Sada je: 28 srp 2026, 14:11.

Kad su Vam donijeli bebicu?

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: Re:Kad su vam donjeli bebicu?

PostPostao/la Pati » 13 stu 2005, 00:49

Rodila sam u 12.55, a donjeli su je na slijedeće hranjenje, u 17h. uopće ju nisam očekivala, pa sam se tako iznenadila i oduševila. <i></i>
EMA, 10.08.2005.slika

VITO, 22.06.2009.slika
Pati
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MaloZlo » 13 stu 2005, 12:04

rodila sam u 11 30 i odmah su mi ga dali,onda su ga okupali i sve što treba i zamotali ga ljepo u paketinu,i ja sam lezala na lijevom stolu dok me sivao doktor a on je lezao na desnom tako da smo se non stop gledali dok me nisu odveli u sobu i njega zamnom u njegov krevetic do mog,jer u Makarskoj imamo rooming in,tako da je beba 24 sata s tobom i to mi je zakon Marin, 14.10.2005<i></i>
Marin, 14.10.2005.
Matej, 17.09.2009.
MaloZlo
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Gilmorica » 14 stu 2005, 01:04

Ja sam rodila u 2 i pol ujutro, dok su me sasili, 3 i nesto, onda onih groznih 2 sata na hodniku. Onda su sestre raspravljale kam sa mnom jer nije bilo praznih kreveta. Pa su me stavile na pomocni krevet u sred sobe sa jos 10 babinjaca. Pa su rekle da ne mogu dobiti E. na podoj jer sam na pomocnom krevetu, pa nikako da se oslobodi jedan, pa otpusti tek u 12h, pa opet na sljedecem podoju (soba puna mama i beba) a ja praznih ruku. Kad sam pitala zasto, nesto jedna promrmlja Ne znam, gospodjo, provijerit cu. Uglavnom, tek sam ju dobila u 18h. Osjecala sam se grozno , a i tad je pitanje kad bi ju dobila jer sam ponovno moralal skrenuti paznju sestri da, eto ja jos nisam dobila svoje djete.<
>Naravno, sve ovo u Petrovoj.:"> <
>Sljedeci put cu svakako biti glasnija u trazenju onoga sto smatram da je normalno - da djete bude s mamom sto prije i sto duze moguce! <
><
><i></i>
e. 27/01/02
n. 23/12/05
Gilmorica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la milanica » 14 stu 2005, 11:05

Rodila u 18,50 h,stavili je odmah na prsa(MM nije bio sa mnom,kod nas je to jos uvijek SF),potom su mene sivali a nju kupali,pregledali,oblacili..Potom me izvezli na hodnik i ostavili bebu sa mnom naredna dva sata.Onda su me odvezli na odjel oko 23 h,potom je dosla sestra i rekla mi da ce odnijeti bebu,da se ja malo odmorim,Ja naravno nisam mogla oka sklopiti niti bilo sto jesti i tako sam cekala da mi donesu moje sunce. Donijeli su je u 5 ujutro i otad smo bile zajedno sve do izlaska nakon 3 dana.Odnijeli bi je samo na pol sata da se ja istusiram i to je to..<
>Inace,rodila u Banjaluci i sve u svemu,bilo je krasno,naravno sve ono sto se dogadjalo poslije poroda.. <
>MILANA 20.07.2003.<i></i>
Milana 20.07.2003
Marko 17.10.2008.
milanica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Renci » 14 stu 2005, 14:30

Rodila sam carskim u utorak a dobila sam ju u četvrtak.<
>Na Svetom duhu Lorena(16.04.2002)<i></i>
Renci
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mamashnita od noje » 18 stu 2005, 15:01

rodila sam carskim u petrovoj, u petak 18,28h. oko 22 su me otfurali u sobu i donijeli mi dijete samo da ga vidim. a slijedeće jutro kad su svima donosili bebice oko 6 h donijeli su i moju. nemam pritužbi. <i></i>
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la olja » 20 stu 2005, 23:22

u kragujevackoj bolnici je baby-friendly program, s tim da praktikuju da, ako se zena porodi uvece, donesu joj bebu tek ujutru - kako bi se majka odmorila!!! kao su one koje rode uvece umornije od onih zena koje rode preko dana! ja sam rodila u 21 h, stavili su mi je na grudi, bila je sa mnom oko 5-10 minuta, a onda su je odneli i doneli su mi je u 6h izjutra. spavala sam sve po 2-3 sekunde i budila se ushicena zbog cinjenice da sam postala mama i istovremeno iscekujuci jutro kada cu da je konacno vidim!<
><
><
><
>www.babababies.com/view/view.cfm?SITEID=23304 <i></i>
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la cleonikky » 21 stu 2005, 02:31

U 01.25 sam rodila u 5 ujutro su me odveli kod njega da ga dojim- rodila sam na carski <
><
>A d r i a n<
>21/02/2004<
><
><
><
><i></i>
Tamariki slika Zvijezdicaslika

The mind, even while looking,sees nothing.
The heart, even without looking,sees everything.
cleonikky
volim zeleno

PostPostao/la Schlatka » 21 stu 2005, 13:54

Rodila u 06:55h, a Vitek je došao kod mene tek oko 14h, jer sam do 13:30h bila u predrađaoni čekala krevet dolje na odjelu.<
>Bila sam sva zbunjena kad je došao i sad mi se srce slama kad se sjetim da je moja bubica bio potpuno sam svoje prve sate života. <i></i>
Take my advice. I don't use it anyway...
Schlatka
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Brankica76 » 25 stu 2005, 15:50

Joj cure moje,to mi je ipak najgore kad se setim...rodila sam Svrcu u petak u 19.20h carskim rezom i videla ga na sekund u 20.45h kad su mi ga doneli u sok sobu ,jer je moj dragi dosao da me vidi (doktorka ga pustila,jer sam se super probudila iz totalne anestezije i pricala ... ma to je sve bilo ok ... ) i ne mozete da pretpostavite kad su mi ga doneli sledeci put ...?!?!?!?! ? Tek u nedelju ujutru u pola pet . Htela sam da skrenem. Naravno pomisljala sam najgore iako su mi sestre i dr govorili da je sa bebom sve ok nego da sam ja jako umorna (nakon 15 sati mucenja tj. pokusaja da se porodim prirodno ) iako to ne zelim da priznam i da moraju da me puste da se odmorim, jer u BG je baby friendly i za "carice". To je bio najgori dan u mom zivotu, ali NAJGORI!!! Katastrofa...evo i sad mi suze krenu na oci ... ma ne mogu da vam opisem to moje stanje . Rekla sam sto puta da nesto nije bilo u redu sa njim ili sa mnom pa da covek i razume,ali ovako ... totalna bezosecajnost...i jos jedna jako tuzna konstatacija jeste da mi nikad nije krenulo mleko , moja doktorka koja mi je vodila trudnocu kaze da sam prezivela mnogo stresova u tim prvim danima i da zbog toga nije krenulo. Inace pustili su me kuci nakon cetiri dana . Kad sam krenula dole na otpust ,osetila sam da me nesto golica po nogama ,ali toliko sam bila uzbudjena sto konacno idem kuci( lezala sam na patologiji pre poroda , jer sam ga prenela 10 dana od termina)da nisam o
atila paznju na to. Tek kad sam dosla kuci ,mama mi primeti fleku na pantalonama,PUKLA RANA. 12 dana svakodnevnih odlazaka ponovo u bolnicu na previjanje i na cedjenje rane koja se naravno inficirala i bolela kao nista do tada u zivotu . A pukla je kazu zato sto sam ponela dve kese dole do otpusta mada ja sumnjam da je to ,ali ajde neka im bude. Ja sam htela da se samo sto pre sve zavrsi. Tuga je znaci bila i ta sto ga nisam mogla dojiti ,sto mi ga je mama hranila,previjala i sve tih 12 dana . Znaci tek nakon neke dve nedelje ja sam sa svojim Svrcom pocela da se "druzim" onako kako Bog zapoveda. Ali evo sad smo vec " veliki" i stalno smo sami kod kuce nas dvoje, tata nam do kasno radi i volimo se i mazimo non stop ,ali mislim da tu subotu ,taj dan nikad necu moci da nadoknadim ni sebi ni svom detetu i naravno da zaboravim. Pozdrav svima !!!! <
><
>www.tickercentral.com][/link] <i></i>
Brankica76
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la olja » 27 stu 2005, 00:52

uh,
e,
ankice, stvarno uzasno iskustvo!<
>ali, drago mi je da se sve do
o zavrsilo i da ste sada zajedno i srecni!!! ljubi malog svrcu! <
><
><
>www.babababies.com/view/view.cfm?SITEID=23304 <i></i>
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la LiKmama » 21 pro 2005, 02:52

joj, to mi je strasno, uopce si ne mogu zamislit da rodis, uzmu ti dijete i ni ne vidis ga ko zna kolko. <
>ja sam rodila, liama su mi stavili na prsa i tu je bio i dok je posteljica izlazila i dok su me sivali (a upravo tu beba i treba biti)<
>rodila u south shieldsu, engleska <i></i>
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la maza » 01 svi 2006, 17:16

drage moje,ja sam rodila u 13 0,dva sata ležala u rađaonici i onda su me odvezli u sobu,dosao mi muž u posjetu i nakon toga u 17 0 donjeli mi Ivu i nisu je ni odnosili više,spavala je pokraj mene cijelo vrijeme, rodila u vinkovcima,16.01.2005 <i></i>
maza
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la danijela 54 » 01 svi 2006, 18:18

Drago mi je zbog svih koji su svoja zlata dobili na "vrijeme" , ali slazem se sa Brankicom koja kaze da je cista bezosjecajnost kad ti ne donesu bebaca odmah nakon poroda a toliko pricaju o bondingu cijelo vrijeme. <i></i>
danijela 54
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la lily » 01 svi 2006, 23:37

rodila sam u 8.30 sat vremena sam odmarala ispred rađaone bebica je ostala u radaoni onda su mi donijeli i zajedno smo krenuli prema sobi opet su je uzele tete okupale i ponovo vratile mami... <i></i>
lily
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la RitaZG » 02 svi 2006, 05:57

Ma meni je strava sto jos uvijek carice radjaju pod opcom narkozom i oporavljaju se danima i ne vide svoje bebice tako dugo.<
>Ja sam rodila carskim sa spinalnom, MM je bio uz mene cijelo vrijeme.MAlu su mi pokazali i odnejli je na kupanje i vaganje ali je MM i moja mama bila s njom cijelo to vrijeme. Mene su sasili i stavili u sok sobu i malu mi donjeli cim su mene sredili,od onda se nismo odvajale ni na sekundu. Cak su joj i krv dosli vadit u nasu sobu. Pitali su dal da je odnesu da se ja odmorim ali ja ne bi mogla ni oka sklopit da nije kraj mene. I danas je tak,hehe.Mi smo imali svoju sobu i MM je spavao na krevetu do mene a mala u malom bassinetu izmedju nas. Ma nisam mogla pozeljet bolje i stalno sam si mislila na nasu Petrovu i moje frendice koje su se mucile tam i uzasno mi je bilo zao. Evo i sad me hvata plac(hormoni) kad se sjetim te razlike i odnosa sestri i osoblja prema meni. Mislim da je u cijeloj toj prici moja mama bila naj sretnija da sam se postedila toga.<
>Rodila sam u maloj bolnici mog gradica na skoro 3000m n/v u srcu planina Colorada. <
><
><
><
><
><
><
><i></i>
RitaZG
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Lucy25 » 02 svi 2006, 10:30

Ja sam svoje bebice dobila 15-tak minuta nakon sto su me smjestili na odjel babinjaca. <
>Ona dva sata poslije poroda bebaci su kraj nas, al ih jos ne mozemo primiti, nazalost!<
><
> <
><
><i></i>
Melani 09.09.2004.
Lara 09.01.2006.

slika
Lucy25
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la bergamot » 02 svi 2006, 12:58

Samo su je malo protrljali i umotanu u neko zeleno platno stavili mi je na grudi, odmah. Moram rec (ne zmjerite) da je bila najljepse cudo na svijetu, kosata, noktici na prstima su joj izgledali kao da su frisko izmanikirani, sva je bila ruzicasta, prelijepa, ozbiljna, malcice umorna .<
>Mene su za to vrijeme sivali, nista bolilo vise <
>Na cas su je uzeli da je okupaju/izmjere/pregledaju da bi nas onda svih skupa premjestili u post parto sobu pastelno zelenih zidova gdje je, kao kroz neki filter, sviralo Vivaldijevo proljece, tu smo se opustili i gustali "na samo", odtud sam slala smsove i telefonirala, tu sam dobila i prve upute od ostetricarke kako da probam dojiti.<
>Kada sam dosla na odijel, Sofiju su u
zo donijeli, nisam se uspjela posteno nit istusirati (wc ), presvukla se jesam u svecanu spavacicu ... odnosili bi je od mene samo za vrijeme sluzbene posjete a posjetitelji su je mogli vidjeti u drustvu drugih beba iza stakla.<
>MM je bio sa mnom za vrijeme poroda (nije mu trebala nikakva dozvola), na odijel je mogao doci kada zeli bez obzira na vrijeme posjete. Isli smo kuci za dva dana.<
>Moram reci da su pojedine sestre na odijelu bile divne i spremne pomoci novim mamama oko dilema i trilema kako pravilno dojiti, kako okupati bebu, staviti pelenu... <
>Rodila sam 1.10.2002 u bolnici Careggi u Firenci, u Italiji (mislim da ta bolnica ima status univerzitetske). <
><
><
><i></i>
meraviljozna krezubica
10|2002
bergamot
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Kad su Vam donijeli bebicu?

PostPostao/la TEEJA » 04 svi 2006, 20:46

U 21.19 sam rodila,odmah su mi je stavili na prsa,i kad su je okupali donjeli je na kratko.Ujutro u 6 h,bilo je naše pravo duže upoznavanje,moj i ja. <i></i>
TEEJA
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la kruznica » 04 svi 2006, 22:07

Nakon poroda čim su ga oprali stavili su mi ga na prsa, a nakon toga opet za 4 sata. Prvo sam bila 2h na promatranju u predrađaoni i onda sam stigla na odjel baš u vrijeme posjeta. <
><
><
><
><
><
><i></i>
kruznica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Lucy25 » 05 svi 2006, 12:26

Teeja, blago tebi! Sigurno je osjecaj predivan. Kod nas to uopce ne rade, nego bebicu prvo izvazu, o
isu, zamotaju i tek kasnije nam daju na ruke, ali su zato bebaci stalno s nama (24 satni rooming in). <
><
><i></i>
Melani 09.09.2004.
Lara 09.01.2006.

slika
Lucy25
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la leomama3 » 05 svi 2006, 13:36

tonkicu sam dobila nakon neki 6 sati od poroda,odmah na prvom podoju poslie smjestanja u sobu(a to sam cekala jedno 4 sata jer su bili krcati).Vedran mi je dosao isto tako,ali ja sam bila jos u radaoni-pak je bila guzva.<
> izgleda da ja bas pogodim dane,ali barem sam dobila pravi krevet,neke mame su bile na pomocnima <
> sada ce valjda biti treca sreca,a mozda budem i sa sekom.<
> oba puta sam rodila u Vinogradskoj Atonija-11.06.<
>`00;Vedran-17.04´02<
>;<i></i>
slika slika
leomama3
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la NINANJA » 08 svi 2006, 21:25

Nakon poroda sam ju odmah dobila, a onda sam ležala dva sata u hodniku i kad sam došla u sobu dbih ju na ono prvo dojenje....znači negdje oko 11 <
>tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;104/st/20061102/dt/6/k/59d3/preg.png <i></i>
fantazija je divna baš zato što bi se možda mogla ostvariti
NINANJA
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la emina1210 » 10 svi 2006, 11:33

Najljepše je kad bebicu dobiješ odmah... ipak je nosiš devet mjeseci i teško se nakon poroda odvojit na minutu od nje... ja sam svog de&#269;ki&#263;a dobila za dva sata iako mi se &#269;inilo da je cijela vje&#269;nost prošla.... <i></i>
emina1210
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la tasha » 17 svi 2006, 13:21

Odmah čim su me porodili na carski rez. Duže nešto kasnije ga držala u rukama taj prvi dan poslije carskog reza, jer sam koristila spinalnu anesteziju<
><
> VANJA 17.01.2006.<i>Edited by: tasha at: 17/5/06 13:23<
></i>
tasha
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la ELA » 21 lip 2006, 14:03

U 14,32 sam rodila, došla sam u sobu u 17,30h.<
>Pedijatrica mi je donesla bebu za pola sata i rekla da se je sada do
o najeo, ali smo onda išli isprobavat dojenje, pa je <i></i>
ELA
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Anipiano » 22 lip 2006, 01:57

Odmah nakon poroda bio je s nama u sobi s kadom jos nekoliko sati gdje smo zajedno zaspali. Nakon toga su ga uzeli na pregled na jedno 15, 20 min (jer je mm otisao po njega, nije mogao vise cekati) i vratili i bio je sa mnom cijelo vrijeme do onog zadnjeg pregleda prije polaska kuci.<
>Uzela sam apartman tako da su ga i kupali i sve radili predamnom.... <
><
>Ovdje smo 15-ak minuta nakon poroda.... ja natecena i izmucena.. ali sretna.. i mis mali spava..<
> <
><
><i>Edited by: Anipiano at: 22/6/06 2:00<
></i>
Anipiano
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la hram » 24 lip 2006, 21:49

U sobu su me smjestili oko 7 navečer, a bebicu sam prvi puta dobila u 6 ujutro - znači 11 sati! <i></i>
hram
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Anipiano » 24 lip 2006, 22:05

Vidim da dosta cura pise prirodni porod misleci na vaginalni! Prirodni porod je porod bez ikakvih medicinskih intervencija (znaci nema dripova, oksitocina, epiziotomije, prokidanja vodenjaka itd itd..),cisto da ne
kamo pojmove. <
><
><i></i>
Anipiano
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Liv Tyler » 11 ožu 2010, 00:00

prvu tek ujutro iza vizite, a drugog odmah nakon vaganja.
Liv Tyler
idoiti popitu

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 12 gostiju.