Sada je: 03 kol 2026, 06:34.
Moderatori/ce: latica, snowwhite

nije da sad djeci treba tona zubne paste i pola sata četkanja.
) pa do "bućkanja" vode u ustima. Proces se odvija u kadi prije tuširanja jer je pjene i vode posvikuda, naravno, a i nekak mi je bilo logično da pranje zubi spojim sa kupanjem, tak da nismo imali problema da mu se ne da prati zube, to ide skupa sa svim postupcima u kadi. Prvo on pere zube sam, a onda ja "popravim", jer on sam veli da "ne može oprat gornje zube".
(a nakon nje ne stignem jer idem na posel, a između konzumiranja hrane i pranja zubiju treba proći min pol sata, inače razni sastojci sline koji se luče za vrijeme jela u kombinaciji sa četkanjem agresivno djeluju na zubnu caklinu)

Kaya071 je napisao/la:Lorena, nemoj se previse nervirati oko tog nepranja zuba u vrticu. Dovoljno je da mu operes ujutro i navece i sve ce biti pod kontrolom. Nije "must" da se zubi peru nakon svakog obroka.
morena je napisao/la: a između konzumiranja hrane i pranja zubiju treba proći min pol sata, inače razni sastojci sline koji se luče za vrijeme jela u kombinaciji sa četkanjem agresivno djeluju na zubnu caklinu)

Lorena82 je napisao/la: tužna jer mi je na adaptaciji i u krizi
Lorena82 je napisao/la:oprat ću mu ja čim dođe doma

).Lorena82 je napisao/la:više ti agresivno djeluje na caklinu pranje zubi jednom na dan.
Kaya071 je napisao/la:morena, ovo o vremenu izmedju pranja zuba i konzumiranja hrane je mit. Nemoj pasti na to.
. Ja se držim samo vlastitog iskustva (ne)pranja zubi, zbog kojeg ili usprkos, kako ko hoće tumačit, nemam zbog čega odlazati k zubaru. I k tome još ušparam malo novaca na kaladontima i četkicama
Nema smisla u početku maltretirati dijete s pranjem zubiju više puta dnevno, s vremenom će naučiti kako i zašto se to radi, pa ima vremena usvojiti navike koje mu roditelji žele usaditi.

Suncokret je napisao/la:Meni je pranje zubi dva puta dnevno minimum osobne higijene i kulture,
newmom je napisao/la: Meni je pranje zubi dva puta dnevno minimum osobne higijene i kulture,
x
s tim da sebi perem i nakon svakog obroka, naravno, ako sam u prilici
rekla bih najbolje utrosen novac!Suncokret je napisao/la:nije mi žao tih ekstra novaca potrošenih.
Suncokret je napisao/la:Meni je pranje zubi dva puta dnevno minimum osobne higijene i kulture
morena je napisao/la: stomatolozi koji onda te iste reklamiraju i izmišljaju potrebu pranja zubi nakon svakog obroka.
naročito poslje dok si stavljaš implantate ili zubnu protetiku

.Moj 10 god.pere zube ujutro i navečer i zasada nema ni jedan karijes
redovno idemo zubaru.Zube peremo otkad su počeli rasti u početku je jednu četkicu imao on,jednu ja...on bi ih četkao a ja popravila.Danas u ljekarnama postoji i pasta koja se ne mora ispirati za skroz male bebe.Frendica pere svojoj bebici od 8 mjeseci.

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.