Sada je: 04 kol 2026, 18:58.
Moderatori/ce: Potica, Nana1971

folne je napisao/la:Ja uvijek inzistiram da uz "obavezno nošenje naočala" upišu "ili leća"

folne je napisao/la:Pulse, za meke lece se nekome moras izbliza dobro zagledati u oci i traziti rub lece. Nema sanse da se to primjeti na fotografiji.
ali, naravno da ta fotka ne detektira takvo sto. Ako netko zna malo vise o ovome da, mi, kojima je vozacka izdana "za cijeli zivot" trebamo mijenjati vozacke da napise koji red ili stavi link...Duga je napisao/la:proslo s citanjem bukvice u smislu da moram nositi naocale ili traziti novu u kojoj ce mi biti upisane i kontaktne.

liječničkom je upisano "uz naočale" (sva sreća, ne moram ponavljati liječnički do 80te ), i fotka je morala biti s naočalama.

danijela81 je napisao/la:ne mogu reći, nego moram doći s njima na pregled (a trenutno ih nemam). Blesavo, jer sigurno neću imat ni jedne te iste naočale, a ne bi imala ni iste leće do 80te

Diami je napisao/la:Je po novom propisu više neće biti doživotnih vozačkih (odnosno onih do 65 ili koliko g), ali ne znam je li decidirano rečeno da se mora ili ne mora ponavljati pregled zdravstveni, samo je određeno trajanje vozačke.
Od 2013. bi u svim zemljama članicama vozačke dozvole trebale izgledati jednako i izdavati se na 15 godina. Sve dozvole izdane prije 2013. vrijedit će do 2033. Time na žalost ni uvođenje obvezatnog liječničkog pregleda prilikom produžavanja vozačke dozvole ne bi riješilo problem sa starijim vozačima.
ije to baš tako šaljivo kako izgleda i ja bi volila da su policajci revniji u tom
dioptriju, moramo na te periodične preglede (a redovno se kontrolimo nevezano za vozačku), a svi znamo da je vid nešto što se mijenja s godinama i kojem je luđaku uopće palo napamet izdavati DOŽIVOTNE vozačke 
VIPmama je napisao/la:Ja sam već ne znam gdje sve pisala što me zapravo ljuti.
Mi koji imamo konkretnudioptriju, moramo na te periodične preglede (a redovno se kontrolimo nevezano za vozačku), a svi znamo da je vid nešto što se mijenja s godinama i kojem je luđaku uopće palo napamet izdavati DOŽIVOTNE vozačke
Mislim, ne samo vid, nego štošta se promijeni, moš neku psihičku bolest "navuć" recimo... Ili PTSP-ovci mi često padnu napamet....
znači svi vozači bi trebali neki check napravit svakih recimo 10 godina.
I zagledao mi se u oči.
G su radni strojevi a M nisam pronasla, ima kombinacija AM to su mopedi i motokultivatori, valjda je to 
Ili tramvaj, kamion s prikolicom, autobusi blabla 
VIPmama je napisao/la:.... pa neke motoričke stvari, pa moždani.... svašta

Natrag na Mame (i tate!) u akciji
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.