika, nije ugradbena, ako možete stavite onu od 90cm, izvuče mirise samo tako. Mašina za suđe nam je ugradbena Bloomberg, dok god ja ne perem super al da sam turbo zadovoljna nisam, dosta mi mokro suđe bude.

edit: pećnica ima neke eco-clean obloge pa nema ribanja stijenki nego samo dno, vrata se skidaju kao i sva stakla na njoj i mogu se prati. Vodilice na izvlačenje mi super!
Zadnja izmjena: erina; 16 stu 2012, 00:30; ukupno mijenjano 1 put/a.
N 02/07

S 04/12
erina
B.Sc. Cicologije

PostPostao/la Una » 16 stu 2012, 00:27

tanja bb čime je ispoliraš i kako čistiš one paukove jel ih u perilici?
ex. nela22
Una
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Una » 16 stu 2012, 00:29

erina hvala na odgovorima,baš se i meni ugradbeni čine manji unutra , morat cu sa metrom u trgovinu ;)
ex. nela22
Una
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la erina » 16 stu 2012, 00:33

MM-ova sestra ima i u njem ne stanu neke tepsije koje stanu u naš. I plitak je, neka velika boca recimo Cole ne stanu u dubinu nego mora onako poprečno, to MM-u straaašno smeta, neoprostivo :lol
E sad, možda ima modela koji nisu takvi :dunno
N 02/07

S 04/12
erina
B.Sc. Cicologije

PostPostao/la Una » 16 stu 2012, 00:40

o dobro da si mi to rekla pa to mi je bas provala da je tako uzak
pa to i meni iskreno smeta :lol
ex. nela22
Una
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la tanjabb » 16 stu 2012, 00:47

Bilo koja krema za poliranje staklokeramike. Bitno je kad ju poliras da dobro pritisnes. Ja to radim papiratim rucnicima.
Paukove operem najobicniji detergentom. Crni su, od gusa, nis se pod milim bogom ne vidi na njima osim kapljica masnoce, a to se sve obicnim detergentom skida.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la Una » 16 stu 2012, 00:52

tanja bb-jel često poliraš i jel te paukove često pereš,jer vidim da dosta njih kuka na njih, na te paukove, a mozda ih ne peru redovito?
ex. nela22
Una
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la tanjabb » 16 stu 2012, 01:55

Ne perem niti poliram cesto. Nije da mi svaki dan zakipi nesto. Plus sto imam i indukcijsku pa ne kuham uvijek na plinu.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la mrs. eastwood » 16 stu 2012, 09:17

tanjabb je napisao/la:Tako da ne znam sta Eastwood radi sa svojom. :p

e imam i ja taj. pojma - mozda je moja neka jeftina ploca?!
inace sve cistim s octom, eventualno nesto ekstra - stvarno nisam od kemije - a za tu plocu imam pet bocica raznoraznih :roll
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la Una » 16 stu 2012, 15:29

east-čiju imaš ploču?
ex. nela22
Una
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lara.b » 16 stu 2012, 15:50

ovo je moja pasta. nisam nikad probala kako sprej radi ali zadovoljna sam za sada njom:
slika

Trulexom (mokrim naravno) razmažem pastu, stisnem jače ako mi je nešto baš pokipilo i papirnatim ručnicima
uglancam..
ko špigl je :dunno
east, ja sad mislim da je to do stakla.
lara.b
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Una » 30 sij 2013, 16:09

ploča je super bas sam zadovoljna, :joy i kad je "prljava" izgleda lijepo i elegantno, a tek kad je očistim :joy , baš sam sretna što sam je kupila :joy
lako je održavam, kupila i sredstvo sto su tanja i lara preporucile, al malo me zezaju one fleke koje sam i ja dobila po onim kolutovima od lijevanog željeza(što se nalaze ispod paukova od istog tog materijala)....ubacila u perilicu ali nikakvog pomaka , i dalje imaju fleke :( s čime ih vi čiji su čisti održavate?
ex. nela22
Una
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la JiA » 20 lip 2013, 13:40

Podižem topic jer sam usred opremanja kuhinje.
Molim preporuke za ugradbene aparate: perilicu posudja (dvojba: vidljive ili nevidljive komande... to je cca sve sto znam o perilicama), pećnicu (pojma nemam o pećnicama... vidim da neke imaju rostilj, pa soft close, pa neke samocistece bocne stranice.... ), indukcijska ili staklokeramicka ploca za kuhanje (mozda kombinacija? zasto da? zasto ne?), ugradbeni frizider sa ledenicom plus napa (bit ce samostojeca na zidu bez gornjih elemenata).
svaki savjet je dobrodosao.
na sto paziti? sto da, sto nikako ne?
aparati ce vjerojatno biti boschovi (takva je ponuda u kuhinji). bilo kakva poz. ili neg. iskustva sa boschom tkd. su dobrodosla.

molim pomoc iskusnih jer sam ja totalni tudum. baziram se samo na estetiku a o funkcionalnosti ne znam nista. :plavusa
Bijah slijep, a sada vidim...
JiA
Vjetropir

PostPostao/la ivana7997 » 20 lip 2013, 13:47

i ja sam djelomicno tudum, ali s iskustvom :mrgreen pa ti mogu samo na neka od ovih pitanja odgovoriti

vrijednost vidljivih komandi na sudjerici kuzim tek sad kad ih nemam, jer nemam pojma kad radi koliko ce jos :gigl
ostalo - dobro je da ima neki kratki program i da je recimo sto tisa ako ti je kuhinja u dnevnom prostoru. moja je kao supertiha, ai meni jos uvijek glasna.

za pecnicu bih svakako gledala da ima mogucnost programiranja. moja nema, kao sto ce mi, ali svidjelo mi se programiranje sudjerice i perilice pa bih voljela i to. zgodno je, namjestis recimo lazanje da se pocnu peci tako da su mmm tople i taman kad dodjes izvana....

za napu ne znam nista, moja sluzi samo za ukras, ali je los ukras jer je candy pa to nemoj nikako, njihov inox je nesto prestrasno lose perivo

bosch volim i zasad mu nisam nasla zamjerke otkad sam rijesila problem zvucnog signala koji me izludjivao
ivana7997
Abundija

PostPostao/la † Volvo » 20 lip 2013, 14:00

I ja sam za vidljive komande suđerice :dada - makar novije imaju kao neki display koji ti na pod projicira vrijeme i program - mene bi to živciralo, to mi je k'o da neka buba ide po podu :mrgreen - količina pregrada i tih nekih stalaka i držača unutra nije zanemariva jer se bolje iskoristi i posloži sve pa više (spretnije) stane

Bosch je inače ok (sve njihovo i u kombinaciji s Siemensom, što smo do sad imali)

Pećnicu imam novu i nisam ju savladala potpuno (a kad ću, ne zna se ;) ) - ovo sve nešto programabilno bip tu bip tamo je fora ali i tlaka pomalo.

Indukcijsku ploču hvale svi koji je imaju, navodno je brza i štedljivija (nemam - nije mi se dalo mijenjati suđe jer moje ne bi bilo za takvu pa imam staklokeramiku).

Kod frižidera dobro je imati ledenicu dolje (makar sad su svi manje više takvi, mislim), gledaj i unutra one neke stalke za boce i svašta-nešto, nije loše manje se kotura sve unutra, dakle, unutrašnje uređenje ;) , nije loše ni imati onaj 2 odvojenim motorima za frižider i ledenicu jer kad ju odmrzavaš, frižider ti radi, i energetski razred za sve aparate, naravno je za uzeti u obzir...
† Volvo
na solarni pogon

PostPostao/la tanjabb » 20 lip 2013, 14:16

Sudjerica - potpisujem Ivanu. Vidljive komande, i sto tisa ako je u istom prostoru gdje je i blagavona, boravak. Mi imamo doslovno necujnu Milicu.

Pecnica - obavezno da se moze programirati vrijeme. Dusu dalo za vikende da mozemo izaci negdje van, a vratimo se doma na gotov rucak. Moja ima i pirolizu tako da je ciscenje :liza . Nema nikakvog rifljanja pecnice. I da ima viseslojno prednje staklo, da nije vruce (iako nemas vise malu djecu da bi se bojala rucica na vrucem staklu ali svejedno manje zagrijava prostor).

Ploca- indukcija. Meni je to mraaak :luv . Malo ti treba vremena da se uhodas s reguliranjem temp. Jaaaako brzo zakipi voda/mlijeko.... Bolje je kad svaka ploha ima svoju regulaciju (inace moras izabrati koji ring/plohu pa onda regulirati temp. sto je recimo nezgodno kad ti kipi mlijeko).

Na napu ti je najbitnija jacina koja ovisi o kvadraturi prostora. I naravno da nije preglasna. Bosheve nape su OK.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la mrs. eastwood » 20 lip 2013, 14:30

programer mi je zakon na mašini za robu, to bih još i koristila za suđericu, tako da mi pere u jeftinoj struji, ali se ne bih usudila programirati pecnicu da pece dok nisam doma (apropo paranoja - ja se vracam tri put gledati je li sve ugašeno, još da mi se sama pali :ajme)

pecnicu bih sad uzela da ima to samociscenje. inace se to smije kao pogoniti dva put godišnje, pa sam ja mislila da je to bezveze, ali ustvari ni ne pereš je cesce. tako da je to što mi fali.

perilicu suđa namjerno nisam htjela ugradbenu jer mi se ne sviđa taj koncept, nego smo ju samo podvukli pod radnu ploh.Ne volim ni ugradbeni frižider.
i slažem se za savjet da gledaš da je što tiša, ako je u spojenom prostoru

štednjak mi je pola plin pola struja - staklokeramička ploča i tu bih ti savjetovala ako se odlučiš za staklo da ne štediš na tome, jer moja je bila povoljna i tako se teško čisti da je jedva čekam frknut van. a i oštetila mi se - doduše vjerujem da bi od siline udarca i druge pukle (pala mi je teca na sam sam rub :roll )
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la JiA » 20 lip 2013, 15:14

hvala, cure :kiss

tanja, sto je piroliza?

nagovaraju me svi na indukciju. i ok, kupit cu si ju, mada sam do sad uvijek i oduvijek kuhala na vulgaris plinskom spaheru, tako da vjerujem da ce mi trebati vremena da se naviknem.

vezano za napu, nju bih trebala birati prema kvadraturi prostora u kojem je. a posto mi je stan skroz otvoren, ispada da taj prostor ima 60m2 i napa dovoljne jacine bila bi puno skupa. sto mislite, da li je to nuzno, s obzirom da kuhinja ima prozor (dva metra pored nape), a sama napa ima izlaz direktno van (ne znam uopce ima li to veze jedno s drugim).
JiA
Vjetropir

PostPostao/la tanjabb » 20 lip 2013, 15:29

za napu gledaj da bude 600m3/h jacine
prozor ti tu nis ne znaci jer kroz prozor zrak samo ulazi u stan, a tebi treba nesto usisati taj miris od kuhanja ako ne zelis da ti cijeli stan na punjene paprike mirise
Pa imas zidnu Bosh kuhinjsku napu vec za 1500kn. Jel to puno?

piroliza je funkcija samociscenja. pecnica se zagrije na 300 stupnjeva i sva prljavstina na stjenkama se pretvori u prah i samo padno na dno. Ti to pokupis i gotovo. Ja koristim pirolizu dva puta godisnje.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la JiA » 20 lip 2013, 16:16

svidja mi se ta piroliza :dada

ma ne, tanja, naravno da nije puno to sto spominjes, samo mi se iz price tipa koji nam je crtao kuhinju ucinilo da je ta cifra tipa 10 000 kn :nesvist
JiA
Vjetropir

PostPostao/la tanjabb » 20 lip 2013, 16:21

Napa od 10 tisuca kuna je vec vrrrrrlooooo skupa napa. :lol
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la JednomCuPostatiMama » 20 lip 2013, 23:53

Uh, i ja bih se pridruzila...npr. da li su vasi kombinirani frizideri (zamrzivac + hladnjak) No frost ili Low frost?

Koji tip indukcijske ploce, da li netko ima Gorenje ili svi Bosh?

Gledala sam pecnice da imaju ventilaciju i da se lakse ciste izvana, da ne ostaju prsti na njima, a sad kazete da pogledam i programiranje...dobro, pisem:)
JednomCuPostatiMama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PrethodnaSljedeća

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.