Postao/la bergamot » 02 svi 2006, 12:58
Samo su je malo protrljali i umotanu u neko zeleno platno stavili mi je na grudi, odmah. Moram rec (ne zmjerite) da je bila najljepse cudo na svijetu, kosata, noktici na prstima su joj izgledali kao da su frisko izmanikirani, sva je bila ruzicasta, prelijepa, ozbiljna, malcice umorna .<
>Mene su za to vrijeme sivali, nista bolilo vise <
>Na cas su je uzeli da je okupaju/izmjere/pregledaju da bi nas onda svih skupa premjestili u post parto sobu pastelno zelenih zidova gdje je, kao kroz neki filter, sviralo Vivaldijevo proljece, tu smo se opustili i gustali "na samo", odtud sam slala smsove i telefonirala, tu sam dobila i prve upute od ostetricarke kako da probam dojiti.<
>Kada sam dosla na odijel, Sofiju su u
zo donijeli, nisam se uspjela posteno nit istusirati (wc ), presvukla se jesam u svecanu spavacicu ... odnosili bi je od mene samo za vrijeme sluzbene posjete a posjetitelji su je mogli vidjeti u drustvu drugih beba iza stakla.<
>MM je bio sa mnom za vrijeme poroda (nije mu trebala nikakva dozvola), na odijel je mogao doci kada zeli bez obzira na vrijeme posjete. Isli smo kuci za dva dana.<
>Moram reci da su pojedine sestre na odijelu bile divne i spremne pomoci novim mamama oko dilema i trilema kako pravilno dojiti, kako okupati bebu, staviti pelenu... <
>Rodila sam 1.10.2002 u bolnici Careggi u Firenci, u Italiji (mislim da ta bolnica ima status univerzitetske). <
><
><
><i></i>
meraviljozna krezubica
10|2002