Sada je: 27 srp 2026, 17:19.

cigarete u trudnoci

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

cigarete u trudnoci

PostPostao/la suza » 25 vel 2013, 13:02

dali je neko pusio u trudnoci i jel to bas mora da dovede do komlikacija ja sam u prvoj trudnoci pusila i sve je proslo ok sad sam opet u 17 nedelji i opet pusim samo sto me ovog puta strah da nebude nekh posledica
suza
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: cigarete u trudnoci

PostPostao/la olja » 25 vel 2013, 13:04

pušenje je štetno po zdravlje.
kako majke, tako i bebe.
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la zvrka » 25 vel 2013, 13:05

joooooooj, baciti cigarete ODMAH! Samnom je u bolnici bila mama koja je zbog njih imala itekakave probleme sa bebom, ne stignem sad pisati, sinek mi se upravo javlja iz sobe ali naći će se netko tko će detaljnije razjasniti. I podržati me, nadam se.
dražesni pupoljak svibanjski 2012.
zvrka
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la suza » 25 vel 2013, 13:06

da slazem se sa tobom al mislim da je i stetno da naglo prekinem sa pusenjem jer je to neopisiva nervoza koju svakako osjeca i bebe
suza
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la cakorka » 25 vel 2013, 13:11

suza je napisao/la:opet pusim samo sto me ovog puta strah da nebude nekh posledica

Pa prestani..mozes se strpiti devet mjeseci,bolje nego da se cijeli zivot kajes.
suza je napisao/la:da slazem se sa tobom al mislim da je i stetno da naglo prekinem sa pusenjem jer je to neopisiva nervoza koju svakako osjeca i bebe

nemoj misliti da ti nesto pametujem ali ova izjava ti je :strah
skoro sam isto od jedne cula,ta je htjela uvjeriti doktora da nemoze naglo prestati pusiti jer ce tako naskoditi bebi :ajme da nije zalosno bilo bi smijesno :/
sreca moja 2008
slika
cakorka
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mary5 » 25 vel 2013, 13:15

Pozdrav.. ja sam prije trudnoce pusila po kutiju cig. na dan... nakon sto sam ostala trudna prestala sam i nisam pusila 3 mjeseca... sad OPET sam ajmo reci pocela s tim, ne pusim kao prije, al i meni ti je to opterecenje bas kao i tebi, moja ginekologinja mi je rekla; '' pusenje u trudnoci ne dozvoljava bebi da raste, u smislu kako mi je ona lakse objasnila majka koja pusi rodit ce manje dijete od one majke koja ne pusi..za nista drugo mi nije rekla da steti. I sta jos, rekla mi je ako sam nervozna i ako ne mogu bez cigara da radije zapalim nego da se nerviram... a znam dosta majki koje su pusile za vrijeme trudnoce pa je sa bebom sve ispalo ok. A znam i dosta majki koje nisu pusile pa im sa djetetom nije bilo sve ok, dakle hocu ti reci da cigarete ne moraju biti razlog za nesto ako nije u redu sa bebom..
24.06.2013 Gabriel <3
Mary5
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la MALA2006 » 25 vel 2013, 13:23

Meni je pomagalo vizualiziranje - zamišljala sam da bi svaki dim koji bi uvukla ulazio u maternicu i obavijao bebu koja bi se davila u tom dimu na jednak način koji je mene smetao kad mi ušla u jako zadimljenu prostorija.
Metoda je bila uspješna jer mi je brzo prisjelo, pogotovo kada sam počela osjećati pokrete, tada mi više nije ni padalo na pamet zapaliti.

teško je, ali vrijedi svake muke.
:luv :luv :luv
MALA2006
katodiler

PostPostao/la mirbi » 25 vel 2013, 13:28

Uvijek me iznova čudi kako netko uspije naći opravdanje za pušenje u trudnoći. :shock Ili pak u prostoriji u kojoj borave djeca.
'Čovječe, vrati se sebi dok još imaš kome.'
-----------------------------
S 2000 / R 2005
-----------------------------
Moj dućan
mirbi
volim dinarski look s mozgom

PostPostao/la MALA2006 » 25 vel 2013, 13:34

Tko želi naći će način, tko neće naći će razlog :dunno
:luv :luv :luv
MALA2006
katodiler

PostPostao/la Rimaithor » 25 vel 2013, 13:42

ok, nervoza ako naglo prestaneš :whew a bebici neće biti kriza kad se rodi bez nikotina koji prima svakodnevno preko tebe?
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la Diami » 25 vel 2013, 13:55

Pa što nije "onemogućavanje bebi da normalno raste" dovoljan razlog za prestanak pušenja? :/

Ne znam, bilo kakvo traženje razloga je zavaravanje. Postoji dovoljno razloga zašto nešto može biti krivo s bebom, moje mišljenje je da ne treba riskirati i svjesno dodavati tome još jedan razlog...
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la Vindaloo » 25 vel 2013, 14:02

MALA2006 je napisao/la:Meni je pomagalo vizualiziranje - zamišljala sam da bi svaki dim koji bi uvukla ulazio u maternicu i obavijao bebu koja bi se davila u tom dimu na jednak način koji je mene smetao kad mi ušla u jako zadimljenu prostorija.
teško je, ali vrijedi svake muke.

x
pušila prije trudnoće, prestala čim sam posumnjala da sam u drugom stanju. moraš se moći toliko žrtvovati i nije tako strašno za izdržati. promjene raspoloženja i krize u trudnoći idu same po sebi, s hormonima, nemoj se vaditi na to kao razlog za zapalit, opleti po hrani, zdravoj :)

s guštom sam ponovo propušila nakon dojenja :mrgreen
Vindaloo
Vindija Westwood

PostPostao/la MON » 25 vel 2013, 14:16

Pušenje je definitivno štetno za bebino zdravlje i tu nema uopće nikakve dileme. No ako si u nedoumici hoće li apstinencijske krize također biti opasne, savjetuj se s liječnikom kako naći najbolji način da prestaneš pušiti u trudnoći. I općenito
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la TVmama » 25 vel 2013, 15:43

:gaah Aaa na ovu temu bih svasta ruzno mogla reci pa cu se suzdrzati!
Samo vizualno mi je odvratno vidjeti trudnicu sa cigaretom,i prva pomisao mi je ako tvoje dijete nije vrjedno te zrtve i ako je cigareta ono sto mu zelis pruziti onda zbilja....bolje da svaki puta dok trudnici dode potreba za cigaretom pojede neku vocku,vjezba, ili nesto sl.
TVmama

PostPostao/la lenobia » 25 vel 2013, 19:25

:gaah :bigno

FUJ! bila sam nedavno 2 dana u bolnici,u sobi sa dvije žene koje su obje rodile dok sam ja bila tamo..stalno su bježale sa odjela van pušit,čak su u sred noći na onom minusu stajale kraj otvorenog prozora i pušile :strah ma odvratno :ajme
i moja kuma je trudna 2 tjedna manje nego ja i sa smješkom komentira kak je ona presebična da prestane pušiti...kako bi joj izbrisala taj osmijeh s lica... :cool
ako nisi u stanju nekoliko mjeseci prestati trovati svoje dijete,ne znam,ja bih se zapitala...
...semel pro semper...

slika

slika
lenobia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la suncica77 » 25 vel 2013, 20:43

dosla sam napisati da poznajem i viđam mnoge zene koje puse u trudnoci i to mi nikako i nikako nije normalno,
ja to ne kuzim :dunno zasto truju nerođeno dijete ?
eto ja jednostavno ne kuzim te trudnice , buduce majke :/

neke se vade na to da jednostavno ne mogu prestati pusiti
neke da puse samo skroz lagane cigare ,
a neke da samo dvi zapale dnevno ,
:whew
mama dva anđela ...slikaslika
suncica77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Lorena82 » 25 vel 2013, 21:15

suza je napisao/la:da slazem se sa tobom al mislim da je i stetno da naglo prekinem sa pusenjem jer je to neopisiva nervoza koju svakako osjeca i bebe

nemoj si mazat oči s tim, ta izjava je svjetska glupost :roll . to govore mame koje puše u trudnoći da si malo smanje grižnju savjesti. nijedan dr. ti neće reći da je bolje da pušiš nego da se nerviraš zbog cigarete.
ja sam pušač i odvratno mi je dok vidim trudnicu sa cigaretom u ustima. mislim da se toliko svatko može suzdržat.
ja čim sam vidla + na testu bacila sam cigaretu i nisam je takla do prestanka dojenja. tako sam u prvoj trudnoći i tako i sada u ovoj drugoj.
ne znam kakvih posljedica može biti za bebu ali moja mama je npr. cijelu trudnoću sa mnom pušila preko kutije na dan :strah bila na održavanju trudnoće od prvog dana, vukla prepare za sobom i držala cigaretu u ustima :ajme kao beba sam bila jako bolesna, dojena niti jedan dan, sa godinu dana sam imala 7kg. ne znam dal je zbog cigareta ili se sve to iskombiniralo.
svatko se može ostavit cigarete.
Lorena82
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la MON » 25 vel 2013, 21:51

trol ili ne, ne bih sad ulazila u teške optužbe pa i vas molim da se suzdržite. ponavljam, pušenje u trudnoći šteti plodu/bebi i tu nema nikakvog prijepora, ali pušenje je isto tako ovisnost i ako se netko ne može suzdržati tj prekinuti pušiti samom spoznajom da je trudna ne znači da je treba odmah sasuti drvljem i kamenjem s ponavljanjem komentara "ako sam ja mogla možeš i ti", "trudnice koje puše su odvratan prizor" i sl. različiti smo i različitih mogućnosti.

dakako da ovisnici često nalaze opravdanja i racionalizacije za svoju ovisnost. pa to i jest dio bolesti, tj održavanja ovisnosti.

s druge strane, apstinencijska kriza nije izmišljotina i ponekad je zaista potrebna liječnička i druga stručna pomoć da se netko riješi nikotinske ili neke druge ovisnosti. i ne samo da se riješi ovisnosti nego da ne naruši zdravlje. to naravno ne znači da je u tim slučajevima "zdravije" pušiti, nego znači da se tom problemu i tim osobama mora prići na drukčiji način i s više pomoći i podrške.

nekom drugom je dovoljno da se adekvatno informira. pa evo jedan dobar članak
http://www.roda.hr/article/read/stop-pusenju-u-trudnoci
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la TOMISLAVA » 25 vel 2013, 22:35

Nakon transfera jajnih stanica biolog nam se svima prisutnima obratio sa pitanjem da li koja pusi ??? Rekao je da ako da, da ne prestaje naglo nego da smanji koliko je god to vise moguce, jer da ce vise naskoditi bebi majcina nervoza zbog nezapaljene cigarete nego ta jedna cigareta koja se popusi. Ja sam pusila ali sam u trudnoci prestala skroz i niti jednom mi nije pala na pamet, nikad se lakse nisam ostavila cigarete. Pocela sam opet nakon sta sam prestala dojiti ali to je sad vec druga prica :roll
slika
TOMISLAVA
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la ŠokNaŠok » 05 ožu 2013, 13:15

i ja sam puno puta čula od trudnica da im je doktor savjetovao smanjenje malo po malo i rađe malo pušiti nego se puno živcirati.
al šta znači malo pušiti i šta znači smanjiti? s kutije na dan, na kutiju na tjedan? to je 3 cigarete dnevno..to je jedna ujutro, popodne, navečer?
meni bi to bilo mučenje :znoj da znam da mi je jedina danas...tek onda bi mi živci radili :znoj

pušila sam prije trudnoće, ali odmah prestala.. sada naganjam i mm da prestane da ne bi ja opet počela kad prestanem dojiti...lakše je ostati nepušać u dvoje :hug
malo mi je teško kad odemo s ekipom negdje i vidim ih sve kako bezbrižno cugaju i puše i onda bi onako nostalgično zapalila i popila u čast onog vremena kada je moje tijelo bilo samo moje i kad sam mogla biti neodgovorna bez ikakve frke po ikome osim meni :drink ali naravno brzo me prođe jer imam čudo u sebi i moje nostalgije i buntovništvo su trenutno u drugom planu :lebdi

ne znam...ako vam je teško apstinirati, probajte zamoliti pušaće da ne puše u vašoj blizini...i super je prijedlog ova vizualizacija od male...to zapravo nije daleko od istine, jer koliko ja znam, sranja iz dima zagušuju pupkovinu ili nešto tako slično pa bebač ne dobiva dovoljno kisika i zato ne raste dovoljno :dunno

meni je zapravo najviše nekako sjelo nepušenje u glavi kad sam se zamislila s bebom u ruci, a pljuga mi visi iz ustiju :strah ili kak šećem na jesen s bebom po kvratu i sjedam u pušački birc i pijem kavu dok beba spava u tom dimu... :ajme nekak sam skužila da će mi biti puno teže u životu s bebolinom ako ostanem pušać
o novcima koji se troše na cigarete da i ne pričam :nesvist

tako da drage moje, roditelji koji nastavljaju pušiti (zaista ovo mislim i na tate), mislim da nisu svjesni realnosti i drže se ovisnosti iz neke buntovne negacije stvarnosti i novih obaveza koje ih očekuju... držim vam svima fige da prestanete i držim fige sama sebi da ne počmem ponovno :oops:

p.s. one fore da nećete pušiti pokraj djeteta i da nećete voditi djete u zadimljeno, sorry, ali lažete sami sebi jer ćete biti i dalje pušaći, a djete će 95% vremena biti u vašem društvu...
19.06.2013. carica
20.08.2015. mudrica
ŠokNaŠok
pričam na glas

PostPostao/la Kaya071 » 05 ožu 2013, 14:23

Cigarete uzrokuju prerano starenje posteljice, samim tim je oslabljen dotok svega do bebe. Pusenje u trudnoci moze uzrokovati zastoj u razvoju.

Po meni je takvo ponasanje zaista krajnje neodgovorno.
Mr Ostrozubic 17/02/2010

Mr Loptic i Zujalica 08/03/2012
Kaya071
Sveta krava

PostPostao/la Masha » 05 ožu 2013, 15:32

Mary5 je napisao/la:I sta jos, rekla mi je ako sam nervozna i ako ne mogu bez cigara da radije zapalim nego da se nerviram... .

TOMISLAVA je napisao/la:Rekao je da ako da, da ne prestaje naglo nego da smanji koliko je god to vise moguce, jer da ce vise naskoditi bebi majcina nervoza zbog nezapaljene cigarete nego ta jedna cigareta koja se popusi.

stvarno mi nije jasno da liječnici ovo govore. kako nervoza zbog nezapaljene cigarete može više štetiti od zapaljene cigarete?
znam puno žena koje su se ostavile cigareta čim su saznale za trudnoću i ništa im se nije dogodilo. nije im nikakva "nervoza" naštetila, a cigarete mogu itekako škoditi plodu. mislim da je to samo stvar volje i odluke.
Masha
dzkić više tekućine

PostPostao/la Suncokret » 05 ožu 2013, 15:36

MALA2006 je napisao/la:Tko želi naći će način, tko neće naći će razlog :dunno

debeli potpis

Pušila sam od svoje 16 pa do 28, odnosno do pozitivnog testa i nema, ali nema apsolutno nikakvo opravdanje za trovanje malog i nedužnog bića.
slika
slika
Suncokret
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lara.b » 05 ožu 2013, 15:48

mirbi je napisao/la:Uvijek me iznova čudi kako netko uspije naći opravdanje za pušenje u trudnoći. :shock Ili pak u prostoriji u kojoj borave djeca.

i mene.
Ali me čudi i kako neki na poslu sa trudnicom u uredu čikaju bez imalo obzira, čak i kada ih se zamoli da idu van :/
lara.b
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Gloria's Mum » 05 ožu 2013, 17:52

Pusenje u trudnoci je ozbiljan problem.Uzivanje nikotinskog dima je ovisnost i kao takva se treba i tretirati.
Mnogima nije dovoljan zdrav razum i celicna volja,pa ni cinjenica da osim svog ugrozavaju i zdravlje djeteta u utrobi.
Potrazi pomoc!Nacin postoji ali ti treba i strucna podrska.
Vizualiziranje "fetusa koji si gusi u dimu" je poznata metoda koja se u vecini slucajeva pokazala uspjesnom.Gledaj u buducnost!Raduj se ruzicastoj bebici koja je rasla u zdravoj majci.Svojoj bebi daj svjezeg zraka i finu papicu-bice ti zahvalna.
Gloria-28.01.2005
Laura-26.12.2007
Nella-11.09.2011
Gloria's Mum
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Zwerka » 06 ožu 2013, 12:16

JA sam uvijek govorila da ako neću prije, prestat ću pušiti u trudnoći.
Ali na sreću, igrom slučaja sam prestala puno prije prve trudnoće, iako sam bila teški, okorjeli i višegodišnji pušač.
Tako da kod nas puši samo MM, a meni užasno smeta dim od cigareta, iako je prošlo više 5 godina od kad ne pušim.

I sad dok sam ležala na rodilištu, budili su nas oko 4.30 ujutro ( mjerenje tlaka i temperatura ), i x mama, što trudnih što friške rodilje su već hrlile van u to vrijeme na balkon s golim nogama, ogrnute samo u ogrtač i pušile.

Njihova stvar.
Stariji brat - 14.12.2008
Mali covjek - 16.03.2013

...nećete znati sinovi moji koliko vas volim
tako dugo dok i sami ne postanete roditelji...
Zwerka
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Lana&beba » 08 ožu 2013, 14:16

I ja sam jedna od onih koje su pušile prije trudnoće. Nikad nisam bila neki strastveni pušač, meni je kutija znala trajati od ponedjeljka do petka, a znala sam i danima ne zapaliti. U obje trudnoće mi je nekako spontano došlo gađenje prema dimu cigareta i bez ikakvog problema NE pušim, niti mi pada na pamet.
Priznajem, u ovih 5 mjeseci jednom mi je došlo da zapalim jer smo bili u nekom društvu, i zapalila sam, s guštom napravila par dimova, ugasila, i od tada za mene cigarete ne postoje. Neću osuđivati nikoga jer neznam kako je to biti ovisnik, sama sebe stvarno nikad nisam smatrala ovisnom o cigaretama jer sam mogla normalno i bez njih, ali koliko god nekome teško bilo prestati, pitam se da li je stvarno i nemoguće izdržati tih devet mjeseci ako zbog ničeg drugog onda zbog bebe???
Da ne govorim kako je stvarno ružno vidjeti trudnicu s trbuhom do zuba kako puši :(
Al ok, ja ne pušim, za mene je to nekako normalno jer nisam bila neki tipični pušač, ali moram pohvaliti mm koji je prestao pred 3 mjeseca, a bio je pušač puno godina. Njemu skidam kapu, znači da se ipak može!
slikaslika
Lana&beba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la zujalica » 08 ožu 2013, 14:37

Jooooooj, najlakše je napadati! Nismo svi isti i ne nosimo se svi jednako s problemima, pa tako ni s ovisnosti. Naravno da ne opravdavam pušenje u trudnoći, ali isto tako razumijem koliko je teško prestati :znoj
zujalica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la penny » 10 ožu 2013, 11:28

bio troll ili ne...izgleda mi skroz nerealno da ste se javile samo sve vi koje ste uspjele prestati...vidim po svojoj okolini....NITI JEDNA trudnica u mojoj okolini(ponovo naglasavam) koja je pusila prije trudnoce, nije potpuno prestala U trudnoci.
ee sad..mozda je samo do okoline, mozda dr-i daju zeleno svjetlo za neprestajanje pod izlikom stresa...ko bi ga znao
...always look on the bright side of life...

slika slika
penny
teta mačka, teta kučka

PostPostao/la pinky » 10 ožu 2013, 14:34

ja sam uzasni nikotinski ovisnik, uzasni. Oni najgore vrste. Pokusavala sam prestati pusiti na sve moguce nacine. Nije bilo sanse. Nisam mogla prestati pusiti ni kad sam cula za dijagnozu neplodnosti i kad sam bila debelo svjesna da pusenjem smanjujem sanse zacecu.
Ali svaki, al bas svaki put kada bi mi vratili moje mrvice ja bih prestala pusiti. I onda bi se od jada i tuge propusila nakon negativne bete.
Zadnji puta, na dan transfera dr me je vidio sa cigarom u ruci na parkiralistu i rekao: ok, to ti je zadnja, danas ti vracam dicu i ovi ostaju. I da ti nisu pale na pamet fore da ces pusiti manje jer ces toboze biti manje nervozna, to su gluposti.
I tako i bi. Cure su ostale a ja sam se sranju zvanom cigare vratila nakon sto smo zavrsile sa dojenjem. Na zalost.
dvije ICSI divote...
slika
pinky
rodila 6.5kg i metar djece

Sljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 8 gostiju.