Sada je: 24 kol 2026, 23:48.

odbijanje ambulantne terapije

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

odbijanje ambulantne terapije

PostPostao/la apeitheia » 07 pro 2013, 15:45

Mi smi u bolnici 3 dan zbog tezeg oblika atopijskog dermatitisa.i doktor nas je isplasio pa smo pristali na bolnicko lijecenje.i danas smo saznali da joj je terapija 60 kapi fenistila dnevno,prefalgan (paracetamol),elocom na kozu i kortikosteroidi u venu! I danas ce nas pustit kuci ali trebamo dolazit na injekcije kortica 2 puta dnevno. Ja smatram da je to STrasno Sto daju bebi od 10mjeseci jer ima tezi dermatitis.da li mogu imat kakve posljedice ako ju ne budem vodila na injekcije
slikaslika
slikaslika
apeitheia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: odbijanje ambulantne terapije

PostPostao/la alexandra » 07 pro 2013, 16:49

hoćeš da ti netko napiše da odbiješ ambulatno liječenje kortikosteroidom jer će sve biti u redu? :mrgreen
mislim da ovdje odluka treba biti samo tvoja. imaš prilično negativan stav od početka posta (doktor vas je isplašio....), tako da ne znam što bih ti točno odgovorila.
obično se uzdajem u mišljenje struke, jer još uvijek vjerujem da nisu skloni namjernom i bespotrebnom trovanju kako djece tako i odraslih. :dunno
kortikosteroidi korišteni uz nadzor liječnika, pravilno i u pravilnim količinama i vremenu, mogu više pomoći nego štetiti, ali odluka je uvijek na roditelju.
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la Daniela32 » 07 pro 2013, 17:24

Potpis na Alex. :)
Fama oko kortikosteroida je nastala na samom početku njihove primjene kada su se davale prevelike doze, a posljedice vidjele tek godinama kasnije. Naprimjer, sporiji rast.

Mom nećaku su u dobi od 8 godina kortikosteroidi spasili život (dg. autimuna hemolitička anemija).
Daniela32
Forumski Mastercard

PostPostao/la apeitheia » 07 pro 2013, 22:12

Pa u tome i jest stvar! Jedino je za zivot opasno stanje i kortikostdroidi,a drugo je davat i travenozno za stanje koje se ne lijeci,nije opasno po zivot,ali je neugidno bebi jel svrbi
slikaslika
slikaslika
apeitheia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nevenera » 07 pro 2013, 22:16

nije atopijski bezveze i ne bi dr davao nešto što djetetu ne treba (bar se nadam)
možeš odbiti liječenje, potpisati da ideš doma s djetetom :dunno

alexandra je napisao/la:kortikosteroidi korišteni uz nadzor liječnika, pravilno i u pravilnim količinama i vremenu, mogu više pomoći nego štetiti, ali odluka je uvijek na roditelju.

potpis
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la bubsek » 07 pro 2013, 22:18

ja osobno nikada nebi odbila terapiju bilo kakvu jer ipak smatram doktori (kakvi god da jesu) znaju sto rade...

ok,cesto znaju razne ljekove prepisivati olako ali u ovom slucaju ste vi u bolnici a da je sve u redu nebi bili...znaci ipak nesto "ozbiljnije" je i potrebno je ljecenje...
bubsek
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la alexandra » 07 pro 2013, 23:44

apeitheia je napisao/la:Pa u tome i jest stvar! Jedino je za zivot opasno stanje i kortikostdroidi,a drugo je davat i travenozno za stanje koje se ne lijeci,nije opasno po zivot,ali je neugidno bebi jel svrbi

nije opasno po život, ali vjerujem da znaš kakve se komplikacije znaju razviti ako se dijete razgrebe. ako su vas zadržavali u bolnici u ovo doba štrajka, opće štednje itd. vjerojatno baš niste iber laki slučaj.
ali ako misliš da pretjeruju, odbij liječenje :dunno
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la mrs. eastwood » 08 pro 2013, 07:47

potpis gore na Alex i Danielu
ne želim zastrašivati - ali mi imamo dijagnozu AD i svaku zimu smo na rubu da nam propišu KS, trudimo se da nam se to ne inficira, pazimo... testirani smo na sve i sva i nije alergična na ništa od testiranog.

mogu samo zamislilti koliko je jaka upala kože s tom danom terapijom, - a tome će KS služiti, ne da vam izljeci AD nego da se trenutno koža oporavi. Istina je da će dermatolog uvijek dati jacu dozu KSa od recimo pedijatra na Srebrnjaku.
Ali opet - vi sad trebate riješiti upalu kože i to vam je prvo.

jednom kad dođete na zelenu granu, gledaj kako je ćete se dalje nositi s AD. Nama je sve podređeno tome, od odabira odjeće, vrste odjeće, kupanja itd... Ima štiva i iskustava na tu temu, a zimsko godišnje doba je najgore, kao i svako zahlađenje.

:hug
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la Liv Tyler » 08 pro 2013, 09:13

Po toj logici kojom pišeš niste uopće ni trebali otići doktoru.

Potpis na cure.

:mah
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la zara01 » 08 pro 2013, 20:29

Liv Tyler je napisao/la:Po toj logici kojom pišeš niste uopće ni trebali otići doktoru.

Potpis na cure.

:mah

Potpisujem.
Sumnjam da su ti ih propisali tek toliko.....
T&T
zara01
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la apeitheia » 09 pro 2013, 08:43

stvar je u tome da je bla kod 100 doktora i dermatologa i na salati i u osijeku i nitko NIKADA nije rekao da treba bolnicko lijecenje nego smo otisli na pregled kod alergologa i on nas je strpao u bolnicu po kratkom postupku.nalazi su pokazali da nema alergija,nema bakterija na kozi,sve super sto se zdravlja tice,nikakav problem.a i cula sam da taj doktor voli davat takve terapije bebama.i danas sam primjetila da je pocela ici glavom lijevo desno.pocela je s time kad plese,ali danas je nakon budenja kad je bila gladna to napravila i ne znam,strah me posljedica....osjecm griznju savijest sto sam je uopce stavla na bolnicko lijecenje... jednostavno,nakon ta 3 dana bolnice kao da imam drugo dijete :( a ne znam da li je to posljedica terapije,spavanja u bolnici bez mame ili nesto trece :(
slikaslika
slikaslika
apeitheia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Rimaithor » 09 pro 2013, 11:51

apeitheia je napisao/la:Mi smi u bolnici 3 dan zbog tezeg oblika atopijskog dermatitisa

apeitheia je napisao/la:stvar je u tome da je bla kod 100 doktora i dermatologa

očevidno je da imate problem koji nije bezazlen...
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la apeitheia » 09 pro 2013, 12:23

Ona uz najgire cesanje nije imala nikad bakterijsku infekciju.osim tiga svi nalazi u bolnicu su SAVRSENI! Cemu toliko trovanje?! Da bi lijepse izgledala?!
slikaslika
slikaslika
apeitheia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Lorena82 » 09 pro 2013, 12:37

apeitheia je napisao/la:Ona uz najgire cesanje nije imala nikad bakterijsku infekciju.osim tiga svi nalazi u bolnicu su SAVRSENI! Cemu toliko trovanje?! Da bi lijepse izgledala?!

Ako si već u početku odlučila šta ćeš napraviti zašto onda tu ispituješ za savjete šta da napraviš?
Cure su ti sve rekle, potpis na svaku.
Lorena82
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la † Sanika » 09 pro 2013, 12:42

ne bude joj ništa od tih koritkosteroida na tako kratko vrijeme
ali ako si u nedoumicama, pa odi privatniku nekom po savjet
sretno :mah
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Rimaithor » 09 pro 2013, 12:42

zaboga, da joj smanji svrbež. :roll
mislim da u tolikom svrabu (bez kortića) može samo rastrovati rane i navući bakterijsku inf. no tvoja odluka...
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la zauvijekmama » 09 pro 2013, 12:45

mi smo se mucili bez kortikosteroida dugo, dugo
ali onda smo ih ipak koristili jer je bilo nemoguce, zive rane
bas cu ti staviti sliku kako je izgledao

stvarno mu je pomoglo, a mucio se toliko da ga vise nisam mogla gledati
do krvi je bio izgreban
R. - 2008.:cool
L. - 2015.
:mali
L. -2017. :mala
zauvijekmama
Najljepše je biti mama!

PostPostao/la mirbi » 09 pro 2013, 12:45

Kao osoba koja često ima svrabove kojekuda i uvik imam pri ruci kortikosteroidnu kremu, ja bi joj smanjila svrab odmah. Ti ne znaš kako je njoj, a ona ti ne zna objasniti.

I nisam primjetila nikakvih nuspojava, osim neizmjernog olakšanja. :znoj
'Čovječe, vrati se sebi dok još imaš kome.'
-----------------------------
S 2000 / R 2005
-----------------------------
Moj dućan
mirbi
volim dinarski look s mozgom

PostPostao/la TmamaKiN2 » 09 pro 2013, 12:46

A zbog cega ta strucna pitanja ne potrazis odgovor kod onih koji su i prepisali ovu th? Cure su sve dobro rekle, ocito nije bas samo za ljepotu, vec je rijec i o zdravlju. Vjerujem da ti je tesko i da ne znas sama odvagnut, :hug no, s ovim apriori neg.stavom ni ne dopustas drugacija misljenja. Ti bi rado datu netko kaze da su injekcije bez veze i da tvojoj curi to nije potrebno. Ja o tome nista neznam, savjetovala bih se sigurno s nekim tko ima iskustva, ali i s lijecnicima u koje imam povjerenja :dunno pedijatar, obiteljski lijecnik, dermatolog? Nadam se da ces pravilno odlucit za svoju curu
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
skolarac-maratonac N 07/2003
TmamaKiN2
puna razumijevanja

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.