sori, padobranac sam, ali vas citam.
i pripadam struji koja cijepi.
Sada je: 11 kol 2026, 08:10.
Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy
nadicab je napisao/la:Nitko ne sumnja da cjepiva imaju nuspojavu, koja se i navodi u deklaracijama, ali korisnost je i dalje daleko veca od stetnosti.
A o spojevima u lijeku ipak treba imati veoma dobra znanja o kemiji jer i Na i Cl su otrovni, pa nitko jos nije optuzio NaCl da nas truje nego je veoma neophodan spoj za zivot.

RasteBuša je napisao/la:Nadice- rado ću ti poslati sve linkove, stručne članke i textove koje ja proučavam. Radim na tome, al mi je L. zakurila i dok sam sama s njom doma malo teže mogu uhvatiti više od 5 minuta.
Kao što ti je Roonin napisala, apsolutno sva cjepiva ti danas sadrže aluminij, kojeg su ubacili umjesto žive. Al i žive ima i dalje, u tragovima. A šta znači u tragovima- to samo Bog zna. Živa tj.danas aluminij se koriste kao tzv. ,,konzervans,, i bez njih niti jedno cjepivo ne bi opstalo. Aluminij je tu da bi potaknuo imunološki odgovor organizma- zato se i cijepimo zar ne?
U nekim cjepivima se kao stabilizatori koji spriječavaju degradaciju djelatnih tvari u npr.skladištenju koristi žealtina dobivena iz svinjske kože i papaka, bjelančevine jaja se nalaze u svim cjepivima koji za prozvodnju antigena koriste pileća jaja i embrije...
itd..itd..
.

U nekim cjepivima se kao stabilizatori koji spriječavaju degradaciju djelatnih tvari u npr.skladištenju koristi žealtina dobivena iz svinjske kože i papaka

IINA je napisao/la:Ja kuham i hladetinu.![]()
A čak i jaja jedemo.
Cijela.

IINA je napisao/la:RasteBuša je napisao/la:Nadice- rado ću ti poslati sve linkove, stručne članke i textove koje ja proučavam. Radim na tome, al mi je L. zakurila i dok sam sama s njom doma malo teže mogu uhvatiti više od 5 minuta.
Kao što ti je Roonin napisala, apsolutno sva cjepiva ti danas sadrže aluminij, kojeg su ubacili umjesto žive. Al i žive ima i dalje, u tragovima. A šta znači u tragovima- to samo Bog zna. Živa tj.danas aluminij se koriste kao tzv. ,,konzervans,, i bez njih niti jedno cjepivo ne bi opstalo. Aluminij je tu da bi potaknuo imunološki odgovor organizma- zato se i cijepimo zar ne?
U nekim cjepivima se kao stabilizatori koji spriječavaju degradaciju djelatnih tvari u npr.skladištenju koristi žealtina dobivena iz svinjske kože i papaka, bjelančevine jaja se nalaze u svim cjepivima koji za prozvodnju antigena koriste pileća jaja i embrije...
itd..itd..
.
Da i?

zara01 je napisao/la:Ni ja nisam razmisljala Latice,uopce,mislila sam ajde pa neurodermitis cest je danas,pa i refluks bebe ga cesto imaju- samo se kod nas nastavio....astmu,pa tata je imao cesto bronhitise ,pa je na njega....al kad je obolio i od dijabetesa tipa 1 pocele su mi se javljati sumnje i sad se pitam sto je mom zdravom djetetu koje se normalno razvija na svim podrucjima doslovno "ubilo"imunitet.Od kuda mu toliko bolestina??????Ne kazem da je nuzno od cjepiva,ali kada vrtim film,ima poveznica...,plus pisala sam da je imao i hripavac.....
I u velikoj sam dilemi sto s bebom koja se treba roditi?Nisam protiv cijepljenje ,samo ne sa svim i ne odmah.I zalosno je da se to kaznjava,proziva nemarom,prijeti soc.sluzbom i slicno....

zara01 je napisao/la:Pao grah?????????????
Nitko nema dijabetes i gle cuda zbog loseg graha mi naslijedili sve,plus i ono za sto nemamo genetsku pozadinu...
Pa eto bebi necu cekati kako ce grah pasti,mozda ga zaustavim u letu![]()
Zbog čega nastaje šećerna bolest tip1?
Šećernoj bolesti tipa 1 obično prethodi faza bez simptoma, poznata kao inzulitis, kada T stanice imunog sustava počinju infiltrirati i uništavati beta stanice gušterače. Nije poznato što pokreće ovu pojavu, ali postoje dokazi o genetičkoj predispoziciji i faktorima okoline. Napredovanje bolesti od inzulinitisa do potpuno razvijenog dijabetesa može potrajati čak više od nekoliko godina.
Tko obolijeva od šećerne bolesti tipa 1?
Šećerna bolesti tipa 1 rjeđa je od tipa 2 i predstavlja svega 7 do 10% svih slučajeva dijabetesa. Tip1 se može pojaviti u bilo kojoj dobi, ali obično se javlja u razdoblju između djetinjstva i 30. godine života, najčešće u doba djetinjstva i adolescencije. Bolesti su podložni jednako dječaci i djevojčice.

RasteBuša je napisao/la:[
Alexandra-
I onih 30 % bolesti nepoznatog uzroka, okidača ili kako god...nisu nastale slučajno, bez veze ili bez razloga. Medicina i liječnici nisu još dokučili kako se i zašto to dogodilo...A to ne znači da uzroka nema. I da jednom neće naći.
Medicina postoji upravo zato, da ne živimo i bolujemo, a na kraju umiremo jer nam je tako pao grah.
da bismo što manje umirali od bolesti za koje postoji prevencija. 
nadicab je napisao/la:Zbog čega nastaje šećerna bolest tip1?
Šećernoj bolesti tipa 1 obično prethodi faza bez simptoma, poznata kao inzulitis, kada T stanice imunog sustava počinju infiltrirati i uništavati beta stanice gušterače. Nije poznato što pokreće ovu pojavu, ali postoje dokazi o genetičkoj predispoziciji i faktorima okoline. Napredovanje bolesti od inzulinitisa do potpuno razvijenog dijabetesa može potrajati čak više od nekoliko godina.
Tko obolijeva od šećerne bolesti tipa 1?
Šećerna bolesti tipa 1 rjeđa je od tipa 2 i predstavlja svega 7 do 10% svih slučajeva dijabetesa. Tip1 se može pojaviti u bilo kojoj dobi, ali obično se javlja u razdoblju između djetinjstva i 30. godine života, najčešće u doba djetinjstva i adolescencije. Bolesti su podložni jednako dječaci i djevojčice.
S Plivinog portala.

alexandra je napisao/la:joj dajte sad cure drage, ja sam se od liječnika naslušala i padanja graha i križeva koje ja jelte mogu nosit i sad ćemo se malo pomolit bogu.... tak da se ne morate kačit za tu rečenicu, jer ćete je možda čuti i od liječnika. a sigurna sam da adorabla nije mislila nikakvo zlo.
i da, činjenica je da ne znaju uzroke epidemije dijabetesa, patoloških trudnoća, porasta nemoguća začeća itd.itd.
najspretnije je sve to svalit na cijepljenje.
možda bi prvo trebalo promislit kakav zrak udišemo, a ne možemo ga izbjeći, kakvu vodu pijemo (pa i onu iz boca), gdje raste eko hrana koju pomno biramo, kraj kakvog pogona živimo itd. itd. nedajbože da to možda pridonosi učestalosti nekih bolesti. samo cijepljenje.

ne da me se uvjerava da moje dijete nije dobilo dijabetes od cijepljenja,vec eto nije imalo srece,lose mu je pao grah ili nesto trece
In the past several years, there have been several press reports about claims that vaccinations of young children cause type 1 diabetes. Specifically mentioned is the Haemophilus influenzae type b (Hib) vaccine. Given the proven health benefits of vaccinations and the desire to prevent Type 1 diabetes, these concerns are clearly worth investigating. However, there are many peer reviewed studies, published in respected scientific journals, that show no correlation between immunizations and increased risk for Type 1 diabetes. The claims of an association between immunizations and type 1 diabetes are not supported by the data, according to the studies referenced below.

), pa mi je teško pisati. Ne sviđa mi se sprdanje, jasno mi odakle, al ono, ne sviđa mi se 
Znam premalo da bi se pravila pametna
, ona o kojoj znam dovoljno (npr. industrija adaptiranog, industrija vezana uz moj posao...isl..) mi je dovoljan pokazatelj da sam uvjerena da ni ova nije bolja.
nadicab je napisao/la:naravno da postoji ekonomski interes - zdravo radno stanovništvo. Sve što može to omogućiti je svakoj državi prihvatljivo. Tu onda postoji korektiv, glas savjesti društva - crkva, nezavisni mediji - koji onda prisiljavaju farmaceutsku industriju da ulaže u daljnja istraživanja kako bi se nuspojave smanjile.
Dijete s pp je najskuplje rješenje za državu, još kada roditelj ne radi jer se brine o njemu, pa pomagala, pa habilitacija, pa specijalne ustanove, škole, edukacije ... Stoga se i gleda da se i kroz cijepljenje taj rizik smanji (i kroz što bolju prenatalnu i natalnu skrb)
interes bio TAJ ekonomski interes, ekonomski interes o kojem pričam nije vezan uz dobrobit društva, ali nije ni bitno dalje ulazit u temu.

, dakle ne privatne osobe) jer je cilj EU da se radi na smanjenu emisije žive u atmosferu. Toplomjeri, tlakomjeri...to je tak mali dio toga...Al eto, od nečeg su valjda krenuli... Nadalje se kao planira barem umanjiti količinu žive u kuć.aparatima i svemu što nas svakodnevno okružuje. Nije zapravo toliko štetno za uporabu, problem nastaje nakon korištenja i nepravilnog skladištenja (čitaj bacanja u prirodu).
Pa nemoj to ni spominjat ovdje. Tako im je grah pao.
. A onda se svi prave gluhi i slijepi....Pa kako je to moguće???
Bellatrix je napisao/la:Samo bih postavila nekoliko pitanja.
Zašto točno neurorizična djeca imaju kontraindikaciju za cijepljenje?
Za sva ili samo neka?
Bellatrix je napisao/la:Pouzdano znam da se u jednoj skupini od 10ak djece, pojavio hripavac. Isto tako pouzdano znam da se dvoje od tih 10ak sigurno nije cijepilo protiv istog. Ne, nisu sva djeca dobila hripavac. Dobilo ih je 6ero i svi ti su bili redovno cijepljeni. Ovo dvoje koje znam da nisu bili cijepljeni , nisu dobili.
Mora da im se opako posrećilo.

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.