I moj mali bebač star 2 mjeseca ima osip. Za Božić je bilo najgore. Počelo je 10 dana prije sa sitnim prištićima. Umivala sam ga u prokuhanoj vodi i mazala Becutan kremom jer ima suhu kožu. Nije pomoglo jer je svaki dan bilo sve više prištića, lice mu je bilo hrapavo, crveno i počelo se ljuskati. Kad je postalo tako gadno da se proširilo na cijelo lice, uši, podbradak i ramena onda sam ga odvela pedijatrici. Dala nam je Fenistil kapi i rekla da mažem Belobazom. Nikada prije nisam čula za tu kremu i vjerovatno ju neću nikada više ni kupiti. Osim što mu nije ništa pomogla, usto miriši kao ljepilo. Osim toga, doktorica je rekla da je možda alergičan na kravlje mlijeko i mliječne proizvode koje sam jela. To sam izbacila iz prehrane. Počelo se povlačiti nakon 2 dana ali mislim da je samo zbog Fenistila.
Kad sam mu prestala davati Fenistil opet se polako pojavilo. Mlijeko i dalje ne pijem, znači nije od mlijeka.
Praška za veš koristim skroz malo, kao i omekšivača. Također upalim duplo ispiranje kod pranja veša.
Mažem mu lice bepanten kremom, kupam ga u čistoj vodi sa nekoliko kapi maslinovog ulja.
Šta bi još mogla probati?