Sada je: 30 tra 2026, 04:29.

Kaos oko cijepljenja!

Ovdje možete pitati sve što vas zanima u vezi odgoja i roditeljstva, neovisno o dobi djeteta, ali i podijeliti svoja iskustva i razmišljanja s drugim mamama.

Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy

Re: Kaos oko cijepljenja!

PostPostao/la RasteBuša » 14 vel 2014, 16:01

Zanima me, koliki broj anticjepiteljski nastrojenih roditelja bi i dalje ustrajao na necijepljenju, a da žive u sredini s većinskom romskom populacijom, npr... u jednom Kuršancu... ili da im je dijete u razredu s većinskom romskom djecom, koja su potekla iz problematičnih i higijenskih i prehrambenih uvjeta itd... i da su ti isti roditelji svjesni da njihovo necijepljeno dijete ne štiti procijepljena sredina... :/[/quote]

Bilo bi ok da se čitaju moji postovi ako se već komentiraju. Ja nisam anticjepiteljski nastrojen roditelj koji ničim ne cijepi. Ne cijepim svim i onim redom koji stoji u kalendaru. Posebno neću dat cijepit 2.dijete odmah po rođenju. Cijepit ću ga kasnije. A da živim u zajednici s većinskom romskom populacijom ili djecom problematičnih higijenskih uvjeta života- razmišljala bih vjerojatno drugačije. Srećom ne živim tamo.

Dok pišem paralelno ulijeću novi postovi pa ne stignem sve odgovorit...

IINA- je moje je dijete između ostalog zaraženo Cmv-om. U bolnici. I nema to nikakve veze s cjepivom. Niti sam ikada mislila. Ali kad već spominješ... Mi slučajno otkrivamo Cmv na uzv mozga zbog hemangioma ( s 4 mj.). Neuropedijatar nas po promjenama mozga odmah šalje na zaraznu. Krv i urin pokazuju aktivnu infekciju , a paralelno s tim joj nalaze na mozgu neke dvije čudne sjene za koje ne znaju šta je . Citiram :,,Možda je svašta, a možda je ništa,,. Može bit bilo koja neurološka bolest...hm...aneurizma...Tumor ne..To bi dobila malo kasnije...,,
Do njene godine dana idemo svaki mjesec na uzv mozga i color doppler krvnih žila mozga. Stanje isto. A svi, uključujući i docenta Tešovića sa zarazne mi govore ,,Morate cijepit dijete....Morate cijepit dijete....,, Pod svi mislim na sjajnog neuropedijatra iz Klaićeve, Sabola, tadašnju pedijatricu i Tešovića. Naravno da dijete nismo cijepili dok nismo obavili MR koji nam je potvrdio da je s mozgom sve u redu. Ja sam tu već počela razmišljati kako me svi oni pod takvim pretpostavkama i nalazima mogu na takvo što tjerati????

Cijepljena je po rođenju i s 2. i 4. mjeseca. Problemi s kilažom, kožom i poremećajem spavanja kreću nakon 2.cjepljenja... Ne Cmv

Također:i ovo ti nije uopće istina.
Ne znam da li ti je tu krivu informaciju dala pedijatrica, ali Hrvatski zavod za javno zdravstvo svake godine javno objavljuje analizu prijavljanih nuspojava cijepljenja na svojim stranicama.
http://www.stampar.hr/Default.aspx?sec=16

Pedijatrica mi je dala itekako dobru informaciju jer njene se prijave ne navode nigdje. A njoj uistinu beskrajno vjerujem. Gotovo sve njene pritužbe idu na račun Priorixa jer je imala previše teških komplikacija. Ali i na HepB koji u dojenačkoj dobi nije potreban , a može imati posljedice.
Znam kako se sve prenosi. I znam zašto je od 2007. uveden pod obvezno.
RasteBuša
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Adorabla » 14 vel 2014, 16:04

a vjerojatno i drastičan pad imuniteta može također uzrokovati da oboliš iako si npr cijepljen pa čak i u slučaju da si ko klinac prebolio...
Npr moja mama je radi svoje bolesti imala toliko slab imunitet da je dobila kozice od nositelja herpes zostera i drugi puta obolila iako ih je ko dijete prebolila :dunno
Adorabla
Medena

PostPostao/la IINA » 14 vel 2014, 16:10

Buša nisam mislila da je cjepivo uzrokovalo CMV nego da je CMV uzrokovao probleme koje ti ovdje pripisuješ cjepivu.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la RasteBuša » 14 vel 2014, 16:25

A vidi.. Na zaraznoj su me uvjeravali da nema šanse da joj je Cmv prouzročio išta.Jer je imala jako mali broj kopija i nismo se nikada liječili... Tešović mi je pojašnjavao kako je virus svoju štetu ,,već odradio,, i uz kontrolu sluha nemamo mi šta više gledat i brinut. Dakle, po njemu moje dijete nit zbog Cmv-a nit zbog cjepiva ne dobiva na težini. Ima osip koji pripisuju alergiji-a nije alergična na ništa. :dunno :dunno

Naši problemi nakon cjepiva kreću s nedobivanjem na kilaži. Čitaj 0 cca 4 mjeseca. Šalju nas na sve moguće pretrage. Tumorski biljezi, cistična fibroza, sve vrste alergija, uzv abdomena, jetrene probe, bubrezi, urin, sumnjaju na celijakiju pa na alergiju na laktozu pa na ovo pa na ovo...Nalazi potpuno u redu. Ona dojena do skoro 2. godine plus dohrana. Jela je apsolutno sve. Stolica normalna, i ne 5x dnevno pa da ti je jasno zašto kile ne idu....Ali kile ne idu. S 2 puna mjeseca imala je oko 5 400 (rođena s 3 270) da bi do godine dana s glupim Infantrinijem i Maltodextrinom ili.. (već sam zaboravila kako se zove), cicu i dohranu jedva došli na 6 900.

Ni danas ja ništa ne znam zašto i kako. Nit mogu dokazat. Mogu samo sumnjat. A sumnjam... :dada
RasteBuša
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la alexandra » 14 vel 2014, 16:29

gle buša, tak si vikala :lol da su neki odmah pomislili da si protivnik cijepljenja :lol

nitko i nikada neće ništa reći ako roditelj odluči kasnije cijepiti dijete pa čak i zahtjevati necijepljenje nekim komponentama. dapače. :dunno
a kada imaš "sumnjiv" slučaj kao vaš, ni jedan liječnik te neće tjerati da drugo dijete cijepiš po kalendaru.

moje dijete je rođeno s komplikacijama i nije cijepljena u bolnici uopće. bcg smo odradili s par mjeseci, sva cjepiva je primala kasnije od kalendara i nije cijepljena s 2 komponente. i meni je to sasvim prihvatljiva solucija za dijete s ošećenjem mozga (ili nekim drugim oštećenjem).
za autizam sam već napisala. :mrgreen
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la Adorabla » 14 vel 2014, 16:57

pa od prvog posta valjda svi zastupamo misljenje da ne treba cijepiti djecu svim cjepivima i da je ok "kasniti" u cijepljenju uz preporuku pedijatara.
Ali da nije ok nikada ne cijepiti zdravo dijete niti jednim cjepivom jer je to zavjera farmaceuta i neukih ovaca populacije?
Adorabla
Medena

PostPostao/la RasteBuša » 14 vel 2014, 17:10

Uistinu nisam vikala...Samo sam par puta imala velika slova, pojasnila sam zašto. Al neću više.

Nažalost, opet te ispravljam. Svi su me redom liječnici, neuropedijatri na glasu i najpoznatiji naš infektolog ,,tjerali,, na cijepljenje unatoč Cmv-u i njihovoj sumnji da ima ,,nešto na mozgu,,. A meni je to prestrašno i nije mi nimalo normalno, etički, ljudski...ma ništa.
Tek kad sam došla kod sadašnje pedijatrice sam došla na svoje. Nema tjeranja i prisile jer Zakonom je propisano to i to.... Moje dijete je slučaj za sebe, a Zakon nije predvidio i takav slučaj...već se valjda podrazumijeva da su svi zdravi . A to nikako ne znaš kad se dijete rodi i oni ga 3.dan život 2 puta cijepe...

Također, dr.Richter koji se jaaaako zalaže za cijepljenja navodi i to konstantno kako neurorizičnost nije indikacija za odgodu ili necijepljenje. Meni osobno je sve to suludo.

I isprika ako sam kog uvrijedila nespretno sročenom izjavom prema kojoj je ispalo da svi koji cijepe ne misle svojom glavom. Nisam mislila svi. Ali velika većina jer nit ne znaju čim cijepe. Dođu kad im se kaže da dođu i to je to. Okružena sam takvima. Od prijatelja,poznanika, familije...
RasteBuša
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la pinky » 14 vel 2014, 17:18

da vas pitam - sto i kad ide nakon priorixa? Moje imaju 2 ipo a nisu ni priorix primile, spletom okolnosti.
dvije ICSI divote...
slika
pinky
rodila 6.5kg i metar djece

PostPostao/la alexandra » 14 vel 2014, 17:25

gle, ti si stvarno imala ružno iskustvo s liječničkim savjetima. a to je tako kako je, ista struka, različita mišljenja.
ja se sigurno neću povesti za rihterovim mišljenjem koje sam pročitala na netu ili u novinama. :dunno
nego ću konačnu odluku donijeti nakon svih dostupnih mi informacija s liječnicima u koje imam povjerenja i koji mi direktno prate dijete. o svakom cijepljenju sam vijećala bar sat vremena s neuropedijatricom i isto toliko s pedijatricom. nemalo puta su prihvatile moje sugestije (ne samo oko cijepljenja) mada nisam medicinar. tako da nemam traumatično iskustvo nerazumijevanja ili bilo kakvog siljenja. postoji protokol cijepljenja neurorizične djece koji se pak ponovo prilagođava svakom pojedinom slučaju. ti nisi bila te sreće, što opet ne znači da je cijeli medicinski krug taj koji će siliti s cijepljenjem.
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la RasteBuša » 14 vel 2014, 18:50

Adorabla je napisao/la:pa od prvog posta valjda svi zastupamo misljenje da ne treba cijepiti djecu svim cjepivima i da je ok "kasniti" u cijepljenju uz preporuku pedijatara.
Ali da nije ok nikada ne cijepiti zdravo dijete niti jednim cjepivom jer je to zavjera farmaceuta i neukih ovaca populacije?

Ja da ostanem trudna i s 3. vjerojatno bi bila na pragu te odluke...Vjeruj mi nije ni meni lako odbiti cijepiva i ne razmišljati što ako ??? No, nakon uistinu duuuuugog mozganja i informiranja MM i ja smo donijeli takvu odluku jer vjerujemo da tako činimo najbolje za dijete.

Nego, mene zanima zašto se svi koji cijepite uredno bojite necijepljene djece???
Ne kužim. Pa cijepite valjda jer vjerujete da cjepivo štiti vašu djecu. Ili ste ipak svjesni da vam niti jedno cjepivo nije garancija da dijete neće oboliti od iste bolesti?? To je samo jedan od razloga zbog kojeg ne vjerujem toliko u njihovu dobrobit, pod cijenu nuspojava koje su prema statistikama ipak tu. Događaju se. A meni se čini češće nego što dijete smrtno strada ili dobije teški meningitis od npr. ospica ili rubeole.

Ja osobno se jako bojim hripavca i žao mi je da nema zasebnog cijepiva.
Taođer, planiram cijepit protiv tetanusa i tuberkuloze. Sineka protiv zaušnjaka pred pubertet svakako....A o ostalim cijepivima razmišljam također u pojedinačnoj varijanti...razmišljam....

Alexandra- čime ti nisi cijepila i zašto? Ako nije problem reći.
RasteBuša
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la alexandra » 14 vel 2014, 19:00

nije problem.
i nije točno da nema odvojenog cjepiva za hripavac.
nije cijepljena za ospice i hripavac.
jer je neurorizična.
i s obzirom na za sada dobru procijepljenost procijenjeno je da je veći rizik pojava nuspojava za njen mozak, nego mogućnost zaraze.
za nju recimo predstavlja ogromnu opasnost neprocijepljena populacija.
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la RasteBuša » 14 vel 2014, 19:20

Od kada postoji zasebno cjepivo za hripavac? Vidiš, meni je isti dr.kojeg stalno spominjem rekao 2012. da ono ne postoji :dunno :dunno .A on slaže kalendar cijepljenja. Dr. Tešović. Ili više ne slaže.
Šuma podataka.
RasteBuša
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la alexandra » 14 vel 2014, 21:40

možda više i ne postoji.
mi smo se prvi put cijepile davno :nata ali u to doba je već krenuo priorix, mislim 3u1. neonatologica je rekla da je cijepimo time, pedijatrica nije htjela, nego je cijepljena starim cjepivom imunološkog po komponentama. tako nije dobila ni ta cjepiva odjednom, nego jedno po jedno u razmacima od mjesec dana.
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la nadicab » 14 vel 2014, 22:16

Meni stariji sin nije cijepljen protiv hripavca, pa je imao posljedice, da se ne ponavljam.
Nije nas strah da bi nasa cijepljena djeca se zarazila (moja cijepljena kcerka je od brata dobila hripavac ali u toliko blazem obliku da se nitko nije previse uzrujavao, za razliku od brata koji je hitno zavrsio na Srebrnjaku), nego nas brine procjepljenost stanovnistva koje ako padne ispod 80% ili tako nekako, se bolesti javljaju i napadaju bas osobe koje nisu cijepljene.
Evo, moj ajmladji ima tesko ostecenje mozga i normalno je cijepljen, samo je prvo cjepivo dobio s odgodom jer je na rebru se borio da ostane ziv 2,5 mjeseca. Kako srecom nije imao podlogu, nije cjepivo bilo okidac ni za sto negativno. A on je bio visokoneurorizicno dijete.
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la alexandra » 14 vel 2014, 22:46

e, da, samo da dodam, prije škole (s 8 g) je docijepljena na isti način kao i prvi put, s odvojenim komponentama, razmak mjesec dana.
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la RasteBuša » 14 vel 2014, 23:01

Ja se baš tog hripavca bojim. A pisala je i mama tu već s mog novog generacijskog čiji je sin cijepljen pa nahe..... a nju svi uvjeravali da je alergija, nije moguć hripavac. Ma, moš mislit... Ugl. njime bih cijepila ali mislim da ga nema zasebno. Čačkam već 2 h...

Nadicab- uvjerena sam ako (a za to se zalažem) donesu pravo slobodnog odlučivanja roditelja o cijepljenju da će procijepljenost ostat i dalje visoka (kao što je i u svih 19 s novo dodanom Srbijom, zemalja EU). Prilično sam uvjerena.
RasteBuša
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la zara01 » 15 vel 2014, 01:38

RasteBuša je napisao/la:Ja se baš tog hripavca bojim. A pisala je i mama tu već s mog novog generacijskog čiji je sin cijepljen pa nahe..... a nju svi uvjeravali da je alergija, nije moguć hripavac. Ma, moš mislit... Ugl. njime bih cijepila ali mislim da ga nema zasebno. Čačkam već 2 h...

Nadicab- uvjerena sam ako (a za to se zalažem) donesu pravo slobodnog odlučivanja roditelja o cijepljenju da će procijepljenost ostat i dalje visoka (kao što je i u svih 19 s novo dodanom Srbijom, zemalja EU). Prilično sam uvjerena.

Mi smo ga dobili,a cijepljeni smo,cudom su se cudili kad je dosao nalaz sa zarazne,da imamo antitijela od cjepiva i potvrdu da ima i hripavac(radena je bas serologija na hripava).Pedijatrica,homeopat,na hitnoj na Srebrnjaku(vise puta)su me uvjeravali da je rijec o alergiji....dok nismo dosli dr.Turkalj.
Ne znam Nadicekakav je tezi oblik,ali ovakav kasalj kakav je on imao bio je grooooozan,plus povracanje na kraju napada,trajalo je jako dugo.
T&T
zara01
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 15 vel 2014, 04:34

Pa zavrsio je u teskom stanju na Srebrnjaku, imao je uz to i upalu pluca, intravenozno je danima primao atb, jos mu se zaljepio i neki virus na ostecenu sluznicu pluca. Plusa su mu bila toliko ostecena da je doktorica na zaraznoj posumnjala na TBC zbog sjena na RTGu. Imao je povecanu jetru pa su sumnjali na mononukleozu.
6 mjeseci je oporavak trajao. O kaslju i povracanju necu, o tome da cim bi potrcao ili se uspuhao da bi poceo kasljati i povracati ...
Kcerka jeste kasljala i povracala, ali kod nje je to proslo kroz 2tjedna, bez komplikacija i hospitalizacije.
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la fancy » 15 vel 2014, 17:16

Tanja, sad vidjeh da si me pitala. Da, sa pedijatrom, koji mi prati dijete od rodjenja i zna sve njene dijagnoze. Nisam napamet odlucila da cu tek tako pustiti dijete bez vakcine. Ne mogu reci da mi je svejedno, ali kad vazem za i protiv, tj. kad cujem moguce komplikacije za moje dijete, nisam bas za. Neurolog je takodje misljenja da ne treba.
I won't put my hands up and surrender...
There will be no white flag above my door...
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mmm3m » 16 vel 2014, 12:36

Mi smo prije par dana Miu cjepili proti boginja,cjepili proti gripe i cjepila bi je za sve sto mi ponude jer vjerujem da ce ipak steta od cjepiva biti manje nego da te bolesti dobije.
Veliku srecu imaju roditelji koji se odluce da necjepe djecu jer da te bolesti dobiju su minimalne (za sad) pitanje je sta ce biti za 30,40g kad njihova djeca budu odrasli ljudi.Moj muz je dobio boginje od 45g (nije ni znao da ih nije prebolio) i jedva se izvukao zbog komplikacija,a bile su "samo boginje" Kod starijih ljudi i tako bezazlene bolesti naprave kaos.
Mia,rodjena u 25 tjednu,810g,32cm :)
Matea-1991~~Marina-1999~~Mia-2006
"Maristella"miris mora,lavande i ruzmarina
mmm3m
splitska nevista

PostPostao/la RasteBuša » 16 vel 2014, 21:23

Cijepila protiv gripe ne bih nikada. Ni sebe, a kamoli dijete. Nemoj me krivo shvatit. Naravno da tvojoj djevojčici želim sve najbolje. Kao i svoj djeci. Ali cijepivo protiv gripe je napravilo veliku štetu....neću ni pisati konkretno.Pa su ga tek onda povukli s tržišta....S čim sada cijepe- ne znam... Uostalom, ne stradavaju (umiru) ljudi od gripe već od komplikacija koje mogu nastati najčešće kod starijih, bolesnih, općenito boležljivijih osoba....(ok, tu su i djeca, al trenutno ne mislim na teško bolesnu djecicu)

Kad kažeš cijepila bih svime što mi ponude- moram te pitati zašto??? Zar i protiv vodenih kozica?
Hpv-a?? Svega što postoji, a pedijatrica, apoteka, svijet nudi? Unatoč svim informacijama o njihovoj štetnosti ili uopće koristi? ..pa valjda znaš, slušaš, čitaš...

Moja je baka jedva ostala živa od cijepiva protiv boginja. (imala je tada 60). Isto je bilo i s gripom. I ona i mama se cijepile.Tada i nikad više, jer kakva ih je gripa snašla 5 dana kasnije....
RasteBuša
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nevenera » 16 vel 2014, 21:59

dijete koje ima problema s oslabljenim imunitetom se ne smije cijepiti protiv kozica
samim tim si to pitanje ne mogu niti postaviti, bih li cijepila.

i možemo se mi ovdje loptati do sutra s argumentom koliko tko čita i informira se jer ima x tema o kojima majke, pa ni ja, nemamo pojma
jer se nisu uhvatile u đir sa svime nego samo s jednom temom, pa tako netko čita sve o dojenju, netko motorici, netko o dohrani a netko na cijepljenju.... pa svatko drvi po svome.

postoji li ikakva mogućnost da evo ja koja cijepim svoje dijete sa svime, plus rota i pneumo mislim i čitam
ili samo možda zaglavila u srednjem vijeku, taman se spremam za lov na vještice :nokti

ti gledaš jednu stranu a ja drugu
tj
hoće li zdravo dijete dobiti il neće nešto dobiti je jedna stvar
a hoće li moje dijete dobiti nešto od necijepljenog dijeteta pa imati tko zna kakve posljedice je druga stvari

svaki roditelj gleda sebe i svoje dijete
tako i ja gledam sebe

dakle stavi s jedne strane moje ionako boležljivo i neurorizično dijete (sa blagim blagim smetnjama kad se usporedi s drugima) i što se desi kad on pokupi nešto zarazno
a stavi na drugu stranu posve zdravo dijete koje nešto skupi. na stranu jesu li roditelji odbili cijepljenje

što se desi nama i našem djetetu a što se desi njima i njihovom djetetu?

i da li me strah nuspojava?
nije
nuspojave su zadnja stvar koje je mene trenutno strah kad je damjan u pitanju
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la alexandra » 16 vel 2014, 22:07

RasteBuša je napisao/la:Cijepila protiv gripe ne bih nikada. Ni sebe, a kamoli dijete. Nemoj me krivo shvatit. Naravno da tvojoj djevojčici želim sve najbolje. Kao i svoj djeci. Ali cijepivo protiv gripe je napravilo veliku štetu....neću ni pisati konkretno.Pa su ga tek onda povukli s tržišta....S čim sada cijepe- ne znam... Uostalom, ne stradavaju (umiru) ljudi od gripe već od komplikacija koje mogu nastati najčešće kod starijih, bolesnih, općenito boležljivijih osoba....(ok, tu su i djeca, al trenutno ne mislim na teško bolesnu djecicu)

Kad kažeš cijepila bih svime što mi ponude- moram te pitati zašto??? Zar i protiv vodenih kozica?
Hpv-a?? Svega što postoji, a pedijatrica, apoteka, svijet nudi? Unatoč svim informacijama o njihovoj štetnosti ili uopće koristi? ..pa valjda znaš, slušaš, čitaš...

Moja je baka jedva ostala živa od cijepiva protiv boginja. (imala je tada 60). Isto je bilo i s gripom. I ona i mama se cijepile.Tada i nikad više, jer kakva ih je gripa snašla 5 dana kasnije....

gle, ovo je tvoje mišljenje, crno obojeno.
ajde pokušaj prestati prozivati i shvatiti da ima djece i djece. i ne moraju nužno biti TEŠKO bolesna da bi ih se cijepilo. pokušaj to razumijeti.
za moju je do neke 6. godine bilo najbitnije da nema temperaturu iznad 38.5. jer je viša mogla napravit sranje s mozgom. a nije bila TEŠKO bolesna. i cijepila sam je protiv gripe bez razmišljanja i iz više razloga, a prvenstveni je bio visoka temperatura, iscrpljivanje organizma i bar trotjedni oporavak.
i cjepila sam i nas i nju svake godine. bez nuspojava.

i da, budući nije uspjela uhvatiti vodene kozice, mislim da ću je kroz godinu dvije cijepiti. ne želim da ih dobije u odrasloj dobi jer sam vidjela kako to izgleda.

inače, za tvoju info ako su se mama i baka cijepile i 5 dana kasnije skupile gripu (da li gripu ili virozu?) onda su se cijepile prekasno. jer cjepivu treba minimum 3 tjedna da počne štititi.
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la nevenera » 16 vel 2014, 22:09

alexandra je napisao/la:za moju je do neke 6. godine bilo najbitnije da nema temperaturu iznad 38.5. jer je viša mogla napravit sranje s mozgom. a nije bila TEŠKO bolesna.

e, o ovome i ja pričam!
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la mmm3m » 17 vel 2014, 00:11

RasteBuša je napisao/la:Cijepila protiv gripe ne bih nikada. Ni sebe, a kamoli dijete. Nemoj me krivo shvatit. Naravno da tvojoj djevojčici želim sve najbolje. Kao i svoj djeci. Ali cijepivo protiv gripe je napravilo veliku štetu....neću ni pisati konkretno.Pa su ga tek onda povukli s tržišta....S čim sada cijepe- ne znam... Uostalom, ne stradavaju (umiru) ljudi od gripe već od komplikacija koje mogu nastati najčešće kod starijih, bolesnih, općenito boležljivijih osoba....(ok, tu su i djeca, al trenutno ne mislim na teško bolesnu djecicu)

Mene nebriga sta je u cjepivu , meni je bitno da mi Mia nedobije gripu (svi se u porodici cjepimo) Zasto je cjepimo,pa vjerovatno postoji razlog,nevjerujem da bilo tko svoje djete cjepi sa svime i svacim iz hira.Moje djete je rodjeno u 25 tjednu,borilo se za zivot,ima slaba pluca i od obicne prehlade je danima u bolnici na kisiku,nesmijem ni zamislit sta bi bilo da dobije gripu.
Cjepim je i zbog neodgovorni roditelja koji svoju djecu koja su bolesna (imaju temp, kaslju,nos curi,....) vode u vrtic/skolu jer ih zabole sto zarazu sire.Jedna mama mi je rekla,moji su jaki,oni sve prebole na nogama,i nije ona kriva da su druga djeca slaba i jadna i obole .Za vodene koze smo je cjepili tek sad od 8g jer su nam preporucili u bolnici,sto je starija kompilkacije mogu biti vece.Ona kad je na kisiku,dobije toliko ljekova da su sva cjepiva macij kasalj za to.I ako vec moram birati biram manje zlo.I jesam zahvalana za sva ta cjepiva jer vjerujem da bi bez njih bilo jako tesko. Kako je lako biti pametan kad imas zdravu djecu
Mia,rodjena u 25 tjednu,810g,32cm :)
Matea-1991~~Marina-1999~~Mia-2006
"Maristella"miris mora,lavande i ruzmarina
mmm3m
splitska nevista

PostPostao/la nadicab » 17 vel 2014, 00:28

Potpisujem alexandru i mmm3m :yess
Ja sam Denisa cijepila protiv vodenh kozica jer su mi savjetovali da ako ih nije dobio do 11. godine, da ce ih tesko dobiti osim u starijoj dobi a za njegovo zdravlje i osteceni mozak i epilepsiju i duge boravke po bolnicama i silne operacije - komplikacije od vodenih kozica mu ne trebaju.
I vjerujem da bi roditelji djece iz siromasnih zemalja bili jako sretni da uopce mogu dobiti cjepivo i zastititi svoju djecu, a mi se ovdje olako odricemo te beneficije.
Zbilja, ne znam zastoje tolika skepsa prema specijalistima koji su studirali i bavili se indektologijom? Zbog cega itko pomislja da citanjem clanak na webu moze nadmasiti njihova znanja?
I odakle toliko nepovjerenje prema modernoj medicini? Iako, kada je dijete bolesno, itekako trazimo lijek od te iste "korumpirane" medicine - atb, razne siruoe, kapi, pripravke za imunitete ...
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Hajdi » 17 vel 2014, 07:57

Kako je lako biti pametan kad imas zdravu djecu

slažem se nadice, alexandra i mmm3m i želim puno zdravlja i vašoj i svačijoj djeci :hug
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la mirbi » 17 vel 2014, 08:45

I vjerujem da bi roditelji djece iz siromasnih zemalja bili jako sretni da uopce mogu dobiti cjepivo i zastititi svoju djecu, a mi se ovdje olako odricemo te beneficije.

x
'Čovječe, vrati se sebi dok još imaš kome.'
-----------------------------
S 2000 / R 2005
-----------------------------
Moj dućan
mirbi
volim dinarski look s mozgom

PostPostao/la RasteBuša » 17 vel 2014, 10:03

Alexandra- zašto vičeš? ;)

Neve, Nadicab i Miina mama- ja napišem svoje mišljenje i dodam : pritom ne mislim na teško bolesnu dječicu, onda se sve redom javljate i pišete o neurorizičnoj skupini itd.(razumijem, o svojoj djeci pišete,al namjerno sam napisala što sam napisala jer sam govorilo ,,generalno,,)
Ponovno, nit se ne pročita šta napišem- eto kontre....Pa ne razumijem.

Ne razumijem niti dio u kojem Alexandra govoriš da ja nekog prozivam. Ne prozivam nikog. Postavila sam pitanje ,,Zašto bi cijepila svime što ti nude...itd?,,. Pitam. Tipkam. Razgovaram.Tome forum služi , zar ne?

I nemam crno obojeno mišljenje. Moje je mišljenje drugačije od većine vašeg. I uistinu se ne mogu zaustavit kad netko napiše da ga baš briga šta je u cijepivu Ili da ne puši fore o živi u cijepivu?????
Čemu zapravo služi ovaj forum? Kad ne smijem pitat, naglasit, imat suprotno mišljenje ili spomenut nešto Zakonom zabranjeno?

Mii,Tinu,Damjanu,svojoj L.i svoj drugoj dječici želim zdravlja!! Nadice i tvom sineku naravno, ne znam mu ime. :kiss :kiss
RasteBuša
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nadicab » 17 vel 2014, 10:56

jesi li baš sigurna u sve što pišeš?
http://www.roditeljski.info/magazin/2012/11/sto-sve-sadrze-obavezna-cjepiva-za-djecu/
Ja nisam nigdje našla živu ili išto štetno za zdravlje.
I svugdje su navedene nuspojave od čestih do rijetkih

Da bi se neka zarazna bolest iskorijenila, potrebno je da je protiv nje cijepljeno barem 95 posto populacije. Tu je razinu prošle godine dostiglo samo 17 država-članica Europske unije, a među njima je i Hrvatska. Kad udio cijepljene populacije opadne, izgubi se kolektivni imunitet, a žrtve su onda, primjerice, djeca koja još nisu došla u dob da mogu primiti cjepivo. Upravo se to dogodilo u Francuskoj, gdje čak 30 posto svih oboljelih od ospica čine bebe mlađe od 13 mjeseci.

http://www.roditeljski.info/magazin/2013/01/skepsa-i-siromastvo-stete-globalnoj-borbi-protiv-osipca/
Zadnja izmjena: nadicab; 17 vel 2014, 11:02; ukupno mijenjano 1 put/a.
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PrethodnaSljedeća

Natrag na Odgoj djece

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.