Sada je: 02 kol 2026, 15:34.
Moderatori/ce: latica, snowwhite

pulse je napisao/la:Moja starija koja ima 7 godina, ima na trajnim gornjim jedinicama bijele flekice poput oblačića. Ima oko godinu ili malo više da su joj se promijenila ta dva zuba i od samog početka imaju te flekice, tj. izrasli su zajedno s njima a ne da su se pojavili naknadno. Sa mliječnim zubićima nismo imali problema, zubi se redovno peru od najranijih dana do danas. Voljela bih da znam otkud te flekice na novim zubima (koji su inače i nešto žućkastiji od mliječnih koji su joj bijeli). Da li to ostaje ili postoji način da se skinu?
i uz sav trud oko zubića od samog početka, nijednog karijesa u životu, eto tih mrlja. negdje sam pročitala da je to trajno 

danni je napisao/la:žao mi je samo da su žutkasti, nisu sad žuti, ali su mu mliječni bili izrazito bijeli naprama ovima.
ali budite zabavni, neka vide vas kako perete pa da sami požele
Zubni konac je nužan za čišćenje između zuba, inače nastane karijes na bočnim plohama zuba. Kad nikne šestica, koncem treba čistiti između nje i mliječne petice. Između mliječnih zuba najčešće postoje razmaci, ali ako su zbijeni, isto će nastati karijes između zuba ako se ne koristi konac. Kasnije kad dijete dobije ostale trajne zube, obavezno je svakodnevno čišćenje koncem, što naravno vrijedi i za odrasle. Navečer prvo sve proći koncem pa onda oprati da se međuzubni prostori isperu pastom.
, jer ubrzo se ionako peru zubi - vukovi siti, a zubi cijeli 
(uz zubni konac u veće djece i pečaćenje jamica ukoliko su strme i duboke da se iz njih ne može iščetkati hrana).

Pušila nisam nikad, zubni konac nosim u torbi sa sobom. Jednostavno su takvi. A vidim da i R ima sličnu nijansu. 

Mada mi pijemo gradsku vodu. Ali se popravilo od kad koristi pastu s fluorom. Helena71 je napisao/la:Bijele okruglaste fleke na tek izniklim zubima su zone slabije mineralizirane cakline, takozvana hipoplazija cakline. Stomatolog treba pregledati pa će vam dati upute.

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda
Trenutno korisnika/ca: / i 22 gostiju.