Sada je: 08 kol 2026, 06:47.

javi kak je ispalo. 
Poslije se nareže i posipa šećerom u prahu.

teutonija je napisao/la:Niš ne kuhaš, slažu se friške, normalno zrele šljive, ko za jelo, ak su jako velike narežeš na osmine npr.ali ne treba biti presitno, ja ih režem na četvrtine.
Folne baš ću probati.

Jednom sam radila bučnicu od narančaste tikve i ispala je slatkasta, isto neloše

no onda sam sjedila u dnevnoj sobi i samo dolazila nadgledati. 
No meni je kuhinja odvojena pa zatvorim vrata, a ostatak stana fino ohladim
a i nije da bas mogu ohladiti, jel 

pa sam onda naribala i zutu bucu
pa i nju ispekla i jos sam imala jednu koru od jabuka, ali ova je slika od jutros pa ta strudla nije prezivjela do danas

i tako sad nemam pojma kako da napravim bučnicu od buče koja ima ime i osobnost. 
mrs. eastwood je napisao/la:a sad još jedno morsko pitanje - od kakvih tilkava, buča, bundeva radite bučnice
ovo je buča, to mi je jasno da bi bučnica bila od nje
a ove druge? one koje su ustvari tikvice pa puštene da izrastu?

Mirbi nije isto, bučnica od buče i tikvice ima potpuno drugi okus. Za pravu bučnicu mora biti baš buča.
Kod nas u Zagorju raste i jedno i drugo, buče siju uz njive kukuruza i ono kaj ostane i kad požute koriste za hranu za pejceke.
) na tečaju za bučnicu. Djeca i mm obožavaju bakinu bučnicu a njoj se više ne da raditi (ne može) tako da sam morala pod njenim nadzorom napraviti jednu i onda jos jednu sama doma i onda mi ju je ocijenila

i prije pečenja se sve pokapa otopljenim maslacem.
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.