Sada je: 24 lip 2026, 23:07.
Moderator/ica: medo14
meni se ovo sviđa. ali mislim da je to jako veliki pritisak na dijete. pogotovo što nam je školstvo kakvo je i ima toliko toga, brdo predmeta i svega. imam osjećaj da smo u americi da bi se birali samo oni predmeti koji nose dobre ocjene i bodove.medo14 je napisao/la:Najznačajnije je da bi se gledale ocjene od 5. – 8. razreda, a ne kao do sad samo 7. i 8. razred
ne nalazim gledaju li se ocjene svih predmeta od 5-8. ili samo određeni predmeti - hrv, mat,eng ili ide ovisno o tome koja se srednja upisuje
nevenera je napisao/la:ne nalazim gledaju li se ocjene svih predmeta od 5-8. ili samo određeni predmeti - hrv, mat,eng ili ide ovisno o tome koja se srednja upisuje
Potica je napisao/la:nevenera je napisao/la:ne nalazim gledaju li se ocjene svih predmeta od 5-8. ili samo određeni predmeti - hrv, mat,eng ili ide ovisno o tome koja se srednja upisuje
Gleda se samo opći uspjeh i mislim da to nije u redu, opet sve svodimo na prosjek.
slažem se s tobom
sad će to bit puno kompliciranije.
Naročito dio u kojem su se rezultati hrvanja, juda, klavira i baleta računali
kao dodatni bodovi za upis.

) ipak mi je ovo više ok, tih 5 škola za prijavu, konačno
, i nekako naivno vjerujem kako će se nastavnici uspjeti oduprijeti natezanju ocjena kad to bude kroz sve 4 godine: može se u finišu raditi presing, ali teško da će se to moći baš sve 4 godine
)
medo14 je napisao/la:kako ja tumačim prijedlog odluke, sportski rezultati će i dalje biti dodatni bodovi za sve srednje škole

Pravo na dodatne bodove na temelju postignutih rezultata na sportskim natjecanjima
pripadaju kandidatu za upis u sve srednje škole, uključujući i škole s razrednim odjelima za
sportaše.
- ako ovo s 4 godine i 5 škola bude konačna verzija, mislim da je odlično. Bodovanje još i pojedinih predmeta bi bio poželjan dodatak i realna šansa da se dijete upiše u srednju šolu za koju misli da ima afiniteta i da će u njoj lakše, bolje i s voljom ići dalje 

medo14 je napisao/la:članak 12.Pravo na dodatne bodove na temelju postignutih rezultata na sportskim natjecanjima
pripadaju kandidatu za upis u sve srednje škole, uključujući i škole s razrednim odjelima za
sportaše.
istina to vrijedi za 1., 2. i 3. mjesto na državnom i za 1. mjesto na županijskom natjecanju
mislim da bi bilo korektno da su sportaše stavili u isti tretman kao i glazbene ili baletne škole

Meni je do sada izgledalo totalno nezmislivo da je u 7. i 8. razredu sve puno odlikaša pa sam uvjerena da je to bilo lažno stanje u odnosu na stvarno.

Volvo je napisao/la:Ne smeta me gledanje na sve 4 godine, ono, što ako se dijete ponekad malo "opusti" - pa opustit će se svak' od njih u te 4 godine nekad - ako ovo s 4 godine i 5 škola bude konačna verzija, mislim da je odlično. Bodovanje još i pojedinih predmeta bi bio poželjan dodatak i realna šansa da se dijete upiše u srednju šolu za koju misli da ima afiniteta i da će u njoj lakše, bolje i s voljom ići dalje
Sport bih dodala u kategoriju glazbe

, naravno da bi vrijedio.
Nanoibeba je napisao/la:možda će se zbog ovoga djeca lakše upisati u glazbenu školu.
U zagrebu je ove godine bio horror na upisu, a kliko čujem djeca ih niti ne završavaju, nego upisuju zbog bodova. naravno ne svi, ali ima dosta takvih slučajeva

tako da je u startu to bio problem za one koji se nisu uspjeli upisati (radi prebukiranih glazbenih) a moguće bi imali više volje, npr. tražilo se da budu polaznici ranijih glazbenih vrtića i tako nešto. Pa se i teže biralo instrumente i tako to.

Natrag na Školarci (i studenti)
Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.