[/quote]Bilo bi ok da se čitaju moji postovi ako se već komentiraju. Ja nisam anticjepiteljski nastrojen roditelj koji ničim ne cijepi. Ne cijepim svim i onim redom koji stoji u kalendaru. Posebno neću dat cijepit 2.dijete odmah po rođenju. Cijepit ću ga kasnije. A da živim u zajednici s većinskom romskom populacijom ili djecom problematičnih higijenskih uvjeta života- razmišljala bih vjerojatno drugačije. Srećom ne živim tamo.
Dok pišem paralelno ulijeću novi postovi pa ne stignem sve odgovorit...
IINA- je moje je dijete između ostalog zaraženo Cmv-om. U bolnici. I nema to nikakve veze s cjepivom. Niti sam ikada mislila. Ali kad već spominješ... Mi slučajno otkrivamo Cmv na uzv mozga zbog hemangioma ( s 4 mj.). Neuropedijatar nas po promjenama mozga odmah šalje na zaraznu. Krv i urin pokazuju aktivnu infekciju , a paralelno s tim joj nalaze na mozgu neke dvije čudne sjene za koje ne znaju šta je . Citiram :,,Možda je svašta, a možda je ništa,,. Može bit bilo koja neurološka bolest...hm...aneurizma...Tumor ne..To bi dobila malo kasnije...,,
Do njene godine dana idemo svaki mjesec na uzv mozga i color doppler krvnih žila mozga. Stanje isto. A svi, uključujući i docenta Tešovića sa zarazne mi govore ,,Morate cijepit dijete....Morate cijepit dijete....,, Pod svi mislim na sjajnog neuropedijatra iz Klaićeve, Sabola, tadašnju pedijatricu i Tešovića. Naravno da dijete nismo cijepili dok nismo obavili MR koji nam je potvrdio da je s mozgom sve u redu. Ja sam tu već počela razmišljati kako me svi oni pod takvim pretpostavkama i nalazima mogu na takvo što tjerati????
Cijepljena je po rođenju i s 2. i 4. mjeseca. Problemi s kilažom, kožom i poremećajem spavanja kreću nakon 2.cjepljenja... Ne Cmv
Također:i ovo ti nije uopće istina.
Ne znam da li ti je tu krivu informaciju dala pedijatrica, ali Hrvatski zavod za javno zdravstvo svake godine javno objavljuje analizu prijavljanih nuspojava cijepljenja na svojim stranicama.
http://www.stampar.hr/Default.aspx?sec=16
Pedijatrica mi je dala itekako dobru informaciju jer njene se prijave ne navode nigdje. A njoj uistinu beskrajno vjerujem. Gotovo sve njene pritužbe idu na račun Priorixa jer je imala previše teških komplikacija. Ali i na HepB koji u dojenačkoj dobi nije potreban , a može imati posljedice.
Znam kako se sve prenosi. I znam zašto je od 2007. uveden pod obvezno.

da su neki odmah pomislili da si protivnik cijepljenja 
ali u to doba je već krenuo priorix, mislim 3u1. neonatologica je rekla da je cijepimo time, pedijatrica nije htjela, nego je cijepljena starim cjepivom imunološkog po komponentama. tako nije dobila ni ta cjepiva odjednom, nego jedno po jedno u razmacima od mjesec dana.