Sada je: 06 kol 2026, 11:43.

obilazak Zagreba

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

obilazak Zagreba

PostPostao/la medo14 » 07 lip 2013, 09:11

molim malu pomoć :srca
početkom 7. mjeseca dolaze nam na tjedan dana 3 prijateljice moje cure (12-13 godina), koje nikad nisu bile u Zagrebu i koje žive u jednom recimo malom mjestu i koje nisu puno toga vidjele, dakle sve ih zanima i voljela bih im ispuniti taj tjedan u Zagrebu da se vrate kući pune lijepih uspomena. One već sad odbrojavaju dane i svako jutro križaju na kalendaru, totalna euforija.

od obaveznog programa mislila sam ZOO, tehnički muzej, razgledavanje grada, vožnja tramvajem i uspinjačom, Bundek, Jarun

šteta je što je termin početkom 7. mjeseca pa nema puno događanja, mislim da kazališta nemaju predstavu u to vrijeme
obzirom da nas je puno (nas 4 i njih 3) preferiram lokacije u gradu, možda odemo malo u razgledavanje okolice ali ne puno jer nije baš praktično.
dakle, molim ideje, što bih mogla još :proljece
:mah
medo14
kraljica tablica

Re: obilazak Zagreba

PostPostao/la † Volvo » 07 lip 2013, 10:25

Onaj hop-on-off bus koji iz Bakačeve ima polazak - vozi neke runde jedan manju, drugi veću, jedan obiđe i Mirogoj, drugi Bundek i tako nešto - onako kao što postoje razgledi većih gradova vani, mana: skupa karta, pa se nismo iz fore provezli kako smo namjeravali. Alternativno gradski bus Kaptol-Britanac prođe zgodne dijelove, pogotovo lijepo ljeti kad se sve rascvate, može se sići na Cmroku pa tamo dočekati slijedeći recimo, uz badminton ili frizbi na zelenom. U tramvaju na oglasnom panou sam pročitala da ima višednevnih karti, te ti je zgodno uzeti možda ako ćete više biti u pokretu, bolje no pojedinačne. Inače, sada se ona vrijednosna dobije besplatno (mislim, sama kartica, novaca staviš koliko hoćeš), pred neko vrijeme se još kupovala za nekih 20-30kn.

Bit će nekih Screen on the Green projekcija, Histrioni imaju ljetnu pozornicu, i bude neki kino festival na Gornjem gradu, to je meni ljeti jako fora :dada
† Volvo
na solarni pogon

PostPostao/la Barbi » 07 lip 2013, 10:28

Ako su u manjem gradu onda je zgodno otići i u kino i npr. kuglanu :nata
Ovo što si navela to bih i ja obišla, ne pada mi na pamet ništa više od toga.
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la palunkica » 07 lip 2013, 10:28

Odvedi ih na Tajne Griča, jako fora, petkom navečer http://www.tajnegrica.hr/
zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

PostPostao/la marsovka » 07 lip 2013, 11:02

Jako dobro zvuci ovo "Tajne Grica", ali brate mili malo su pretjerali sa cijenom - 150kn za odrasle i 100kn za djecu je :shock :nesvist
marsovka
celebrity

PostPostao/la medo14 » 07 lip 2013, 11:54

super ideje
i mene je malo "ohladila" ova cifra za Tajne griča, računam imam 5 klinaca i 1 odrasla osoba malo mi je previše
Barbi - koju kuglanu preporučaš? :mrgreen
Volvo, super inf, baš mi je korisno, u tebi leži turistički vodič za niskobuđetne obilaske :lol
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la † Volvo » 07 lip 2013, 12:07

Mogu ja o kuglanama :nata - ona kod CC1 mi je ok (2 rođendana smo tamo bili) u Areni sam se šokirala glasnoćom glazbe (Disco Bowling ;) ), tamo svoje misli nisam čula (ali to sam ja, volim čuti svoje misli, meni je i ton u Cinestaru preglasan ali ma koliko pisala i čudila se, nisam pravilo nego iznimka :mrgreen ) pa smo se okrenuli i zbrisali
† Volvo
na solarni pogon

PostPostao/la Barbi » 07 lip 2013, 12:08

Medo, mislim da još radi jedino ona u Arena centru. Ja tamo nisam bila ali je Patrik bio na nekim rođendanima i bilo mu je super.:)
Mogli bi ih recimo odvesti na rolanje u in-line centar, tamo se mogu iznajmiti role ako nemaju.;) To je zapravo poput klizanja na klizalištu ali bez leda.
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la medo14 » 07 lip 2013, 12:11

pogledam kuglane svakako
ali mi je ovo zapelo:
rolanje u in-line centar, tamo se mogu iznajmiti role ako nemaju.;) To je zapravo poput klizanja na klizalištu ali bez leda.

gdje je to?
one su se dogovorile da će ponijeti role za rolanje po naselju, ali bi ovo moglo biti fora
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la Barbi » 07 lip 2013, 12:14

Pored klizališta na Velesajmu, desno od ulaza. Tamo je neka posebna podloga za rolanje postavljenja pa je nalik klizanju, tu se igra in-line hokej.
A imali su subotom nekakav kao parti na rolama, ne znam ima li toga još (to pitaj susjede si, znam da su oni išli ;))
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la palunkica » 07 lip 2013, 12:14

marsovka je napisao/la:Jako dobro zvuci ovo "Tajne Grica", ali brate mili malo su pretjerali sa cijenom - 150kn za odrasle i 100kn za djecu je :shock :nesvist

Kad sam ja išla bilo je 80 kuna, za dijete nisam platila. Ali je jako jako fora, šećeš se s fenjerima po Gornjem gradu, upoznaš i Mandu i Petricu Kerempuha i nažigača i Doru Krupićevu i Matiju Gupca i još njih.

Stvarno za preporučiti, ali da, cijena je malo :ajme
zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

PostPostao/la snowwhite » 07 lip 2013, 12:20

ima li ove godine ljeto na strossu? tamo bude svega i svačega.
čula sam da ima neki vidikovac na neboderu na trgu.
meni je muzej grada zagreba genijalan.

sigurno bi im i posjet velikom trgovačkom centru bio zanimljiv
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.