jedina tekucina je 1,5 zlica vanilin ekstrakta (ako koristi vanilin secer, staviti zlicu mlijeka) i svi sastojci treba da su na sobnoj temperaturi, tijesto bude bas meko i podatno.
Sada je: 07 kol 2026, 14:15.
jedina tekucina je 1,5 zlica vanilin ekstrakta (ako koristi vanilin secer, staviti zlicu mlijeka) i svi sastojci treba da su na sobnoj temperaturi, tijesto bude bas meko i podatno.

Sirup možemo koristiti za pečenja, i možemo ga kombinirati uz razne deserte kao slatko/kiseli preljev.
Priprema: 3 minute
Kuhanje: 45 minuta
Total: 48 minuta
Namirnice:
400 g. Šečera
200 ml. Vode
50 ml. Soka od limuna
U posudu stavimo šećer i vodu, dobro miješamo i stavimo na vatru. Kada je prokuhalo dodamo limunov sok i kada je opet prokuhalo na laganoj vatri kuhamo nekih 45-50 minuta. Ne mješajući, dok ne krene blago primati boju karamela.
Sirup izljevamo u teglu, kad se sirup ohladi zgusne se do gustine meda.
:

ima ga u dm-u. gusti sirup od šećerne repice, sličan je medu, jačeg, finog karamelastog okusa.

, bravo 
Stefanova_mama je napisao/la:Moderatorice mozemo li nekako stickati ovaj upravo zavrseni sa kolacicima jer bi bilo steta izgubiti tematski toliko dobrih recepata.

dunja je napisao/la:ina i ja sam gledala tko to ima isti servis kao i ja

Mirci je napisao/la:Al jako me zanima tko je radio moje pasuraticei jos vise kakvi su dojmovi
obzirom da je dosta zahtjevan

Ina66 je napisao/la:bila sam 100% uvjerena da su mrkvine kuglice eastwoodičine, a keksi s limunom tanjebb

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.