n je cvrsto resila da ne dodje na ovaj svet na vreme vec da dooo
o zakasni, tako da sam poslednjih 5 dana pred porodjaj bila u bolnici (kakvo iskustvo , govorila sam da pravo sa ginekologije mogu na psihijatriju). dvanaestog dana nakon termina, raznih injekcija za sirenje grlica, oksitocinskih testova i cega sve vec ne neka lekarka je resila da je vec krajnje vreme da n izadje napolje (valjda im je bio potreban slobodan krevet na odeljenju). opet mi je svasta dala (neku tabletu, gel,...vise i ne pamtim) i odjednom - u 17 h sam krenula na porodiliste (i dalje to ne racunam u sam porod jer sam bila super zivahna, cila i bez posebnih bolova), oko 18 sam usla u boks, legla na krevet, "skoncentrisala se" i - evo moje bebe u 21:00!!! <
>a kad kazem "skoncentrisala se", pri tom mislim na to da sam babici, doktoru, prisutnoj grupi studenata, (cak je i neka cistacica bila tu?!), u trenutku dok sam cekala na treci napon, odrzala svim prisutnima kratko predavanje o tome "kako se beba sada muci i ja moram da joj pomognem da izadje napolje i da to mora da bude kraj mog porodjaja jer ne sme da traje duze od tri napona"(to sam ranije odlucila) a sve to vreme babica je vristala "do
o, znamo, cuti i koncentrisi se na napon!" <
>
http://www.babababies.com/view/view.cfm?SITEID=23304 <i></i>