Sada je: 24 kol 2026, 16:57.

vađenje krajnika/mandula

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

Re: vađenje krajnika/mandula

PostPostao/la Diami » 18 stu 2013, 12:02

Poznata mi je situacija i te pomisli... Držite se! :hug
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la rucho » 18 stu 2013, 14:15

Duga je napisao/la:Ako ide u vrtić, točno znam šta sad misliš :hug, ali ga treba izvući iz kolektiva da ne kupi sve i svašta dok ne prođete ORL (on ga zdravog mora pregledati kako bi vidio stanje trećeg krajnika) i ne odradite op ako ste tako odlučili.

je.... sama orl je tako rekla (zvala ja).... pa sam sad dala mm prijedlog da "zamrznemo" odlaske u vrtic narednih dva-tri mjeseca.... buduci da ide u privatni treba kao najavit izostanak i donese se ispricnica od dr (ovo me nasmijalo.... ispricnica za vrtic..... al aj...)..... uglavnom ped ovaj tjedan radi popodne pa cekam kojih 5-6 uri e da se rascisti guzva ponediljkom..... ionako mu temp skidam brufenom ka sta bi mi i ona rekla..... al ne bih opet da mi dadne atb.... mislim da mu je tri tjedna cuganja tog dosta... a klavocin mu se nitko ne usudi dat jer sam ja opako alergicna na penicilin..... kakve su to garason kapi?.....
slika
rucho
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Duga » 18 stu 2013, 14:25

Garasone su ti kapi za oko i uho, ali ih propisuju/propisivali su ih i kod ovakvih stanja s trećim krajnikom. Meni je propisivala i njezina pedijatrica i pedijatri u bolnici (to je u onim situacijama kad nas je kačio vikend pa smo završavali na hitnom prijemu pedijatrijskog odjela). One su kombinacija atb i kortikosteroida. Mi smo njima "gasili požare" jer u toj zadnjoj navali bolešćura je u neka 2 mjeseca popila 5-6 atb :ajme i dva puta joj dijagnosticiran početak upale pluća.
Kod nje se sav taj šlajm slijevao niz grlo (praktički nema šta ispuhati ili vrlo malo, zvuči sva počepljena, hrče jezivo) i onda dobije lude temp. jer se u tom šlajmu koji se slijeva svega nakoti i ode joj na pluća. Ovi ždrijelni krajnici su joj bili jako, jako uvećani (ono, kad zine ne vidiš rupu u grlu :ajme , ali nikad se nisu gnojili). Otorinac je odstrugao treći krajnik (taj, iza nosa), a ova dva je smanjio svaki za 60%.
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la Lena » 18 stu 2013, 16:32

IINA je napisao/la:Treći krajnik pregledava se fibroskopom.
To je gumena cijevčica na čijem vrhu je kamera.
Da je ugodno - nije, jer se kamera uvodi duboko u nosnu šupljinu.

moja nije ni trepnula kad je ušao, tako da od djeteta do djeteta. a jako puno ovisi i o doktoru, kako to izvede. ;)
"The big wheel keeps on turning On a simple line day by day The earth spins on its axis One man struggle while another relaxes"
Lena
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la teutonija » 19 stu 2013, 08:59

Garasone kapi više nema. :/
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la rucho » 20 stu 2013, 15:01

teutonija je napisao/la:Garasone kapi više nema. :/

e s obzirom kako ih je duga opisala to je sad maxitrol..... dobio ih gazda za uho... al ped rekla samo ako se bude zalio da ga boli.... u prvoj turi upale uha ukapala sam mu triput..... a sad nista.... nije govorio da ga boli a brufen za temp sam davala tek kad bi bila oko 39,5 bas da vidim jel uho il grlo..... a bili kod ped rekla je da je sve okej nema upale vec samo viroza s puno sljama narafski... pitam ja nju da kolko cesto kao smijem usisavat a ona kaze paaaa triput dnevno bi bilo dovoljno..... :hahaha tolko mi u satu usisajemo kad su najveca zacepljenja..... i fakat uvijek napunim onaj okrugli gornji dio..... da sam zidala kucu taman bi imala smrklji za prednju fasadu.....

a usput da vas malo nasmijem kako je izgledao pregled:

udje gazda.... trazi da ga dignem na oni "pult"..... sjedne gazda..... dodje dr sa stetoskopom.... gazda dize majicu i dise...... makla dr stetoskop pali svjetlo uzima stapic gazda bleji ko krokodil.... jedino ga malo iznenadila s pregledom usiju jer je do sad samo jednom gledala pa je smetnuo s uma..... :mrgreen a gdje ja bijah... pa kraj vrata besposleno cekala.... iduci put ga samog saljem unutra kad sve zna..... mozda jedino kao prevoditelj da udjem jer zbog tog nosa i krajnika jos uvijek fvfja....

Lena je napisao/la:
IINA je napisao/la:Treći krajnik pregledava se fibroskopom.
To je gumena cijevčica na čijem vrhu je kamera.
Da je ugodno - nije, jer se kamera uvodi duboko u nosnu šupljinu.

moja nije ni trepnula kad je ušao, tako da od djeteta do djeteta. a jako puno ovisi i o doktoru, kako to izvede. ;)

pa ja se nadam da nece bas puno dignut uzbunu buduci da mu je cijevcica od ariane umalo pa stalno u nosu..... a vec mu pricam da ce gledat svoj nos na teveu pa cemo vidjet.... sve u svemu imam misice a vodim i mm..... iz ordinacije ne izlazimo dok ga ne pregleda.....
slika
rucho
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Orca » 12 pro 2013, 20:43

Zna li netko da li je dr. Marn još uvijek u poliklinici Sabol?
:mala 19.01.2010.

slika
Orca
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la rucho » 14 pro 2013, 11:12

eh da.... zaboravila sam napisat... bili kod orl..... :ajme :nesvist ..... standardni pregled grla stapicem okej... uha s onim lijevkom okej..... ciscenje smole sa onom zlicicom nije okej... poceo gorke suze liti.... aj smirio se malo kad mu stavila "mjuzu" (timpanometrija mislim da se zove).... nalaz katastrofa - usi pune tekucine crta ravna il u minusu.... gledanje treceg krajnika nikako... teta doktor i tata bili protiv *prisilnog* pregleda a svojevoljno nije dao da mu do kraja ugura kameru.... suze urlici i smrklji do koljena.... pa smo dobili drugu sansu taman dva dana prije bozica..... kaze dr da ako mu opet nalaz na uhima bude isti bez obzira vidjela ona krajnik il ne vadit ce ga van i onda ce vidjet kakva je tekucina - ako je vodenasta okej a ak je zelatinozna stavljat ce mu cjevcice.....

ukratko.. operacija nam ne gine... sad je samo pitanje ocel imat viska dijelova u glavi il ne..... :zub
slika
rucho
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Hajdi » 14 pro 2013, 15:10

Rucho, nije ti to niš strašno, mi smo vadili treći krajnik i imamo cjevčice i sad su nam audiometrija i timpanogram sasvim normalni. Ako se ne očisti ta tekućina iz srednjeg uha može doći do trajnih oštećenja sluha.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la Orca » 31 pro 2013, 10:02

bili smo jučer kod primarijusa Marna u poliklinici Sabol...i sve pohvale za primarijusa :klanja dugo nisam susrela tako dobrog doktora. uglavnom moje sumnje su se ostvarile, vadimo sve tri mandule u 5. mjesecu je prvi slobodan termin. dugo se čeka, ali izdržat ćemo do tada. meni su najgore apneje koje ona ima zbog treće mandule u snu i ja već mjesecima ne spavam od brige da li diše i hoće li se ugušit.

toplo preporučam primarijusa Marna :proljece
:mala 19.01.2010.

slika
Orca
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la rucho » 31 pro 2013, 15:26

e bili drugi put kod orl..... mnogo bolje kaze ona.... cak je gazda dopustio i pregled treceg..... tako da operaciju odgadjamo do daljnjeg dobio neke probiotike inner ear.... i u nadi da ce ojacat imunitet saljem ga u vrtic kad prodju praznici..... a kontrola je u veljaci.....
slika
rucho
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Daniela32 » 31 pro 2013, 16:37

Mi smo bili u teškim problemima, puno apneja, oči na pola koplja zbog nedostatka kisika, i sa 4 godine4 smo napravili endoskopsku operaciju sva 3. Dijete se naočigled oporavilo, u kratkom roku je dobio 3-4 kg, mirno disao, nestale su česte upale itd...

Ali.... ne mogu ne misliti da bi se virusi koju su mu uzrokavali meningitis izvan sezone (pred Božić a ne ljeti) zadržali u krajnicima da ih je imao...

Neadekvatno liječenje meningitisa dovelo je do oštećenja pužnica, a možda i do pogoršanja vida (mi nemamo obiteljsku anamnezu lošijeg vida, tj. nikakvu dioptriju ni ja ni muž ni naši roditelji). A on već s nepunih 12 ima -4 i sa svakim pregledom se pogoršava.

Ja iskreno, ne znam šta bih da mi je ova pamet danas. Kod njega je bila stvarno prestrašna situacija s krajnicima, 15 dana prije OP nisam oka sklopila jer je on svako malo prestajao disati. S sruge strane, da smo nekako izdržali, možda ne bi dobio taj fatalni meningitis koji mu određuje cijeli život na drugi način. :( Tako da, oprezno, samo teška muka nek vas natjera na vađenje (pri tom mislim na sva 3 a ne na samo 3., taj nek vadi tko god hoće).
Daniela32
Forumski Mastercard

PostPostao/la Hajdi » 31 pro 2013, 16:53

Danijela, u tako lošoj situaciji kao što ste vi bili mislim da bi se svatko odlučio za vađenje, a za meningitis ne možeš znati što bi bilo ni da su krajnici ostali :hug tako da nemoj sebi predbacivati.
Hajdi
Sveta krava

Prethodna

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.