Sada je: 07 kol 2026, 11:44.

Smoothies

O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.

Moderatori/ce: Hope77, mrava

Smoothies

PostPostao/la Miki » 23 sij 2014, 12:09

ako tema već postoji, samo me prebacite :)

dakle od jučer sam ponosna vlasnica blendera (zapravo cijelog multipraktika :bis )

naumila sam si za doručak raditi smoothies-e (ili kako se već piše), uglavnom zelene

e sad, budući da nemam sokovnik, a imala sam ciklu u frižideru, našla sam na netu da se od toga može raditi i smoothie, ne samo sok iz sokovnika.

I tako sam ja nadobudno ubacila u blender veliku ciklu, 3 mrkve, jabuku, komad đumbira (preveliki, definitivno), sok od limuna i 2 čaše vode.

dobila sam pjenastu kašicu sa vlaknima đumbira (i još kojekakvim vlaknima, ali đumbir cijelo prijepodne iščačkavam iz zuba :bidan
MM- je svoj dio uredno popio, ali meni se od toga dizao želudac :puke i uspjela sam popiti pola čaše, ostatak sam procijedila pa popila (teškom mukom)

Što bi moglo biti u pitanju? previše đumbira? ili je uzrok cikla i treba je biti manje? ili je pregusto?

imam još kilu cikle u frižideru i baš sam mislila napraviti turu ovog napitka, ali sad ne znam što da radim :dunno

pišite i sve recepte koje radite

hvala na odgovoru, bilježim se sa štovanjem, ljubim ruke, vita jela....i sve po redu
:mah

ps. (ovo da shvatite kako mi je važna ova tema :p ): jučer u trgovini, kad je MM vidio kutiju od multipraktika, samo se uhvatio za glavu (ovako: :ajme ) i pitao, hoćemo mi to ZBILJA koristiti?
uvjerila sam ga da mi to baš jako treba jer ja hoću za doručak smoothie i samo to još treba da postanee zdrava, puna energije, vitka, mlada ... a i da salate ne jedem jer mi se ne da sjeckati :nata
kad sam jutros nakon pola čaše svog prvog smutija počela zeleniti i govoriti da mi je muka, samo me pogledao :whew

dakle, trebaju mi recepti, upute, tips&tricks,...
"All you need is faith and trust... and a little bit of pixie dust!" --Peter Pan

:lebdi
Miki
Samsungova kuharica

Re: Smoothies

PostPostao/la † Volvo » 23 sij 2014, 12:20

Nemam blender nego sokovnik, i češće voćne mixeve radim, osnova mi je jabučna, onda čega imam još, naranče, mandarine, kruške, ananas, mrkve, ponekad celera (ali celera malo jer jaki okus da), ciklu stavljam sebi (ostale ne zanima) i to pola cikle (ne više) pola jabuke otprilike količinom. S đumbirom jaako štedljivo jer je jstrašno jak, i mali majušni komadićak pokrije sve ostalo okusom.
Zadnja izmjena: † Volvo; 23 sij 2014, 14:41; ukupno mijenjano 1 put/a.
† Volvo
na solarni pogon

PostPostao/la Rimaithor » 23 sij 2014, 12:36

cikle stavi maksimalno dvije kriške, đumbira samo komadić.
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la teutonija » 23 sij 2014, 12:40

Pojačaj voće, nađi omjer voća i povrća koji ti odgovara. Banana jako popravi okus. :kino
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la Rimaithor » 23 sij 2014, 12:50

cimet ili muškatni oraščić isto popravljaju okus :lol
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la ivana7997 » 23 sij 2014, 12:55

ja bih okus svakakvi podnijela, ali ta kozistencija, uh, no ja nemam sokovnik ni multipraktik, ja sam to pokusala u obicnoj sjeckalici napraviti. uuuuh.
ivana7997
Abundija

PostPostao/la Potica » 23 sij 2014, 13:02

probala sam si tako složiti ali ja to ne mogu popiti, nije mi fino i bok. :basnecu
ali zato kad dodam malo kefira je sasvim druga priča ;)
jako mi je fina ova kombinacija jedna manja cikla, šaka bobičastog voća, jedan mrkva i jedna manja jabuka, tome dodam 1 dcl vode i dobro usitnim, natočim pola šalice toga i dodam do vrha kefira (može i jogurt ili vrhnje). :)
To sam obično jela za doručak ali bi si napravila više i stavila u staklenku pa u firžder da imam za 2-3 dana.;)
Potica
No. 1 baka

PostPostao/la Mala Bornica » 23 sij 2014, 13:31

bila sam jednom na prezentaciji nekog blendera, i tamo su nam rekli to sto teutonija kaze za bananu, da popravlja okus. stavljali su je svogdje, uz zelenjavu i voce.
B, 2001.
E, 2002.
D, 2011.
Mala Bornica
Sunčeko

PostPostao/la Rimaithor » 23 sij 2014, 13:35

frendica mi se baš ufurava u smoothie priču pa je spomenula da se voće u biti ne miksa s povrćem izuzev lisnatog zelenog povrća.

Meni je prefina kombinacija banana, jabuka, jogurt, cimet i mrva meda. Taj nije dijetalni. :lol
Navodno je špinat najlakše popiti :lol
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la folne » 23 sij 2014, 13:50

How To Make A Green Smoothie Tasty Every Time

http://www.youtube.com/watch?v=552mPSVfFWo
The basis of your life is freedom; the purpose of your life is joy.
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la Hajdi » 23 sij 2014, 14:01

Što se tiče cijeđenja prirodnih sokova, kažu da je najbolje imati sokovnik sa hladnim stiskanjem i to horizontalni sa jednim vijkom.

Evo stranica s različitim sokovnicima i puno informacija o istiskivanju sokova.

http://www.discountjuicers.com/lowrpmjuicers.html

Ljudi koje poznam kunu se u Omega.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la TmamaKiN2 » 23 sij 2014, 14:03

ja sam to pokusala u obicnoj sjeckalici napraviti. uuuuh.

ja to uredno i radim u sjeckalici :yess baza mi je uvijek banana, dodam uvijek malo vode na kraju da ne bude gusto i malo nekog slada (agavin, rizin..). evo, jucer sam bas curi radila od blitve s malo sumskog voca. meni osobno nije bio fin, blitva se prevec osjetila iako je nije bilo puno. nekad napravim i zobeno mlijeko pa ubacim ;)
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
skolarac-maratonac N 07/2003
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la thalia » 23 sij 2014, 14:05

joj, Miki, nemam pametnog savjeta ( :gigl ), al samo te zamišljam :lol
tak bi i meni bilo.
i da me netko natjera ujutro pojesti musle. ili zobenu. ili kornflekse. joj.
Doorbells and sleigh bells and schnitzel with noodles
thalia
Von Trapp

PostPostao/la teutonija » 23 sij 2014, 14:18

Ak netko hoće smršaviti ni musle ni zobena no corn flakes nisu dobar doručak. barem ne kao osnova.

Npr staviti u blender, bananu, jabuku, naranču, jogurt i malo zobenih to da.
Ili jogurt (mlijeko), lješnjaci, par kockica tamne čokolade, cimet.

Slično radim curama ujutro prije škole samo kaj nekad umjesto zobenih ubacim koji petit keks no to nije dijetna varijanta. Ali je opet bolje od čokolina npr ili čistih zobenih.
Za sebe stavim voće, jogurt i chia sjemenke ,samo kaj njih dodam na kraju već nabubrene, njih ne miksam.

Smooty s povrćem baš ne volim, eventualno s mrkvom, no ne preferiram miješanje voće i povrća. Povrće jedem za ručak uz meso, a voće ujutro.
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la lastavica » 23 sij 2014, 14:28

mi si smućkamo neko voće , jogurt, malo badema, cimeta, naknadno dodamo zobene ili chia
Ja sam se toliko navikla na tekući doručak da mi više ništa drugo ne paše.

jedino kćer još nismo uspjeli nagovoriti
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la dunja » 23 sij 2014, 14:53

e ovo tvoje lasto bih pila
i zapravo baš razmišljam kako bih trebala nabaviti takav neki aparat da si radim takve doručke
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one.”
Tom Hiddleston
dunja
most

PostPostao/la Miki » 23 sij 2014, 16:51

hvala svima :srca

znači previše cikle...
ma zapravo je previše svega :ajme

i ja sam čitala da se s voćem smije miješati lisnato povrće, ali sam našla hrpu linkova gdje stavljaju ovu kombinaciju cikle, mrkve i jabuke i da je to vrhunsko zdravi sok (i vrhunsko gadan kad ga se ja dohvatim :ajme )

trenutno nemam lišća u kući (ako ne računam dracenu i ukrasnu koprivu) pa ću isprobati još jednom ovu kombinaciju ali u manjoj količini (i možda još nešto staviti u želudac prije toga?)

uhuhuh
"All you need is faith and trust... and a little bit of pixie dust!" --Peter Pan

Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la Hajdi » 23 sij 2014, 17:11

poguglaj "recepti za prirodne sokove" pa ćeš vidjeti koji su pravi omjeri
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la Hajdi » 23 sij 2014, 17:13

također pri cijeđenju sokova važno je da vlakna ne završe u soku, zato je bitno u kakvom sokovniku radimo sok
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la lastavica » 24 sij 2014, 00:13

dunja je napisao/la:e ovo tvoje lasto bih pila

a tek kad stavim i žličicu domaćeg pekmeza :gladan
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la Miki » 27 sij 2014, 11:01

also dakle, u petak sam napravilla (za svaki slučaj, da mi se ne diže želudac na poslu cijelo prijepodne) klasični banana smoothie (frape), a onda sam u subotu opet bila hrabra :znoj i ponovo isprobala ovaj mrkva-cikla-jabuka-đumbir

ovaj put sam stavila cca 2 cm3 (kubna cm) cikle, jednu mrkvu, 2 jabuke i vrlo malo đumbira ( i to naribanog, bez i jednog končića) i dodala veliku čašu vode.

od toga smo dobili i MM i ja po punu čašu napitka i popili sa slamkom (na taj način ne popijem prvo pjenu i cijelo vrijeme lagano miješam)

bio mi je baš OK (ne mogu reći da padam u nesvjest od sreće) ali nije neukusan i što mi je najvažnije, mogu ga piti

i jutros sam mrknula jednu čašu prije posla i sve OK

dodam još malo votke pa mogu piti i naveče :nata
ma i ujutro :cool

ovaj tjedan se držim rozog smutija, idući tjedan isprobavam zelene

Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la TmamaKiN2 » 27 sij 2014, 11:57

jucer sam smiksala mlade blitve i zobenog mlijeka uz dodatak malo stevie, dodala malo badema i bananu - fantasticno ;)

jutros sam napravila isto, samo sam umjesto stevie stavila malo javorovog sirupa i dodala i zobene pahuljice (od zob.mlijeka) pa sam si uzela na posao za dorucak ;)
Zadnja izmjena: TmamaKiN2; 28 sij 2014, 10:44; ukupno mijenjano 1 put/a.
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la folne » 27 sij 2014, 14:18

Miki, stavljala sam link gore na filmić kako napraviti perfektan smoothie svaki put i u njemu se baš govori o toj pjeni na vrhu, zašto nastane i kako da ne nastane nego bude fino kremasto.
The basis of your life is freedom; the purpose of your life is joy.
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la Nanoibeba » 27 sij 2014, 16:15

meni ananas popravi okus. banana jako preuznme smoothie.

može se osim vode staviti malo slatke vrhnje ili kokosovog mlijeka.
Moja djeca mbaš ne vole guste smiithie, pa sam im počela dodabvati više tekućine. Njima obično ne stavim povrće iako ciklu ne bi niti skužili osim po boji
Nanoibeba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la TmamaKiN2 » 28 sij 2014, 10:46

:ajme htjela sam se qoutat pa sam na kraju editirala post :nesvist
kopiram

jucer sam smiksala mlade blitve i zobenog mlijeka uz dodatak malo stevie, dodala malo badema i bananu - fantasticno

jutros sam napravila isto, samo sam umjesto stevie stavila malo javorovog sirupa i dodala i zobene pahuljice (od zob.mlijeka) pa sam si uzela na posao za dorucak
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la Nanoibeba » 28 sij 2014, 11:14

ja nekada napravi kokosovo mlojeko (kada mi se da rabijati kokose) i tada mi je super kokosovo mlijeko ili maslac koje dobijem staviti u smootheie.Ali meni proriprema sm,oothija traži previše vremena, tako da ih radim vikendom
Nanoibeba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Miki » 28 sij 2014, 11:49

folne je napisao/la:Miki, stavljala sam link gore na filmić kako napraviti perfektan smoothie svaki put i u njemu se baš govori o toj pjeni na vrhu, zašto nastane i kako da ne nastane nego bude fino kremasto.

:zivili tnx, ovi sa bananom zbilja imaju manje pjene (odnosno imaju drukčiju pjenu, nije vlaknasta :ajme a je mi objašnjenje)
ali nisam htjela mijenjati kombinaciju u ovom sa ciklom, skroz mi je podnošljiv u trenutnoj varijanti

tnx i svima ostalima :vi

i meni oduzima dosta vremena napraviti smoothije, ali zato smo MM i ja prestali piti kavu ujutro i umjesto toga zajedničkim snagama pripremamo doručke (do sad bi popili kavu na prazan stomak i onda išli na posao)

još se moram izorganizirati....

nego jel dodajete klice u smoothije? Sad za vikend ću ponovo upogoniti klijalište...

Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la gold dust » 30 sij 2014, 16:36

nemam blender ni sokovnik pa se za smoothije služim štapnim mikserom - banana i/ili jabuka kao osnova i uz to još bar jedna vrsta voća (ovisi što imam), voda, iscijeđeni sok agruma (ili mlijeko za frape-varijantu, ako voće nije kiselo), nikakvi dodaci ni šećer.
zeleno povrće u smoothiju (sirovo, pretpostavljam?) mi je teško zamisliti, draže mi je u tradicionalnim varijantama :plavusa
gold dust
Sveta krava

PostPostao/la latica » 02 vel 2014, 23:16

evo ovo ti je moj omiljeni recept za zeleni smoothie, i baš ću sutra napravit ujutro, danas sam prala špinat pola sata:

1 banana
1 kiwi
1 naranča - iscijediti sok
1 kruška (ili jabuka)
2 šalice špinata (samo listovi, bez peteljki)
3 šalice vode (ili po želji)

Možeš stavit i žličicu kokosovog ulja i agavinog sirupa ako hoćeš!

i čim stignem pogledat ću gornje filmiće da vidim u ćemu je stvar s pjenom :mah
slika Moja 3M
latica
Bigul

Natrag na Recepti

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.