Sada je: 17 tra 2026, 07:20.

osipi, crvenilo, flekice (spojene teme)

Podforum posvećen prvoj godini života vašeg djeteta.

Moderator/ica: Hajdi

Re: Cijeli se osuo...

PostPostao/la Rachica » 20 srp 2009, 15:42

ako se opet vrati kad zatopli, sigurna si da je to od toga :)
Eh...
slika
slika
Rachica
Asimilirana
Asimilirana

Re: Cijeli se osuo...

PostPostao/la Zwerka » 20 srp 2009, 17:08

Ok, cure, hvala vam puno!!! :kiss :mah
Stariji brat - 14.12.2008
Mali covjek - 16.03.2013

...nećete znati sinovi moji koliko vas volim
tako dugo dok i sami ne postanete roditelji...
Zwerka
Asimilirana
Asimilirana

crvene fleke,temperatura

PostPostao/la mamm » 06 kol 2010, 21:57

Evo ovako..mom bebaču je 10mj...prije par dana su mu se počele pojavljivati crvene fleke prvo po leđima 2, trbuhu 1 i natkoljenici1..neko vrijeme su bile bez ikakvih drugih simptoma da bi prije 3 dana, počele te blijediti i dobio je druge na drugom mjestu..ovaj put se javila i temperatura koja je prvi dan bila nekako konstantna (oko 38.4), dok je drugi dan već oscilirala sa periodima bez temperature i opet ponovno..naravno koristili smo lupocet čepiće kad bi se ona povisila...počelo ga je i grlo boliti, osjetio se zadah iz usta pa je presao i na sirup, apetit je naravno bio slab i ponekad bi znao i povratiti dio hrane..crvene flekice su i dalje bile, sad po ramenu i vratu, samo nikada na licu i da crvene točkice su se pojavile i na spolovilu..sad je već treći dan, puno je bolje, temperature nema, stare flekice već nestale, ostale samo sitne, sitne točkice, ove ostale mi se isto čine da idu u regresiju jer su već blijeđe..radili urin, sve ok, radili kks, sve ok osim što su mu leukociti niski (to je valjda normalno nakon antipiretika)..naravno da smo već na početku bili kod dr...uglavnom ništa pametno..kao eto, sve je samo prošlo i to je to...mislim..neko objašnjenje...ja sam sumnjala na trodnevnu groznicu, ali neznam, nekako mi je tijek bolesti drugačiji...neznam ima li netko nekakvog sličnog iskustva...da li da ga držim u nekakvoj izolaciji, koliko dana nakon oporavka..hvala :conf
mamm
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: crvene fleke,temperatura

PostPostao/la Arkana10 » 11 kol 2010, 19:04

Dobrodosla na forum. nadam se da ste sada bolje. ja bi slusala savjet doktorke.
etiketic 09
Arkana10
Sveta krava

PostPostao/la mamm » 13 kol 2010, 12:54

hvala, jeste puno je bolje, temp.više nema, a što se tiče flekica još uvijek mu tu i tamo izbije koja pa nestane i sve tako...rekli su da je to možda i od temperatura...uglavnom jede, veseo, spava, zubići ga muče, klasika.. :p
mamm
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mamin slatkiš » 13 kol 2010, 22:46

evo ja imam bas isti problem isli smo danas u dok radi
tog crvenila odnosno osipa i ona kaze dA se to samo od sebe za dan dva
povuce da je to zbog temperature povisene i pada imuniteta a moj mali je fibrao 3 dana prije toga tako da neznam
u tvom slucaju ali znam da sad dosta djece ima s tim problema tko je god imao temperaturu
nama je sinoc pocelo crvenilo,danas se skroz prosirilo pa sad nam ona govori da bi se sutra vec polako moglo poceti povlaciti,dao bog :mah
slika
mamin slatkiš
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la eli » 13 kol 2010, 23:29

postoji bolest koja se zove trodnevna groznica (osip+temperatura), obično je prva bolest koju dijete dobi i imunitet je doživotan.
moja je nikad nije imala, a ima skoro osam godina.
proguglaj i potraži u našoj tražilici.
eli
Sveta krava

PostPostao/la mamm » 14 kol 2010, 22:12

mamin slatkiš, tako je nešto slični i nama bilo, ali je sve sada iza nas..doduše i sad mu nekad izađe neka flekić ali se brzo povuče...isto su rekli da je od temperature...ma sve će to proći, za 3 dana će mu sigurno biti bolje, ne još uvijek kao prije ali ide na bolje...a valjda treba puno strpljena i ne šiziti na svaku "točkicu"...nisam paničarka ali isto nije svejedno..
A što se tiče trodnevne groznice, nama su rekli da to nije..
mamm
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Mama Mia28 » 14 kol 2010, 23:23

eli je napisao/la:postoji bolest koja se zove trodnevna groznica (osip+temperatura), obično je prva bolest koju dijete dobi i imunitet je doživotan.
moja je nikad nije imala, a ima skoro osam godina.
proguglaj i potraži u našoj tražilici.

Moj A je imao tu trodnevnu groznicu, kao što samo ime govori 3 dana je imao visoku temperaturu bez nekih drugih simptoma.Nakon temperature se pojavio gust crveni osip gotovo po cijelom tijelu. Osip se povukao nakon par dana.
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: crvenilo i osip po licu..

PostPostao/la višnja@ » 20 sij 2012, 09:45

moja mala ima mjesec i pol.osip nam se pojavio sad prije par dana prvo na obrazima pa na čelu pa iza uha pa se proširio ispod vrata i na prsa.jadna sva je crvena kao da je izgorila na suncu.a ti sitni prištići na dodir su grubi jako.prala sa ju kamilicom i mazala ABCDerm cold krema hranjiva za njegu suhe kože lica ali ništa pa idemo danas kod pedijatrice.
višnja@
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: crvenilo i osip po licu..

PostPostao/la Hajdi » 20 sij 2012, 10:39

Mi smo imali nešto slično s L, izazvano je bilo preranim korištenjem dječje kozmetike. Nek vas ped pošalje dermatologu. Ne umivati kamilicom i ništa mazati dok vas dermatolog ne pogleda. Za umivanje samo fiziološka.
Hajdi
Sveta krava

Re: osipi, crvenilo, flekice (spojene teme)

PostPostao/la daner » 12 sij 2013, 14:03

I moj mali bebač star 2 mjeseca ima osip. Za Božić je bilo najgore. Počelo je 10 dana prije sa sitnim prištićima. Umivala sam ga u prokuhanoj vodi i mazala Becutan kremom jer ima suhu kožu. Nije pomoglo jer je svaki dan bilo sve više prištića, lice mu je bilo hrapavo, crveno i počelo se ljuskati. Kad je postalo tako gadno da se proširilo na cijelo lice, uši, podbradak i ramena onda sam ga odvela pedijatrici. Dala nam je Fenistil kapi i rekla da mažem Belobazom. Nikada prije nisam čula za tu kremu i vjerovatno ju neću nikada više ni kupiti. Osim što mu nije ništa pomogla, usto miriši kao ljepilo. Osim toga, doktorica je rekla da je možda alergičan na kravlje mlijeko i mliječne proizvode koje sam jela. To sam izbacila iz prehrane. Počelo se povlačiti nakon 2 dana ali mislim da je samo zbog Fenistila.
Kad sam mu prestala davati Fenistil opet se polako pojavilo. Mlijeko i dalje ne pijem, znači nije od mlijeka.
Praška za veš koristim skroz malo, kao i omekšivača. Također upalim duplo ispiranje kod pranja veša.
Mažem mu lice bepanten kremom, kupam ga u čistoj vodi sa nekoliko kapi maslinovog ulja.
Šta bi još mogla probati? :dunno
slika
Sunce naše

slika
Sreća naša
daner
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Hajdi » 12 sij 2013, 15:43

Izbaci omekšivač. Za bepanten ne mogu reći, al nama je najbolje mazati najobičnijom dječjom kremom za guzu.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la daner » 13 sij 2013, 12:43

Jutros se probudio sa još više osipa po licu i prsima, iako sam mu sinoć dala Fenistil, okupala ga i namazala a-dermom. Izbacit ću i omekšivač, bilo što samo da skužim zbog čega ima osip. Ako je omekšivač zar nebi onda imao osim po tijelu? :dunno Lice mu je najmanje u doticaju sa odjećom.
Koliko brzo se taj osip pojavljuje? Ako je, recimo ujutro došao u doticaj sa nečim što ga smeta, kada će se to pokazati na koži?
Ne znam kako bi skužila što mu izaziva osip... :dunno
Uz to ima i strašnu tjemenicu koju pokušavam već nekoliko dana riješiti.
Ne znam jeli to povezano.
slika
Sunce naše

slika
Sreća naša
daner
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Lorena82 » 04 svi 2013, 11:53

bebi od 4 mjeseca su mi se jučer iznad obrva, po čelu i na području slijepoočnice s lijeve strane pojavile sitne kao gris točkice. nisu niti bijele, niti crvene, ali ih je brdo, jedna do druge. prije 2 dana samo se cijepili 2. put sa cjepivom 5u1 i taj dan navečer mu se iznad lijevog kapka i obrve pojavilo strašno crvenilo. cvenilo se do sljedećeg jutra povuklo a sad su ostale samo te točkice.
jel bi to mogla biti neka reakcija na cjepivo ili reakcija kože na znoj jer mi se zadnjih dana dosta znoji?
s čim da tretiram?
Lorena82
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nevenera » 04 svi 2013, 12:01

meni zvuči kao znoj ali bih isto prijavila pedijatru. ne bih tretirala ničim osim vodom
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Lorena82 » 04 svi 2013, 13:08

peremo lice 2 puta na dan. vidjet ću dal će se smirit šta preko vikenda. zvat ću pedicu u ponedjeljak čisto da joj napomenem.
do sad je imao ful čisto lice, nikakve milije, niti hormonalno čišćenje.
sad je već malo prevelik za to mi se čini :dunno bebe to znaju imati prvih mjesec dana, on nije
Lorena82
Asimilirana
Asimilirana

Prethodna

Natrag na Djeca od 0 do 1

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.