Sada je: 11 kol 2026, 08:11.

Kaos oko cijepljenja!

Ovdje možete pitati sve što vas zanima u vezi odgoja i roditeljstva, neovisno o dobi djeteta, ali i podijeliti svoja iskustva i razmišljanja s drugim mamama.

Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy

Re: Kaos oko cijepljenja!

PostPostao/la mamashnita od noje » 17 vel 2014, 22:29

a toga u slo nema? :conf
sori, padobranac sam, ali vas citam.
i pripadam struji koja cijepi.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la nadicab » 17 vel 2014, 23:32

Dr Gajski, bez obzira sto je pametna zena, ima strucne veze s infektologijom kao i s neuroznanoscu :whew
Lucijine clanke sam citala kao i odgovore struke na njene objede, pa mogu samo potpisati ono sto je Tanja rekla za to.ne znam zasto se sumnja u sastav lijeka koji je prijavljen HALMEDu, nego bi neki nezavisni njemacki labos dokazao suprotno? Pa onda mogu sumnjati u bas svaki lijek koji ima dozvolu HALMEDa.
Nitko ne sumnja da cjepiva imaju nuspojavu, koja se i navodi u deklaracijama, ali korisnost je i dalje daleko veca od stetnosti.
A o spojevima u lijeku ipak treba imati veoma dobra znanja o kemiji jer i Na i Cl su otrovni, pa nitko jos nije optuzio NaCl da nas truje nego je veoma neophodan spoj za zivot.
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la latica » 17 vel 2014, 23:52

nadicab je napisao/la:Nitko ne sumnja da cjepiva imaju nuspojavu, koja se i navodi u deklaracijama, ali korisnost je i dalje daleko veca od stetnosti.
A o spojevima u lijeku ipak treba imati veoma dobra znanja o kemiji jer i Na i Cl su otrovni, pa nitko jos nije optuzio NaCl da nas truje nego je veoma neophodan spoj za zivot.

ja isto ko padobranac, čitam vas, ali evo da kažem da je ovo gore onako - sažeto moje mišljenje ;)

imam dvoje zdrave djece i oboje sam normalno cijepila po kalendaru, samo sam malu dodatno cijepila i protiv rote. nisam nikad proučavala sastave cjepila niti sam o tome previše razmišljala, nisam čak ni razmišljala puno koji je proizvođač i slično. sad po nekima ispada da sam zapravo jako loša majka koja je dala da se dijete cijepi,a ne zna sastav cjepiva i nije se dobro raspitala o svemu mogućemu pa i o kvaliteti obrazovanja pojedinih liječnika epidemiologa koji preporučaju cjepljenje i tome slično :dunno
puno sam čitala o dojenju, o dohrani, o motorici, ali eto - o cjepivima nisam. prihvatila sam da je to netko tko se time bavi i tko o tome vodi brigu odlučio umjesto mene i da zato postoji obveza cijepljenja i gotovo. nekako, nikad nisam imala dojam da sam time nemarna u pogledu brige o svojoj djeci :/
i da, uvijek se brinem da ne bi bilo nekih nuspojava i razmišljam o tome i nije mi svejedno, ali s obzirom da su oboje zdravi i da je cijepljenje kod nas ipak obavezno, nisam nikad razmišljala o tome da ih ne cijepim ...
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la zara01 » 18 vel 2014, 00:49

Ni ja nisam razmisljala Latice,uopce,mislila sam ajde pa neurodermitis cest je danas,pa i refluks bebe ga cesto imaju- samo se kod nas nastavio....astmu,pa tata je imao cesto bronhitise ,pa je na njega....al kad je obolio i od dijabetesa tipa 1 pocele su mi se javljati sumnje i sad se pitam sto je mom zdravom djetetu koje se normalno razvija na svim podrucjima doslovno "ubilo"imunitet.Od kuda mu toliko bolestina??????Ne kazem da je nuzno od cjepiva,ali kada vrtim film,ima poveznica...,plus pisala sam da je imao i hripavac.....
I u velikoj sam dilemi sto s bebom koja se treba roditi?Nisam protiv cijepljenje ,samo ne sa svim i ne odmah.I zalosno je da se to kaznjava,proziva nemarom,prijeti soc.sluzbom i slicno....
T&T
zara01
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la IINA » 18 vel 2014, 09:48

RasteBuša je napisao/la:Nadice- rado ću ti poslati sve linkove, stručne članke i textove koje ja proučavam. Radim na tome, al mi je L. zakurila i dok sam sama s njom doma malo teže mogu uhvatiti više od 5 minuta.

Kao što ti je Roonin napisala, apsolutno sva cjepiva ti danas sadrže aluminij, kojeg su ubacili umjesto žive. Al i žive ima i dalje, u tragovima. A šta znači u tragovima- to samo Bog zna. Živa tj.danas aluminij se koriste kao tzv. ,,konzervans,, i bez njih niti jedno cjepivo ne bi opstalo. Aluminij je tu da bi potaknuo imunološki odgovor organizma- zato se i cijepimo zar ne?
U nekim cjepivima se kao stabilizatori koji spriječavaju degradaciju djelatnih tvari u npr.skladištenju koristi žealtina dobivena iz svinjske kože i papaka, bjelančevine jaja se nalaze u svim cjepivima koji za prozvodnju antigena koriste pileća jaja i embrije...
itd..itd..

.

Da i?
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Adorabla » 18 vel 2014, 10:22

Zara01 a da je malisi tako grah pao nisi razmisljala?
:dunno
Zasto u svim losim stvarima moramo mi kao mame sebe kriviti za to?

U nekim cjepivima se kao stabilizatori koji spriječavaju degradaciju djelatnih tvari u npr.skladištenju koristi žealtina dobivena iz svinjske kože i papaka

i u sladoledu koliko ja znam :lol
Znala sam ja da je taj Ledo bagra :nata
Adorabla
Medena

PostPostao/la IINA » 18 vel 2014, 10:30

Ja kuham i hladetinu. :kino
A čak i jaja jedemo.
Cijela. :nesvist
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la mmm3m » 18 vel 2014, 10:40

IINA je napisao/la:Ja kuham i hladetinu. :kino
A čak i jaja jedemo.
Cijela. :nesvist

Jel se ti to zezas :shock

Najvise volim kad se kaze,znate to se sve radi na tome i onome,pa zbilja strasno,ja sam za to da se sve na ljudima i djelovima ljudi radi
Mia,rodjena u 25 tjednu,810g,32cm :)
Matea-1991~~Marina-1999~~Mia-2006
"Maristella"miris mora,lavande i ruzmarina
mmm3m
splitska nevista

PostPostao/la RasteBuša » 18 vel 2014, 10:51

IINA je napisao/la:
RasteBuša je napisao/la:Nadice- rado ću ti poslati sve linkove, stručne članke i textove koje ja proučavam. Radim na tome, al mi je L. zakurila i dok sam sama s njom doma malo teže mogu uhvatiti više od 5 minuta.

Kao što ti je Roonin napisala, apsolutno sva cjepiva ti danas sadrže aluminij, kojeg su ubacili umjesto žive. Al i žive ima i dalje, u tragovima. A šta znači u tragovima- to samo Bog zna. Živa tj.danas aluminij se koriste kao tzv. ,,konzervans,, i bez njih niti jedno cjepivo ne bi opstalo. Aluminij je tu da bi potaknuo imunološki odgovor organizma- zato se i cijepimo zar ne?
U nekim cjepivima se kao stabilizatori koji spriječavaju degradaciju djelatnih tvari u npr.skladištenju koristi žealtina dobivena iz svinjske kože i papaka, bjelančevine jaja se nalaze u svim cjepivima koji za prozvodnju antigena koriste pileća jaja i embrije...
itd..itd..

.

Da i?

I niš za tebe- očito. :mah :mah
RasteBuša
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la IINA » 18 vel 2014, 11:02

Tak je.
Apsolutno niš. :mah
IINA
Sveta krava

PostPostao/la nadicab » 18 vel 2014, 11:07

zara01 je napisao/la:Ni ja nisam razmisljala Latice,uopce,mislila sam ajde pa neurodermitis cest je danas,pa i refluks bebe ga cesto imaju- samo se kod nas nastavio....astmu,pa tata je imao cesto bronhitise ,pa je na njega....al kad je obolio i od dijabetesa tipa 1 pocele su mi se javljati sumnje i sad se pitam sto je mom zdravom djetetu koje se normalno razvija na svim podrucjima doslovno "ubilo"imunitet.Od kuda mu toliko bolestina??????Ne kazem da je nuzno od cjepiva,ali kada vrtim film,ima poveznica...,plus pisala sam da je imao i hripavac.....
I u velikoj sam dilemi sto s bebom koja se treba roditi?Nisam protiv cijepljenje ,samo ne sa svim i ne odmah.I zalosno je da se to kaznjava,proziva nemarom,prijeti soc.sluzbom i slicno....

Pa sama si rekla da za jedan dio njegovih zdravstvenih problema dijete ima genetsku podlogu.
A za ostalo - neka djeca jednostavno prva u nizu dobiju neke bolesti.
U mojoj obitelji svi s majčine strane su umrli od posljedica dijabetesa. Niti jedno dijete srećom nije naslijedilo, kao ni naša djeca - eto, imali smo sreće.
Ali zato u mojoj obitelji svi imamo bubrežne kamence - i nažalost, imamo popriličnih zdravstvenih problema zbog toga.
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la zara01 » 18 vel 2014, 14:16

Pao grah :shock ?????????????
Nitko nema dijabetes i gle cuda zbog loseg graha mi naslijedili sve :roll ,plus i ono za sto nemamo genetsku pozadinu...
Pa eto bebi necu cekati kako ce grah pasti,mozda ga zaustavim u letu :roll
:mah
T&T
zara01
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la alexandra » 18 vel 2014, 14:29

zara01 je napisao/la:Pao grah :shock ?????????????
Nitko nema dijabetes i gle cuda zbog loseg graha mi naslijedili sve :roll ,plus i ono za sto nemamo genetsku pozadinu...
Pa eto bebi necu cekati kako ce grah pasti,mozda ga zaustavim u letu :roll
:mah

gle, pao grah možda ružno zvuči.
ali, već sam napisala, roditelji su uvijek skloni tražiti uzrok i krivca.
a možda ga stvarno nema.
sve dijagnoze koje moje dijete ima su niz statistika koje se jednostavno dese.
i da, ona je imala manje sreće i ušla je u onaj dio loše statistike.
sve njene dijagnoze nemaju ni genetsku podlogu nit su uzrokovane cijepljenjem (jer je prva nastala još intrauterino :mrgreen ) i da, mogu reći da joj je grah pao skroz krivo. ali se time ne smaram, nego popravljam sve što se popraviti dade. :mrgreen

naravno, mogla sam tražiti uzrok - da je krvarenje u mozak bilo zbog prepara, da je autizam bio od cjepiva, da je epilepsija bila od, hm, čega? :lol
za 30% dijagnoza se računa da pričamo o sivoj zoni i nepoznatom uzroku. ona je fino vazda zakačila tih 30%.
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la nadicab » 18 vel 2014, 18:35

Zbog čega nastaje šećerna bolest tip1?

Šećernoj bolesti tipa 1 obično prethodi faza bez simptoma, poznata kao inzulitis, kada T stanice imunog sustava počinju infiltrirati i uništavati beta stanice gušterače. Nije poznato što pokreće ovu pojavu, ali postoje dokazi o genetičkoj predispoziciji i faktorima okoline. Napredovanje bolesti od inzulinitisa do potpuno razvijenog dijabetesa može potrajati čak više od nekoliko godina.
Tko obolijeva od šećerne bolesti tipa 1?

Šećerna bolesti tipa 1 rjeđa je od tipa 2 i predstavlja svega 7 do 10% svih slučajeva dijabetesa. Tip1 se može pojaviti u bilo kojoj dobi, ali obično se javlja u razdoblju između djetinjstva i 30. godine života, najčešće u doba djetinjstva i adolescencije. Bolesti su podložni jednako dječaci i djevojčice.

S Plivinog portala.
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la RasteBuša » 18 vel 2014, 22:06

Zara- Pa zar ne znaš da medicina istražuje pod kojim kutom treba pasti grah ne bi li čovjek bio zdrav? Promjeni kut gledanja i kut padanja graha i da vidiš :p

Šalu na stranu, meni je ovakva izjava pomalo bešćutna. Kao da liječnik majci saopći da joj dijete boluje od leukemije, eto tako mu je nažalost pao grah.

Alexandra-

I onih 30 % bolesti nepoznatog uzroka, okidača ili kako god...nisu nastale slučajno, bez veze ili bez razloga. Medicina i liječnici nisu još dokučili kako se i zašto to dogodilo...A to ne znači da uzroka nema. I da jednom neće naći.

Medicina postoji upravo zato, da ne živimo i bolujemo, a na kraju umiremo jer nam je tako pao grah.

Zara :kiss :kiss
RasteBuša
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la alexandra » 18 vel 2014, 22:17

RasteBuša je napisao/la:[

Alexandra-

I onih 30 % bolesti nepoznatog uzroka, okidača ili kako god...nisu nastale slučajno, bez veze ili bez razloga. Medicina i liječnici nisu još dokučili kako se i zašto to dogodilo...A to ne znači da uzroka nema. I da jednom neće naći.

Medicina postoji upravo zato, da ne živimo i bolujemo, a na kraju umiremo jer nam je tako pao grah.

niti sam rekla da su slučajne niti da nemaju uzrok. :dunno
otkrivanjem uzroka, za većinu se nađe i terapija.
da li će se pronaći za sve, čisto sumnjam, zbog ljudskog nesavršenstva.
ako se nađe, bit ćemo besmrtni što nikako ne želim, bar ne sebi :lol
i da slažem se medicina postoji zato da što manje bolujemo, zato su i napravili cjepiva ;) da bismo što manje umirali od bolesti za koje postoji prevencija. :nata
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la zara01 » 18 vel 2014, 23:13

nadicab je napisao/la:
Zbog čega nastaje šećerna bolest tip1?

Šećernoj bolesti tipa 1 obično prethodi faza bez simptoma, poznata kao inzulitis, kada T stanice imunog sustava počinju infiltrirati i uništavati beta stanice gušterače. Nije poznato što pokreće ovu pojavu, ali postoje dokazi o genetičkoj predispoziciji i faktorima okoline. Napredovanje bolesti od inzulinitisa do potpuno razvijenog dijabetesa može potrajati čak više od nekoliko godina.
Tko obolijeva od šećerne bolesti tipa 1?

Šećerna bolesti tipa 1 rjeđa je od tipa 2 i predstavlja svega 7 do 10% svih slučajeva dijabetesa. Tip1 se može pojaviti u bilo kojoj dobi, ali obično se javlja u razdoblju između djetinjstva i 30. godine života, najčešće u doba djetinjstva i adolescencije. Bolesti su podložni jednako dječaci i djevojčice.

S Plivinog portala.

Sve je veca pojava dijabetesa tip 1 u djecjoj dobi bez genetske pozadine,broj oboljelih raste iz godine u godinu i to vrlo male djece cak i beba,zasto ne znaju ni djecji dijabetolozi.....
Kazu prva epidemija dijabetesa.
Ne da mi se sad lijepiti razno razne linkove.....ionako nema smisla.
Busamozda bi ovo s grahom trebalo staviti u lijecnicku terminologiju :lol
Bas me zanima kako bi roditelji reagirali ;)
T&T
zara01
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la alexandra » 18 vel 2014, 23:19

joj dajte sad cure drage, ja sam se od liječnika naslušala i padanja graha i križeva koje ja jelte mogu nosit i sad ćemo se malo pomolit bogu.... tak da se ne morate kačit za tu rečenicu, jer ćete je možda čuti i od liječnika. a sigurna sam da adorabla nije mislila nikakvo zlo.

i da, činjenica je da ne znaju uzroke epidemije dijabetesa, patoloških trudnoća, porasta nemoguća začeća itd.itd.
najspretnije je sve to svalit na cijepljenje.

možda bi prvo trebalo promislit kakav zrak udišemo, a ne možemo ga izbjeći, kakvu vodu pijemo (pa i onu iz boca), gdje raste eko hrana koju pomno biramo, kraj kakvog pogona živimo itd. itd. nedajbože da to možda pridonosi učestalosti nekih bolesti. samo cijepljenje.
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la zara01 » 19 vel 2014, 00:48

alexandra je napisao/la:joj dajte sad cure drage, ja sam se od liječnika naslušala i padanja graha i križeva koje ja jelte mogu nosit i sad ćemo se malo pomolit bogu.... tak da se ne morate kačit za tu rečenicu, jer ćete je možda čuti i od liječnika. a sigurna sam da adorabla nije mislila nikakvo zlo.

i da, činjenica je da ne znaju uzroke epidemije dijabetesa, patoloških trudnoća, porasta nemoguća začeća itd.itd.
najspretnije je sve to svalit na cijepljenje.

možda bi prvo trebalo promislit kakav zrak udišemo, a ne možemo ga izbjeći, kakvu vodu pijemo (pa i onu iz boca), gdje raste eko hrana koju pomno biramo, kraj kakvog pogona živimo itd. itd. nedajbože da to možda pridonosi učestalosti nekih bolesti. samo cijepljenje.

Joj daj molim te tko je igdje napisao da je samo cijepljenje??????Niti sam rekla da ga je dobio od cijepljenja,vec me neka razmisljanja,istrazivanja vode i prema tome.
Pa nisam s druge planete,pa da se ne pitam sto disem,pijem,jedem.Jel mozda mi imamo gene pa se nisu ispoljili?
I gdje sam napisala da necu uopce cijepiti?
Ja ocito imam divnu pedijatricu,pulmologicu,dijabetologicu i neuropedijatricu,homeopata,jer mi nitko od njih nije rekao nista slicno.....
Ovo ionako nije nimalo konstruktivna rasprava,stoga se pitam sto uopce radim tu.
Odjavljujem se.
Sretno vam bilo cijepili se ili ne,meni svejedno,ionako mi je bio cilj razmijeniti misljenje,a ne da me se uvjerava da moje dijete nije dobilo dijabetes od cijepljenja,vec eto nije imalo srece,lose mu je pao grah ili nesto trece..... :whew
T&T
zara01
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 19 vel 2014, 08:52

zara, pa sama cijelo vrijeme tvrdiš da sumnjaš da je cjepivo krivo za njegov dijabetes.
ne da me se uvjerava da moje dijete nije dobilo dijabetes od cijepljenja,vec eto nije imalo srece,lose mu je pao grah ili nesto trece

In the past several years, there have been several press reports about claims that vaccinations of young children cause type 1 diabetes. Specifically mentioned is the Haemophilus influenzae type b (Hib) vaccine. Given the proven health benefits of vaccinations and the desire to prevent Type 1 diabetes, these concerns are clearly worth investigating. However, there are many peer reviewed studies, published in respected scientific journals, that show no correlation between immunizations and increased risk for Type 1 diabetes. The claims of an association between immunizations and type 1 diabetes are not supported by the data, according to the studies referenced below.

http://www.childrenwithdiabetes.com/d_0j_112.htm
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la IINA » 19 vel 2014, 09:50

A i ovi lažu. :)
Rekoh, uzalud vam trud svirači.
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Krumpirić » 19 vel 2014, 10:18

Ja ne vidim previše mogućnosti za kompromis na ovoj temi. Tu moraš bit pro ili contra :)
Ne slažem se ni s jednima ni drugima (jer valjda nisam normalna :)), pa mi je teško pisati. Ne sviđa mi se sprdanje, jasno mi odakle, al ono, ne sviđa mi se :)
Jednako kako mislim da je cjepivo civilizacijska tekovina i zaslužno za očuvanje života i životaaaa, tako se ne slažem ni s tvrdnjama da nikog ne nagoni profit. Naravno da pogoni profit, što bi pogonilo?
Zapravo, grozna mi je činjenica da je baš to nehumano i netransparentno poslovanje i niska cijena znanosti- dovelo do situacije u kojoj raste skepsa prema jednoj pametnoj opciji. Od nedefinirane situacije s cjepivima do faze prostituiranja antibiotika, priči o kolesterolu, kupleraju sa sredstvima za smirenje...
A da, "zli farmaceuti" nisu uopće u sferi teorije zavjere, teorije me ne zanimaju. O farmaceutima nemam mišljenje različito nego o ostalim granama industrije.
Profit svake od industrija prioritet je nad ljudskim vrijednostima, pa je u ovoj osjetljivoj to posebno izraženo :) Znam premalo da bi se pravila pametna :), ona o kojoj znam dovoljno (npr. industrija adaptiranog, industrija vezana uz moj posao...isl..) mi je dovoljan pokazatelj da sam uvjerena da ni ova nije bolja.
Na temelju njihovih zahtjeva se kreiraju zakoni (zato izražavan skepsu prema zamjeni MoPaRua Priorixom i kasnijoj propasti IZ, makar potpuno nevezano uz to, zato izražavam skepsu prema kažnjavanju Farmalovih plaćenika- vidi joj, baš su plaćeni SAMO od Farmala).

Sve to zbrojeno naravno da dovodi do zaključka da nemamo dovoljno informacija i da ljudi gugle i traže svakojake pizdarije po netu, naravno da situaciju u državi koja je dodatno dramatična, rađa još veće nepovjerenje.
Zato se zapravo ne čudim nikome. Ako se za nešto bojiš, to ti je dijete. Ako nemaš povjerenja u onoga kojem moraš dati zdravlje u ruke, ne čudim se traženju alternative. Pogotovo iz iskustva savjetovanja pedijatara o prehrani dojenčadi. Nije to nepoštovanje struke (to mi je primarno, poštovanje tuđeg znanja), to je nepoštovanje industrije.

Za dijabetes vjerujem da je posljedica stila života, globalno, ne u pojedinačnim slučajevima. Poplava bolesti štitne, dijabetesa i sl. :zub
A logičnije mi je da je dio stanja čovjeka-da imam pojma o medicini i antropologiji, vjerojatno bi rekla da je svaka faza razvoja čovječanstva podrazumijevala određene bolesti (rasprostranjenost), logično mi je da su to sada ove.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la nadicab » 19 vel 2014, 13:37

naravno da postoji ekonomski interes - zdravo radno stanovništvo. Sve što može to omogućiti je svakoj državi prihvatljivo. Tu onda postoji korektiv, glas savjesti društva - crkva, nezavisni mediji - koji onda prisiljavaju farmaceutsku industriju da ulaže u daljnja istraživanja kako bi se nuspojave smanjile.
Dijete s pp je najskuplje rješenje za državu, još kada roditelj ne radi jer se brine o njemu, pa pomagala, pa habilitacija, pa specijalne ustanove, škole, edukacije ... Stoga se i gleda da se i kroz cijepljenje taj rizik smanji (i kroz što bolju prenatalnu i natalnu skrb)
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Krumpirić » 19 vel 2014, 16:07

nadicab je napisao/la:naravno da postoji ekonomski interes - zdravo radno stanovništvo. Sve što može to omogućiti je svakoj državi prihvatljivo. Tu onda postoji korektiv, glas savjesti društva - crkva, nezavisni mediji - koji onda prisiljavaju farmaceutsku industriju da ulaže u daljnja istraživanja kako bi se nuspojave smanjile.
Dijete s pp je najskuplje rješenje za državu, još kada roditelj ne radi jer se brine o njemu, pa pomagala, pa habilitacija, pa specijalne ustanove, škole, edukacije ... Stoga se i gleda da se i kroz cijepljenje taj rizik smanji (i kroz što bolju prenatalnu i natalnu skrb)

U logičnom sustavu bi općenarodni :nata interes bio TAJ ekonomski interes, ekonomski interes o kojem pričam nije vezan uz dobrobit društva, ali nije ni bitno dalje ulazit u temu.
Pogotovo o navedenim glasovima savjesti :)
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la alexandra » 19 vel 2014, 16:19

zara, ja uopće ne kontam kak ti čitaš postove i ne kontam zašto se ljutiš.
nit te ko šta uvjerava nit se ko sprda. ali dobro, ionak si se odjavila :whew
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la Bellatrix » 19 vel 2014, 23:05

Samo bih postavila nekoliko pitanja.
Zašto točno neurorizična djeca imaju kontraindikaciju za cijepljenje?
Za sva ili samo neka?

Zašto možemo neke bolesti dobiti iako smo cijepljeni?

Na drugo pitanje mi je jedna doktorica sa pijenom u ustima odgovorila: " pa zato gospođo što bakterije i virusi svaki dan mutiraju!!!!"
I onda sam je ja pitala: " a protiv kojih bi vi cijepili moje dijete ovih dosadašnjih ili onih svakodnevnih mutiranih?"

Zašto se živini toplomjeri i tlakomjeri izbacuju iz uporabe ?

Pouzdano znam da se u jednoj skupini od 10ak djece, pojavio hripavac. Isto tako pouzdano znam da se dvoje od tih 10ak sigurno nije cijepilo protiv istog. Ne, nisu sva djeca dobila hripavac. Dobilo ih je 6ero i svi ti su bili redovno cijepljeni. Ovo dvoje koje znam da nisu bili cijepljeni , nisu dobili.
Mora da im se opako posrećilo.
"Boji se manje, nadaj se više, jedi manje, žvači više, tuži se manje, diši više, govori manje, reci više, voli više, i sve će dobre stvari biti tvoje." slika
stara Švedska poslovica
Bellatrix
Crveni lav s krilima

PostPostao/la RasteBuša » 20 vel 2014, 14:51

Što se tiče cijepljenja neurorizične djece, vjerujem da će ti uskoro mnoge mame koje s tim imaju iskustva odgovorit. Ja sam drugačiji slučaj.
Moje se kao neuroriz. dijete vodi od 4. mj. života jer igrom slučaja imamo veliki hemangiom na glavi, moramo na uzv mozga, otkrivaju zarazu Cmv virusom, ( već se povlače znakovi krvarenja i hipksije pri porodu) i čudne dvije sjene koje mogu bit svašta i ništa. Tada je unatoč svim neuropedijatrima, Tešoviću i tadašnjoj pedici koja govore morate cijepiti - mi odbijamo dalje cijepiti jer nas plaše sve moguće dijagnoze koje možda i nisu ništa. Paralelno dijete od 3.mj.života ne dobija na težini.

Ako mene pitaš to je dvosjekli mač. S jedne strane ne bih i u našem slučaju nisam dala cijepit dokle god nismo znali šta joj je s mozgom???

S druge strane, razumijem roditelje nedonoščadi osjetljivije valjda 30 puta od zdrave djece koje se savjetuje cijepit jer je manja šteta od cijepiva nego od opasnosti koje njima može donijet pojedina bolest. (Opet... i tu bih svakako išla na odgodu....)

Iako, ni sama ne znam kojom bi se tu logikom vodila jer niti jedno cijepivo ne garantira da istu bolest nećeš dobit. Pa ako treba i dva puta (onda se svi čudom čude).U svakom slučaju vjerujem da nikome nije baš jednostavno u takvoj situaciji donijeti odluku.

Znam samo da bez obzira što je majka npr.imala ok urednu trudnoću, porod i Apgar 10/10 - nitko mi taj tren ne može garantirat da mi je dijete zdravo i da je nužno potrebno cijepit ga odmah protiv Tbc-a i HepB (pa nastavit niz s 2,4,6, mj...). Iz istog razloga dijete nedam cijepiti u bolnici, a vjerujem da ću nakon barem 6 mj. bit pametnija i znat više o djetetovu zdravlju, a o njegovu imunitetu da ne govorim... Uz mene i njegova pedijatrica koja će ga pratit. Pa ić ciljano protiv bolesti gdje uistinu vidimo opasnost i smisao cijepiva...

Što se tiče živinih toplomjera- izbačeni su (iako ih za ordinacije i bolnice u pojedinim apotekama još uvijek kupuju :dada , dakle ne privatne osobe) jer je cilj EU da se radi na smanjenu emisije žive u atmosferu. Toplomjeri, tlakomjeri...to je tak mali dio toga...Al eto, od nečeg su valjda krenuli... Nadalje se kao planira barem umanjiti količinu žive u kuć.aparatima i svemu što nas svakodnevno okružuje. Nije zapravo toliko štetno za uporabu, problem nastaje nakon korištenja i nepravilnog skladištenja (čitaj bacanja u prirodu).

A što se tiče cijepljenje djece i hripavca... :ajme :ajme Pa nemoj to ni spominjat ovdje. Tako im je grah pao.
Vidiš, netko cijepi pa mu padne grah da nikad od istog ne oboli, a nekom padne tako da ipak oboli. :ajme. A onda se svi prave gluhi i slijepi....Pa kako je to moguće???
RasteBuša
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la alexandra » 20 vel 2014, 15:30

Bellatrix je napisao/la:Samo bih postavila nekoliko pitanja.
Zašto točno neurorizična djeca imaju kontraindikaciju za cijepljenje?
Za sva ili samo neka?

zbog oštećenja mozga.
ovisno od slučaja do slučaja.
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la nadicab » 20 vel 2014, 16:26

nuspojava svakog cjepiva je mogućnost dobivanja temp. U slučaju neurorizične djece tj djece koja imaju oštećenje mozga, ta temp. može uzrokovati temperaturne konvulzije.
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la † Sanika » 20 vel 2014, 16:50

Bellatrix je napisao/la:Pouzdano znam da se u jednoj skupini od 10ak djece, pojavio hripavac. Isto tako pouzdano znam da se dvoje od tih 10ak sigurno nije cijepilo protiv istog. Ne, nisu sva djeca dobila hripavac. Dobilo ih je 6ero i svi ti su bili redovno cijepljeni. Ovo dvoje koje znam da nisu bili cijepljeni , nisu dobili.
Mora da im se opako posrećilo.

Pouzdano znam da je mala od moje susjede dobila hripavac kao mala beba. Cijepljena je prije toga prvom dozom.
Srećom pa je zbog te prve doze oboljenje bilo blago. Da nije uopće bila cijepljena pitanje je bi li ostala živa.
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PrethodnaSljedeća

Natrag na Odgoj djece

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.