Sada je: 02 kol 2026, 09:09.

Generacija 2013.

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Re: Generacija 2013.

PostPostao/la latica » 25 svi 2015, 11:17

nama je braco sam s nekih 3 godine prešao u svoju sobu u veliki krevet, do tad je spavao u krevetiću u našoj sobi. seka je druga priča, ona i dalje uvijek zaspe samnom na krevetu i onda je prebacim i spava u krevetiću. s dadiljom lijepo legne u krevetić i priča dok ne zaspe sama u sobi, samnom priča dok ne zaspe i baca se po meni, grli me, ljubi, čupa i tako u krug. poludim nekad dok zaspe :ajme mislila sam je na proljeće sad prebacit kod brace u sobu, ali nisam stigla bavit se preuređenj, pa ćemo to vjerojatno malo kasnije...

vikend nam je bio baš lijep, a danas kišurima samo takva :lebdi u subotu smo bile solo navečer nas dvije pa smo imale žensko veče. napunila sam nam kadu s pjenom pa smo se zavalile nas dvije, svaka na svoju stranu. ja sam krepavala od smijeha kako je bila medena- ko neka gospođa u wellnesu, zavalila se, voda do brade, kaže ona: čoping! pitam ja: išla bi u shopping? a kaže ona: ne, samo kazem: čoping, jođendan ... :hahaha ko da nabraja što bi mogle mi još obavit za popuni wellnes :lol

walter, super za party :zivili
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la mamamana » 25 svi 2015, 13:00

Biljkas, jesi još si u komadu?
Diana, jesu li vam javili iz vrtića za Karla?
Walter, drago mi je da je zabava ispunila očekivanja!
Vidiš, Latice, što ti je žensko, odmalena :lol .
Offtopic - Cici - sretan rođendan ;) .
Moj muž danas slavi rođendan, torta je gotova, ukrasila sam najbolje što sam znala, za sada nitko nema zamjerki, budemo vidjeli... I kao šlag na torti, danas je, u 5:30 ujutro u Americi otpočela mini turneja Rolling Stonesa, za kojima je moj suprug LUUUD već godinama, pa sam ja naravno kao vrijedna ženica na netu pronašla snimke tog koncerta i obradovala ga :luv .
Popodne nam dolazi šogor sa curicom, malena će još malo 2 godine, a jedva 9,5kg, tako je sitnaaa spram mog Ivana, sve se bojim da ju ne gurne jače ili stisne, koliko je malena...
Ima li netko saznanja o toj Helen Doron školi?? Tinica??
mamamana
Žena FANATIKA Abbe i majka princa Georga

PostPostao/la mamamana » 25 svi 2015, 13:04

Joj, a moram reći kako je mene moj maleni jučer skoro rasplakao... Sjedi on na svom autiću u dvorištu i zagleda se u nebo. Ja ga pitam što gleda, dali kiša pada? A on će meni "Mama, gledam u deda Mirka, znaš, gore na nebu" :luv . A ja sam mu još prije godinu dana (!!!) objašnjavala kako je njegov deda Mirko (moj tata) otišao na nebo, i da nas od gore čuva i pazi na nas (tata mi je umro od karcinoma prije nekoliko godina) i on se toga tako iz čistog mira sjetio :luv ...
mamamana

PostPostao/la gaga0305 » 25 svi 2015, 13:14

mamamana :hug. Sretan rockas tm-u, a nasoj cici

Kod nas od petka kisa skoro nestaje. Vec smo na rubu :ajme Ako nastavi prolupat cu. Nemam vise ideja za zabavu. Neki dan je bilo i leda, sija sunce, duga na nebu i pada led :ajme
Moje srce kuca za vas
Dalibor 21.04.2009.
Toni 07.03.2011.
Borna 22.06.2013.
gaga0305
od mama ni m

PostPostao/la latica » 25 svi 2015, 13:51

ajme mamamana, rasplakat ću se sad i ja :srca

sretan rođendan tm-u i sretan rođendan cici!!!
daj se javi, nisi ništa rekla di si počela radit?

što se tiče Helen Doron, tinicina cura ide skroz od početka, dakle 2 godine ako se ne varam, a moja M ide ovu godinu, dakle od nekih godinu i 4 mjeseca. Mi smo prezadovoljni, ali ono baš zadovoljni.
ide se jednom tjedno po 45 minuta, ali poanta je da se doma svaki dan posluša jedan od CD-a - barem tipa u autu ili dok se spremate nekamo i tako. mi rijetko doma slušamo, odnosno nekad baš opalimo pa stalno, a onda prođe jaaaaako dugo da uopće ne slušamo, što je šteta. ali idemo redovio na sate. na satu se jako brzo izmjenjuju pjesmice tijekom kojih djeca i roditleji i plešu ili nešto pokazuju, pa onda neke kao igre, pa pokazivanje slika, stalno nešto i sve jako interaktivno, nema sjedenja za stolom, mame ili tate budu s njima i cijeli sat se zapravo igramo. to stvarno proleti! recimo kad smo učili eating, donjela im je skuhane špagete pa su oni vadili u tanjuriće i jeli, ili grožđe, pa onda uče riječi za pribor za jelo, ili mirišimo cvijeće ili teacher pravi kišu sa špricom s vodom pa se djeca skrivaju ispod kišobrana, ili učimo shapes pa lijepe oblike na globus ili na neke ploče i tako.... većina aktivnosti je popraćena i odgovarajućom pjesmicom pa kroz pjesmicu uče i nove riječi. i puno stvari se ponavlja, ali na drugačiji način - jednom mašemo za up ili down s maramama, drugi put sa zvečkama, i sl.
moja M uživa tamo jer ne ide u vrtić pa joj je to super s klincima, grupe su male i tako,uživa tamo. mislim, ona je vrlo verbalna, tako da ona stvarno puno priča, pa tako i na engleskom vergla, ali mislim da to stvarno ima koristi i za onu djecu koja manje pričaju, jer svejedno puno upijaju ;) ona zato i kaže za sebe da je big girl - ili ti bigul :lol
jedino što je skupo :znoj košta 300 kn mjesečno plus 50 kn svaki mjesec ako uzmeš knjige i CD-e na rate (jer ukupno su 500 kn).
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la cici » 25 svi 2015, 17:14

ajme što ste vi natipkale :shock

mamamana je napisao/la:Biljkas, jesi još si u komadu?
Diana, jesu li vam javili iz vrtića za Karla?
Walter, drago mi je da je zabava ispunila očekivanja!
Vidiš, Latice, što ti je žensko, odmalena :lol .

XXX

Hvala svima što ste se sjetile rođendana :vi

Mamaana
tm također sretan rođendan!!! :rodj Da li je zadovoljan poklonom?

Mene su moji klinci jutros rasplakali-otišla sam dok su spavali i poslije me L nazove i oboje mi otpjevaju :"Sretan rođendan"!!! A D nadoda:"Jojim te mama" :luv
Sva sam se rascmoljila :ajme

Ovo sa Helen Doron je super stvar i meni je žao što moji ne idu,ali nažalost financijska situacija nam ne dozvoljava :( i ovako smo se rastegnuli do maksimuma :lebdi

Latice počela sam raditi u jednoj osiguravajućoj kući,da budem iskrena nisam baš presretna,mislim da to baš i nije posao za mene,ali ne mogu baš ni birati puno trenutno. Ali tješi me da su mi radni kolege ok,kao i šef,a i postoji probni rok,pa ako shvatim da to stvarno nije baš za mene uvijek im mogu zahvaliti na pruženoj prilici. :mrgreen

Idem sada,očekujem neke goste oko 6.
Ljubim vas sve i nemojte zamjeriti ako sam nekoga ili nešto zaboravila komentirati. :oops:
slika slika
cici
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Diana001 » 25 svi 2015, 17:48

cici sretan ti rođendan! Baš su te lijepo iznenadili :luv i mamamana tm također sretan rođendan i svaka čast kako si ga lijepo iznenadila.

Jutros je izašla lista za vrtić, ja nisam mogla ići jer smo ja i mm morali ujutro u Zadar, on imao neki sastanak a ja išla kupit neke pločice za stepenice što još nismo završili u kući, a sezona počinje, treba sve srediti. Ali provjerila mi prijateljica i dobili smo vrtić i to ovaj novi kraj kuće nam. Baš sam sretna cijeli dan :joy
Karlo nam je bolestan, prošli tjedan počeo kašljati i kako smo ovaj tjedan trebali biti kod sveki ja ga odvedem u petak kod dr i dala mu bris grla raditi, sutra su nam gotovi nalazi. Od jučer popodne jače počeo kašljati, jutros ga ostavila mami kad ona zove da je povratio od kašlja i da ima temperaturu. Sutra idemo po nalaze i kod pedice da ga opet pogleda i odgađamo put kod sveki, a mm na godišnjem, ići će najvjerojatnije bar on jer imamo posla po kući sređivati.
slika slika
Diana001
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la pčelica_maja_23 » 25 svi 2015, 18:33

frendica mi radi u helen doron,trenutno na porodiljnom

kaj ima i za kupit cd. možemo mi to smi slušati u autu? kolko su?
08.09.2011. jesenska šefica mekog srca
14.04.2013. blaženi nestaško među ženama
05.12.2015 adventska princeza
pčelica_maja_23
Kvočka zvana pčela

PostPostao/la mamamana » 25 svi 2015, 22:52

Evo i zadnji gosti su otišli, suprug oduševljen, darovima, tortom i proslavom, dječica su se baš lijepo zabavila... Hvala vam na lijepim željama! Ja samo kažem, neka je nama i dječici zdravlja drugo mi ništa ne treba!
Ajme, Cici, baš su ti divna dječica :luv . Nadam se da si lijepo proslavila rođendan, a posao kao posao, tko zna, možda se baš iznenadiš ;) ... Držim fige!
Diana bravo za vrtić :joy , vjerujem da ste presretni! Žao mi je zbog boleštine, nadam se da će brzo proći :hug . Ma, uz ovo ludo vrijeme nije niti čudo da viroze divljalju posvuda...
Biljkas, čekamo čekamo :lebdi .
Joj, Latice, baš mi se super čini ta školica. Iskreno, tih 300kn i nije tak strašno, kod nas u vrtiću ako upišeš dijete na engleski ili neku dodatnu aktivnost isto ti bude oko 300kn, a da ne govorim da se ne dobije niti upola aktivnosti koju vi ostvarite na ovim satovima. Ima li dobno ograničenje za djecu, mislim, do koliko godina se može ići tamo? Do škole ili i kasnije?
mamamana

PostPostao/la Azzul » 25 svi 2015, 23:25

biljkas je rodila :joy :joy

kopipejstam s njenog generacijskog
biljkas je napisao/la:Mene ostavili nakon kontrole 4 cm otvorenu bez trudova. Primili me u 11, u 1 probušili vodenjak, u 2 dali drip. U prvih sat i pol se otvorila do 6 cm. 15 min nakon toga zovem ih da imam trud na trud i da ću roditi a njima smiješno. Dođu poviriti i vide kosicu. U 4 sata rodila sam malog/velikog Bracu, ravno 4kg i 50 cm

šta se tiče kombinacija spavanja - nas tri curke smo izgurale mm-a iz sobe, starija je u svom krevetiću od rođenja a da san mogla od njega napravit krevetić na kat (jer drugi ne stane) i manja bi isto tako al nažalost ideja nije doživila realizaciju
sad jedva čekan dan da im sredim sobicu i sve ih skupa zajedno izbacin iz svoje :mrgreen
mm će morat čekirat decibele u hrkanju ako se misli aplicirat za povratak, il ću morat kakve čepiće nabavit... ima li koja iste muke po hrkanju? zanimaju me inovativna rješenja jer ona "tradicionalna" okret-na-bok ne pale
slikaslika Little miss July of 2012. & Little miss October of 2013.
We're sharing one eternity, living in two minds, linked by an endless thread impossible to break
Azzul
rozo-ljubičasti po ebay-u

PostPostao/la walter » 26 svi 2015, 08:09

:hahaha :hahaha :hahaha čoping :hahaha :hahaha joj, latice, umrla sam od smijeha. Šta su ti cure...tako i moja nabraja kad se spremamo van: cipejice, kapica, tobica, fizura....nema šanse da ide nesmontirana vanka...
joj, curke, ja vam imam vampiricu doma...toliko je jučer, doduše u igri, ugrizla brata za guzu!!! kožu mu je probila, krv mu je išla :strah plakao je i jecao pol sata, i veli :"mama, pol guzice mi je odgrizla!!"
a čuješ nju "guzica, hihihi"
slika

Švrćo 2010.
walter
sve ja to mogu

PostPostao/la walter » 26 svi 2015, 08:20

e da, :buket za biljkas
slika

Švrćo 2010.
walter
sve ja to mogu

PostPostao/la pčelica_maja_23 » 26 svi 2015, 08:31

walter :hahaha :hahaha
pčelica_maja_23
Kvočka zvana pčela

PostPostao/la latica » 26 svi 2015, 08:49

joj walter sad i ja krepavam od smijeha, ali jadan braco :hahaha :ajme
a seke su im očito šminkerice ;)

biljkas, čestitamo na braci, bome ima ga - 4 kg - svaka čast mamice i brz oporavak želimo :luv

cici i mamamana, super za proslave!
cici, probaj još malo pa ćeš vidjet, moždate nešto iznenadi! ajde kad malo zatopli da dođete k nama jedno popodne, da vas malo vidimo, povest ćete i seku naravno ;)

pčelice, ne znam jel se može samo knjige kupit i CD-e, a iskreno ni ne isplti se jer taj komplet košta 500 kn, a ako ne ideš tamo da vidiš kako oni rade s tim pjesmicama - pa klinci povezuju te radnje s pjesmicom kad slušaju doma, to su u konačnici obične pjesmice na engleskom - to skineš klincima nešto tog tipa s neta, ne moraš dat 500 kn... i nisu to samo pjesmice nego i naprajanje nekih riječi i sl, a to tek nema smisla bez tih igri na satu, ako me kužiš!

mamamana, jesi ti u ZG? kod nas u Osijeku su neke stvari puno povoljnije nego u metropoli ;) moj sin plaća engleski u vrtiću 70 kn, dva puta tjedno, folklor 30 kn, tak da je ovo velika razlika...
inače, mislim da na HD idu i školarci, nisam sigurna, pogledaj na netu, imaju oni sve napisano!

diana, super za vrtić u puno pusa vam šaljemo da brzo ozdravite :luv :luv :luv
azzul, ja mm-a samo na bok prebacim i mir, tak da nisam od pomoći!
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la mamamana » 26 svi 2015, 09:23

Biljkas, iskrene čestitke :buket , želim ti od srca što brži oporavak! Bome si ti to ekspresno riješila, svaka čast!
Walter znam da braci vjerojatno nije do smijeha, ali :hahaha :hahaha
Azzul, postoje danas sprejevi i kapi za nos protiv hrkanja, možda da se probaš raspitati u ljekarni? Sreća nemam s tim problema, pa nemam niti neki pametan savjet...
Latice, da ja sam iz Zagreba, a vrtić smo toliko plaćali prije nekoliko godina dok su još moje cure išle. Možda se i je štogod sada promijenilo :dunno . Klinca ionak mislim dati u privatni vrtić, a tamo je engleski uključen u cijenu, jedino se kupuju knjige. Baš ću proguglati ovu Helen Doron, hvala na info!
U Zagrebu opet nikakvo vrijeme, bljak...
Dopuštate li svojim klincima gledanje TV-a? U kojoj mjeri i što im dajete da gledaju??
mamamana

PostPostao/la Diana001 » 26 svi 2015, 09:58

biljkas čestitke :buket svaka čast na brzom porodu i velikom dečku.
walter baš sam se nasmijala onako pošteno al znam da njemu sigurno nije smiješno :lol blago vam se za te cure šminkerice, valjda ću jednom i ja jednu imati.

Mi idemo sad do pedice, loše smo spavali, kašljao je cijelu noć.
slika slika
Diana001
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la gaga0305 » 26 svi 2015, 10:12

Jos pada : ajme
biljkas cestitam na velikom decku. Razumijem te, moji su isto bili veliki, a Borna cak 4,650 :ajme
walter pusa braci. Moj je takodjer postao hahar, cim se stariji krenu natezat,eto i njega :ajme
Kad ce lijepo vrijeme, jutros sam i nalozila da se malo kuca ugrije,kad smo stalno na podu
diana cestitke na vrticu, i nadam se da nije nista ozbiljno. Puse ozdravilice mu saljemo
Moje srce kuca za vas
Dalibor 21.04.2009.
Toni 07.03.2011.
Borna 22.06.2013.
gaga0305
od mama ni m

PostPostao/la Tinica » 26 svi 2015, 11:04

Evo samo na brzinu za curke iz Zagreba obavijest o dječjoj utrci:
http://ok-maksimir.hr/2015/05/19/kup-ma ... rka-poziv/
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la mamamana » 26 svi 2015, 11:16

Joooj, ovo je baš zgodno! A kaj se to dobije karta, upute ili netko djecu navodi kamo moraju ići? :conf Ili mi odrasli gledamo kartu pa upućujemo kikaće kamo da idu?
mamamana

PostPostao/la Mariachi » 26 svi 2015, 12:01

Biljkas, čestitke od srca! :kiss :buket :joy dobro si ti to izgurala, u 2h praktički! I veeeliki dečko! Čovjek i pol! Jel ga vidla seka, šta kaže? :)

Mi koristimo kiš-pauzu za šetnju, zaspao mi u kolicima i sad ćubim u prirodi dok se ne zbudi :lol
Bar imam kaj čitati! Lijepo ste se raspisale :kiss idem u rikverc!
P - 2003, ME - 2006, K - 2007, B - 2011, IP - 2013, J - 2017
O:) P - 2010

slika
Mariachi
ay, ay, ay, ay, canta y no llores

PostPostao/la mamamana » 26 svi 2015, 17:56

Tinica je napisao/la:Evo samo na brzinu za curke iz Zagreba obavijest o dječjoj utrci:
http://ok-maksimir.hr/2015/05/19/kup-ma ... rka-poziv/

Je li netko bio na sličnoj utrci?! Kak to izgleda?? Jesu djeca uopće u stanju pretrčat sve to? Jesu li dozvoljena kolica ;) ? Čini se zgodno, ali ne znam koliko bi moj hahar slušao moje upute i navođenje :lol
mamamana

PostPostao/la pčelica_maja_23 » 26 svi 2015, 19:42

Evo vam curke dogadanje na mom faksu i u mom kvartu i mojoj sumi. Ja sam s Bukovca a studirala na Agronomskom. Maksic mi je bio svaki dan pred nosom i oko mene. Ja sam bivsi biciklist i trkacica maksimirska.

Sada vodim djecu na pulsku utrku djecju. Nije mi nesto grah pao. :gace Smrc
pčelica_maja_23
Kvočka zvana pčela

PostPostao/la Tinica » 27 svi 2015, 09:04

Mi idemo već sedmi put i ovo će joj biti sedma medalja :luv
To je super stvar za klince :luv Prvi put je bila na utrci sa pola godine :kiss dok je bila u klokanici :lol
Možeš i sa kolicima, možeš dijete nositi, može trčati...samo pratiš slikice uz stazu :srca
Bude jako zgodno i veselo :joy
Pčelice zaleti se za vikend do Zagreba :hug
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la pčelica_maja_23 » 27 svi 2015, 09:18

Tinica je napisao/la:Pčelice zaleti se za vikend do Zagreba :hug

znaš bi,ali bude mi tlaka svo to spremanje i put me umori
ja u zg idem poslovno prosječno svaka 2 mj i uvijek cukljam klince (mm radi grozomorno pa ih ne bi imao tko paziti van vrtičkog vremena )

evo sad imam obranu teme disertacije u 6 mj. pa ću tada ići i odmah malo i na viksu (kraj zg, pisarovin, lijevo sredičko, blizu pogona Jamnica na Kupi)

ovaj vikend imamo i mi trku tu u puli i to im je ujedno i zadnje druženje sa treningom preko ljeta do 9.mj
Lidia ide na gimnastiku. Odlično joj se popravila koordinacija, predivno se keće, drži, izdužila se, ima one vižljave mišiće nogu i guze. Stvarno je cura i pol. U toj dobi djeca su još zdepasta no ona ima sruk, noge lijepe ,guzu, baš ko mala curka.

Pavlo isto jako voli kad odemo po nju, odmah i on na strunjače i radi.

i super mi je što su moja djeca tako disciplinirana (poslijedica izolacije od obitelji,baka iteta servisa i drugog). oni rade ssve kako teta kaže jer su navikli da ne toleriramo neposlušnost, dok drugi klinci nemaju koncentracije i bježe ukrug. isto nije bed, no ipak su navikli da ih bake i mame malo više puste nego ja svoje.

Pavlo je baš pravi poslušni dečko, Trči i viče:Evo mama!
I kad neće, malo mu daš prostora ikonačno ipak učini.

Jutros se mazio u krevetu s nama i okreće se tati i da mu glavicu i rukicu da mu ljubi. Pa se okrene meni i da mi rukice i glavicu i kaže:Sad mama jubi!
pa se opet obrcne tati i to sve sa blaženim smješkom!

joj koja mazica je to!

sad si priželjkujem opet dečka zbog toga!
Ali svejedno je ipak.
pčelica_maja_23
Kvočka zvana pčela

PostPostao/la latica » 27 svi 2015, 09:38

pčelice baš mi te gušt čitat, ti inače kratko pišeš, sad si me razveselila. posebno s ovim na kraju :luv super su ti klinci :luv
i moj stariji ide na gimnastiku i isto je tako sav u liejepim mišićima, spretan je ko mačak, baš je to super. i seka bi možda išla od sljedeće godine, ja mislim da će je primit jer odavno radi što i oni kad dođemo po bracu.
samo ne znam kako ću ja to sve sljedeće godine, malo me već strah. još ako i njega upišem na engleski, ne znam. ništa ne mogu skupa jer nisu blizu po godinama i onda ja ovako solo s njima da ih razvozim stalno, ne znam kako ću uspjet... jako će mi falit dadilja. mala kad krene u vrtić će sigurno bit bolesnija, ja već sada ima i dosta putovanja isplaniranih zbog posla, ne znam kako ću sve to izgurat. ali dobro, o tome ću malo kasnije brinut...

mi smo jučer bili kod frizera i onda u igraonici. ne znam šta ju je više veselilo. obožava ići kod frizera, stvarno je pravo žensko! u igraonicu idemo dva puta godišnje otprilike, tako da su bili oduševljeni i hvala bogu nije bila gužva. došla bigulica,izula se i spremila cipele u policu, skinula jaknu i kad je neko dijete izlazilo, ode ona unutra, žena govori: jel to vaša mala? a ova otpičila i bok :lol kad su oboje ušli i ja platila i popisala, kaže žena - vidimo se za sat vremena. vidiš mene u čudu, pitam ja - pa jel oni mogu sami ostat? kaže ona: pa da, imaju preko tri godine, mogu sami! Iskreno - na tren mije došlo da kimnem i kažem: da da imaju preko 3 i odem na kavu solo :mrgreen ali nisam pa sam sjela tamo s njima i popila kavu i gledala ih, ženska nije vjerovala da mala ima tek 2 godine. i stvarno joj ne bi ja trebala, jedino mi je bilo zbog WC-a ako bude htjela ići piškit ne bi mogla ići sama. igrala se, skalala, penjala se, ali najboljem je bilo vidjet je kako se ide s djecom igrat i priča: ti stavi tu, ajde ti stavi ovo tu :lol
baš mislim da će uživat u vrtiću na jesen, totalno je spremna, samo ja eto još nisam ...
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la Tinica » 27 svi 2015, 10:03

Pčelice :shock :shock :shock :shock :shock jesam ja to nešto propustila? :shock :shock :shock :shock :luv
Latice ja mislim da se Martić rodila spremna
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la pčelica_maja_23 » 27 svi 2015, 10:53

Tinica je napisao/la:Pčelice :shock :shock :shock :shock :shock jesam ja to nešto propustila? :shock :shock :shock :shock :luv
Latice ja mislim da se Martić rodila spremna

paaa nisam još objavila ali eto ga!
Mi očekujemo za Božić još jednog malog bracu ili seku!
Nisam još bila ni na pregledu koliko mi je gužva i nemam kome pustiti klince a doktorica je bolesna.
Imam u subotu pa ću vas izvjestiti kako napreduje. Sada sam 11 tj.
Nisam još na poslu objavila, čekam službeno pregled, tako je ipak bolje.

Latice, nemj sad brinuti.
Bit će teško ali zaista se budeš navikla.
Umjesto dadilje uzmi ženu kaoj ti skoči u dućan i popegla i opere dva puta mjesečno i da višiš veselje.
To si ja želim ali u Puli je teško to naći, mali je grad.
Meni je to super, t a služba koja ide u šoping umijesto mene

Još imam ovu fiozofiju, djeca idu na one sportove i aktivnosti koje su u blizni u vrtiću ili školi.
I to radi moje komocije i radi toga da imaju kvalitetino slobodno vrijeme za igru i da mogu kući jesti kuhano.
Ne odgajam buduće Janice Kostelić pa da moraju od 3 g krenuti na neki sport koji će durati do faksa.
I sama sam isprobala toliko sportova i smatram to svojom prednošću.
Ovjde mogu biati između gimnastike, košarke, odbojke i nogača. I to je zaista super!!!

Kada budu dovoljno veliki da idu na bus za grad neka idu na što got žele (osim istočnjačkih borilačkih). i što ranije to bolje, neka sami odaberu i samu ustraju u izabranom barem do kraja godine.

I znaš, malo sam u dvojbi bi li dala tako malo dijete na dvije aktivnosti. Zbog njega, stalno su u autu, a korisnije za razvoj im je jednostavna igra na zemlji i u prirodi, dosada, ono kad svoju kreativnost koriste da se zabave.
Voljela bih da Li krene u vrtić glazbeni,dva puta tjedno, ali uz sport to je mnogo posla. Jedino je dobro što ju na gimnastiku ne vozim nego ju pokupe u vrtiću i otprate u dvoranu u istom dvorištu. Bogu hvala da je tako!!
Meni je super kako je to Juul objasnio, da smo preopteretili djecu sa dvije ili tri aktivnosti. Da im prvo mora biti škola i igra i dosada i tišina itako to... da imaju vrijeme bez limita.
pravo djetinjstvo.
kaže da je jedna akt ili dvije ali maks 3 x tjedno da se izbiva.
meni se to sviđa i čini mi se logično

Je, moji su klinci super i baš su izvor zadovoljsta i ponosa , trud se isplatio. Jednino da mogu mijenjati voljela bih više odmora (pogotov sad) jer to je jednini razlog zašto izgubim strpjenje-vidim po danima kad sam umorna.
i opet malo više pomoći popodne da odmorim nakon radnog vremena i vožnje od 1h u autu, ma 20 min da legnen u tišinu-tada bih ko zmaj bila za sve:kuhinja, šetnja,igra

Ovako, nažalost ima dana kad im upalim crtić a ja legnem i cvrljim se (ne možeš spavat, zovu me) i ne mogu se pomaknuti.
Valjda i zbog trudnoće sam više umorna.
NO tako me to muči da imam osjećaj da sam cijelu vječnost tako lijena i da im tv-om kradem dane djetinjstva.
pčelica_maja_23
Kvočka zvana pčela

PostPostao/la Tinica » 27 svi 2015, 11:09

Joj Pčelice draga moja od srca ti čestitam :luv ajme svaka čast :luv
Što se tiče aktivnosti ja sam vidjela da je sa Franom bio pun pogodak sport i jezici tako da sam njega sa 3 godine upisala i na engleski i na tenis i evo gura i jedno i drugo punih 9 godina i moram se pohvaliti da je vrlo uspješan u tome :luv
http://www.vecernji.hr/tenis/kornelia-h ... na-1006859
Prošli tjedan je i službeno postao državni prvak Hrvatske :joy Osvojio je naslov i u pojedinačnoj konkurenciji i u parovima :luv
Drugi tjedan za nagradu ide u Pariz na finale Roland Garrosa :srca
Isto sam kao i sa Ančicom počela sa godinu dana bazen, i druge godine i nju planiram upisati na tenis. Doktorirala sam na tom sportu a i imat će najboljeg trenera :lol Sa engleskim sam Ančicu stavila sa 6 mjeseci i evo mlada dama drugi mjesec završava 2. stupanj engelskog :hahaha
Ali ja sam si sito to posložila da su mi tereni minutu od stana :lol
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la latica » 27 svi 2015, 11:14

pčelice, ja sam im neki dan upalila crtić i laptop - svakom jedno i peglala, osjećala sam se grooooozno, ali taj veš mi je stajao 2 tjedna, a kiša je padala i nisu mogli bit u dvorištu di ih inače pustim dok tako nešto obavim :ajme

nama je sve to blizu, dakle autom imamo 5 minuta do gimnastike i do engleskog, nije da nešto gubimo vrijeme u prometu, ali je obaveza - moram mislit šta skuha i kad jest da stignemo krenut i tako. sad ona ide na engleski - jednom tjedno, a on na gimnastiku - 2 puta tjedno. ali oni bi oboje i jedno i drugo :ajme a to moram iskombinirat...

čestitat ću ti kad obaviš pregled, ali dobro sam te skužila ;) :kiss :kiss :kiss

tinice čestitke Franu :joy :bis
ti si u prednosti s tim što je F puno stariji od Anči tako da on ide svuda sam, drugačije je kad ih moraš svuda ti vodit.
ne znam kak vi mame koje imate više od dvoje? ne mogu to zamislit :lol
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la Tinica » 27 svi 2015, 11:17

Da, 10 godina je poprilična razlika i ja sam se u tih 10 godina maksimalno dala i posvetila Franu i njega praktički izgradila u samosvjesno i samostalno dijete.
Još malo pa će je on moći voditi na aktivnosti :hahaha
Sad sam opet u fazi da praktički imam samo nju jer je on non stop po turnirima, ili ako nije u školi onda je na treningu...živi kao podstanar :hahaha
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PrethodnaSljedeća

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 41 gostiju.