Sada je: 18 tra 2026, 15:10.

Jeste li platile porod?

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: Jeste li platile porod?

PostPostao/la Podgoricanka » 12 svi 2003, 20:49

Jano, nisam sigurna da li si ovaj topic samo radi ankete postavila, ali ja cu, ipak, malo prokomentarisati.<
><
>Posto su zemlje u tranziciji poznate po korupciji, posebno u zdravstvu, i kod nas je tako. Slusala sam nevjerovatne price, da zene u
ushalter stave 300 eura i kada se porode dijele ljekarima i babicama pare, po zasluzi. Meni to bas i nije jasno, ali ajde. Neka bude. Druge opet, poslije porodjaja angazuju muzeve da nadju ljekara u ambulanti i daju mu nezaobilaznu bocu viskija i parice, a ima i onih koje idu na preglede kod ljekara koji rade u bolnici i istovremeno u privatnoj praksi (sto kod nas zakon ne dozvoljava), plate mu unaprijed, jave kada krenu na porodjaj i on "skokne" do porodilista i odradi placeno.<
><
>Ja nisam koristila ni jedan od "modela". Imala sam srece sto se u smjeni zadesila rodjaka MM koja je babica. A nikakvo placanje nisam osmislila, tako da ne znam sta bi se desilo da sam se porodila u nekoj drugoj smjeni.<
><
>Inace, ovaj problem je jako aktuelan u nasoj kuci zadnjih dana jer kuma treba da se porodi pa "muci muku" kako i kome da plati. Ni jedan od prikazanih modela joj ne odgovara.<
><
>Bas me zanimaju vasa iskustva........ David 01/10/2002<i></i>
slika
Podgoricanka
Suzana Slinic

PostPostao/la djecakovamama » 13 svi 2003, 01:55

Ovdje toga nema!<
>Ja prva patentirala!<
><
>Salim se, naravno <
><
>A licno sam za to da se "nagradi" svaki gest (pa bio on i od strane onoga ko vas poradja) koji vam se cini ljudskim, koji vas je usrecio/oraspolozio/smirio kad vam je bilo potrebno, a nagrada moze biti i u novcu, ili u boci pica, ili poklonjenoj knjizi ili lijepoj rijeci.<
><
>Ovo je sad nevezano za porod, ali jednom mi je jedna prodavacica jako, jako izasla u susret i bilo mi je najnormalnije da joj odem uzeti neku slatku sitnicu, cisto da joj uljepsam dan kao sto je i ona meni.<
>Dok recimo u Austrijskoj ambasadi ovdje u Pragu onoj sluzbenici ne nosim nikad cvijece iz jednostavnog razloga sto tamo vise nema gdje cvijece da se stavi, koliko ga dobijaju - ako me kuzite sta hocu da kazem. Zvonimir, 13.06.2001<i></i>
Life is not about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain!

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

PostPostao/la Jana » 13 svi 2003, 10:33

Postavila sam ovo pitanje jer me već danima proganja što sam tek nedavno doznala od nekoliko majki da je normalno da platiš ako hoćeš da ti liječnik bude na porodu, eto majka dvoje djece to dozna dvije godine nakon drugog poroda <
>Mislim, nemam ja ništa protiv da se plati ekstra usluga i luksuz, dapače tko voli (i ima) nek izvoli. <
>Ja ovdje govorim o elementarnom pravu rodilje odnosno obavezi osoblja rodilišta da odrade svoj posao za koji su plaćeni, a što se ne događa bez mita i korupcije. Dakle, ne da ti liječnik po tvojoj želji bude na porodu nego da BILO TKO od osoblja bude na porodu. Na žalost, na vlastitoj sam koži, kao glupa idealistica i osoba koja svijet gleda kroz prizmu svog odnosa prema radu, osjetila da su stvari na terenu malo drukčije. <
>Vrlo sam se loše provela na oba poroda, svaki put zbog nemara osoblja. Prvi sam put dijete rodila sama usred rodilišta, a drugi sam put nakon poroda zamalo umrla. Vjerojatno i bih da moje kolegice iz novina nisu potegnule vezu, pa se gospon doktor udostojio zbog straha od skandala pogledati me i početi liječiti. <
>Kad sam išla rađati, nisam željela reći da sam novinarka jer nisam željela poseban tretman, naivno misleći da će ljudi i bez te spoznaje pošteno odraditi svoj posao. Prevarila sam se, i to opako. <
>Sad se osjećam kao zadnja glupača jer sam se mogla poštedjeti svih tih gadosti koje sam doživjela da sam znala da je takvo pravilo, a vjerujem da ima još takvih žena.<
>Naime, ja ne radim s ljudima i o mom poslu ne ovisi ničiji život, ali ga pošteno i savjesno radim i ne pada mi ni na kraj pameti misliti da je normalno da me se dodatno plaća za ono za što sam u biti svaki mjesec plaćena. Sad se ljutim na sebe jer sam naivno mislila da i drugi tako rade. Zaboga, pa ti su ljudi položili zakletvu! <
>Najteže mi je palo što je u smjeni bio jedan mladi liječnik, savjestan i pošten, kojem su se svi smijali i pravili budalu od njega jer se prema rodiljama odnosio ljudski <
><
>Zato niste i vjerojatno nikad ni nećete pročitati moje priče s poroda jer ih nastojim zaboraviti. Glavno da je sve prošlo. Budem li opet trebala roditi, to se sigurno neće dogoditi u hrvatskom rodilištu. Radije bih rodila na polju i zubima prerezala pupčanu vrpcu. <i></i>
Jana
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Webmama » 13 svi 2003, 12:52

ili dodjes k meni Mame&Bebe pocetna stranica<i></i>
* Snježana Mehun: "Zamijenila Hummera za Twinga, ipak manje troši..." *
* Sve što je dobro, nije nužno zdravo - kaže ona... *

TKO ŽELI POPUT MJESECA BITI IZVOR SVJETLOSTI, MORA POPUT MJESECA I DOPUSTITI DA PSI NA NJ LAJU.
Ako ne znaš kamo želiš stići, gdje god dođeš doći ćeš pogrešno.
Webmama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Jana » 13 svi 2003, 13:08

Samo ak ostaneš tam gdje si sad, ak dođeš u Hrvatsku, ondak ništa, idem na polje. <i></i>
Jana
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Webmama » 13 svi 2003, 13:11

pa to sam i mislila, klinika mi je 5 minuta od kuce Mame&Bebe pocetna stranica<i></i>
* Snježana Mehun: "Zamijenila Hummera za Twinga, ipak manje troši..." *
* Sve što je dobro, nije nužno zdravo - kaže ona... *

TKO ŽELI POPUT MJESECA BITI IZVOR SVJETLOSTI, MORA POPUT MJESECA I DOPUSTITI DA PSI NA NJ LAJU.
Ako ne znaš kamo želiš stići, gdje god dođeš doći ćeš pogrešno.
Webmama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Podgoricanka » 13 svi 2003, 15:35

Jano, mislila sam da se samo kod nas desavaju takve situacije, o kojima ti pricas. Zao mi je ako je i kod vas tako. Napisala sam u svojoj prici nekoliko detalja iz porodilista. Mislim da su uslovi u njemu osnovni razlog pada nataliteta. Ne pada mi na pamet da se tamo vracam. Makar ne u ovakvim uslovima. David 01/10/2002<i></i>
slika
Podgoricanka
Suzana Slinic

PostPostao/la mama huanita » 13 svi 2003, 23:48

ja ti Jana na žalost ne mog pomoći, ja spadam u onu grupu koja je trudnoću vodila privatno kod liječnika iz rodilišta. meni je ta solucija fenomenalana i opet ću tako napraviti. O.K. košta me svaki pregled 500 kuna ali se poslije ne
inem. zna se čiji sam pacijent i to je to. ideju da mi trudnoći vodi socijalni ginić isparila je onog trena kad sam ušla u ordinaciju i spazila stol iz 38. i krojački metar. svaka mu čast ali mene UZV i color dopller ipak umire, pa kolko košta nek košta. <i></i>
mama huanita
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la iris » 14 svi 2003, 05:45

ne znam kako da glasam - nisam platila ali sam iskopala vezu preko obiteljskih prijatelja za "svaki slučaj" Nisam tražila nikakve extra usluge, bilo mi je svejedno tko će me poroditi ali nisam htjela npr. ostati nezašivena na hodniku kao moja mama u svoje vrijeme. I koristilo je jer kad sam drugi dan nakon poroda dobila temp 39,5 s tendencijom rasta a bio je vikend, nekoliko tel razgovora mi je pomoglo da dežurni doktor dođe do mene na vrijeme.<
>Generalno mislim da je to nešto PRESTRAŠNO i kad čujem priče da liječnici i drugo med osoblje izravno ili neizravno traži novce za ono što im je posao okrene mi se stomak. U svakom poslu je to bljak ali ovdje . Nemam ništa protiv znaka pažnje (npr. cvijeće, knjiga, kava, ispečeni kolači isl.) kad je netko extra ljubazan ali priče koje redovno slušam - npr. mjesto u bolnici košta...<
> ili nema termina za operaciju ali ako...<
>ili kod ovog to košta...<
>(naravno,ne govorim o privatnicima nego o javnim zdravstvenim ustanovama) <
><
><i></i>
L. Jesenarka 2002.
V. Zmajica 2004.
iris
slavonska gazela

PostPostao/la Jana » 14 svi 2003, 10:29

I ja sam išla privatniku i ostavila tamo
do novca jer sam si to mogla priuštiti. Išla sam u privatnu polikliniku, ali sam roditi ipak morala u državnoj bolnici. Iza
ala sam rodilište u kojem sam već bila misleći da, s obzirom na to da je i sa mnom i s djetetom sve bilo u redu, ne bi trebalo biti problema. <
>Prošla sam one famozne socijalističke preglede na krevetima iz '38. jer sam morala k nekom od doktora u tom rodilištu.<
>Ti isti doktori prijepodne su radili u državnoj bolnici za plaću (koju mu i ja dajem plaćajući porez), a poslijepodne su u istom tom prostoru za debele pare o
ađivali privatne pacijentice. Neki su bili toliko drski da su svoje privatne pacijentice primali preko reda u sirotinjsko-socijalnom terminu. <
>To me boli jer ja nisam znala da moram otvoreno pitati za cijenu i pritom kršiti zakon da bih dobila elementarnu uslugu za koju ih ionako svi mi plaćamo. <
>Radno vrijeme lijepo piše na vratima i ja sam naivno mislila da gospoda doktori tada ne rade, no poslijepodne su u tim istim ordinacijama trudnice pametnije od mene pripremale za siguran i stručno vođen porod. <
>Ja ne osuđujem one koje su platile, hvala Bogu što su bile obaviještene i dovoljno pametne te imale stručnu pomoć na porodu. <
>Meni zapravo nisu jasni ti liječnici, ne mogu vjerovati da netko doista može biti toliko izopačen da bez mita ne želi raditi ono za što je pošteno plaćen. Moram priznati da ih se i bojim jer što ako mi bude trebala pomoć, a ja neću imati dovoljno novca? Hoću li imati dovoljno sreće da naletim na onih nekoliko posto poštenih ili će me ovakvi ostaviti da crknem ko pseto? <
>Ispričavam se što su ovi moji postovi tako dugački i ogorčeni. To inače nije moj običaj, ali ovo mi je jedna od najbolnijih tema o kojoj na žalost imam puno toga za reći.<
>Da ne biste vi sad mislile da ja mrzim cijelu tu struku, moram naglasiti da sam imala i divnih iskustava, recimo kad mi je mama bila na operaciji u Novoj bolnici u Du
avi. Ne mogu nahvaliti tamošnji kirurški tim, čiji je šef svaki dan našao minutu-dvije za razgovor sa mnom dok je mama bila u bolnici, operaciju su mi objasnili do zadnjeg detalja, sestre su bile divne, ljubazne, požrtvovne i pažljive. <
>Nikada nitko nije tražio ni kune od nas, štoviše uvjerena sam da bi se uvrijedili da smo im nešto i ponudili. Naravno da smo im se odužili malim darom zahvale kad je mama izašla iz bolnice. Zaslužili su i više. <
><
><
> <i></i>
Jana
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nikoiedi » 14 svi 2003, 11:01

Mene su cure u sobi pitale ko mi je radio carski, ja kažem nemam pojma(bio je hitan carski)bilo ih je 12 oko mene.Na što su mi rekle pa kome ćeš onda dati pare?Pare? Nikome.<
>Slučaj 2.<
>Moj svekar je prije dvije g. zavšio na hitnoj operaciji
uha i kada mu je doktor skidao konce rekao mu je da dođe još jedanput da mu pogleda rez što je on shvatio da dođe još jedanput i da mu pare i odnio je! <
><
>Slučaj3.<
>Od mog kolege otac je morao hitno na operaciju tumora na mozgu i doktor je otvoreno tražio pare.Kada su ga pitali koliko odgovio je u stilu, a neko da 100 DM, netko da 500 netko 1000, ali mi najviše smeta kad netko dođe u Mercedesu i da mi 100 DM.<
><
>E sad ovi se slučajevi ne odnose na porode, ali na neki način prikazuju kakva je situacija.Ipak osim ovih s đon licem koji otvoreno traže novce mislim da je problem i u ljudima koji misle da MORAJU nekome dati pare.<
><
> Niko 20.05.2001.<i></i>
no matter how cold the winter, there's a springtime ahead...
nikoiedi
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la vesna22 » 15 svi 2003, 12:45

Ja sam privatno išla kod dr. koji je inače u rađaoni u bolnici i cijelo se vrijeme ustručavala pitat koliko bi koštalo da bi mi bio na porodu i na kraju je došao slučajno na samom izgonu.<
><
>Mene je osobno jako nerviralo dok sam bila u rodilištu 4 dana uza užasno jake bolove nitko mi nikako nije htio pomoć, jer ctg prema njima nije pokazivao trudove kako su oni zamislili. Pa moglo me bolit od bilo čega drugog, ali ne, ako ctg ne kaže drukčije - krepaj.A na kraju krajeva sve i da nisu bili trudovi zašto prepustiti ženu jakim bolovima više dana ako joj je termin!<
><
>A vizite tek - jel vas boli, osjećate bebu i imate li trudove - su pitanja na koja čim kažeš "a" već su kraj drugog kreveta. Ništa ih ne zanima i ništa ti ne kažu. <
><
>Jedino u samoj rađaoni su bili zlatni i krasni i svaka im čast! Babica se uživila u porod ko da navija na nogometnoj utakmici i baš je bila super.<
><
>Međutim ako me drugi porod pošalju opet na 4. kat na 4 dana mučenja umjesto u rađaonu idem ravno u Postojnu.<
><
> <i></i>
vesna22
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la cvrcak » 16 svi 2003, 16:10

1200 maraka <i></i>
cvrcak
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la kim » 16 svi 2003, 22:16

Nisam , isla sam kod privatnika koji radi u bolnici, bas na moj termin je bio na godisnjem (oba puta). oba me puta narucio na termin u bolnicu na pregled. prvi put su mi izmjerili jako visoki tlak i ostavili u bolnici. on je otisao na godisnji ali su svi ostali stvarno bili za 5. drugi put je isto isao na godisnji a kako se znalo da cu na carski narucio me za prijem u bolnici i operirali su me doktori koji suz taj dan radili isto je bilo sve 5.<
>No moji su mu frendovi dva puta platili i bio im je na porodu. Karlo - 7. 8. 1999<
>Marko - 1. 7. 2002<i></i>
kim
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la marinovamama » 05 srp 2003, 23:31

NE!!!<
>I nikada (znam, "nikad ne reci nikad!"!), nikada necu dati nekom od medicinskog osoblja ni kunu! Mrzim korupciju, a novac to jeste. Buket cvijeca u znak zahvalnosti - to je OK, ali - njima je posao da sve odrade kako treba, a posao se - placa, prema tome - moj takuin u mome dzepu - zatvoren, ni kune! I tu sam vrlo odlucna! <i></i>
marinovamama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Qwerty030 » 07 srp 2003, 08:15

DA platila<
>i da samo znate kako su svi bili ljubazni prema meni <
>bas se pitam zasto <
><
>tj. doktorica je bila pravo fer pa je rekla da joj ne moram davati novac dok se ne zavrsi porod <
>jer u slucaju nedaj Boze......<
>ma joj da ti se zivot smuci ali sta se moze surova stvarnost:we live in material world <i></i>
__--# Dodirni svoje rijeci rukama...#--__
Qwerty030
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la milanovamama » 11 srp 2003, 11:02

Jesam, platila sam. <
>Trudnocu mi je pratio privatnik, koji radi i u porodolistu. Posto sam zelela da mi on bude na porodu, znala sam da moram platiti. I srecom da sam njegovo prisustvo dogovorila unapred i da je on bio taj koji me je operisao (carski). Vazi jednog od boljih ginekologa kod nas. I stvarno je ljubazan i na svakom pregledu je umeo da me smiri i da sve neophodne informacije. <
>Babice i sestre je moja mama pocastila kafom i kolacima, kad sam izlazila iz bolnice. To su i zasluzile, jer su stvarno bile divne i pomogle mi oko svega.<
>Na kraju nije mi zao sto sam platila. Jedino sto boli to sto prilikom prijema u porodiliste moras potpisati papir na kome pise da si svesna da su sve njihove usluge besplatne. A svi jako do
o znaju kolike su cije tarife. MILAN 22.12.2000. <i></i>
milanovamama
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la moj(a) djeca(k) » 19 kol 2003, 20:13

Platili smo epiduralnu (500 eura) i 10% ukupne cijene porodjaja (ne sjecam se tacno ali mozda oko 200 eura). I
ahim, 02.03.2003. Jeddah<
><
><
><i></i>
djecak 02.03.2003.
djevojcica 05.01.2011.

-Novi dan, nova nafaka-
moj(a) djeca(k)
Sa čokoladom u kosi

Lokacija: Zlatna dolina smjestena u srcu "Zemlje u obliku srca"

PostPostao/la topla3 » 15 lis 2003, 13:20

Vidim većina vas je održavala trudnoću kod privatnika,no ja sam bila zadovoljna iza
anim ginekologom i nisam platila ni lipe.Vrijeme provedeno u bolnici (porod + ona 3 dana) također nisam platila,niti mi je palo na pamet bilo kakvo podmazivanje.Rodila sam u petrovoj u zgb.i bila zadovoljna osobljem,a posebno lijecniku i babici koji su bili nazočni porodu naravno sve bez plaćanja. <i></i>
topla3
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Berta » 20 lis 2003, 11:17

doktora sam platila. i zbog toga je MM bio sa mnom cijelo vrijeme (osim u vrijeme "uređivanja": klistira i
ijanja), a nisam sama ležala satima u predrađaoni. I porod su mi u
zali, a na toma sam zahvalna (pustimo sad priče o dripu i njegovim manama...)<
>dan nakon poroda MM mi je donio u rodilište bonbonjere za sestre koje su me primile i bile super (i prije nego su znale tko mi je doktor) i bonbonjeru i cvijeće za babicu koja je bila FANTASTIČNA i oduševila nas svojim stavom i pristupom i to je definitivno bio izraz zahvalnosti, a nikakvo plaćanje<
><
>za sada razmišljam da neću ništa plaćati na ovom porodu Julian 24.07.2001.<
>u ocekivanju cure do 17.01.2004<i></i>
Berta
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Sunshine » 18 stu 2003, 22:44

Osim što sam platila nekoliko UZV-pregleda u privatnoj poliklinici i što sam dala par sitnica sestrama koje su se
inule o Dori dok je bila u rodilištu,nisam nikome ništa plaćala,ali da sam znala što me čeka ne bih žalila novca da potplatim sve po redu. <i></i>
D. 03/2003.
M. 05/2005.
Sunshine
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Barbi » 21 stu 2003, 13:48

Nikome ništa, nisam imala nikakve veze ni poznanstva. Došla, lijepo me primili, rodila, otišla.<
>Svi su bili dragi, jako ljubazni i susretljivi.<
><
>Znam da nije tako uvijek i znam da sam očito imala sreće što sam naletjela na do
u (i do
o raspoloženu) liječničko-sestrinsku ekipu.<
><
>Ali čisto da znate da se nekad može i bez podmazivanja dobiti jako dobar tretman. Valjda smo im bili simpa mm i ja? Patrik, 10.06.2002., Blizanac<i></i>
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la teutonija » 25 stu 2003, 00:39

Vidim da ima puno cura s neugodnim iskustvima iz hr. rodilišta no ja mogu reći samo najbolje.Nismo ništa platili niti smo imali kakvu vezu,došla sam u Vinigradsku (ZAGREB) usred noći s puknutim vodenjakom bez trudova.Odmah su me primili,Svi od liječnika ,sestara, čistačica bli su susretljivi,pažljvi i ljubazni.U rodilištu smo bile 10dana(zbog žutice) i stvarno mogu reći sve najljepše.Zamjerku imam jedino na pedijetrice no one i nisu tema ovdje. <
>KLARA, 01.06.2003.<i></i>
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

Jeste li platile porod?

PostPostao/la Jana » 05 pro 2003, 10:06

Pod plaćanjem poroda mislim na bilo kakav oblik, od novčanog dogovora s određenim liječnikom da vam baš on bude na porodu, pa do bilo kakvih podmazivanja osoblja. To se odnosi, naravno, na 'državna' rodilišta u kojima se u teoriji nazočnost liječnika na porodu podrazumijeva bez plaćanja. Anketa je anonimna, pa vas molim da se ne ustručavate. <
>Da, platila sam i opet bihDa, platila sam, ali mi je sad žaoNe, nisam platila i ne žalim zbog toga Ne, nisam platila i sad mi je žaoDa sam znala da treba platiti radi boljeg tretmana, platila bihShow results <i></i>
Jana
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Maslacak » 07 lip 2005, 00:21

Nisam platila porod. Ovdje to nije potrebno. Imala sam super tretman- i prije izlaska iz rodilista- dala sam primalji koja me porodila paket sa vrecicama tople cokolade i bajadere da se pocaste u radjaoni. Bombonjeru sam odnjela i sestrama koje su se
inule za bebache- mada sam vidjela da su te sestre svaki dan odlazile kuci sa buketima cvijeca i vrecicom poklona. Julian<
><i></i>
19.10.2004. J. umjetnik
23.06.2007. A. matematicar
04.04.2010. M. u sredini
22.04.2014. D.
Maslacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Diamanda » 10 lip 2005, 17:12

Nisam platila nista...jedino je stara kad sam rodila dofurala tacne s kolacima ali ni to nisu zasluzili...al do
o,ko da sam znala da cu ostati 10 dana pa su me zapamtile... ARIAN 30.09.2001.<i></i>
Arian&Vilim

I Want To Be The Girl With The Most Cake...
Diamanda
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la cleonikky » 19 lip 2005, 06:31

Jesam $2000 jer sam iza
ala ici privatno. Da nisam ne bi nista trebala platiti ali bi mi cijelu trudnocu i porod vodila babica (nigdje nema specijaliste osim ako se pojave komplikacije). Mogu reci da se tih $2000 (+$100 epiduralna) isplatilo do zadnjeg centa. Porod,
iga o meni i bebi, tretman bili su a carski je odradjen zaista profesionalno. <
><
>A d r i a n<
>21/02/2004<
><
><
><
><i></i>
Tamariki slika Zvijezdicaslika

The mind, even while looking,sees nothing.
The heart, even without looking,sees everything.
cleonikky
volim zeleno

PostPostao/la Llea » 17 kol 2005, 16:33

Da, i to jer sam rodila u rodilištu sa epiduralnom, a epiduralnu u tom rodilištu NE daju. <
><
>A i to je bila MOJA odluka da platim. I nisam požalila... <
><
>Roditi sa epi vrijedi svakog eura ili kune (kako god) L E O<
><
><
>E R I N<
><i></i>
Llea
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la cleonikky » 25 kol 2005, 04:30

Quote:Roditi sa epi vrijedi svakog eura ili kune (kako god) <
>apsolutno se slazem <
><
>A d r i a n<
>21/02/2004<
><
><
><
><i></i>
Tamariki slika Zvijezdicaslika

The mind, even while looking,sees nothing.
The heart, even without looking,sees everything.
cleonikky
volim zeleno

PostPostao/la Septembar75 » 02 ruj 2005, 07:16

Ja sad ne4sto o tome razmisljam<
>Ja sam za svoj porod platila citavih 50 eura i to je bilo za lezanje u bolnici. Dan 8 i po eura Ja bila 5 dana.<
>I to je bilo to. Svi su bili ljubazni . dosla sam u 10 uvece primili me pregledali, dali neke tekucine da mi se tlak podigne. Stavili me na sto dobila sam neku inekciju u kicmu poslije 20 minuta dobila sam i Lejlu na prsa i to je bilo to. Poslije oko dojenja su mi pomoagali stalno, pa onda su mi nudili psihologa (to je valjda ovdje normalno da ponude zenama koje rode) meni nije bilo potrebo tada sad bi vec koristlia tu mogucnost.<
>Nije mi palo na pamet da nosim neke bombonjere jer nisam vidjela da iko nosi, a mozda sam trebala nemam pojma. <i></i>
slikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslika
Septembar75
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Sljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.