Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
Odgovori

pregledi djece sportaša

05 ožu 2014, 08:00

J trenira tae kwon do i rekli su im da im idući tjedan dolazi dr. za pregled (zato da oni, odnosno svi mi, ne bismo trebali u zg ili kamo se već mora ići).
moje je pitanje zar se to tako može obaviti izvan neke ustanove? (nisam baš upućena, ali sam negdje čitala da sva djeca sportaši idu u heinzelovu). a drugo je, kakve preglede uključuje taj pregled?

hvala.

Re: pregledi djece sportaša

05 ožu 2014, 08:25

Mi smo bili pred mjesec dana, nisu više u Heinzelovoj negu su DZ Borovje.
Nije to ništa posebno komplicirano da se ne bi u svakom dz moglo napraviti, uzmu im krv, naprave EKG, izmjere i preslušaju i to je to.

05 ožu 2014, 08:46

Moja je R bila prošli tjedan prvi put. Zbog plesnog natjecanja. Napominjem to jer je S godinama sudjelovala na državnom prvenstvu u sportskom penjanju i nikad nije bila na pregledu. :dunno

Bila je u sportskoj ambulanti, EKG, spirometrija, tlak. Nisam sigurna jesu vadili krv, MM je vodio.

05 ožu 2014, 08:52

E da tlak sam zaboravila, a za spirometriju ne znam da li su mu radili. :dunno

05 ožu 2014, 09:06

Mojima nisu. U Zg je pravilo da se do napunjene 12. Godine ne vadi krv. Iza toga da.
Poti, daj detaljnije gdje su se tocno preselili, znas li mozda radno vrijeme?

05 ožu 2014, 09:13

Rekla bi East pitaj Googla :lol
https://www.google.hr/maps/@45.7891986,16.0084655,17z

http://www.z-a-s.hr/dokument/spambulanta.pdf
rade cijeli dan ali zbog vađenja krvi treba doći ujutro, imaju redomati i obavezno uzmi odmah broj za laboratoriji i za pregled.

05 ožu 2014, 09:22

Hvala!

05 ožu 2014, 11:11

Nekad ne vade krv ni iza 12.godine ;)

05 ožu 2014, 11:12

za klince iznad 12 godina krv se vadi 1x godišnje a pregled bi trebao biti 2x godišnje, međutim to ovisi o sportu kojim se klinac bavi.

05 ožu 2014, 13:40

Adorabla je napisao/la:za klince iznad 12 godina krv se vadi 1x godišnje a pregled bi trebao biti 2x godišnje, međutim to ovisi o sportu kojim se klinac bavi.

mi bile pred 2-3 mjeseca, jos u heinzelovoj,taman je prosla 12 god. ;) no, ja sam prije zvala i pitala jel mogu donijeti nalaze koje imamo. a imali smo nalaze od negdje svibnja/lipnja zbog alergije vadila svasta nesto pa sam to donijela. doktor bas nije bio odusevljen, no proslo je ;)

05 ožu 2014, 14:48

kod nas se to uopće neće obavljati u dz, nego u nekakvoj sporednoj prostoriji pokraj dvorane gdje treniraju tkd. :roll meni to zvuči kao da se obavlja tek tako, forme radi. krv im tamo sigurno neće vaditi.

05 ožu 2014, 14:53

Za mlađe od 12 se ne vadi krv ;). Sam pregled je bio skoro jednostavniji od sistematskog za upis u školu za te do 12 godina (ne znam je li opširniji za veće klince), tako da ako odgovarajuću opremu (stetoskop, metar, vagu, otprilike) imaju, nema razloga da takav identičan pregled ne naprave, nije sporedna prostorija problem hoću reći :dunno

05 ožu 2014, 15:28

Rade im uvijek i ekg.

05 ožu 2014, 15:34

Buhtlica je napisao/la:kod nas se to uopće neće obavljati u dz, nego u nekakvoj sporednoj prostoriji pokraj dvorane gdje treniraju tkd. :roll meni to zvuči kao da se obavlja tek tako, forme radi. krv im tamo sigurno neće vaditi.

jel to u tkd jastreb ?! oni imaju pedijatra koji to u fušu radi :mrgreen cijena 30 kn.

05 ožu 2014, 15:38

Buhtlice ti možeš sama otići sa djetetom u Borovje, samo mora imati onu iskaznicu sportskog saveza, i to obaviti tamo.
Ako ne vadi krv onda potvrdu dobije isti dan, ako se vadi krv onda popodne ili drugi dan moraš po potvrdu.

05 ožu 2014, 15:47

a oni su se skroz preselili iz heinzelove, vise tamo nema nicega? :/ taman se naviknula ;)

05 ožu 2014, 15:49

malamaja je napisao/la:
Buhtlica je napisao/la:kod nas se to uopće neće obavljati u dz, nego u nekakvoj sporednoj prostoriji pokraj dvorane gdje treniraju tkd. :roll meni to zvuči kao da se obavlja tek tako, forme radi. krv im tamo sigurno neće vaditi.

jel to u tkd jastreb ?! oni imaju pedijatra koji to u fušu radi :mrgreen cijena 30 kn.

nije :)
tkd zaprešić. ali isto netko u fušu dolazi jer to plaćamo 50 kn.

05 ožu 2014, 15:50

Potica je napisao/la:Buhtlice ti možeš sama otići sa djetetom u Borovje, samo mora imati onu iskaznicu sportskog saveza, i to obaviti tamo.
Ako ne vadi krv onda potvrdu dobije isti dan, ako se vadi krv onda popodne ili drugi dan moraš po potvrdu.

a ni tu iskaznicu još nemamo. nitko ne zna zašto. užasno su neorganizirani. :roll

05 ožu 2014, 17:13

eh, nama je to klub organizirao ali je dolazio naš tadašnji pedijatar :mrgreen pa sam ja onda rekla da meni ne može naplatiti jer ću ja to otići obaviti u njegovu ordinaciju ;) tako je i bilo. nikakav drugi papir nije trebao jer je klubu/tkd savezu to bilo dovoljno i to svakih 6 mjeseci. ne znam kak je za druge sportove.

05 ožu 2014, 17:19

Da, na pregledu je samo EKG od "neuobičajene" opreme.

Nekidan se čekalo četiri i po sata. I tako dvaput godišnje :nesvist . Ja bi bila sretna da ovako dođu i obave :) .

05 ožu 2014, 18:50

Potica je napisao/la:Buhtlice ti možeš sama otići sa djetetom u Borovje, samo mora imati onu iskaznicu sportskog saveza, i to obaviti tamo.

MI nemamo iskaznicu, ali su mi rekli da može i bez nje. Obavili smo pregled neki dan u DZ Borovje i bili smo gotovi cca za pola sata (tog dana je naš klub bio naručen pa smo zato bili tako brzi, a i došli smo oko 15 h).

06 ožu 2014, 09:06

Ne moze se vec koju godinu nigdje osim u sportskoj,
40 kuna. Oni su jedini ovlasteni, za Zapresic ne znam
Jedno vrijeme je i obiteljski mogao izdati potvrdu, ni oni vise ne mogu

06 ožu 2014, 10:04

ni vadjenje krvi ne vole kad im doneses od opceg jer oni gledaju i zeljezo u krvi mislim.
drugi dan moraš po potvrdu.

mozes i mailom traziti da ti posalju

koliko dugo se ceka ovisi kako ste u klubu organizirani. Kod nasih klinaca npr uvijek onaj koji prvi dodje uzme puno brojeva pa dijeli onima koji dodju kasnije

12 ožu 2014, 11:14

znam samo za atletiku. svakih 6 mj. ekg, krv jednom godisnje. krv od mladje kadetske kategorije, sto je trenutno 2001/2002 godiste. mi idemo uvijek u hainclovu, ali povrdu moze izdati i obiteljski lijecnik, ona se prilozi uz klupsku knjizicu i bitna je samo za sluzbena natjecanja.

12 ožu 2014, 11:53

Imamo termin idući tjedan za preglede na novoj lokaciji. Je li gužva kakva je bila i u Heinzelovoj? :nesvist
Ujedno, ovo nam je zadnji pregled bez vađenja krvi, za tri mjeseca će napuniti 12. :mrgreen

12 ožu 2014, 11:54

ima vađenje brojeva ko u policiji, pa odmah vidiš kakva ti je sudbina (je, gužva je)

12 ožu 2014, 11:55

nije strasno ako klub ima dogovoren termin. moj je dosao oko pol 8, u 11 bio gotov. bili su grupno pa su se cekali. nista mu nije bio problem jer mu je klub dao ispricnicu za skolu :p

koko, ako ste jos u nasem klubu, i vi cete na novu lokaciju ;)

12 ožu 2014, 13:44

ivana, jesmo, normalno, bar do prelaznog roka :p do sad nismo imali nis organizirano, isli smo sami, nikake termine nismo dobivali. nega kad men odgovara, ja odem :p ja svoje dignem dase dođe prije neg počmu delat. okrutno, al se manje čeka :lebdi

al to isto delam i kad iđem na policiju za neki dokument zvadit. dođem prerano i budem odma gotova :mrgreen

07 tra 2014, 22:51

evo moja obavila pregled, nema još 12 godina pa je bio bez vađenja krvi. Došla u 19h i za čas je bila gotova.

08 tra 2014, 08:58

mi u pravilu idemo u subotu, ovako slicno kao koko da budemo cim otvore :nata i obicno bude druga, treca po redu :yess
btw. sto se vadjenja krvi tice, mi smo bile u 12 mj., vec imala 12, ali sam ponijela krvne nalaze od jeseni koje smo radili zbog alergije, pa je proslo :yess
Odgovori