Sada je: 07 kol 2026, 14:55.

KUHARSKI ISTRAŽIVAČI - brbljaonica

O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.

Moderatori/ce: Hope77, mrava

Re: KUHARSKI ISTRAŽIVAČI - brbljaonica

PostPostao/la Lena » 28 pro 2012, 21:54

nanoibeba, imas na glasackom vec par odglasanih pa mozes vdjeti uzorak glasanja.
"The big wheel keeps on turning On a simple line day by day The earth spins on its axis One man struggle while another relaxes"
Lena
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Lena » 28 pro 2012, 22:03

s obzirom da nisam mogla naci drugu ucinkovitu metodu eliminacije isla sam na tri recepta koja cu definitivno isprobati iduci bozic. jedan jer olfo zdrav, jedan jer je super jednostavan i brz (a efektan) i jedan jer mi je zapela kombinacija keksa s maslacem i kreme od limuna za nepce.
moram priznati da tek sad vidim kako vam je bilo prethodnih mjeseci. :znoj
"The big wheel keeps on turning On a simple line day by day The earth spins on its axis One man struggle while another relaxes"
Lena
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nevenera » 28 pro 2012, 22:07

ja sam isto išla sistemom što ću 100% probati
mislila sam se između ovog s limunom i truffles
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la mrs. eastwood » 28 pro 2012, 22:14

obzirom da ne uzivam u slatkom... dvaput sam prelistavala recepte :nesvist
i eto - prvi jer me vraca u djetinstvo - vrlo slicno necemu sto se dole jede kod nas, drugi jer su ipak to paprenjaci :luv , a trece - je prevagnula dobra fotka!
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la Ina66 » 28 pro 2012, 22:21

Lena je napisao/la: obzirom da nisam mogla naci drugu ucinkovitu metodu eliminacije isla sam na tri recepta koja cu definitivno isprobati iduci bozic

:dada
iako, za neke neću čekati božić već ću ih isprobati ranije
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la dunja » 28 pro 2012, 22:23

glasala za cimet zvjezdice jer ću ih probati druge godine, za vanili kiflice jer ih volim a ove su krasno ispale, za matrosen boriće jer znam da bi se mojima doma jako dopao recept i to radim svakako
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one.”
Tom Hiddleston
dunja
most

PostPostao/la Bubidea » 28 pro 2012, 23:27

mene zapravo iznenadjuje koliko vas je, za sada, glasalo za mog favorita. keksice s kremom od limuna. nekak sam si mislila da ce vise za oko zapeti nesto cokoladno.
ja radim kocke od limuna, zato znam koliko dobra moze biti ta krema od limuna. a i sin obozava te moje kocke od limuna.

i, da, leno, nije nam bilo bas tako tesko glasovati. ovaj puta je iznimno tesko. ja vec danima gledam kome cu dati glas.
idem sad jos jednom pogledati.
:lebdi
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la Nanoibeba » 28 pro 2012, 23:31

Meni su isto ti keksi s limunom favorit- jednostavno zato jer obožavam limun, a i recept mi je nov.

Kuglice od mrkve su sličan ako ne i isti recept koji me namamio izgledom prije par godina. Kada sam ga napravila okus kuglica mi je bio grozan - možda nije isti recept ali to me odbilo
Nanoibeba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la snowwhite » 28 pro 2012, 23:33

meni su keksi s kremom od limuna odmah zapeli za oko. baš mi se čine kao neki odmak od gomile čokolade :mrgreen
druge sam odabrala crno bijele kuglice. već sam prije naletila na taj recept i bookmarkirala ga da ga obavezno moram probati jednom. a matrosen boriće osim što efektno izgledaju vrlo su slične jednom kolaču koji radim a jako jako volimo kolače s ješnjacima pa eto
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la tanjabb » 29 pro 2012, 01:07

lemon curd radim cesto i obozavam ga :liza
ali glasala sam za ono sto jos nisam radila a zasigurno budem i po stastojcima vec sada vidim da ce mi se svidjeti
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la silki » 29 pro 2012, 07:42

dakle, listam već dva sata uz kavu, a imala sam zapisano kome ću glasove dat :lol
isto ću odabrat one koje mislim isprobati :dada

limun mi nije nešto drag. ja sam više oljina stranka, čokoladna :xmasgrin
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PostPostao/la MalaSirena » 29 pro 2012, 08:23

Teško je bilo izabrati za što glasati, a na kraju je za 3 boda presudila vizualna komponenta (nisam baš ljubitelj suhih kolača, ali ovi paprenjaci stvarno izgledaju divno, fotka je obrađena tako da ima starinski štih i baš mi je nekako romantična).
Ostala dva glasa dala sam žarbo kockicama i polumjesecima iz razloga što ih obožavam!

U mislima sam sigurno dala bod keksima s kremom od limuna jer su mi vizualno jako lijepi i kao protuteža ostalim receptima koji se kreću u bojama od bijele, bež pa do smeđe, ali nisam sigurna bih li ja to radila i bih li ih jela (vrtim se već mjesecima oko lemon i orange curda, ali nikako da se odvažim to napraviti i probati kakvog je okusa).

Stvarno je bilo divnih kolača u ovom krugu! :srca
Mišonja 03.09.2003.
MalaSirena
i neuništiva mesna štruca

PostPostao/la mrs. eastwood » 29 pro 2012, 08:57

meni je ful bitno, cak i prije same slike :lol koji su sastojci. iako mi matrosen borići izgledaju wow - imaju za moj ukus puno previse jaja.

limun mi je bio u konkurenciji i cini se da ce pobjediti. nije mi kombo prhkog i limuna neka kombinacija. inace limun mi je mljac :liza
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la Ina66 » 29 pro 2012, 09:02

mrs. eastwood je napisao/la:meni je ful bitno, cak i prije same slike :lol koji su sastojci. iako mi matrosen borići izgledaju wow - imaju za moj ukus puno previse jaja.

:daj5
ja sam istim sistemom eliminirala sve one recepte koji sadrže margarin
lemon curd ću svakako probati napraviti, imam doma ljubitelja limuna, ali meni je poravi izazov dulce de leche, zato sam i glasala za njih
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la MalaSirena » 29 pro 2012, 09:13

Načelno, ne sekira me sadrži li nešto margarin ili ne jer ga ionako zamijenim maslacem.

Matrozen mi se činio jako fin (volim orašasti beze s čokoladno-jajastom kremom) i mislim da ću ga sigurno raditi prvom prilikom :) .
Mišonja 03.09.2003.
MalaSirena

PostPostao/la mrs. eastwood » 29 pro 2012, 09:16

onda to nije taj recept ako krenes mijenjati. u ovoj konkurenciji su fakat detalji odlucivali.

nego sad da poklopim samu sebe, razmisljam o onoj noninoj torti s limunom i pinjolima na kruštadi od prhkog tijesta :nesvist
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la MalaSirena » 29 pro 2012, 09:17

mrs. eastwood je napisao/la:nego sad da poklopim samu sebe, razmisljam o onoj noninoj torti s limunom i pinjolima na kruštadi od prhkog tijesta :nesvist

:hahaha
Mišonja 03.09.2003.
MalaSirena

PostPostao/la Solea » 29 pro 2012, 09:27

auuu, vjerujem da se mirči opako štucalo :xmasgrin
baš sada, baš ovaj mjesec i mi modice imamo priliku glasati, pa super! :xmaslaugh :xmaslaugh

jako mi je bilo teško izdvojiti 3 recepta, pa ih još posložiti. ne da sam mijenjala nego sam i mijenjala i preslagivala redoslijed do zadnjeg.
već start je bio odličan, prva prijava mi je baš zgodna a na tu foru je i br. 35, to ću sigurno jednom na miru isprobati, fora mi je to slaganje ;)
šape :le obožavam ih, one bi bile sljedeće za koje bih glasala da sam mogla, pa paprenjaci koji su me oduševili i jedni i drugi. žarbo, pita mog djetinjstva, nema slavonske svadbe, kirbaja ni blagdana bez žarbo šnita :)
Solea
Sveta krava

PostPostao/la AA » 29 pro 2012, 10:03

aaaaaaaaaaaaaa jedva se nekako odlucih :ajme
Solea je napisao/la:ne da sam mijenjala nego sam i mijenjala i preslagivala redoslijed do zadnjeg.

XXX
prvo sam "suzila" izbor na 15, pa mijenjala faForite milionijedanput, na kraju sam glasala za one koje bih trenutno smazala uz kafu :xmaslaugh
It’s all mind over matter. If I don’t mind, it doesn’t matter
AA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mirci » 29 pro 2012, 10:50

Nis mi se nije stucalo :lol

Dakle, paprenjake idem peći već sutra, a u subarice moram brzo isprobati. A vocna salama je mrak fotka :)
Lemon curd i ja obožavam, al ipak vise volim cokoladu :)
I borici su mi mrak, al već radim nesto slično - ljesnjak kocke by Rima pa mi je to poznato, no ova izvedba je predivna :up.
I zao mi je sto nisam imala bodova da glasom za stare dobre i provjerene forumske recepte - poticine, medenjake....
Kad se male ruke sloze, sve se moze, sve se moze...
Mirci
lovac na trag

PostPostao/la Bajadera3 » 29 pro 2012, 11:11

prvo sam isključila one koje i sama radim, onda sam isključila one koje sigurno nikada neću raditi (jer sam prešlampava i prelijena), i za preostale mi je opet falilo bodova :xmassnješko
Nemoj mi komplicirat život. drugi to kažu za svoje mame al su one nula prema tebi. paranoična si i ne mogu ti opisat kolko me to iritira!!!
:witch
Bajadera3
Mrs. Hillary

PostPostao/la Ina66 » 29 pro 2012, 11:18

bajo, jedva čekam objavu autora jer sam sad 100% sigurna koji je tvoj recept :D
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la Bajadera3 » 29 pro 2012, 11:20

:nata
Nemoj mi komplicirat život. drugi to kažu za svoje mame al su one nula prema tebi. paranoična si i ne mogu ti opisat kolko me to iritira!!!
:witch
Bajadera3
Mrs. Hillary

PostPostao/la Potica » 29 pro 2012, 12:02

Bajadera3 je napisao/la:prvo sam isključila one koje i sama radim, onda sam isključila one koje sigurno nikada neću raditi (jer sam prešlampava i prelijena), i za preostale mi je opet falilo bodova :xmassnješko

tako nekako sam i ja ali ja sam isključila one koje neću radih jer ih moja djeca ne jedu.

na kraju sam suzila izbor na 6 i išla po sistemu eci, peci, pec :lol

za ove paprenjake sam se odlučila samo zbog masti u receptu jer takve je radila teta Katica (pojam za kolače u našoj obitelji), a njena knjigica sa receptima je netragom nestala i to nikako ne mogu prežaliti.

Speculas ću sigurno raditi jer ih ja jako volim, praline i sve ove čokoladaste kuglice ću raditi ja ili moji čokoladoljubci.
Kuglice od mrkve su mi prekrasne ali znam da kod mojih ne bi prošle kao ni sve ove fine stvari sa voćem :/
Da sam imala još koji glas glasala bi i za kuglice od smokava jer to je kolač iz mog djetinjstva i tak za svaki bi recept imala što reći :) svi su mi super i stvarno mislim to uvezati i pokloniti svojim curama kao temelj za buduće Božiće.;)
Potica
No. 1 baka

PostPostao/la babalu » 29 pro 2012, 12:23

meni su sve prijave za pet,sve jedem,sve mi se svidja i fakat je tesko odluciti se za samo tri :dada

nisam puno gruntala,pet favorita sam izdvojila :zivili

salama mi je mrak mrakova,kolac bas po mom ukusu i zato je dobila najvisu ocijenu :buket
praline su prekrasne(razlicita punjenja,svaka cast autorici kuharici,slasticarki) kao i zrna kave(obozavam kavu u kolacima) i dala sam bodove s obzirom da je tu puno truda i preciznosti ulozeno a to treba nagraditi :dada

volim kad je nesto fino ali naravno da je i oku ugodno a ova tri kolaca su i vise od toga :xmasgrin
babalu
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Crazy Daisy » 29 pro 2012, 14:17

preznojih se :znoj
Crazy Daisy
blinkam ko košuta pred farovima

PostPostao/la corazon » 29 pro 2012, 14:50

bajadera ono za što si ti glasala sam baš ja sve ispekla :) mislim da se razumijemo, nisu moje prijave nego sam baš ta tri kolača radila... mmm sve prefino, ali pošto moji nisu baš za te suhe kolačiće ja sam pojela sigurno 70 % toga :ajme

ipak mi je malo žao što nisam sudjelovala, ovaj put sam isprobavala
corazon
ledena kraljica

PostPostao/la zauvijekmama » 29 pro 2012, 14:53

kod mene prolaze samo kolaci s punooo cokolade
pa sam tako i glasala
iako, jako tesko je bilo izdvojiti samo tri
bas je bila pogodjena tema
:zivili
R. - 2008.:cool
L. - 2015.
:mali
L. -2017. :mala
zauvijekmama
Najljepše je biti mama!

PostPostao/la orchid » 29 pro 2012, 17:43

Napokon sam glasala, već 3 dana gledam recepte. I ja sam išla po sistemu eliminacije, šta ne bih pravila, koji mi se sastojci ne sviđaju i slično. Bilo je još krasnih recepata koje ću zasigurno probati, a ova tri pravim prvom prilikom.
03.03.2010 Moja mala ljubav
orchid
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Bubidea » 29 pro 2012, 22:10

radim keksice s kremom od limuna.
jedva sam umijesila maslac i secer. a kako li ce to izgledati kada dodam brasno? sve mi to pretvrdo izgleda
jel tu ne fali neka tekucina? jaja?
:lebdi
Bubidea
Bogom mi je dano

PrethodnaSljedeća

Natrag na Recepti

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.