ajmo prvo uvest vrednovanje profača na neki način
ja sam i dalje za prijemne. uz prosjek zadnja dva osnovne i posebno bodove iz predmeta bitnih za određeni program. ko nekad, kvragu.
e. mi je rekla da u samoboru, u jednoj osnovnoj školi u koju ide njena prija sa treninga, pišu probnu maturu. a da je njima profa iz matke rekla kak na kraju pišu nekakvi test

koji nema veze sa zaključnom ocjenom. pitala bum rasku u vezi toga, morti je probna matura, a ona kak je dost izostala nema pojma za ostale predmete
nego. prošle godine moje prije mala je upisala onaj IB program na engleskom u miocu. dite je prvo u rvata bilo u robotici, ošla i na svjetsko i bila štajaznam peta. niš joj nisu računali. yebo robotiku u miocu

elem, obzirom da se sirota poskliznula iz par predmeta i imala koju četvorku, na listi za "normalni" mioc bila je štajaznam 175. no, IB računa 20% prethodne ocjene, a ostatak ide na test iz matke i engleskog, kao i intervju na engleskom pred komisijom. tu je bogme bila 12. pa to je za popyzdit. recmo da je dobila još koju četvorku od 5.-8. razreda. i NIJE upala u obični mioc.
sportski bodovi sa školskih državnih natjecanja zvizdarija su par ekselans. ovise o timu, profačima, ne o pojedincu. ono. e. je pokupila u 6. razredu 2. mjesto, a u 7. i 8. dva prva mjesta u visu. al ekipa nije mogla dalje iz dva razloga. prvi je da je natjecanje u visu i dalju bilo u isto vrijeme i nije mogla pobrat bodove iz obe discipline. drugi je da ih je iz prošle škole bilo desetak (entuzijasta), a u novoj školi je otišla ona sama, profača iz tjelesnog je namolila

ne bi li školi kakvu medalju priskrbila. sad bu drugo kolo i njoj se neda, kaj bu tam sama. u školi od 900-njak klinaca nema zainteresiranih za potrčat il skočit malo.
mislim kak hrpica klinaca sa sportskim bodovima u globalu ne "ugrožavaju" ostalu djecu.
ukidanje bodova iz dodatnog jezika je bed (uz pyzdariju kaj nije vredil jezik iz škole stranih jezika). no, ja ih nisam zbog toga ni upisivala. ovak, diglo bu (il spustilo) prosjek. pa je svima (skoro) isto.
vratila bi se na standarde kojih nema. 4 iz matke kod loode babe nije isto što i 5 kod normalne. kaće se neko počet bavit profačima i vrednovanjem njihovih rezultata?!