Sada je: 09 kol 2026, 01:52.

rodjendan 8godišnjaka kod kuće-savjeti, ideje

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

rodjendan 8godišnjaka kod kuće-savjeti, ideje

PostPostao/la mama njonji » 11 sij 2013, 12:47

Iz kombinacije više razloga naš uskoro osmogodišnjak u dogovoru sa nama odlučio je slaviti svoj 8. rodjendan doma. :xmasgrin
Vjerujem da ste mnogi prestravljeni (i meni nije svejedno :) ), ali s druge strane nekako se nostalgično veselim tome...
Ukratko, trebam savjete onih koji su to već činili (nama je ovo prvi put, ne računajući "bebaste" ročkase, sve do sad je slavio po igraonicama).
Prostorno-vremenski okvir je slijedeci:
- stan (opcija park i sl. otpada jer ga je majka rodila u sred ciče zime)
- trajanje: 2-3 sata
- društvo: uglavnom dečki (+ 2 cure) iz razreda i par "vanjskih"
Za sad imamo iskustvo frenda iz škole koji je isto slavio u stanu i sve je prošlo OK, štoviše, moj se klinac oduševio novim igrama i sadržajima.
Klopa i torta je riješana, tu nemam dilema, al za sve ostalo molim savjete
M 2005
D 2009
B 2015
mama njonji
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: rodjendan 8godišnjaka kod kuće-savjeti, ideje

PostPostao/la Hajdi » 11 sij 2013, 13:23

Moj J je bio nedavno na jednom takvom rođendanu. Malo su gledali crtiće, malo su skakali po kući, kad bi se previše razdivljali roditelji su ih usmjerili u neku aktivnost. Predlažem potragu za skrivenim blagom (ostaviš porukice po stanu), maskiranje u štajaznam gusare, društvene igre koje uključuju i neku fizičku aktivnost izvodljivu u stanu. Ako su muzikalni može karaoke i ples. Slijepog miša. Gluhi telefon.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la mama njonji » 11 sij 2013, 13:33

takve ideje trebam, hvala!
i savjet od nekog ko je to radio doma:
pustiti ih da se sami zabavljaju cijelo vrijeme, bez petljanja odraslih ili ih animirati, ili pak, kombinacija slobodnog igranja pa malo "nametnute" igre (tipa mini tombola, traženje blaga i sl.) pa red klope/torte?
zapravo uopće ne znam kako će to izgledati, jer do sad bi sinu uvijek dosla dvojica ili trojica frendova na igranje, u tom slucaju su "drogirani" legicima (jos uvijek!) i ne zna se za njih, sad će ih ipak biti vise pa me malo frka :xmasgrin
M 2005
D 2009
B 2015
mama njonji
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Hajdi » 11 sij 2013, 14:24

Ne prepustiti ih same sebi jer se to svede na bezvezno divljanje po kući. Red aktivnosti, red klope, red slobodne igre. Pospremiti osjetljive igračke tipa lego komplete s milijardu sitnih djelića. Ne dozvoliti da razbacuju igračke bez kontrole, ulaze u sve prostorije u stanu, skaču po krevetima, zatvaraju se u sobu i slično. Imati pri ruci brojeve telefona roditelja. Roditelje i nepozvanu mlađu braću/sestre ne zvati u stan kad dovedu dijete i ne služiti ih hranom/pićem. Eventualno kad dođu po dijete u točno dogovoren sat ponuditi komadom torte jer se to obično ne pojede.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la Hajdi » 11 sij 2013, 14:28

Raspitati se ako je netko alergičan, tipa ne smije kikiriki, lješnjake, orahe, mlijeko, jaja, i pobrinuti se da hrana/grickalice su bez toga ili osigurati alternativu tom djetetu. Imati pri ruci antihistaminik ako netko pojede nešto što ne smije ili hitno nazvati roditelje tog djeteta. Biti spreman na prvu pomoć u slučaju manjih ozljeda. Razmisliti što ako treba zvati hitnu. Razmisliti o broju odraslih u stanu i drugim članovima obitelji. Razmisliti da li svi smiju gazirano/sokove.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la mama njonji » 11 sij 2013, 14:42

Ostavljanje broja mobitela roditelja - pod obavezno (plus informacija o alergiji na nesto) ali, moram priznat, o antihistaminicima, hitnoj i sl. bogme nisam razmisljala :ajme
Kad idem o tome mislit - mozda da ipak nazovem igraonicu :mrgreen
Salim se, ma necu tako crno razmisljat, bit ce to veselje za djecu :rodj
Čak i da se dogodi nesto, svi odreda su djeca iz kvarta, znaci roditelji su udaljeni max 2 min autom... Plus u stanu ce biti osim nas i kucni prijatelji (roditelji djeteta-susjeda koje će biti na rockasu), tako da necu bit solo u cijeloj priči.
A zabava u stilu zatvaranja u sobu, divljanje po krevetima - ni pod razno.
Vjerojatno će biti kombinacija slobodne i vođene igre (bar se nadam :ajme )
M 2005
D 2009
B 2015
mama njonji
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mama njonji » 11 sij 2013, 14:47

nego, trebam ideje za igre koje bi ih mogle zabaviti - sin je predlozio mini tombolu (doma imamo samo klasicnu tombolu) :conf , pantomimu, šišmiša. Imate vi neku zanimljivu?
M 2005
D 2009
B 2015
mama njonji
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la teutonija » 15 sij 2013, 12:10

Mi oduvijek slavimo doma, doduše u kombinaciji kuća- dvorište pošto slave kasno u proljeće i ljeti, i stvarno nikakvih problema nikad nema, dapače. I slave od popodne od 14-15 pa do 21-22 sat. Fora je kad padne mrak jelte. Obično oko 19-20 dodju roditelji pa s većinom još posjedimo do 22. :mrgreen
Klinci se predivno sami zabavljaju i igraju i sami nadju zanimaciju. Ja nadgledam, diskretno ,nudim jelo, piće, ali se ne uplićem u igru i zabavu. (uvijek ih je između 15 i 20)
Jedne godine sam organizirala traženje skrivenog blaga i utrku s lopticama u žlici, no samo te godine jer im jednostavno nije potrebno i sami imaju mašte i lijepo i kreativno se igraju i zabavljaju, sami organiziraju igre pa tko želi ,niš se ne nameće. Crtiće ne gledaju, to mogu i doma. :dunno

Što se tiče hrane i pića nikad ne natrpavam junkom ,imamo tople sedviče i pizzu, domaće dizane kiflice, štapiće, kokice, perece, suhe kolačiće i tortu, od pića vodu i ledeni čaj (koji doma pripremam- biljni od svog bilja iz vrta, toga popiju u ogromnim količinama. :nokti
Uvijek je veselo, spontano i klinci odu doma veseli, naigrani i umorni.

Mojima je proslava rođendana od dva sata npr u igraonici malo kad su navikle na ovakve maratonske. :lol

Kod nas su normalni ti starinski- tj rođendani doma, ali meni su dragi jer se klinci zbilja igraju, a sam prostor nije prepreka. Nedavno su moje bile na jednom zimskom znači isključivo kućnom bilo ih je 18 u malom prostoru, ali im je bilo predobro. Isto su bile od 15 pa do 21 (doduše i ja sjedila tam od 19 i 30 uz :klopa :lol )
Kad se ima volje sve se može i da.

Iskreno po meni su igraonice preforsirane i punoooo precijenjene za to što se nudi i koliko vremenski djeca tamo provedu. :dunno
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la † Sanika » 11 vel 2013, 15:15

Evo mi odradili prvu proslavu doma, 10. rockas, i sve je proslo super!!!
Stavljam program, s naglaskom da su "Slatke pitalice" i "Tombola" bile pun pogodak.

Slatke pitalice - pitaš zagonetku, mozgalicu (ima puno po netu) i tko prvi, uzme neki slatkiš iz vrecice (bira na slijepo :)
Tombola - izvlace brojeve, pa prema njima sitni pokloncici - gumice, olovke, figurice, spangice ... cca 5-15 kn

slika
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.