Sada je: 27 srp 2026, 18:41.

Koliko Vam je trajao prvi porod

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: Koliko Vam je trajao prvi porod

PostPostao/la olja » 06 stu 2005, 00:35

n je cvrsto resila da ne dodje na ovaj svet na vreme vec da dooo
o zakasni, tako da sam poslednjih 5 dana pred porodjaj bila u bolnici (kakvo iskustvo , govorila sam da pravo sa ginekologije mogu na psihijatriju). dvanaestog dana nakon termina, raznih injekcija za sirenje grlica, oksitocinskih testova i cega sve vec ne neka lekarka je resila da je vec krajnje vreme da n izadje napolje (valjda im je bio potreban slobodan krevet na odeljenju). opet mi je svasta dala (neku tabletu, gel,...vise i ne pamtim) i odjednom - u 17 h sam krenula na porodiliste (i dalje to ne racunam u sam porod jer sam bila super zivahna, cila i bez posebnih bolova), oko 18 sam usla u boks, legla na krevet, "skoncentrisala se" i - evo moje bebe u 21:00!!! <
>a kad kazem "skoncentrisala se", pri tom mislim na to da sam babici, doktoru, prisutnoj grupi studenata, (cak je i neka cistacica bila tu?!), u trenutku dok sam cekala na treci napon, odrzala svim prisutnima kratko predavanje o tome "kako se beba sada muci i ja moram da joj pomognem da izadje napolje i da to mora da bude kraj mog porodjaja jer ne sme da traje duze od tri napona"(to sam ranije odlucila) a sve to vreme babica je vristala "do
o, znamo, cuti i koncentrisi se na napon!" <
> http://www.babababies.com/view/view.cfm?SITEID=23304 <i></i>
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la Schlatka » 07 stu 2005, 14:04

Sam porod 3 minute.<
>Boravak u bolnici prije toga je manje od 2 sata.<
>Trudovi oni pravi od ponoći do poroda - 7 ujutro. <i></i>
Take my advice. I don't use it anyway...
Schlatka
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la eli » 12 stu 2005, 21:25

cure, kao početak poroda uzima se početak trudova ili pucanje vodenjaka, a ne izgon ili jaki bolovi. <i></i>
eli
Sveta krava

PostPostao/la mamashnita od noje » 17 stu 2005, 15:22

trudovi me probudili oko pol 5 ujutro. u bolnicu krenuli oko 10. u box me odveli oko 12. na carski me stavili ne znam baš kad, ali miš se rodio u 18,28h ! <i></i>
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la jazo » 22 stu 2005, 18:59

Trudovi me ulovili u 1.30 ujutro,a velika beba se rodila na drip u 20.50.Bilo je jako bolno ali nisam ni zucnula. <i></i>
jazo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la yaka25 » 23 stu 2005, 18:49

Vodenjak pukao oko jedan sat iza ponoci, prvi trudovi krenuli oko 11 sati, beba stigla u 13,10 <
> <i></i>
yaka25
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la ella » 24 stu 2005, 00:16

Vodenjak pukao 05.07. u 02,30, u bolnicu stigla u 03,00, u radjaonu usla 06.07. u 11,00, epiduralnu primila u 16,00, a princezica se sjetila izaci tek u 18,23. Od silnog mucenja nije niti zaplakala, tako da je morao intervenirati pedijatar. <i></i>
ella
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Brankica76 » 25 stu 2005, 15:56

Nakon 15h sati pod indukcijom su gospoda odlucili da me porode na carski rez. Tuga Bozija !!! <
><
>Ali i posle toga ...pogledam sada mog svrcu i presrecna sam !!! <
><
>www.tickercentral.com][/link] <i></i>
Brankica76
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Maslacak » 09 pro 2005, 02:19

Inducirani porod- trajalo je 1 sat i 45 minuta. Bilo je oko 11.30 kad smo poceli i rekli su da bi moglo do navecer biti gotovo. J. je u 13.12 h vec bio vani. U to vrijeme sam se otvorila 7 cm i puknuo mi je vodenjak. <i></i>
19.10.2004. J. umjetnik
23.06.2007. A. matematicar
04.04.2010. M. u sredini
22.04.2014. D.
Maslacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Eka ZD » 09 pro 2005, 13:55

u 2 sata ujutro probudili su me bolovi slicni menstrualnim.medutim takvih sam bolova imala i prethodnih noci pa nisam mislila da je to to ( prenila 4 dana od termina).ocu se ustati da malo setam da mi bolovi budu laksi,kad pukne plodna voda.budim mm i oko 3 sata stizem u rodiliste.bolovi su jos uvik izdrzljivi.medutim za ne izdrazati je bilo slovkanje mog prezimena koji je dugacak i jos k tomu napisan na njemacki nacin ( udata i zivim u njemackoj a rodom i rodila sam u zadru) pa onda misto boravka i vjencanja.na kraju sam sama ispisala papire.nakon toga priprema i u boks sam usla u 4,30 ujutro.stipu sam rodila u 10,20 nakon sto su mi dali 20 kapi dripa.samo nekih zadnjih sat vrimena bili su bolovi jaki.tiskanje je isto bilo ja tiskam a stipu pupcana vrpca vuce nazad, jer mu je bila omotana oko glave.<
>najsmisniji dio mi je bio kad sam babicu pitala jel je sve ok .ona kaze da super a ja onda <
>mogu li znati sto sam rodila a ona pa sto ti nisi pitala <
>kaze da joj se to vec dugo nije desilo da zena ne zna sto ce roditi.<
> <
><
><
>STIPE 26,04,2005<i></i>
Stipe 26.04.2005
Zara 06.10.2007
Eka ZD
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la lily » 11 pro 2005, 12:31

trudovi počeli u 17 u bolnicu pošla u 23 provela noć u rađaoni uz moje trudove, bebica je bila visoko i nije se htjela spustiti u 7.30 su me stavili na drip i u 8.30 je bilo sve gotovo... <i></i>
lily
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mamaC » 14 pro 2005, 16:26

cijeli dan me prali trudovi al sam ih ignorirala (ko nestat će!),nastavili se cijelu večer s pojačanim intenzitetom tako da ih od 2 h nisam više mogla leći nego hodaj hodaj hodaj sve do 7h! U 7h aj u bolnicu na početak smjene da ne dođem pod ruke nekoj živčanoj sestri ,u pol 9 u box i na drip i u 13 i 10 Anči izleti ko čep! Jupi! <i>Edited by: mamaC at: 14/12/05 15:28<
></i>
mamaC
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la katarina » 17 pro 2005, 13:20

pa meni je porod poceo puknucem vodenjaka doma u02 0 ,trudovi su odmah krenuli oko svakih 7 min. kad sam dosla u bolnicu (i to pjesice jer nemamo auto a mamu nisam htijela buditi da se ne stvara panika ,a muz pod ruku i idemo)bila sam 4 i pol cm otvorena. uskoro su uslijedili trudovi svake tri minute i mali je u pet 00 bio vani <i></i>
katarina
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la NINANJA » 19 pro 2005, 00:05

Došla sam u bolnicu u 15 do 7 ujutro , nakon kaj mi je iscurila plodna voda; pa su me tam lijepo zaprimili; nakon onog 'čišćenja' u box sam ušla oko 8, dobila drip oko pol 9 i Anja se rodila u 5 do 9 <
> <i></i>
fantazija je divna baš zato što bi se možda mogla ostvariti
NINANJA
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la barboza » 07 sij 2006, 01:10

Došla u bolnicu oko 23 0. 6cm otvorena a da nisam osjetila poštenog truda. Strpali me u box, probušili mi vodenjak a od pravih bolova ništa. Ležim ja tako "ko na plaži" (doktorove riječi) s rukama pod glavom i negdje oko 4 0 dozvolim napokon da me prikopčaju na drip jer mi je dosadilo čekati i u 5:05, nakon što su ga odvrnuli do daske (drip), rodim bebu od 3900. Drage moje ja vam ne znam što je pravi trud. Moram priznat da su mi pod zadnje, kad su toliko pojačali drip, ipak dali nešto protiv bolova. Bilo mi je <i></i>
barboza
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Virtuallmommy » 09 sij 2006, 19:52

Došla u bolnicu na pregled, otvorena 4 prsta bez ijednog jedinog truda. Ikad...<
>Odmah me klistirali, stavili na drip... Od početka dripa do rođenja bebe 3 sata. S tim da prvi sat dripa i nije nešto... Onak malo ko za na WC.<
>Sve u svemu nije bilo tak strašno, ali ipak bi rađe da sam mogla epiduralnu dobit. Ali bila prehlađena pa niš od toga.<
>Za drugi put ću se bolje pazit... <i></i>
Virtuallmommy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nina » 10 sij 2006, 18:21

Iako sam 3 dana imala lagane trudove-ja pojma nisam imala da će se bebač požuriti-rođen u 34,tjednu.Mislila sam da se beba jako rita. I tako prošao petak,subota,nedjelja i navečer u nedjelju vidim da me stišće svakih 10min-i ja lijepo u bolnicu. Došla sam oko 00.30 i dr.kaže da sam otvorena 4cm i da ću morati roditi a termin za 6tjedana-da sam znala da su to trudovi došla bi u petak i bili bi dr.-i spriječili porod ali šta je tu je.I tako sam opet zaspala prikopčana na ctg do 6,30ujutro kad me probudila bol(iako sam ja očekivala da će boljeeeeti jako ali nije) i babica mi kaže da se prošetam do rađaone.U 6.45 došla ja tamo i u 6.55 rodila malog pačića.I sve bilo OK-nije bio ni u inkubatoru hra
o mamino srce. <i></i>
slika
nina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la KasiopeaM » 29 sij 2006, 14:26

Ajme kad vas citam... <
>Ajd da vidimo ko drzi rekord na forumu??? <
>Otprilike 54!!!!<
>Dakle u subotu ujutro krenuli lagani trudovi svakih 10 minuta... otisla na pregled - poslao me doma i da ga nazovem ili dodjem navecer. Dosla navecer, pregled, 2cm otvorena. Klizma
ijanje, boks... U boksu cijelu noc do ujutro. Nista se ne desava, otvorena 2 cm trudovi svake 3 minute. Poslali me na odjel... Cijeli dan s trudovima od 3 minute. Navece pregled, otvorena 4cm, opet klistir. O
ijat vise nisu imali sta. Boks. Cijela noc trudovi, ni makac centimetri. Ponedjeljak ujutro kontrola, 6 cm, konacno odlucili drip, epiduralnu, probusili vodenjak i krenulo zapravo... Predisavanje trudova u beskraj dok se skroz ne otvorim. Nikako se otvorit... Doslo mi da vicem: "Sezame, otvori se!". Valjda je jedino neka carolija mogla djelovati. I kad su konacno rekli da mogu tiskati rodila sam u dva truda. Mislim se... E sad ides vani, htio- ne htio! U trecem trudu posteljicu. Dakle, rodila u 15 i 30! <
>Vec sam mislila da ce mi naplatiti stanarinu za toliko dugi boravak u boksu... <
> Marin 02.02.2004.<
><i>Edited by: KasiopeaM at: 29/1/06 13:28<
></i>
slika
KasiopeaM
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la tinfran » 31 sij 2006, 11:17

Quote:Vec sam mislila da ce mi naplatiti stanarinu za toliko dugi boravak u boksu<
>Kasio, luda si skroz <
>Kod mene prvi put trudovi oko ponoći,
zo sam se istuširala i požurila u bolnicu, jer sam se glupača bojala da će putem ispasti . Došla sam u bolnicu u 1 poslije ponoći,poslali me u sobu na čekanje, šetala sam do 6, jer nisam mogla ležati, a onda u 6 na stol, malo dripa i evo Tina u 9,45.<
>Drugi put, trudovi u 3 ujutro,
zo ustala, natrpala 2 mašine veša, ispeglala nepopeglano,pripremila Tinu i MM robu za narednih 5 dana, istuširala se i u 7 u bolnicu. U 10,15 Fran je već ležao kraj mene. <
><
><
><
><
><
><
><i></i>
slika slika
tinfran
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la kiara » 02 vel 2006, 02:04

Oko 17 došla u bolnicu jer mi je doktor na pregledu prije dva dana reka da sam otvorena 3 prsta i počela su me to popodne boliti leđa, nakon peregleda doktorica je utvrdila da sam otvorena mali dlan, oko 18.30 drip, do 20h sam odspavala između trudova i u 22.54 rodila se Kiara. <i></i>
kiara
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la lala » 04 vel 2006, 23:40

dosla na normalnu kontrolu i dok ustanovio da sam otvorena 6 prstiju bez ijednog truda. odmah su me poslali u radjaonu, sredili za porod (klistir,
ijanje....), uvalili drip i rodila za manje od sat i pol . <i></i>
lala

PostPostao/la IvAaa » 07 vel 2006, 20:00

U utorak u podne počeli lagani trudovi,pojačali se tek u 3 u noći,u 6 ujutro u srijedu došla u rađaonu i u 6.51 rodila!Inače sam cijelu noć prehodala i doktor je rekao da sam i zbog toga
zo rodila,zato hodajte čim duže možete! <i></i>
MIA 04.01.2006.
IvAaa
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Ninocka01 » 24 vel 2006, 16:45

Kasiopea.. ipak ne držiš rekord.,. ))) 56 sati.. od toga zadnjih 10 sati na dripu.. u 46 sati trudova uspjela sam se otvoriti čak 1 cm! ))) živa katastrofa.. završilo je tako da su Doriana gurali van iz mene jer ja definitivno više nisam imala snage, a njemu su pali otkucaji srca na 60 pa je nastala opća frka.. u svakom slučaju drugi put idem na carski.. nemam hra
osti proći još jednom tako nešto.. iako je prošlo nešto više od 2 godine od poroda.. moram priznati da se još uvijek svega jako do
o sjećam.. i nije problem boli.. to se izdrži.. ali kad to toliko traje.. <i></i>
Ninocka01
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la MLADENA » 08 ožu 2006, 16:17

Ja sam dosla u bolnicu oko 12 u noci nakon sto mi je otisao cervikalni cep i imala sam trudove i na prgledu bila otvorena 3 prsta.Pripremili me klasika ,klizma
ijanje i to usla u boks oko 2 ujutro a Eva je dosla na svijet u 9 i 25 ujutro.Izmedu dva i devt normalno trudovi,drip otvarje bolovi i bilo je strasno ali sve to zaboravis kad ugledas to malo slatko bice i kad ti ga stave na prsa barem je meni tako bilo. <i></i>
Eva,16.03.2005.Ribica
Tonka,28.11.2009.Strijelac
MLADENA
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la blondmamma » 10 ožu 2006, 13:25

meni je oko 9 ujutro puko vodenjak ali trudova nigdje, otvorena tek 1 cm. ostala u bolnici cijeli dan, ništa i dalje. tek po noći oko dva počeli lagani trudovi, a oko 4 i 15 puko vodenjak valjda do kraja jer je iz mene iscurilo jezero i počeli su luđački bolovi svake tri minute.... tek oko 6 su mi dali klizmu i rekli da čekam vizitu u pol 8. umirala od bolova dok su druge cure u predrađaoni spavale. došla vizita ja otvorena 5 cm, polako u rađaonu, ja tražim epiduralnu vele mi može, anesteziolog će doć za pol sata sat, a ja ludim. osjetim da mala ide van a sestra me uvjerava da to ne ide tako
zo. na kraju ipak pogleda i veli POROD i na kraju Tena izlazi van u 8 i 17! sve u svemu prilično
zo i bolno ali prirodno <i></i>
blondmamma
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la nina » 12 ožu 2006, 13:45

Trudovi,lagani 3 dana(nisam ni sanjala da su to trudovi jer je do termina bilo 6tjedana),kad su postali redoviti hitno sam išla u bolnicu-došla u pol noći,spavala do 6,30 rodila u 6,55.<
>Bilo je super,mislila sam da ću biti gotova od boli,ali nije bilo strašno. <
><i></i>
slika
nina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la KasiopeaM » 12 ožu 2006, 20:44

Ninocka - Svaka sact! Predajem krunu! <
>Mene je spasila epi tako da sam do kraja imala snage. Nije da ne boli ali sigurno puuuuno manje... Jedino to predisavanje trudova mi je bilo ... Marin 02.02.2004.<
><i></i>
slika
KasiopeaM
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la damdam » 12 ožu 2006, 20:51

Svaka čast vama od 50 i više sati, <
>meni je mojih 15 bilo i previše, a o dripovima, gelovima, prokidanjima vodenjaka i sličnih tortura ne bi li oni u
zali na silu kod žene koja se NE OTVARA da ne pričam... <
><
><
><i></i>
mama, ja te volim i obožavam do plavog neba! ovih 29 srca je za tebe! prosinac,2009
damdam
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la enigmatiq » 14 ožu 2006, 17:01

majko mila kako ste izdrzale tako duge porode, moj je trajao cijelu noc i dan i mislila sam da cu svisnut. <
><i></i>
enigmatiq
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la leomama3 » 15 ožu 2006, 17:31

jao mene moja oba porda z
ojeno nisu trajala 10sati Moja princezica se rodila nakon nepunih 7 sati,u bolnicu sam došla oko 7ujutro,te nakon mjeranja trudova(i to dva puta jer je sesrtra zaboravila uklučiti pisač )klizme i
ijanja u 8.30 došla sam u boks.Imala sam jake trudove ali mi je vodenjak još bio cijeli pa ga društvo probuši!Između trudova sam drijemala(najoziljnije),a kad je trebalo tiskati,ja slušala i evo moje Antonije u 11.05.Dakle sve u svemu ,
zo i efikasno. <i></i>
slika slika
leomama3
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 18 gostiju.