dakle od jučer sam ponosna vlasnica blendera (zapravo cijelog multipraktika
)naumila sam si za doručak raditi smoothies-e (ili kako se već piše), uglavnom zelene
e sad, budući da nemam sokovnik, a imala sam ciklu u frižideru, našla sam na netu da se od toga može raditi i smoothie, ne samo sok iz sokovnika.
I tako sam ja nadobudno ubacila u blender veliku ciklu, 3 mrkve, jabuku, komad đumbira (preveliki, definitivno), sok od limuna i 2 čaše vode.
dobila sam pjenastu kašicu sa vlaknima đumbira (i još kojekakvim vlaknima, ali đumbir cijelo prijepodne iščačkavam iz zuba
MM- je svoj dio uredno popio, ali meni se od toga dizao želudac
i uspjela sam popiti pola čaše, ostatak sam procijedila pa popila (teškom mukom)Što bi moglo biti u pitanju? previše đumbira? ili je uzrok cikla i treba je biti manje? ili je pregusto?
imam još kilu cikle u frižideru i baš sam mislila napraviti turu ovog napitka, ali sad ne znam što da radim
pišite i sve recepte koje radite
hvala na odgovoru, bilježim se sa štovanjem, ljubim ruke, vita jela....i sve po redu
ps. (ovo da shvatite kako mi je važna ova tema
): jučer u trgovini, kad je MM vidio kutiju od multipraktika, samo se uhvatio za glavu (ovako:
) i pitao, hoćemo mi to ZBILJA koristiti?uvjerila sam ga da mi to baš jako treba jer ja hoću za doručak smoothie i samo to još treba da postanee zdrava, puna energije, vitka, mlada ... a i da salate ne jedem jer mi se ne da sjeckati
kad sam jutros nakon pola čaše svog prvog smutija počela zeleniti i govoriti da mi je muka, samo me pogledao
dakle, trebaju mi recepti, upute, tips&tricks,...

baza mi je uvijek banana, dodam uvijek malo vode na kraju da ne bude gusto i malo nekog slada (agavin, rizin..). evo, jucer sam bas curi radila od blitve s malo sumskog voca. meni osobno nije bio fin, blitva se prevec osjetila iako je nije bilo puno. nekad napravim i zobeno mlijeko pa ubacim
), al samo te zamišljam

i ponovo isprobala ovaj mrkva-cikla-jabuka-đumbir

tnx, ovi sa bananom zbilja imaju manje pjene (odnosno imaju drukčiju pjenu, nije vlaknasta