Sada je: 30 tra 2026, 09:42.

Najnoviji prijedlog upisa u srednje škole 2014/15

Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.

Moderator/ica: medo14

Re: Najnoviji prijedlog upisa u srednje škole 2014/15

PostPostao/la skorpionka » 24 vel 2014, 17:58

Barbi je napisao/la:Pa uvijek je išla kombinacija prosjeka ocjena uz prijemni (ne, nikad nisam i neću prihvatiti riječ prijamni :lol) :p
Ako je i stres, svima je isti stres.

Slažem se.
Kombinacija 60% prijemni i 40% ocjene i tako nekako je po meni najbolja. Jedni su npr zakinuti strozim kriterijima svojih profesora i zakinuti su za ocjene, drugi imaju super ocjene, a lošiji su na prijemnom, ali je to još uvijek poštenije nego samo ocjene.
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la kokomamac » 24 vel 2014, 18:16

ajmo prvo uvest vrednovanje profača na neki način :gaah

ja sam i dalje za prijemne. uz prosjek zadnja dva osnovne i posebno bodove iz predmeta bitnih za određeni program. ko nekad, kvragu. :drink

e. mi je rekla da u samoboru, u jednoj osnovnoj školi u koju ide njena prija sa treninga, pišu probnu maturu. a da je njima profa iz matke rekla kak na kraju pišu nekakvi test :roll koji nema veze sa zaključnom ocjenom. pitala bum rasku u vezi toga, morti je probna matura, a ona kak je dost izostala nema pojma za ostale predmete :lol

nego. prošle godine moje prije mala je upisala onaj IB program na engleskom u miocu. dite je prvo u rvata bilo u robotici, ošla i na svjetsko i bila štajaznam peta. niš joj nisu računali. yebo robotiku u miocu :roll elem, obzirom da se sirota poskliznula iz par predmeta i imala koju četvorku, na listi za "normalni" mioc bila je štajaznam 175. no, IB računa 20% prethodne ocjene, a ostatak ide na test iz matke i engleskog, kao i intervju na engleskom pred komisijom. tu je bogme bila 12. pa to je za popyzdit. recmo da je dobila još koju četvorku od 5.-8. razreda. i NIJE upala u obični mioc. :ajme

sportski bodovi sa školskih državnih natjecanja zvizdarija su par ekselans. ovise o timu, profačima, ne o pojedincu. ono. e. je pokupila u 6. razredu 2. mjesto, a u 7. i 8. dva prva mjesta u visu. al ekipa nije mogla dalje iz dva razloga. prvi je da je natjecanje u visu i dalju bilo u isto vrijeme i nije mogla pobrat bodove iz obe discipline. drugi je da ih je iz prošle škole bilo desetak (entuzijasta), a u novoj školi je otišla ona sama, profača iz tjelesnog je namolila :shock ne bi li školi kakvu medalju priskrbila. sad bu drugo kolo i njoj se neda, kaj bu tam sama. u školi od 900-njak klinaca nema zainteresiranih za potrčat il skočit malo.

mislim kak hrpica klinaca sa sportskim bodovima u globalu ne "ugrožavaju" ostalu djecu.

ukidanje bodova iz dodatnog jezika je bed (uz pyzdariju kaj nije vredil jezik iz škole stranih jezika). no, ja ih nisam zbog toga ni upisivala. ovak, diglo bu (il spustilo) prosjek. pa je svima (skoro) isto.

vratila bi se na standarde kojih nema. 4 iz matke kod loode babe nije isto što i 5 kod normalne. kaće se neko počet bavit profačima i vrednovanjem njihovih rezultata?!
svoja najdraža laprdaljka
kokomamac
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la malamaja » 24 vel 2014, 21:16

kokomamac je napisao/la:
vratila bi se na standarde kojih nema. 4 iz matke kod loode babe nije isto što i 5 kod normalne. kaće se neko počet bavit profačima i vrednovanjem njihovih rezultata?!

kad kradeze vrati pare koje je oteo i ondak ih "ministar bez dlake ne jeziku" plati za njihov mukotrpni rad i trud :mrgreen :lol

šaaaalim se. šta ću drugo.
kod nas se profa iz hrvatskog usrala jer je napravila sranje pa su ju klinci evaluirali malo po nekom kvazi upitniku....da vidiš šta je plesala oko njih i trudila se. eh...sve je to dvosjekli mač. ima ljudi koji rade ko profesori a iz avijona vidiš da su fulali...a ima krasnih koji bez obzira na pare i slavu rade odličan posao ....ko i u životu, svemiru a i šire .....bit će i to jednog dana, kad ispucaju sve kombinacije (ko na bingu) za upise i sjete se da počnu ab ovo ;)

p.s.
možda do tada s obzirom na perspektivu i brojčano stanje hrvatske nacije bude i koje dijete za upisati u neku školu :lol
Give a man a fish and he will eat for a day; teach a man to fish and he will eat for a lifetime; give a man religion and he will die praying for a fish.
malamaja
foreverjungfrau

PostPostao/la Ina66 » 24 vel 2014, 21:30

mislim da će se sada smanjiti pritisak na glazbene škole :yess
poznajem ih nekoliko koji su upisivali djecu u gl. škole zbog dodatnih bodova za upis

skorpionka je napisao/la:
Barbi je napisao/la:Pa uvijek je išla kombinacija prosjeka ocjena uz prijemni (ne, nikad nisam i neću prihvatiti riječ prijamni :lol) :p
Ako je i stres, svima je isti stres.

Slažem se.
Kombinacija 60% prijemni i 40% ocjene i tako nekako je po meni najbolja. Jedni su npr zakinuti strozim kriterijima svojih profesora i zakinuti su za ocjene, drugi imaju super ocjene, a lošiji su na prijemnom, ali je to još uvijek poštenije nego samo ocjene.

slažem se s obje :dada

negdje sam jučer, danas čitala o evaluaciji profesora, mislim da to preuzima AZOO i za to mogu također staviti :yess
naravno, ako to stvarno bude provedeno
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la nadicab » 24 vel 2014, 21:56

U mioc-u su uveli evaluaciju profesora i neki profesori su mislili da su jako dobri, pa su se jako iznenadili kada su dobili povratne informacije. Sa svakim profesorom je individualno popricala tadasnja ravnateljica i doslo je do promjena u njihovom radu.
Ja sam isto ocajna jer ne znam gdje bih uopce mogla upisati svog najmladjeg osim u specijalnu skolu :/
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Krumpirić » 24 vel 2014, 22:51

nema načina da netko ne bude diskriminiran, kad sam pričala o diskriminaciji djece koju roditelji neće voditi u glazbenu jer im se ne da, nego će djeca, pa makar sam mozart bila, skupljat nakon škole gnoj ili čuvat baku ili čistit sobu ili samo trčat oko kuće (da djeca i tako žive, u nekim djelovima hrvatske češće tako žive nego s glazbenom i 17 sportova s trenerima koji ih mogu negdje dovest)...onda se to čini nekom tako blisko ko ove razlike među našom djecom..

životni uvjeti i okolnosti nas dovoljno određuju, da evaluacija treba biti što više hladno-objektivna
a to je isto jako teško, jer i kad se radi o prijemnom, opet neki nastavnici i neke škole bolje pripreme djecu, bez obzira na to kakva djeca bila..
kao što se za fakultet zna za koji će koja škola bolje pripremit djecu-za konkretan taj prijemni, a nije da su se sjatili na jedno mjesto svi geniji :zub

sve je to :gaah , sreća pa je obrazovanje zbilja na duge staze, pa ustraju samo oni kojima se sve kockice poklope. a ko će znat koji su to na kraju :zub
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la kokomamac » 24 vel 2014, 23:15

evaluacija srednjoškolskih il osnovnoškolskih profača? de nabaci.
svoja najdraža laprdaljka
kokomamac
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la malamaja » 24 vel 2014, 23:19

Ina66 je napisao/la:mislim da će se sada smanjiti pritisak na glazbene škole :yess
poznajem ih nekoliko koji su upisivali djecu u gl. škole zbog dodatnih bodova za upis

:dada mi u razredu imamo neke koji su već završili glazbenu i imaju zicer dva boda...ovaj, jedan bod :mrgreen :lol

krumpi, mudro zboriš.... :dada i oni koji imaju cilj i želje i viziju.... :yess i sve tako nešto...većina nema. dok se nađu, eto ih pred upisima u srednju...na faks....a koji ?! :dunno :ajme

ja samo znam da naša srednja ne smije imati matematiku :mrgreen tj. smije imati minimum sati i dobru profesora/icu....inače....može ići samo u glazbenice :lol
Give a man a fish and he will eat for a day; teach a man to fish and he will eat for a lifetime; give a man religion and he will die praying for a fish.
malamaja
foreverjungfrau

PostPostao/la Dobri andjeo » 25 vel 2014, 08:25

Ma daj pa tko bi dijete upisao u glazbenu radi dva boda :nesvist prvo tad va boda nema sanse da ga spase i nest znace ako nemas odlicne ocjene. Za dva boda bi se prije razvela neg da dijete tjeram (jer to nosi uzasan moj angazman i cijele obitelji)radi bodova u glazbenu :lol
"Ja sam Alfa i Omega,Prvi i Posljednji,Početak i Svršetak!"
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la Ina66 » 25 vel 2014, 09:27

koko, ako se sjetim di sam to pročitala, nabacit ću

DA, nemoj se zgražavati, nije to ništa čudno. osobno ih poznajem
ta dva boda (ili bod) puno znače ako su odlični, ali ne i 5,0
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la Adorabla » 25 vel 2014, 10:26

negdje sam jučer, danas čitala o evaluaciji profesora, mislim da to preuzima AZOO i za to mogu također staviti
naravno, ako to stvarno bude provedeno

nema to kaj preuzimati AZOO oni bi to po njihovom opisu posla već sada morali raditi.
Ali kod nas je sve trebalo bi se, bilo bi dobro, napravit ce se a nitko ne zavrne rukave i primi se konkretnog posla.

Alati za procjenu profesora vec postoje. To su inicijalni testovi.
Osim toga u svakoj skoli se jedne godine (nenajvaljeno) pise tzv pokusna matura iz nekog od predmeta. Znaci i to imamo.
I AZOO analizira te rezultate. I napravi ppt i grafikone i onda to pospremi u ladicu.
I to mene uzasno nervira

I nece nam biti bolje cak i da se uvede prijemni ni nama ni djeci jer ponovo kazem, opet ce se na djeci lomiti umjesto da se lomi na profesorima i skoli. Profesori su ti koji moraju omoguciti svakom djetetu jednak pristup znanju. A ne da se kod nas i dalje desava da npr na natjecanje iz fizike ide 5 djaka iz jedne skole i 0 djaka iz drugih 5 skola.
To je prava sramota skolstva.
Adorabla
Medena

PostPostao/la nadicab » 25 vel 2014, 11:26

MIOC je samoinicijativno angažirao Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje. Istina, to je bilo pod Javoricom, ne znam kako je sada
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la † Volvo » 25 vel 2014, 11:38

Pročitala sam Juula o školama, gađa upravo ono što mi se bitnijim od upisa, bodova i smisla života u ocjenama (je znam, lako meni, nemam još dijete za upis :mrgreen ) čini, a to je da djecu roditelji, skupa sa školama, "odgajaju" iliti osposobljavaju za život a to su škole putem pogubile definitivno.

Slažem se da je loše ne moći se upisati u neku pristojnu školu (što god to kome značilo) ako je netko solidan đak s pokojom četvorkom ali ipak postoje eto škole drugog izbora, pa trećeg i nema razloga da dijete koje u takvu neku "upadne" ne uspije opet naučiti štošta i naći svoj put. U više nego ikad možda mijenjajućem svijetu to može biti djetetu od veće koristi ;) .

Promjene kriterija svakogodišnje su mi skroz neozbiljne s druge strane, jer dodatno zbunjuju npr. snalaženju računalima nevične (jer e-prijave i stalne mijene su glup razlog da se netko ne upiše gdje bi mogao i htio a ne skuži :whew )
† Volvo
na solarni pogon

PostPostao/la Adorabla » 25 vel 2014, 11:41

MIOC drastično propada bez Javorice. Nije razlog u Harcetu da je on nesposoban nego je problem u Ministarstvu
Režu im svaki prijedlog, svaku ideju. Pola stvari koje su bile mrak u Miocu sada su pred ukidanjem. Npr izgleda da će i laboratoriji iz biologije i kemije propasti jer Ministarstvo ne da pare za laborante.

Cilj ovog Ministarstva, a to sam sada uvjerena definitivno, je uništiti MIoc da bi se na temelju uništenog MIoca moglo hvaliti kako je uspješno provedeno opće obrazovanje jer su sve ostale škole "dostigle" MIoc. I to se ne radi samo u MIocu nego i u V.

To offt na tvoje pitanje kako je sada :lol

A što se tiče NCCVO-a molim te pogledaj kada su zadnji puta nešto radili i u kojem obimu.
Meni nije jasno ko njih plaća i kaj oni uopće rade :gaah
Adorabla
Medena

PostPostao/la Cathy » 25 vel 2014, 14:29

Sada se barem mogu prestati "gristi" jer nisam starijoj dozvolila upis u glazbenu školu. :dada
Nije ona za to, niti na treninge ne želi redovito. :roll
2000
2002
2007
2016
Cathy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mao » 25 vel 2014, 14:51

Volvo je napisao/la:Pročitala sam Juula o školama, gađa upravo ono što mi se bitnijim od upisa, bodova i smisla života u ocjenama (je znam, lako meni, nemam još dijete za upis :mrgreen ) čini, a to je da djecu roditelji, skupa sa školama, "odgajaju" iliti osposobljavaju za život a to su škole putem pogubile definitivno.

Slažem se da je loše ne moći se upisati u neku pristojnu školu (što god to kome značilo) ako je netko solidan đak s pokojom četvorkom ali ipak postoje eto škole drugog izbora, pa trećeg i nema razloga da dijete koje u takvu neku "upadne" ne uspije opet naučiti štošta i naći svoj put. U više nego ikad možda mijenjajućem svijetu to može biti djetetu od veće koristi ;) .

Promjene kriterija svakogodišnje su mi skroz neozbiljne s druge strane, jer dodatno zbunjuju npr. snalaženju računalima nevične (jer e-prijave i stalne mijene su glup razlog da se netko ne upiše gdje bi mogao i htio a ne skuži :whew )

x
mao
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la malamaja » 25 vel 2014, 15:09

Adorabla je napisao/la:MIOC drastično propada bez Javorice. Nije razlog u Harcetu da je on nesposoban nego je problem u Ministarstvu
Režu im svaki prijedlog, svaku ideju. Pola stvari koje su bile mrak u Miocu sada su pred ukidanjem. Npr izgleda da će i laboratoriji iz biologije i kemije propasti jer Ministarstvo ne da pare za laborante.

Cilj ovog Ministarstva, a to sam sada uvjerena definitivno, je uništiti MIoc da bi se na temelju uništenog MIoca moglo hvaliti kako je uspješno provedeno opće obrazovanje jer su sve ostale škole "dostigle" MIoc. I to se ne radi samo u MIocu nego i u V.

ja mislim da je njima cilj, kao i cijeloj mašineriji vlasti reći školi, napišite projekt, aplicirajte na eu fondove i otmite im pare. mi para nemamo. tak je u svemu. blaženi eu fondovi. :roll :ajme

meni susjeda radi u AZO....imala bih štošta napisati iz prve ruke ali je sve već viđeno i znano u lijepoj našoj. od kadrova, do kadroviranja do evaluacija :ajme uglavnom, tamo nema tko raditi :nesvist :roll kakve evaluacije vi očekujete ?! :lol
malamaja
foreverjungfrau

PostPostao/la Dobri andjeo » 25 vel 2014, 16:37

Stvarno svasta ina. Ja nisam do lani predlani ni znala da to nosi bod . A nisam bila ni za to da idu u glazbenu koliko je meni mrska bila. Stvarno tesko za povjerovat . Ja bi bila sretnija da su u sport otisle. Mislim ne vrijedi zapravo se uopce zamarat s tim novim prijedlogom, dok ce nasi upisivat srednju vec ce se kriteriji 4x izmjenit. :kima
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la palunkica » 25 vel 2014, 19:17

3x Andjo, još su samo tri godine do upisa :lol
zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

PostPostao/la Cathy » 25 vel 2014, 19:32

Mi se upisujemo sljedeće godine, valjda ne bu neka nova koma izmišljena. :roll
A prema ocjenama sada u 7. razredu, polako me hvata panika. :dada
2000
2002
2007
2016
Cathy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dobri andjeo » 25 vel 2014, 21:04

Od silnog plandovanja kad mi dodu upisi jos bum ih zaboravila :lol
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la patkica » 25 vel 2014, 21:18

Ja stvarno ne kužim zašto se toliko čudiš Anđo. Em smo i ovdje često o tome pisali, a evo, ja znam puno više slučajeva klinaca koji su završili 4 razreda glazbene osnovne (to je do nedavno bilo dovoljno) i onda se nakon toga baj baj ispisali iz škole, nego ovih koji su fakat završili cijelu školu i to zbog ljubavi prema glazbi. Pa se mogu sad tu tebi čudit, a ti opet meni pa ja opet tebi pa u nedogled.
Ne kažem da si ti upisala zbog toga - nego da je običaj baš jako jako rasprostranjen. Ima i forumašica ovdje čija su djeca svojevremeno "izdržala" 4 razreda osnovne. A i sami profe u glazbenoj znaju pričati kako je gužva u prva 4 razreda, a onda dalje laganini, nestanu djeca. Govorim za razdoblje kad su 4 godine bila u pitanju.

Bodove na razvod više ne dobivaš, tako da pišikućipropalo :lol
patkica
svizac

PostPostao/la Dobri andjeo » 25 vel 2014, 21:30

Kako ne, tek sad ih dobivas ;) imas u novom nacrtu da djeca rastavljenih roditelja dobe 1 bod. :dunno
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la Dobri andjeo » 25 vel 2014, 21:34

Kako se oni prijedlozi pisu u javnoj rasravi? Pomocu onog obrasca? Jel se moraju popunit sve, il mozes ostat anoniman ?
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la malamaja » 25 vel 2014, 21:36

Ja znam iz priča roditelja koji su zadnjih godina upisivali dječicu u gimnazije (uključujući i curu mog nećaka) da su im ravnatelji davali bodove i to jer žive s jedim roditeljem, a isti su samo rastavljeni :mrgreen .....a od prošle godine više nema...fercera samo potvrda od centra ili kakve ustanove :bidan

Za glazbenu je općepoznato da je služila za dodatne upisne bodove. Meni je rekla naša ravnateljica škole da su prijašnjih godina klinci dobivali bodove i ak su imali završene tečajeve instrumenta :shock samo da imaju neku čitabu od glazbene....mislim, wtf...
Ono kaj je ok je da se ipak ide sa smanjivanjem tih prava i bodovanja i na neko standardiziranje. Možda za desetak godina bude nekaj :zivili
malamaja
foreverjungfrau

PostPostao/la malamaja » 25 vel 2014, 21:40

Dobri andjeo je napisao/la:Kako ne, tek sad ih dobivas ;) imas u novom nacrtu da djeca rastavljenih roditelja dobe 1 bod. :dunno

ja sam čitala ovo Inino

Kandidati sa zdravstvenim poteškoćama također više neće moći dobiti dva, nego jedan dodatni bod, dok kandidati koji žive u otežanim ekonomskim i socijalnim uvjetima, poput djece koja žive s jednim ili oba roditelja s dugotrajnom teškom bolesti, kojima su oba roditelja dugotrajno nezaposlena, koja žive sa samohranim roditeljem ili je jedan od roditelja preminuo, imaju pravo na jedan dodatni bod.

Mislim, samohrani roditelj i je onaj kada je drugi mrtav, nepoznat i sl....... :roll
malamaja
foreverjungfrau

PostPostao/la patkica » 25 vel 2014, 21:41

Mislim da bodove imaju djeca samohranog roditelja. To nisu djeca razvedenih roditelja.
patkica
svizac

PostPostao/la malamaja » 25 vel 2014, 21:45

Da, tak je i u zakonu o soc. skrbi...i sl. definicija samohranog roditelja je sad koliko toliko ujednačena za sve...to nisu rastavljene i jednoroditeljske obitelji. Dok god je drugi roditelj poznat i živ, poslovno sposoban ovaj drugi nije samohrani.
Jedino kaj su to u školama brkali pa su svoj djeci koja žive sa jednim roditeljem davali bodove...
malamaja
foreverjungfrau

PostPostao/la MatiMokoš » 25 vel 2014, 23:03

Potpuni off- što reći o NCVVO-u kad napišu da su maturanti obavezni polagati oba djela ispita (hrvatski jezik).

On topić- u prvom razredu gimnazije susrećem đake koji nisu u životu čuli za glasovne promjene. :loce A čim su upisali gimnaziju u našem malom gradu znači da su imali vrlo dobre ocjene iz svih relevantnih predmeta, među kojima je i hrvatski jezik. Svojedobno sam i ja bila među đacima koji su upisali tu gimnaziju, a nisu pojma imali o gramatici (nisu me tome učili u OŠ), matematici (u prvom razredu srednje provela sam nebrojeno mnogo sati nadoknađujući čitavo gradivo OŠ) i nekim drugim stvarima. I zato svoj glas dajem prijamnima. Možda i zbog toga što bi neuspjeh đaka određene osnovne škole na prijamnim ispitima dao nekome malo materijala za promišljanje. Možda bi onda stvarno vrednovanje profesora zaživjelo. Možda. Nisam baš potpuno sigurna, ali se nadam da bi određeni profesori možda promislili o kvaliteti vlastite nastave. (Iako moram priznati da pri mjerenju uspjeha đaka treba uzeti u obzir i specifičnosti određenih škola- oveći broj djece s pp, djece pod nadzorom soc. skrbi, djece koja su prisiljena radiit unatoč svim mogućim zakonima i pravilnicima itd.)

Iz profesorske perspektive govoreći, tvrdim da je vrlo teško odraditi npr. sintaksu s đacima koji ne znaju imenovati padeže (a kamoli da znaju padežna pitanja)- naravno da oni ne razumiju odnose sročnosti, upravljanja itd. S druge strane, obrazovni sustav je takav da ne dopušta bavljenje takvim problemima na redovnoj nastavi. Voljela bih organizirati dopunsku nastavu za one za koje smatram da im to treba, ali uz smjenski rad i zauzete sve nulte sate, jednostavno nemam odgovarajući termin. (Subotom ionako već radim sve moguće dodatne, pripreme maturanata, pripreme za natjecanja itd. i već se bavim s pedesetak đaka).

Smatram da bi dodatni strani jezik trebao nositi dodatne bodove za npr. HTT, jezičnu gimnaziju itd. Isto tako smatram da je velik uspjeh doći iz bilo kojeg predmeta do državne razine netjecanja i da bi se to također trebalo vrednovati pri upisu (ali ne jamčiti izravan upis). Općenito, mislim da svaki napor koji učenik ulaže u osobni razvoj (glazba, sport, natjecanja, izvanškolske i izvannastavne aktivnosti s mjerljivim rezultatima) treba vrednovati pri upisu, ali nemam ideju kako to točno izvesti, a da bude pravedno prema svima. Očito nisam jedina koja nema ideju, a to jest žalosno. :ajme
slika
MatiMokoš
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Dobri andjeo » 26 vel 2014, 08:45

U nacrtu pise bas rastavljeni roditelji ;)
Dobri andjeo
zlatna ribica

PrethodnaSljedeća

Natrag na Školarci (i studenti)

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.