Sada je: 18 tra 2026, 12:50.
Moderatori/ce: latica, snowwhite

Dobila sam hrpu novih ideja što nabaviti za čitati. Hvala i na linku na knjižničare.
mrs. eastwood je napisao/la:podižem malo![]()
Stručnjaci kažu da nema potrebe trošiti bogatstvo na fundus slikovnica, jer u ovoj dobi oni najviše vole čitati istu slikovnicu iznova i iznova i još jedan put, pa opet!

latica je napisao/la:mi smo pak često vrtili knjige, po njegovoj želji naravno

mrs. eastwood je napisao/la:izvrsne su mi te slikovnice s brojalicama. ima ona serija baš s fotografijama životinja. iako se možda nama ne čini kao fora, ali životinje nisu prikazane kao karikature. to je vrlo rijetko ako pogledate izbor i slikovnica, a i igračaka posebno.
baš takve i mi imamo i on ih jako voli, a imamo i jednu "enciklopediju" za najmlađe o životinjama (101 prva riječ - životinje) u kojoj su slike isto totalno realne i on ju baš često lista, već ih je sve naučio kako se koja zove, zgodna stvarčica skroz!Vicky & Mama je napisao/la:latica je napisao/la:mi smo pak često vrtili knjige, po njegovoj želji naravno
X
mi jako puno čitamo, otpočetka... izmjenjivale su se razne faze... sad šaramo i čitamo svašta (švrćo ima dvi godine), voli bajke (Grimm, Andersen), Ježevu kućicu, Medu Tobija (ima dva izdanja), slikovnice - zbirke općepoznatih dječjih brojalica - pjesmica (Ide maca oko tebe; Iš, iš, iš; Pliva patka; Ide, ide patak itd.), jedna krasna zbirka pričica koju sam mu nedavno kupila Najljepše priče o ljubavi i prijateljstvu - tako nekak se zove, 365 priča za laku noć, slikovnice o profesoru Baltazaru, slikovnica Bijelo janje, jedna moja iz djetinjstva Krug uokrug (jako zabavna i poučna) kroz koju je već savladao bez imalo napora i forsiranja osnovne geometrijske oblike (krug, trokut, kvadrat...);itd.itd...
mali već ima zavidnu kolekciju knjiga i uživa u njima![]()
Baš ću kasnije iščitati ovaj topic da dobijemo koju novu ideju

) svakako pročitajte Kraljevsku pusu http://katalog.kgz.hr/pagesResults/bibl ... d=63002244
nego malo da podignem temu
. imamo ih 5-6 pa vrtimo. Taj maleni i voli one skrivalice, sve sa životinjama. još uvijek to nije slušanje priče već gledanje slika, traženje i pokazivanje predmeta...

a ovako kad ja neku donesem, onda se zainteresira pa čitamo.
ne znam koliko je decku koji macem vitla po zraku interesantna Juha od bundeve.
ali kad on bira, bira bezveze - knjige koje nemaš šta pročitat, nego samo nabrajat činjenice ili tako nešto. i onda pitanja - mama je li tigar brži od lava, je li ovaj jači od onog

), Mali majmun u velikoj brizi, Kitova druzica, Uljudjeni vuk, Oprostite jeste li vi vjestica, Neposlusno mace, Izgubio se jedan zeleni pas, Riba duginih boja, Kraljevska pusa, Vjestica Winnie kao izvor smijeha, serijal o onim medvejdicima (ne znam kako se tocno zovu, zakrzljao mi mozak, a imamo ih hrpu
), onda one trazilice Walter Wicka i slicno, Larousov djecji atlas ako klinci vise vole listati, nego citati.
Kad J. u knjižnici bira knjige, onda je to sve nešto tipa enciklopedija. A inače voli kad čitamo "prave" priče. Ali nemam pojma što bi uzela za uzrast 5-6 godina, totalno sam van toga. Do sad su prolazile bajke, one klasične tipa "najljepše bajke svijeta". Ima ih par koje uvijek traži da ponovno čitamo. Pripremila sam "Priče iz davnine" ali mislim da još nije spreman. Zadnje smo čitali pjesme "Miševi i mačke naglavačke", i to mu se jako svidjelo. Sad moram popisati ove koje ste tu navele da uopće vidim kakve su to knjige 

(Algoritam izdanje, kad APM ima akcije, nekadašnje Algoritmove
, za njihova izdanja bude 3 za 2 recimo) - kod nas je ova imala višestruka čitanja oko svakog zubovađenja skoro http://www.algoritam.hr/?m=1&p=proizvod ... gJrjdLtlBc
).
) klasik, ali djeci se naravno jezurka bas nije dojmio.
sad sam isla gledati. Dijele istog autora 
Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.