O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

Re: Božić 2012. (kada početi peći božićne kolače?)

19 pro 2012, 10:39

ubacila sam gore u svoj post i fotke išlera i trokutića
:xmastree

19 pro 2012, 10:40

Ajmeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :luv :luv :luv :luv
Bome ja se ne bi ohrabrila :lol
Mazilice hvala ti punoooooo :luv znam da su mi bile fantastične...ali neznam sad te detalje oko čokolade i glazure i tog kakaa :lol

19 pro 2012, 11:15

aaaaaa anamija, super je kucica :le

19 pro 2012, 12:44

našla sam sad ovo ide 3 žlice kakao praha...ali jel meni treba onda dupla smjesa??? Ovo mi se čini baš nekak maličko :dunno
Ne mogu se sjetiti jesam li prošle godine radila sa duplom smjesom :conf

19 pro 2012, 18:03

Tinice, kakao je u prahu, onaj od francka ja koristim. Keksi bilo koji tipaa petit. Ja uzela kilu onih u lidlu,po 9kn. I ne pasu nikakvi drugi keksi,to nda vise nije to. Ja,a i moja mama odivijek,radimo samo pola mjere i to bude pun manji protvan.

Ja sam za sad nspravils vanilin kiflice, vanilice sa djemom od brusnice, sape, medena srca,borice od cokolade i limuna, cvjetice od ljesnjaka i paprenjake. Danas se odmaram kod mame,sutra nastavljam. muslim da cu deckima. Za iznenadjenje napraviti kucice od medenjaka. Anamija,krasna ti je kucica. I opet tipkam s mobitela,oprostite na greskams

20 pro 2012, 10:22

Mazilice :kiss ma nema šanse da ja radim od pola ove smijese...ja sam je čak mislila poduplati :lol
Nego nisi mi napisala glazuru :conf Sa čim se prelije kak napraviš tu čokoladu? :liza
ček ček ti radiš sa 3 žlice kakao praha na pola smjese???? Dakle ja na ovu količinu stavim 6 žlica ili??? :dunno
Aha vidim sad 20 dkg čokolade topim na 4 žlice ulja ;) Jel to sad to?

20 pro 2012, 12:06

vidjela sam negdje tinicin recept za usecerene bademe, a ima li tko dobar recept za usoljene?

20 pro 2012, 12:57

tinice, daj recept za te tvoje bozicne cajne

20 pro 2012, 13:13

viewtopic.php?f=63&t=67392
Samo da ti napomenem da ja svaki put radim troduplu smjesu sa 9 bjelanjaka... :liza

20 pro 2012, 13:42

tnx :kiss

20 pro 2012, 14:55

Evo, ja prijavljujem da sam ispekla (samo da prebrojim...) - 8 vrsta do sada.
Manje-više je to to, ali možda budem sad radila nešto za svoj gušt, nešto što još nisam i s čime ima prtljancije (naravno, ako stignem i ako mi ne ishlapi volja).

20 pro 2012, 15:12

i nisi poslikala svih osam vrsti? :shock :lol

20 pro 2012, 15:29

Bubidea je napisao/la:i nisi poslikala svih osam vrsti? :shock :lol

Tko kaže da nisam :nata

21 pro 2012, 11:13

8 vrsti ???? :shock :shock :shock pa u čemu ih držiš??? Ja nemam ni toliko plehova :lol
Daj fotke da nam podigneš elan... :luv

21 pro 2012, 11:27

Tinice, fotaka i recepata za dizanje elana imaš brdo na onom drugom topiku. prati istraživače, veća je šansa da fotke i sirenine i ostale vidiš tamo nego na ovoj temi :xmasgrin

22 pro 2012, 09:27

Pitanje za Rimu odnosno sve koji su radili njene lješnjak kocke :xmassanta (jesam i ja jedne godine ali sad se više ne sjećam ovog što mi treba...).
Piše u receptu 10 dkg vanilin šećera...nije li to puno previše?
Il sam ja nešto pobrkala

22 pro 2012, 10:03

Tinica je napisao/la:8 vrsti ???? :shock :shock :shock pa u čemu ih držiš??? Ja nemam ni toliko plehova :lol
Daj fotke da nam podigneš elan... :luv

Limene kutije (tijekom godina skupila - što od poklona, što od keksa), plastične kutije (svojevremeno sam za potrebe rođendana kupila u Kauflandu neku plastičnu dvoetažnu kutiju s poklopcem i ručkama), dio odmah zapakiram u škrinju... Sva sreća da je vani hladno, pa mi je balkon pomoćni hladnjak :).

22 pro 2012, 17:19

Koji su zacini u vrecici sa zacinima za medenjake? Radila bi Soleine medenjake i samo mi to fali. Jel to cimet i muskatni orascic (nutmeg)? I koliko onda toga stavim?

22 pro 2012, 18:48

pol vrećice

22 pro 2012, 18:59

vidi šta sam pronašla:
1 kesica začina za medenjake ili
1 kašičica cimeta
na vrh noža karanfilića u prahu
na vrh noža mleveno muškatno orašče
1 kašičica anisa
na vrh noža mlevenog đumbira
1 kašičica komorača
1 kašičica korijandera
na vrh noža kardamona

i
Začin za medenjake - mljevena mješavina cimeta, klinčića i muškatnog oraščića, često pakirana u posebnim vrećicama. Međutim, ovu mješavinu možete i sami pripremiti računajući približno 1/2 žličice od svakog začina.

rekla bih da možeš već prema ukusu (i mirisu ;) ) staviti začina koji tebi odgovaraju, ali nikako nemoj izostaviti muškatni oraščić.

22 pro 2012, 19:01

E silki kad bi ja mogla doci do vrecice, bilo bi lako :liza . Ja sam preko bare, pa zato i pitam sta ima u toj vrecici.

22 pro 2012, 19:04

Pa to ima stvarno puno zacina. Jel bi bilo dovoljno samo cimet i muskatni orascic?

Sad sam tek vidjela drugi dio tvog posta. Hvala Olja!
Zadnja izmjena: ChiaraR; 22 pro 2012, 19:05; ukupno mijenjano 1 put/a.

22 pro 2012, 19:05

Ja imam pečene one Poticine kekse (prepolovila na 3 dijela: 1. dio razni oblici lijepljeni po dva pekmezom od marelice, 2. dio su kiflice umočene vrhovima u čokoladu, a 3. dio su husarski poljupci ali bez maka a u rupice sam stavljala po jedan lješnjak).
Prekjučer sam ispekla kekse za išlere, još moram sutra skuhati kremu i dovršiti ih.
To je to, neću više ništa. Radije ću po potrebi ispeći novogodišnju tortu

22 pro 2012, 19:18

Dudley, pise mi u receptu 10 dag vanilin šecera :sajko ali ja stavim 40 grama tj 4 paketica.

23 pro 2012, 22:28

Ivana ja sam na stranicama neke škole našla recept za slane bademe, nisam prepisala pa sam radila malo napamet, ali stave se na tepsiju i peku u rolu i pri tome se povremeno mješaju i špricaju slanom vodom. Nisu mi ispali loši, ali nisu ni onakvi kakve sam jela kupovne :dunno I cijeli rol zajedno s vratima i tepsijom mi je bio bijel od osusene soli, ali da se skinuti.

ispekla linzere, soleine medenjake i gingere (hvala sole, medenjaci su mi tradicionalno dobri, a gingere sam prvi put radila i prefini su :liza ), Tiničine božićne kolače (fini, ali nisu hrskavi nego mi se lijepe jedan za drugoga sad kad stoje) i kiflice od kokosa (imamo još u tragovima). Sutra stiže mama s još 3-4 vrste pa sam stala na loptu :lol

24 pro 2012, 00:11

Hvala Rima :xmaspresents1

24 pro 2012, 13:10

Ja sam u petak ispekla medenjake i gingere, u subotu bajaderu i čudo, a jučer čoko-sirnu tortu, zahericu i naravno božične čajne :liza
Danas sam planirala još napraviti oblatne.
Sandra ne kužim kak ti nisu prhki? Joj meni su prefini...još su bolji kad odstoje par dana :liza
Odgovori