Sada je: 08 kol 2026, 23:38.

preporuku za parnu postaju i dasku za peglanje

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

preporuku za parnu postaju i dasku za peglanje

PostPostao/la nadicab » 12 lip 2013, 08:51

Eto, naslov kaže sve - moja pegla sve češće štrajka na način da pljucka vodu, a bez pare je meni teško ispeglati košulje.
A rečeno mi je da svaka žena koja drži do sebe treba imati parnu postaju :faca
A da onda treba i daska za peglanje koja ima matalnu podlogu umjesto drvene. I treba biti veća daska da bi parna postaja stala na nju.
Pucajte s prijedlozima :buket
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

Re: preporuku za parnu postaju i dasku za peglanje

PostPostao/la zauvijekmama » 12 lip 2013, 09:31

ja imam tefalovu i super sam zadovoljna
postaja mi stoji na stolicu, kraj daske, ima dovoljno dugu "cijev" tako da ne mora stajati na daski
daska mi je neka najobicnija, mislim viledina

meni je kod kupnje jedino bilo bitno da vrijeme zagrijavanje nije dugo, mislim da imas od dvije, pa do desetak minuta vrijeme zagrijavanja dok ne bude spremna za peglanje, zavisi o modelu
R. - 2008.:cool
L. - 2015.
:mali
L. -2017. :mala
zauvijekmama
Najljepše je biti mama!

PostPostao/la mrs. eastwood » 12 lip 2013, 09:51

mogu se ovdje bezobrazno ubacit s pitanjem - ima li kakava pegla da ima ON/OFF, a ne da moram vriti onaj kotač od kraja do kraja da bih ju ugasila.

nemojte mi se sad smijati ako imam demode peglu :oops:
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la Vicky & Mama » 12 lip 2013, 09:55

mrs. eastwood je napisao/la:mogu se ovdje bezobrazno ubacit s pitanjem - ima li kakava pegla da ima ON/OFF, a ne da moram vriti onaj kotač od kraja do kraja da bih ju ugasila.

nemojte mi se sad smijati ako imam demode peglu :oops:

nemojte se meni smijati, ali - ja peglu nikad ni ne gasim :da? samo je iskopčam iz utičnice, a onaj kotač mi uvik stoji na programu za pamuk, eventualno smanjim ako je šta finije... jesan kućanica, vidi se da rijetko peglam :nokti
19.04.2011. V
30.06.2015. L
Vicky & Mama
centrifugirana

PostPostao/la Stefanova_mama » 12 lip 2013, 09:59

I ja imam tefalovu stanicu i super sam zadovoljna, jedina mana joj je sto kosulje ipak ne moze besprekorno opeglati, jer ne postigne temperaturu koju postize obicna pegla, pa su vidljivi prevoji gde se kosulja izguzvala u masini. Onda njih peglam obicnom peglom.

Ali ubrzava proces peglanja za vecinu stvari (narocito debljih, tipa pantalone i pamucne stvari).
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la Diami » 12 lip 2013, 10:48

I ja ne gasim peglu, iskopčam iz struje, uvijek na programu za pamuk. Uostalom - i kad je na najslabijem, moja nije ugašena. :dunno

Jedino ih sad ima koje se same isključe nakon recimo 10ak minuta mirovanja, kao protupožarna mjera.

Mama imala parnu postaju, odustala i vratila se na običnu peglu, nije primijetila neku bitnu razliku. Nisam ni ja kad sam jednom probala kod nje. Meni je obična uvijek s parom na najjače i ok ide.
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la Lena » 12 lip 2013, 10:50

ja nisam zadovoljna s tefalovom. ima dvije godine I počela je otkazivati poslušnost. pušta nekontrolirano paru i to u velikim količinama. :/ da sad uzimam, uzela bi rowentinu stanicu.
"The big wheel keeps on turning On a simple line day by day The earth spins on its axis One man struggle while another relaxes"
Lena
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la MALA2006 » 12 lip 2013, 12:02

Imala sam parnu stanicu Philips, odlična je bila za peglanje npr pamučnih majca jer sam peglala samo s jedne strane i za peglanje presušene robe (zato je dobila premještaj na more :mrgreen )

Mana joj je dugo zagrijavanje (npr nije bilo šanse da sa tom peglom peglam išta ujutro prije posla) i veličina.

Sad imam neku keramičku Quadro za 200 kn u Interšparu i odlična je. Zagrije se valjda za 20 sek, pegla i najveće nabore i sama se gasi ako ostane tipa 20 sek bez pomicanja polegnuta i nakon par minuta bez pomicanja u uspravnom položaju (kaj po meni nije zanemariva karakteristika).

Neusporedivo bolja od ove parne stanice, a 6-7 puta jeftinija.

Jedina prednost te moje ps je veliki spremnik, ali ako uzmeš u obzir vrijeme zagrijavanja opet sam s ovom u prednosti.
:luv :luv :luv
MALA2006
katodiler

PostPostao/la ivana7997 » 12 lip 2013, 13:34

Lena je napisao/la:ja nisam zadovoljna s tefalovom. ima dvije godine i počela je otkazivati poslušnost. pušta nekontrolirano paru i to u velikim količinama. :/ da sad uzimam, uzela bi rowentinu stanicu.

i moja (tj mm-ova :mrgreen ) tefalka je postala cudljiva. ne pusta paru nekontrolirano, ali na pocetku, kad se zagrije, pusti paru u duljini cca metar i pol, uz strasno sistanje. a katkad i bezrazlozno i neobjasnjivo procuri voda iz nje.

lena, rowentina ti se cini boljom?
ivana7997
Abundija

PostPostao/la mrs. eastwood » 12 lip 2013, 13:47

ivana7997 je napisao/la:pusti paru u duljini cca metar i pol, uz strasno sistanje
:shock

pa to je ko specijalni efekt
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la ivana7997 » 12 lip 2013, 14:03

je, zato sam je i prepustila muzu. njemu je to struka :gigl
ivana7997
Abundija

PostPostao/la nadicab » 12 lip 2013, 15:25

Meni treba za kosulje jer mm nosi na posao samo kosulje, a i stariji sin je skupio (majka mu kupuje :ajme ) dosta kosulja.
Znaci, ne pase mi ako nije dobra za kosulje :/
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Dudley » 12 lip 2013, 17:39

Ja imam Philips, ove nove njihove od ove godine.

Meni je najnajbolje sto je mogu odloziti vodoravno na dasku, postaja mi stoji na podu.
Ona nikad nije toliko vruca da bi ista progorila.
Isprobano...sa pamucne stare majice drito na svilu, nema regulatora, ista toplina za sve.

Skoro sve stvari ipak peglam s obje strane, dobra je i brzo se zagrije i sve al nekad kad mi se zuri i ne izvlaci ova iz kutije pa uzmem staru, mislim da je ipak malo tu mac love a nije tolika ogromna razlika.
Vrtiguz
Dudley
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Lena » 12 lip 2013, 18:05

ivana7997 je napisao/la:ne pusta paru nekontrolirano, ali na pocetku, kad se zagrije, pusti paru u duljini cca metar i pol, uz strasno sistanje.
lena, rowentina ti se cini boljom?

to je meni točno to nekontrolirano puštanje pare. osim što je užasno glasno i baca ju ko da misli petrijeve dezinficirati, radi to bez da ju itko išta pita ili stišće. to je počela raditi nakon nekih godinu i pol uporabe. sorry, ali meni je to prerano da se počne "ponašati" nakon što je koštala te pare. mama mi je imala no name neku i radila je sigurno 15 godina bez pardona.
rowenta ima nekako najbolje komentare. sad bi išla na nju čisto zicera radi.
"The big wheel keeps on turning On a simple line day by day The earth spins on its axis One man struggle while another relaxes"
Lena
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Stefanova_mama » 12 lip 2013, 20:45

nadicab je napisao/la:Meni treba za kosulje jer mm nosi na posao samo kosulje, a i stariji sin je skupio (majka mu kupuje :ajme ) dosta kosulja.
Znaci, ne pase mi ako nije dobra za kosulje :/

Nije za kosulje nikako.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la MalaSirena » 13 lip 2013, 06:47

Ja hvalim parnu postaju kad god mogu jer sam se preporodila otkako je imam.
Imam Tefal express GV7150 slika , ima cca 6-7 godina, koristim je otprilike svakih 2 tjedna, odn. dok nam ne sfali odjeće :nata i nikad nisam imala nikakvih problema s njom.
Lakše mi je s tom peglom, nego običnom na paru. Uvijek peglam s regulatorom okrenutim na najjače, a osjetljivije materijale ne dodirujem peglom nego samo poparim s par cm udaljenosti.
Postaja mi stoji na podu jer je kabel dovoljno dugačak.
Super mi je što se pegla ne mora hladiti da bi se ponovno napunila vodom, jer ima takav sistem (samo se stisne prekidač da se ugasi te se dolije voda u spremnik).
Čišćenje od kamenca je vrlo jednostavno, a pegla signalizira kad je potrebno.

Što se tiče daske za peglanje, uzela sam Leifheit, ali ne mrežastu, nego punu i jako sam zadovoljna njome - dugačka je, široka, ima duge noge :nata (što mi ništa ne znači jer ionako peglam sjedećki) i stabilna.

Uglavnom peglam pamuk i ne vidim razlog zašto se ne bi mogle peglati košulje parnom postajom??
Mišonja 03.09.2003.
MalaSirena
i neuništiva mesna štruca

PostPostao/la mrs. eastwood » 13 lip 2013, 06:51

meni treba ona opcija jer ja dok radim, korjim i šijuckam - svako malo nešto treba samo pritisnuti peglom... tako me ova opcija gdje se sama gasi isto interesira. ja isto uglavnom peglam na max.
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la folne » 13 lip 2013, 07:47

Zar svi gasite obicne pegle kad ih punite vodom?
The basis of your life is freedom; the purpose of your life is joy.
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la Ina66 » 13 lip 2013, 07:47

folne je napisao/la:Zar svi gasite obicne pegle kad ih punite vodom?

da, tako piše u uputstvima
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la saptacica » 13 lip 2013, 09:06

Ne, al istina je da tako piše u uputstvima :nata !
saptacica
Skoro doula

PostPostao/la saptacica » 13 lip 2013, 09:08

Da ne spominjem punjenje pod pipom :nata !
saptacica
Skoro doula

PostPostao/la Hajdi » 13 lip 2013, 09:08

Ja imam Grunding, bila je neka akcija, ali nisam zadovoljna, počela mi je kapati voda a sad pare uopće nema više, i to nakon 5 mjeseci korištenja. Izgleda da sam zeznula jer sam koristila vodu iz sušilice (procijeđenu kroz papirnati filter za kavu), izgleda da se nešto začepilo. Nisam još uspjela potražiti upute, probat ću ju očistiti i koristiti samo destiliranu vodu (naša voda iz pipe je strašno tvrda). Inače sam bila super zadovoljna, lagana mi je u ruci, kabel dugačak pa mi stoji na podu, baš sam imala osjećaj da speglam puno više robe a ne umorim se toliko.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la folne » 13 lip 2013, 09:10

Puj, puj, puj, ja imam tefal (mislim :zub ) destilirane vode vidjela nije, lijem vodu u nju dok je pod strujom sve u 16, (doduše ne iz pipe) niš ju ne mazim i pazim i ima najmanje 5 godina da radi ko vurica. (puj, puj, još jednom)
The basis of your life is freedom; the purpose of your life is joy.
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la saptacica » 13 lip 2013, 09:41

I ja imam sad opet tefal, imala sam ma niti godinu boschovu (iako sam krenula po tefal pa me prodavačica uvjerila da one stalno puštaju, a ja se glupa dala nagovorit od nje :gaah ) i onda je samo krepala. Volim tefal. Punim pod pipom ali ako nije u struji. U struji punim ako imam iz čega pri ruci :lol .
saptacica
Skoro doula

PostPostao/la Ina66 » 13 lip 2013, 09:49

sad sam išla gledati koja je moja - tefal :hahaha
imala sam prekrasnu (izgledom) peglu, ne sjećam se koja je bila, ali je curilo iz nje na sve strane i onda je samo crkla

a kako čistite peglajuću plohu? nešto mi se zalijepilo, pojma nemam ni kad ni što? :ajme
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la viki » 13 lip 2013, 10:38

- i ja imam tefalovu, doduše par mjeseci, ali se više nikad ne bih vratila na običnu, i stoji mi na običnoj, metalnoj dasci, a punim je vodom iz sušilice, jedino je glasna, zagrije se za 2.min, a gasim je tako da je isključim iz utičnice...
viki
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nadicab » 13 lip 2013, 10:42

gledam ovu
ima najjači pritisak i udar pare - to je valjda OK?
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la MalaSirena » 13 lip 2013, 10:47

Spomenula sam ovo punjenje vodom jer ima dosta ovih jeftinijih parnih postaja u kojima je spremnik pod tlakom, a male zapremine pa se moraju ugasiti i ohladiti da bi se ponovno mogle napuniti vodom. Ja svoju ne isključujem iz struje, nego samo dolijem vode u spremnik kroz mali otvor na prednjoj strani. Vodu sam prije koristila destiliranu, ali sad koristim samo iz pipe i svako neko vrijeme očistim od kamenca (doslovno se propere uz pomoć cijevi koju sam dobila uz peglu za tu namjenu).

Gasim je na gumbu koji se nalazi s lijeve strane, a tek onda iskopčam iz struje.

I mene zanima čišćenje stopala pegle jer sam je zalijepila na neki glupi sintetički materijal. :roll
Mišonja 03.09.2003.
MalaSirena
i neuništiva mesna štruca

PostPostao/la Stefanova_mama » 13 lip 2013, 20:13

MalaSirena je napisao/la:Uglavnom peglam pamuk i ne vidim razlog zašto se ne bi mogle peglati košulje parnom postajom??

Ako slucajno duze ostavim u masini pre pruzanja vesa i kosulja se izguzva ili se presusi, moja tefalica ni na najjace i sa najjacom parom to ne moze u potpunosti ispraviti i mene to uzasno nervira (sad da li je do modela ne znam na njoj pise easy pressing 4,5 bara i 90gr. Dakle to jeste opeglano, ali se pomalo vide te prepeglane linije od guzvanja. Malo pomaze ako prethodno ispricam vodom, ali onda se dugo susi i traje.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la sj » 24 lip 2013, 17:44

Hajdi je napisao/la:Ja imam Grunding, bila je neka akcija, ali nisam zadovoljna, počela mi je kapati voda a sad pare uopće nema više, i to nakon 5 mjeseci korištenja. Izgleda da sam zeznula jer sam koristila vodu iz sušilice (procijeđenu kroz papirnati filter za kavu), izgleda da se nešto začepilo. Nisam još uspjela potražiti upute, probat ću ju očistiti i koristiti samo destiliranu vodu (naša voda iz pipe je strašno tvrda). Inače sam bila super zadovoljna, lagana mi je u ruci, kabel dugačak pa mi stoji na podu, baš sam imala osjećaj da speglam puno više robe a ne umorim se toliko.

e ovo ti ne mogu službeno preporučit ali ja stavim malo alkoholno octa i onda mi pegla ispljuca nagomilani kamenac. Tako sam očistila i onaj ex cento gradi.
sj
Parkovi i nasadi

Sljedeća

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.