21 vel 2015, 12:48
domaca pizza
21 vel 2015, 14:08
jučer pene u šalši
danas orzot s piletinom i hrpom povrća, zelena salata s mladim lukom, štrudel od jabuka
22 vel 2015, 11:28
sarma i pire
dijete će vjerojatno orzot od jučer jer njega obožava, sarmu baš ako mora
22 vel 2015, 13:30
pileca juha, svinjski vrat pecen u pecnici sa mrkvicom i krumpirima. desert ce biti puding
22 vel 2015, 13:33
Juha od brokule i cvjetače, lazanje i šarena salata
22 vel 2015, 14:31
Pohana puretina i rizi bizi.
Meni puretina na naglo i rezanci mrkve, tikvice i poriluka iz woka.
Bebi spinat za salatu. I to moram u dvije zdjele jer muski dio ne jede maslinovo ni bucino ulje, niti aceto balsamico.
Imam neki kokos cokoladni kolac, nece ga nitko, nije dobro ispao.
22 vel 2015, 14:37
Juha od brokule, svinjska lopatica pečena u loncu, mlinci, prokulice na lešo i opet matovilac. Desert ce biti čokoladno karamel triffle od jučer.
22 vel 2015, 14:59
Kod svekrve na ručku: goveđa juha, kuhano meso i povrće, krumpir salata, pečeni odojak, kupus salata, trostruki užitak
22 vel 2015, 15:16
Imamo po šalicu pileće juhe od jučer za popiti, musaka i zelena salata s cherry rajčicama + svježe pripremljen sok cikla-jabuka-mrkva-naranča.
22 vel 2015, 19:54
Jučer quiche s brokulom i sunkom, zelena salata i radic
http://www.coolinarika.com/recept/quiche-s-brokulom-i-sunkom/ Ispao je njami. Navecer smo se ubili u coko cookiesima.
Danas- svinjski but u komadu, krumpiri, sampinjoni i zelena salata. I za desert kuglof od narance preliven cokoladom.
Sutra- ostaci mesa od danas, dinstano povrce- krumpir, mrkva, grasak.
Prekosutra - polpete i ne znam jos koji prilog
23 vel 2015, 08:05
Juha, krmenadli s lukom u pećnici, pečeni krumpiri, kupus salata
23 vel 2015, 10:53
Bebi spinat za salatu.
trebam li reci da sam ostala

kad je to JiA bebu rodila
Kod nas danas ajmo reći vegetarijanske chimichange (potrpala sam sve i svašta unutra; il će biti fenomenalne ili sama katastrofa).
Jučer klasika picek (dobili smo domaćeg iako to po meni nema veze s onim što ja volim zvati domaćim) i mlinci. Juha od sitnine
Sutra i mi imamo pohano i riži biži i ciklu za salatu (umjesto ove bebe

)
23 vel 2015, 11:01
vicki i mama 
hval ana komplimentu
mi danas imamo čobanac od jučer (sveki kuhao, slavio se rođendan), samo ću skuhat krumpira malo. djeca imaju juhicu od purećeg vrata i malo pečenog mesa od jučer i uz to pire.
sutra sam mislila neki quiche. najradije bi ovaj gore s brokulom što je
Anamija stavila, uh kako fino izgleda, ali moji će vjerojatno pojest samo ako je s mesom
adorabla, kakvi su ti na kraju bili faširanci u kalupu za muffine? nisi ništa javila ili sam ja propustila?
23 vel 2015, 11:05
Latice nisam na kraju radila. MM me izbacio iz kuhinje kad je čuo šta spremam i sam ih ispržio na ulju
23 vel 2015, 11:10
Danas ostaci dalmatinskih šnicli od jučer, po želji riža/makaroni kao prilog umjesto jučerašnjeg krumpir pirea, salata od svježeg kupusa, za desert također jučerašnji rupičasti kolač s pudingom.
Za neki od narednih dana planiram musaku s krumpirom i tikvicama, to baš dugo nisam pravila, i pražnjenje frižidera pa će tako razno povrće završiti u woku s piletinom na trakice
23 vel 2015, 11:16
jao, adorabla

a ne bi bome bio presedan ni da se pojavim s bebom odjednom
jucer sam nakon doslovno 10 propalih polkušaja u zadnjih par mjeseci uspjela napraviti juneci gulas koji ima okus kao gulas
ne znam u cemu sam grijesila, odjednom sam ga zaboravila fino napraviti.
dakle, deckima taj gulas i siroki rezanci za rucak.
23 vel 2015, 11:25
ajde daj recept za gulaš. možda je u mesu stvar, ali i meni nerijetko ne ispadne ko gulaš, a mojoj mami da

ja danas imam praznu paštu

paštu s umakom od rajčice. i parmezanom ili mozzarellom, tko šta hoće.
sutra ću valjda rižoto, ne znam, stariji neće jesti rižu

pa onda moram i njemu nešto smisliti.
23 vel 2015, 11:46
nema recepta, moja thal
kaze moja mama da se luk ne smije isjeckati u sjeckalici, nego rucno (u prvom slucaju valjda pusti previse vode)
i mora ga biti puno. i ne smije se kuhati, nego dinstati. a to mogu osjetiti po mirisu

.
e, a meso (junetina) se isto mora "zapeci", tj mora se uhvatiti korica na dnu posude, koja se onda sastruze kad se dolije voda.
u svakom slucaju, nema recepta, samo sam bila strpljiva ipuno puta gurala nos u lonac, trazeci "onaj" miris.
23 vel 2015, 11:52
da, to sve i ja radim, ali mi prečesto ima okus po bolonjezu, a ne gulašu
23 vel 2015, 11:55
meni pak bolonjez nema po nicemu okus

kad ga ja napravim
imam jednu fotku, cuvam ju dugo... ostavila sam deckima spagete bolonjez za rucak... dosla s posla, a na stolu puni tanjuri i cedulja: sorry, mama, nije ti bas nesto
23 vel 2015, 11:59
Juhica od jucer i slozenac od piletine i krumpira
23 vel 2015, 12:02
jao JiA sad sam se nasmijala tvojim dečkima
da nije stvar u začinima - ja u gulaš uvijek stavim malo vina recimo, a to ne stavljam u bolonjez? i ja u bolonjez uvijek stavim puuuuno više povrća, to prvenstveno zbog djece doduše, tkao da je i to razlika od mog gulaša...
23 vel 2015, 12:04
ja u bolonjez stavim luk, češnjak, jednu mrkvu i korijen peršina, ali u komadu. i dugo, dugo dinstam junetinu

stavim i šećera ako imam kupovne pasate. uvijek.
23 vel 2015, 12:09
jia

iskreni su decki

moji isto ponekad ne pojedu sto skuham, nisam neka kuharica, osim toga, volim "podmetnuti" nesto zdravo pa je bojim se, ta kombinacija ponekad pogubna za moja jela
jucer sam napravila neki paprikas od filea zabatka, s puuuno luka, paprike (friske i mljevene), na kraju stavila fettuccine, ispalo je fino
23 vel 2015, 12:10
luk treba dulje dinstati na laganoj vatri. Ja uvijek naglo zapecem meso s obe strane pa onda tek dodajem luk i dalje lagano dinstam i naravno vodu kad dodam obavezno sastružem zapečeno u tavi. MM uvijek recimo meso stavlja u skoro pa hladno ulje i ispadne mu fino ali on sitno izreže meso (ja stavljam veličine malih šnicli).
Za gulaš moraš dodati barem 2 lista lovora, malo ružmarina i dugo dugo kuhati (da se raspadne) na laganoj vatri. Ako prekratko radiš onda ti je ko bolonjez.
I u gulaš ne stavljaš puno paradajza nego mali mrvičak (tubu ako baš moraš) i uz luk dodaš mrkvicu naribanu i ostalo naribano povrće ali ne previše (mora biti malo, jako šparno da bude fino). Poanta je da radiš ko čobanac samo malo na gušće
23 vel 2015, 12:11
u juneći gulaš stavim i lovor list, malo crvene paprike, i volim da mi je malo samo ljutkasti po nečemu, ili paprika ili papar ili nešto takvo, a ponekad i malo vina, ali ne uvijek
bolonjez radim tako da naribam luk, dvije tri mrkve i komad celera i dugo dinstam, onda dodam miješano mljeveno meso, vode, soli, pa opet dugo dinstam - kuham, tek pred kraj dodam paradajz iz tetrapaka - i na kraju posipamo parmezanom
ponekad ako imam koju šniticu pršuta nasjeckam, a može na sitno i špekeca malo, ali to rjeđe
23 vel 2015, 12:16
Gulaš radim otprilike ovako:
http://cookam.blogspot.com/2013/01/juneci-gulas.htmlS tim što nikad ne stavljam šampinjone, a količina luka jednaka je količini mesa.
Bolonjez radim kao i Dunja. Djeca ga još više vole sa svježim paradajzom
23 vel 2015, 13:10
gulaše volim i često pravim
evo, ovo je jedan od

-
http://blog.vecernji.hr/tanja-klaic/vin ... kruha-6288 
a bolonjez kuham isto dugo, ovako nekako kao dunja

samo s našim domaćim paradajzom i češće slaninu nego pršut. kad dodam mljeveno meso, dugo ga pržim i miješam prije nego dodam ikakvu tekućinu.
23 vel 2015, 13:44
Meni bolonjez nije bas fin ako u njega na kraju ne stavim zlicicu senfa. Takodjer ga dinstam dugo.
23 vel 2015, 14:16
kod bolonjeza mi je kljucno da dodam rajčicu prije zalijevanja sa vodom. Meso isto dugo pržim, kako kaže Sole, i onda dodam rajčicu i nju dobro popržim i tek onda zalijem sa vinom ili samo sa vodom. Davno sam negdje čitala da se umami rajčice najbolje razvije kad se poprži, prodinsta.
I najukusnije mi je kad radim sa svježom rajčicom ili sa koncentratom. Pasata mi je zadnji izbor.
Isto i kod gulaša, samo onda stavljam puno manje rajčice, al u istom trenutku

.
Danas meso od jučer, riža sa špinatom.