Sada je: 05 kol 2026, 09:31.

Pas za alergičare

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

Pas za alergičare

PostPostao/la Sanjasanjalica » 10 vel 2014, 17:41

Moj sin želi psa ali rođak koji živi kat poviše nas sa kojim imamo zajedničko dvorište i nonstop su skupa je alergičan na pse, mačke, prašinu itd i sad imamo problem pošto moj strašno želi psa i obećali smo mu ga kupiti za rođendan koji se bliži a mi još uvijek neznamo kojega :dunno gledali smo portugalskog vodenog jer on je kao za alergičare ali on mi je preskup , pudlice on nebi ...ako imate kakvih prijedloga ili možda sličnu situaciju pišite
Sanjasanjalica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Pas za alergičare

PostPostao/la Cathy » 10 vel 2014, 17:54

2000
2002
2007
2016
Cathy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Sanjasanjalica » 10 vel 2014, 18:16

Pročitali smo to i tu smo vidjeli za ovog portugalskog ali mi je malo too much mislila sam ako netko ima tu situaciju a nekog drugog psa i da djete dobro reagira ...
Sanjasanjalica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Cathy » 10 vel 2014, 18:26

Moja kuma je imala pudlicu a muž nije reagirao, a alergičan je.
2000
2002
2007
2016
Cathy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la yoda » 11 vel 2014, 12:35

tibetanski terijeri su psi za alergičare
ni oni baš nisu jeftini...
yoda
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Vindaloo » 11 vel 2014, 14:44

boston terijer.
mali, ne linja se, dobar s klincima. ima ih puno i ne bi smio biti skup (ne kupuješ šampionskog psa za rasplod i natjecanja pa pretpostavljam da ti rodoslovlje nije važno).
možda bi bilo dobro da se rođak podruži s nekim kako bi bili sigurni da nije alergičan.
Vindaloo
Vindija Westwood

PostPostao/la Sanjasanjalica » 11 vel 2014, 21:36

Za sada istražujemo i gledamo osobine koji bi nam odgovarao. Mi bi nekog malo većeg tipa Zlatni retriver ili Labrador iako mislim da su pudle za alergičare ok . Papiri nam nisu bitni samo da je obiteljski i za djecu dobar...
Sanjasanjalica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la IINA » 12 vel 2014, 10:36

Zaboravi retrivere i labradore. Oni ti se strahovito linjaju, pogotovo retriveri, a vi trebate psa koji se ne linja.
Mislim da je lagotto otprilike ono kaj bi trebali, no ne znam koliko koštaju :dada
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Hajdi » 12 vel 2014, 11:12

ako se ne varam imamo na forumu vlasnike lagotta pa se je možda dobro s njima posavjetovati :dada koliko čitam to je izuzetno aktivan i zahtjevan pas
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la IINA » 12 vel 2014, 11:15

Bude se ona javila vjerojatno:)
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Rimaithor » 12 vel 2014, 11:17

Kad ste vi već toliko obazrivi prema rođaku, mogli bi oni malo participirati u iznosu :p
sve nabrojane pasmine su skupe. Moj glas ide maltezeru ili pšeničnom terijeru (ovisi želite li malog ili srednjeg psa).
Ovo su psi pogodni za alergičare; Bedlingtonski terijer (Bedlington Terrier), kovrčavi bišon (Bichon Frise), Kineski kukmasti pas (Chinese Crested), Irski vodeni španijel (Irish Water Spaniel), Irski modri terijer (Kerry Blue Terrier), Maltezer, Pudlica, Labradudl (Labradoodle), Portugalski vodeni pas (Portuguese Water Dog), Mekodlaki pšenični terijer (Soft-Coated Wheaten Terrier), Lagotto romagnolo...
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la Hajdi » 12 vel 2014, 11:21

frendica ima ovog doodla i uživa s njim jer puno hodaju po planinama i snijegu :dada pas je pun volje i snage za hodanje uzbrdo
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la IINA » 12 vel 2014, 11:31

Ej rima je l pšeničnim ne ispada dlaka?
Jao predivni su mi oni. :luv
Da sam znala za tu pasminu, uzela bi njega. Tamn je veličine koja nama paše.
edit: bome se ne linja :nesvist
Predivni su. ako nadživim sadašnjeg psa, ovo je moj slijedeći :dada
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Rimaithor » 12 vel 2014, 11:47

Imam dva pšenična u susjedstvu, divni su :le Jedan je kao i moja već starkelja, 13 godina, ali i dalje izgleda prekrasno.
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la Hajdi » 12 vel 2014, 15:13

Pas koji je pogodan za alergičare i ne linja se uopće je i coton de tulear, ima ga moja šogorica, jako miran i nezahtjevan :luv
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la palunkica » 12 vel 2014, 19:43

Evo ponosne vlasnice lagotta. Ovoga slika

Oni su bliski rođaci Portijima, pogodni su za alergičare.

Navodno lako odgojivi, mi smo sa našim negdje malo fulali, očito :zub Iako naš nikad nije radio štetu po kući, brzo se naviknuo na WC, jako je znatiželjan, jako voli djecu, voli biti u velikom društvu i obitelji, voli se dosta šetati i trčati. Mi smo ga razmazili pa nas nemilice gnjavi.

Što se održavanja tiče šiša se svaka 2-4 mjeseca, mi svog ošišamo na jako kratko pa ne trebamo na više od 3-4 mjeseca.

Sve u svemu jako je zahvalan pas za biti u stanu/kući, nije nikako za dvorište. Zdravi su, nemaju nasljednih bolesti, naš, osim povraćanja kad pojede nešto nije imao problema sa zdravljem. I da, naš je beskrajno proždrljiv.

Koštali su oko 500 eura, vidim da sad neki reklamiraju i puno skuplje.

Ali, ako misliš uzeti čistokrvnog psa i platiti ga onda ga uzmi s rodovnikom, nemoj preko oglasa, osim ako nije iz provjerene uzgajivačnice.

Ako te nešto zanima pitaj

I da, prijateljica ima Bishona, to je jako slično malom lagottu, jedino je bijeli, a lagotta imaš u više boja.

I još jedan edit - u susjedstvu smo imali jednog kerry blue terijera i imamo jednu pšeničnu terijerku, naš lagotto je pitomo mače za te pasmine
zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

PostPostao/la Sanjasanjalica » 13 vel 2014, 00:22

:kiss svima već sat vremena čitam po raznim forumima i pšenični mi je prekrasan a Palunkice tvoj ljepotan obara s nogu ...i da nemamo namjeru ići s njim po izložbama ali svakako bi uzeli iz uzgoja . Sada tražim uzgajavače treba nam pas do 7 mjeseca do tada ćemo se valjda odlučiti :ajme
Sanjasanjalica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Maja. » 02 ožu 2014, 21:35

tek sad vidim ovo... žao mi je ako sam zakasnila ;) samojedi imaju antialergijsku dlaku, nemaju tipičan pseći zadah ni jaki tjelesni miris koji se pogotovo osjeti kad je pas mokar. dlaka se doslovno sama čisti ako se zaprlja u zemlju. eto, to je iz prve ruke - imam predivnu samojedicu od skoro 3 godine :srca ako ti zatreba više info, slobodno pošalji poruku u inbox ;)
slika
Maja.
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la pčelica_maja_23 » 03 ožu 2014, 01:15

epanjel breton
vrlo malo mirisa
malo se linja
ne izaziva alergije (sestrična mi je jaki alergičar i nikad nije na nju reagirala)

i lovači je pas, a samo lovački (ili radni) pas je pas. ostalo su samo ukrasi :nokti
ili kako je rekla jedna uzgajivačica mopsa: pa gospođo to vam nije pas za livadu! nemrete s njim na planine ... pa on bi svisnuo, koža bi mu se upalila od peluda.

uglavnom, osim hipoalergenosti, gledaj da pas po prirodi pasmine, prati i tvoj životni stil
08.09.2011. jesenska šefica mekog srca
14.04.2013. blaženi nestaško među ženama
05.12.2015 adventska princeza
pčelica_maja_23
Kvočka zvana pčela

PostPostao/la IINA » 03 ožu 2014, 10:20

epanjel se linja ko lud.
njega nikako ne bih preporučila alergičnima na dlaku.
IINA
Sveta krava

PostPostao/la latica » 03 ožu 2014, 12:59

ja preporučam mekodlakog terijera :srca

moji svekiji imaju već drugog po redu.
prvo, to je pas da se razumijemo - taj može i u šumu i na planinu, a može bit i u kući. drugo, jaaako je child friendly.
moj sin je njihovoj kujici znao stavljat ruku u usta - hvatat joj jezik zapravo, to mu je bila super igra, znao je navlačit je za uši, ma svašta, nikad nije ni zarežala. OK, uvijek je bio netko tu,a li svejedno. kad je on puzao ona bi se spustila na trbuh i tak puzala oko njega jer bi da stane bila viša od njega - nikad nije htjela bit iznad njega ;) nevjerojatno!
i ne linja se, nikad nema od nje dlake po kući, može bit cijeli da u kući da ne prošeta, osim za piškit, lako se nauči sve što treba, ma baš mi je to odlična pasmina. još je i lijepa i umiljata, eto, sve sam rekla!!
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la pčelica_maja_23 » 03 ožu 2014, 13:30

IINA je napisao/la:epanjel se linja ko lud.
njega nikako ne bih preporučila alergičnima na dlaku.

da, linja se, ali manje od drugih.
imala ga
i nije bed za alegričare imala i to po kući, alegičare na dlaku baš

i jako je ok sa djecom.
i može se njime i po vani i u vodu i na planinu ;)
08.09.2011. jesenska šefica mekog srca
14.04.2013. blaženi nestaško među ženama
05.12.2015 adventska princeza
pčelica_maja_23
Kvočka zvana pčela

PostPostao/la Sanjasanjalica » 03 ožu 2014, 21:50

Još se nismo odlučili za sada je pšenični mekodlaki u igri ali sada gledamo i samojede jer nisam znala da bi i oni mogli odgovarati i stvarno su prekrasni ...i najvjerojatnije prije nego se odlučimo odvest ćemo rođaka da se malo druži sa tim psom da budemo sigurni ...a do rođendana koji je u 7 mjesecu to moramo riješiti...
Sanjasanjalica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la palunkica » 03 ožu 2014, 22:02

Samojede moraš puno češljati. I puštaju dlaku. Inače su preodlični psi.
zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

PostPostao/la Adorabla » 05 ožu 2014, 10:34

samojedi traze igru i relativno dosta aktivnosti. Nisu bas neki mirni psi. Osim toga oni nikako ne podnose vrucine tako da ako recimo provodite mjesec dana na moru, ne bih to bio bas pas za vas.
Tulearac je meni ok izbor jedino kaj ja ne volim male pse :lol Ja bih recimo Barbeta ili pšeničnog. Oni su meni divni.

Bilo bi dobro da prvo smislis kaj mislis raditi s psom odnosno koliko dnevno zelis s njim provoditi; da li ce vecinom biti doma da li cete samo vikendom ici s njime van, koliko ste aktivni, da li cetet ici na treninge, da li ce pas biti samo za setnje po susjedstvu.
Nema neke svrhe da nabaviš labradudla npr ili pudlu pa se s njom seces oko kvarta svaki dan 3xdnevno po 20 minuta. Izludit cete pas ako ga budes tako birala. I pudle i labradudli su totalno zaigrani, jako inteligentni psi koji ce raditi nered po doma ako ga ne "zaposlis".
Dakle prvo smislite kaj hocete s psom a onda unutar toga izaberes psa koji je za alergicare i imat ces vise nego poprilican izbor :lol
I na kraju bitno je i da vidis da klinac ne reagira na bas tu odredjenu pasminu sto znaci da bi idealno bilo da odredjeno vrijeme provede sa psicima (npr 2 ili 3 posjeta uzgajivacnici prije nego uzmete psica) jer alergicari ne reagiraju na dlaku nego na prhut, kozu koja otpada s dlakom.
Adorabla
Medena

PostPostao/la Maja. » 05 ožu 2014, 11:59

@ Adorabla - sve stoji šta kažeš za samojede, ali veliku ulogu igra i dresura šta se tiče njihove aktivnosti. oni su psi koji se mogu sami zabavit ukoliko njihovi dvonožni prijatelji nemaju vremena baš onda kad se njima igra :mrgreen imam samojedicu i na moru smo, tako da se može... ljeti nije pretjerano aktivna, osim u kasnijim popodnevnim satima i rano ujutro.
slika
Maja.
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Sanjasanjalica » 05 ožu 2014, 20:03

Ne da smo mjesec dana na moru nego svih dvanaest mjeseci :znoj ,a isključeni su mali psi jer moj sin kaže da on hoće pravog psa :hahaha imamo veliku taracu i jako puno djece okolo u susjedstvu a mi već na selu kod djeda imamo bigla ...tako da tome psu neće biti dosadno sigurno i uvijek je netko kod kuće
Sanjasanjalica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Dobri andjeo » 05 ožu 2014, 20:57

Kupi labradoodle, oni su krizani bas za to. Mi imamo maltezera , isto za alergicare, ne linja se nimalo i nema poddlake pa ni alergicari na grinje ne reagiraju. Preporucam :up
"Ja sam Alfa i Omega,Prvi i Posljednji,Početak i Svršetak!"
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la Dobri andjeo » 05 ožu 2014, 20:58

Samojedi se strasno linjaju.
Trebas psa bez poddlake koji se ne linja.
"Ja sam Alfa i Omega,Prvi i Posljednji,Početak i Svršetak!"
Dobri andjeo
zlatna ribica

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.