Sada je: 17 tra 2026, 12:16.

Generacija 2010.

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Re: Generacija 2010.

PostPostao/la alkemicar » 02 lip 2015, 06:46

preklani sam mislila kako će sigurno lani proplivati jer je odbijao mišiće (leptiriće?) i
obožavao se brčkati i skakati u plićaku povremeni se otpuštajući i nimalo ga nije bilo strah kad
bi malo potonuo pa zapravo više rpnio nego plivao....
međutim, lani je na 'našu' plažu došla ekipica s kojom se povezao a među njima i jedan
vrtićki kolega,,i tako su oni svi s mišićima i bacaju se i skaču i guraju pa je zapravo sigurnije da
imaju to na sebi pa je i on tražio svoje

stvar je da roditelj treba biti uporan jedan kraći period ako je dijete zainteresirano i pomoći mu da
savlada plivanje i gotovo. to zbilja brzo ide. a može ih se i same pustiti naravno, samo ne znam kad bi
naučio da ga pustim stalno s mišićima, a opet, ne usudim se sad skinuti mu ih kad se onako bacaju
jedan po drugom :shock

Hajdi, cijelu Ježevu kućicu znaju naoamte???
Pa ni ja ju ne znam cijelu...svaka čast tetama :zivili
Al imamo je i čitamo je... predobra, odlična
Našima svako toliko omoguće nastup lutkarske skupine u vrtići i jednoj od njih sam prisustvovala
to oduševljenje kod djece je nevjerojatno

a što se tiče dječje uključenosti u takve programe, samo su imali ove godine božićnu priredbu i baš
su uživali,,, mislim da bi im tete mogle malo češće organizirati nešto tog tipa i uključiti u cijelu priču
jer stvarno uživaju :luv
slika slika
alkemicar
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la morena » 06 lip 2015, 22:10

Žene, majke petogodišnjaka, jel ima neka faza s 5 god, kao što je bila on TT s oko 2 god? Sve češće mislim kak mi je dijete u nekom pubertetu :zub
slika slika
morena
nemam door

PostPostao/la cici » 07 lip 2015, 10:43

Pozdrav cure.
Evo mene kao padobranca :mrgreen

Stvarno sam iznenađena nekim vrtićima.
Kod nas je klasika-nikakvi biciklići,romobili,role.... :shock

Hajdi je napisao/la:cijela grupa zna napamet CIJELI tekst čitave Ježeve kućice svi su govorili glasno, razgovijetno, onako dramski naglašeno, sa scenskim nastupom, pokretima

Svaka čast i tetama i dječici :luv
Kod nas je prije 2 tjedna bila završna priredba,ali Lea nije sudjelovala, jer je imala upalu uha (drugu u mjesec dana) :(

Alkemičar ti brojiš sitno vidim :dada Da li je sve spremno za bebicu? A braco,da li je uzbuđen?
Sjećam se L kad sam trebala roditi D -tada je bila nepune 3 g i bila je sva uzbuđena,međutim kad je prošlo prvih mjesec dana oduševljenje je splasnulo :mrgreen . Kad god je netko došao kod nas,svima je nudila da ponesu brata malo svojoj kući :lol

morena je napisao/la:Žene, majke petogodišnjaka, jel ima neka faza s 5 god, kao što je bila on TT s oko 2 god? Sve češće mislim kak mi je dijete u nekom pubertetu

:lol
Hvala Bogu da nisam jedina :p I moja je u toj fazi. Sve me strah što će biti kad dođe u pubertet :ajme

Blago vam se koji ste na moru. Mi,nažalost,ni ove godine nećemo nigdje......
slika slika
cici
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ChiaraR » 09 lip 2015, 19:49

morena je napisao/la:Žene, majke petogodišnjaka, jel ima neka faza s 5 god, kao što je bila on TT s oko 2 god? Sve češće mislim kak mi je dijete u nekom pubertetu :zub

Morena :lol . Mi smo u toj fazi jos od druge godine. Sa tri sam vec dozivjela preokretanje ocima :faca . Ali ipak....sad mi se cini da bolje komuniciramo pa su onda i ispadi manji. Proci ce...do nove faze :p .
Jezeva kucica :luv . Imamo par knjiga i CD. Ja se rado tome vracam, a mojima je vazno da im citam. Neki dan smo citali Segrta Hlapica i pogledali film.
I mi se nadamo ovo ljeto proplivati bez leptirica. Prosle godine je skoro i bez plivala, ali se zavrsila sezona. Po zimi nismo mogli nadtaviti jer ima eczemu.
Jos 2 tjedna i skola je gotova. Je mi smo vec u skoli, a druge godine krece u veliku skolu sa bratom. Ima koji buduci skolarac ovdje ili je to prerano? Narucili smo skolsku torbu iz Hrvatske, nadam se samo da joj nece biti prevelika .

Pozdrav 2010 generaciji od jedne Moje Bebice!
Veliki brat, 2004
Mala seka, 2010
ChiaraR
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la morena » 09 lip 2015, 22:14

Moj je prošao "fazu" oko 2. rođendana, trajalo je par mjeseci, od tada super komuniciramo i funkcioniramo, bez većih čudnovatih ispada. Al od nedavno... Koma. Svaki dan neka scena. Ili se ljuti zbog neke gluposti (uz upozorenje "mama, sad se ljutim" i mrgodan pogled, ili se rasplače bezveze. A o kontriranju da ne pričam.

Nas na jesen čeka mala škola, a tek onda "velika".
slika slika
morena
nemam door

PostPostao/la alkemicar » 11 lip 2015, 08:15

moj malac je odbijao pomisao da će dobiti prinovu, a ponajprije zato što je seka
morali smo polako, povremeno o njoj pričati dok sam nije krenuo propitkivati
ja sam 3 mjeseca ležala, strogo mirovanje, od čega dio u bolnici, a dio doma
svakim danom je sve pažljiviji, bez da ga tražim, kad se ustajem doleti mi dati ruku i ita jel me opet ulovio grč u preponi, ljubi pupu, mazi, pita di se beba nalazi, di joj je šta :luv
znam ja da će to biti opet prilagodba kad seka dođe, al mislim da samim time što će mu osloboditi mamu i što ću mopći s njim okolo skakati i svukud ići na šta je on navikao, bit će joj zahvalan što je izašla :lol

inače, za mjesec dana puni 5 i nisam primjetila nikakve posebne faze
imamo i mi dana za 'nagovaranje i pregovaranje', al uglavnom se dogovorimo
nekidan je bio iznimno težak i nikako nisam mogla i puklka sam
al dopslovno ko kokica
uzela tablet i frknula ga o pod

on je samo testirao moje strpljenje koje se fakat istrošilo nakon toliko brige, problema, ležanja, nemoći...ma svega
čudi me da nije i prije eskaliralo to iz mene, al eto, desilo se, n ije mi drago, al tableta nema (ne zbog tableta nego što nisam našla još u nožnom noktu snage za odhemdlati takvo ponašanje radije nego da puknem)

ne znam što nas čeka, al on je poprilično dobro dijete, pametno, puno razumijevanja, tjera svoju volju kad nešto sam zaključi, podosta elokventan za svoj uzrast
ponekad se pitam gdje je čuo sve te izraze i kako ih uspije ubaciti na pravo mjesto
al vrijeme će pokazati..
slika slika
alkemicar
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la morena » 11 lip 2015, 21:15

Moj je bio super prihvatio kad sam ostala trudna. Čak je navijao za seku :lol Prema bratu je bio jako pažljiv, nakon prvih tjedan-dva prilagodbe sve je bilo super. Čak smo se čudili kako nije ljubomoran... Do sad, kad brat ima skoro godinu dana :hahaha Stvarno mi se čini da je u nekoj "fazi", u kojoj je sad eskalirala i ljubomora. Možda i zato jer je D. jako zahtjevna beba, a sad je pokretan, puže, hoda, grebe, čupa, otima hranu iz usta i tako... Pa mu valjda i ide na živce, a vidi da to nije više bespomoćna beba, pa povremeno ima malo guranja i slično. Na sreću ništa ozbiljnije. Danas smo imali ozbiljan razgovor oko njegove ljutnje, svađanja i inata, puno smo se grlili, pa ću vidjeti jesmo li napredovali po tom pitanju...
slika slika
morena
nemam door

PostPostao/la Tulip » 18 lip 2015, 00:29

Mogu li i ja da se prijavim ovdje, iako sa zakašnjenjem? :mah
Moj prvenac je oštrozubić Đorđe.
Prošle godine smo dobili i batu i seku pa je sad u nekoj pomalo ljubomornoj fazi koju povremeno ispoljava tako što im otima igračke, uzma njihove dude ili pribor za jelo, gurne u prolazu itd. Nekad plače, kaže da je zapostavljen :hug Mi se trudimo koliko možemo da mu posvetimo vrijeme, ali njemu to nije dovoljno jer nije navikao da dijeli.
Ide u vrtić, sljedeće godine u školu. Zna skoro sva slova, nekad se malo zbuni oko ćirilice i latinice kao i engleskog alfabeta.
Najviše voli gledati youtube - recenzije igračaka i igrica, voli dječije pjesmice i crtiće. Trudimo se ograničiti vrijeme korištenja laptopa i/ili telefona. Miroljubiv je i velika maza pa se onda često ne uklapa sa dječacima pogotovo jer ga lopta ni malo ne zanima. Jako je otvoren i naivan pa ne vidi kada se treba povući... Rekla bih da nije svjestan govora tijela ljudi oko sebe. To mu je na tatu.
Ide u školu sporta, ali mu se ne ide svaki put, kaže da mu je dosadno jer stalno trče. Mi želimo da ga podstaknemo da se bavi sportom kako bi izbacio energiju iz sebe jer mu (nama) baš treba. Nekad samo što nam s lustera ne visi. Ciči, vrišti, trči, skače sa namještaja, itd.
Malo smo ga razmazili pa stalno traži nove igračke iako ima nenormalno puno igračaka. Zadovoljan je i sa nekom malenom igračkicom, tako da nije strašno.
Generalno je zdrav, mada je sad pod ekstencilinom zbog streptokoka kojeg je dobio nakon šarlaha, pa ako terapija ne bude djelovala najvjerovatnije će morati na operaciju krajnika.
Eto, ako sam nešto zaboravila, kasnije ću dopisati.
Mamina maza 5.2.2010.
Palčica- anđeo sa greškom 13.6.2012.
Dupla sreća D&N 3.9.2014.
Tulip
Ima najljepši pogled na cijelom svijetu

PostPostao/la snowwhite » 18 lip 2015, 07:42

Tulip dobro nam došla i ti i Đorđe :srca

Moj je u nekoj cvilećoj fazi oduvijek. Više ni ne registriram. Žao mi je zbog njega i često ga potičem da se veseli stvarima koj on ni ne doživljava. u svemu nalazi neku manu i nečime nije zadovoljan pa zbog toga protestira. Bit će da je to taj sindrom srednjeg djeteta :dunno
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la alkemicar » 18 lip 2015, 08:20

da i meni je palo na pamet da je to to - sindrom srednjeg djeteta

evo mi jošnismo dočekali seku
sinoć lažna uzbuna, a tko zna, možda danas bude prava
za sad se sve bolje i bolje ponaša prema meni (buši), mazi, ljubi, pomaže...
vidjet ćemo šta će bit kad seka dođe

smišljam šta mu uzeti u sekino ime
kad izađemo iz bolnice, kao poklon od seke :nata
slika slika
alkemicar
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la morena » 19 lip 2015, 14:31

Ja nisam znala da se to radi :lol (da mlađa braća/sestre nose neke igračke) Tak da nisam morala ništa izmišljati. Zapravo je J. odabrao i s tatom kupio tješilicu sličnu kakvu on ima za mlađeg brata.
slika slika
morena
nemam door

PostPostao/la Mrđi » 12 srp 2015, 11:16

Di ste lijena generacijo? Kako klinci? Jel se sto kupate i kako se zabavljate doma po ovim vrucinama. Moj je u svijetu dinosaura sto jako iritira 10godisnju sestru :D
inace je i dalje dite za poželit. Sve se s njim moze dogovorit. Milina. Cak mi i u kuhinji pomaze ;)
Samo se srcem dobro vidi, bitno je očima nevidljivo. (Mali Princ)
Mrđi
mami me el Camino

PostPostao/la Hajdi » 12 srp 2015, 15:55

Naš G je kod bake skupa s ostalima, uživaju :dada Bio je do prošlog tjedna u vrtiću, svaki dan su u kupaćima bili i polijevali se vodom vani zbog vrućine. Dobio je kaznu zbog ružnog ponašanja na misi, pa nije smio na ipad dva dana - bome je poštovao kaznu i potrpio.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la snowwhite » 14 srp 2015, 08:30

Bome smo lijeni :roll

a tako je krenulo u veselom ritmu. ne možemo se vaditi na praznike. Meni su praznici i godišnji još daleko daleko.
Osim što u vrtić odlaze u dežurni drugi objekt apsolutno nam je sve isto. Kuhamo se svakodnevno.
Tek smo nedavno postavili trampolin i Vigo najviše gušta u njemu. Ovih dana i bazen dolazi na red.
Toliko puno stvari bi htjeli a vremena malo. Još ono što uključuje mma da mora raditi nikako da dođe na red. Ovaj tjedan ga moram upogoniti za taj bazen jer će ljto završiti a ai ga nećemo imati. Kao lani :ajme
Vigo je u nekoj kreativnoj fazi, crta, lijepi, izrezuje. Teško je sačuvati sve te umjetnine :mrgreen
Jel čuvate vi te njihove uratke?
Ja čuvam nešto ali s obzirom na količinu zapravo većinu bacim. Izaberem nešto što fakat nečemu liči ali većina kreativnih uradaka nije baš reprezentativna :nata
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la Hajdi » 14 srp 2015, 10:06

G je donio cijelu mapu stvarno lijepih radova iz vrtića. Kod kuće se ne bavi likovnim stvaranjem ;) Starijima sam uglavnom sve pobacala, pa nemamo dovoljno veliku kuću da se to sve spremi. Par ono baš posebnih radova sam sačuvala.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la Mrđi » 14 srp 2015, 12:22

Moj A ne crta. Osim angry birds - pa imam jedno 40 radova na istu temu :lol
al zato broji bez problema do 100. i obozava dinosaure - ja ne mogu ni procitat sto on izgovori 8imena i sl.)
i stalno plače jer ga sestra gnjavi :ajme
Samo se srcem dobro vidi, bitno je očima nevidljivo. (Mali Princ)
Mrđi
mami me el Camino

PostPostao/la morena » 15 srp 2015, 14:23

Moj J. ne crta. :( Sad ga tjeram da skupa crtamo, pa imam tri crteža na hladnjaku. I crtamo crte u crtančicu kao priprema za malu školu. Pohvaljujem ga da je naučio držati olovku. Inače mu je fina motorika ok, ali nikad nije htio crtati ni bojati. Faza dinosaura ga je pomalo prošla. Sad je u fazi Transformersa. Sve filmove smo pogledali barem 5 puta :roll
S tatom slaže robot-vozilo pa ga programiraju i voze preko kompjutera i mobitela. I brojevi su mu među omiljenim aktivnostima, broji dok god ima koncentracije. I pomalo zbraja i oduzima, množi sa dva. Na tu je stranu skroz talentiran.

Sad ćemo na more (već smo jednom bili, iskorištavam zadnje dane porodiljnog i godišnjeg prije povratka na posao), pa se nadam da će naučiti plivati. Sad prvi put nismo puno plivali jer je more bilo leeeedeno!
slika slika
morena
nemam door

PostPostao/la snowwhite » 15 srp 2015, 21:17

Meni danas pokvario dan poziv iz vrtića da je vigo dobio temperaturu :( i to 39,5 :strah
rekla teti da mu da Lupocet i otišla po njega, pokupila ostale klince i pustila im crtić da malo miruju. bilo mu je bolje pa je oko 20 opet skočiala temperatura i mm mu dao još sirupa. eno ga sad spava. Sutra je kod dede i bake :/
A baš smo jučer upogonili bazen, napunili ga vodom i danas obećali prvi kupanac u dvorištu. Samo da se ovo ne razvije u nešto jer po ovim vrućinama s temperaturom. Jadno moje. A sve drugo ok. I on se ok osjeća, kao malo ga glava boli.

A što se kreativnosti tiče, tu je najmanje bojanja. to su izrezivanja, ljepljenja, izrađivanje koječega. Srijedom u kazalištu imamo ljetne likovne radionice pa stalno nešto tamo vide pa doma ponavljaju. Meni je to isto super pa valjda ih i to još potakne :) Danas je baš bio tužan što nije mogao ići. ali stariji nije mogao to propustiti. Baš nam je to super organizirano. Prvo je predstava (bespaltna)i onda par radionica što likovnih što dramskih. Svaka pohvala
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la Hajdi » 16 srp 2015, 09:36

Snow brzo ozdravljenje želim! Super su vam ove radionice :dada

G tako uživa kod bake i djeda da mu samo zaprijete da ćemo ga odvesti doma ako ne bude slušao i odmah je sve u redu. Veselim se jer idemo sutra po njih pa ćemo skupa u terme na kupanje, nekamo van na ručak i tako :dada
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la mrs. eastwood » 16 srp 2015, 10:24

snow ljubi mališu!

što se tiče kreativnosti, ako trebam nešto naglasiti kod nje - onda je to gluma i rekla bih režija :lol
osim što ima maštu gdje od tri grančice i dva krumpirića napravi cijeli dramski spektakl u trajanju od po pola sata da ne digne glavu iz te priče, jako voli da uključi i nas u to. onda mi statiramo i sl.
čak i prihvati da tipa dok ja razvlačim veš za sušenje da sam nešto što si ona zamisli.
Problem je kad odluči postrojiti svoje prijatelje, a oni se ne daju baš tako lako :roll

crtanje i slikanje onako. brojeve obožava, slova su joj ok, ali ako može birati brojevi su top.

ja se vraćam u pon. na posao tako da je sad danas u ljetnom izdanju vrtića. Jako se veselila, nedostajali su joj prijatelji očito.
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la Hajdi » 16 srp 2015, 10:29

East super mi je ovo za glumu i režiju - dajte ju u neke dramske radionice ili na improvizaciju, to će joj bit super :dada
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la snowwhite » 16 srp 2015, 11:01

east dugo te nije bilo :kiss

bravo za malu kreativku. imaš u našem kazalištu i dramske radionice za njih. znam da smo ti daleko ali možda ima i nešto bliže kod vas.

i posao te sustigao već?

vigo je danas kod bake i dede. najvjeroajtnije će ostati i spavati. Tako se on dogovorio s dedom. Da mi je to vidjeti. Mislim da još nikada nije prespavao bez nas a da mu nema barem jednog brata :mrgreen no jednostavnije je svakako da ga ne vraćam večeras pa sutra ujutro opet vodimo tamo
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la mrs. eastwood » 16 srp 2015, 11:51

da, sustigao me posao :lol

a moja po novom konačno spava u svom krevetu. dozvoljeno joj je doći po noći kad god se probudi. uglavnom odradi do jutra, onda oko 6 ugmiže. Inače je i prije spavala u svom krevetu, ali bi je uspavljivali da mi ležimo pokraj nje. kad sam bila trudna - to mi je bilo teško, pa sam je vratila u naš krevet :ajme
i evo nakon više od godinu dana opet je na svom.

dolazi mmama preuzeti malu dok mm ne uzme GO, pa će velika opet u naš krevet :lol

to sve pišem Snow, apropo prespavljivanja. mislim da bez beda bude to odradio. ma bit će mu super. moja kad prespava kod bake (samo popodnevno doduše) danima priča o tome. posebno ako nema drugog rođaka, nego ima baku i didu 1:1.
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la morena » 16 srp 2015, 17:55

Hehe, moj već dosta dugo svaki petak spava kod dede i bake. Nikad mu nije bio problem ostati kod mojih ili mm-ovih bez nas. S dvije i nešto sitno god je prvi put išao na more s bakom i dedom bez roditelja. Treba ih naučiti od malena (ako ih dede i baka hoće) :hahaha
slika slika
morena
nemam door

PostPostao/la snowwhite » 16 srp 2015, 19:52

vratija se šime :zub
on je samo kratko spavanje mislio kod dede i bake a ovo pravo doma. Otišao mm po njega :/ Nismo ga forsirali kad nije preša.
A i malome braci je strašno nedostajao :luv Pitao je za njega u ovih par sati 100 puta :srca
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la mrs. eastwood » 16 srp 2015, 20:14

a mišići mali :luv

kako je s temperaturom?
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la snowwhite » 16 srp 2015, 20:56

danas cijeli dan nije prešla 38. počeo je kašljucati. bit će da je grlo.
znači danas cijeli dan bez lijekova :yess
sutra će još kod dede i bake pa ćemo vidjeti.l pedijatra zaobilazim ako nije nužno
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la alkemicar » 26 srp 2015, 09:10

jutro :buket
i dalje smo lijeni znači :mrgreen

eto, ja u međuvremenu rodila :yess
seka nam je divna, sad lovi ritam, lijepo odiže i dugo drži glavu, ide iz potrbušnog u leđni sama, smije se, guguče pomalo i sve bolje nas prati pogledom.. a posebno na bratov glas reagira
veliki brat je prvotni animozitet potisnuo jer je vidio da mu ne smeta, zove ju pahuljica jer je mekana cijela :luv
stalno mazi i trči na svaki šum vidjeti u sobu jel se probudila
al još ju nije poljubio i poželio na ruke primiti

ja sam sama s njih dvoje cijelo vrijeme i teško je uskladiti ih i ručak (a o kući i čišćenju da ne pričam, to ide kad je mm doma koliko stignem). prihvatio je da moram prvo riješiti seku iu većini slučajeva al svaki dan nastojim čim više trenutaka odvojiti za igru i prije svega maženje i ljubljenje s njim pa je zadovojan

inače, veliki brat ima gips na ruci od nedavno, curica se muči s grčevima koje brat nje imao pa je mami to strašno traumatično :ajme :znoj a ja sam 10 dana nakon poroda dobila Klavocin zbog e..coli koja se aktivirala... e da i ja sam i temperaturu dobila,valjda od iscrpljwnosti jer je sve ok na ginekološkom bilo
divno mi je, ne stignem ni sjesti ni odmoriti jer je mm-u sezona
bit će bolje
slika slika
alkemicar
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Hajdi » 26 srp 2015, 13:57

alkemičar jako je lijepo ovo čitati, uživajte :luv

Bit će vam jako naporno ali uživat ćeš još i više u dvoje djece, naročito kad doživiš koliko se vole međusobno shvatiš da je vrijedno svakog truda.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la mrs. eastwood » 26 srp 2015, 22:10

čestitam Alki još jednom i ovdje!
Brzo će se sve posložiti, mani kućanske poslove i ostalo na minimum. :hug

baš ružno vrijeme za gips nositi :(
mrs. eastwood
Sveta krava

PrethodnaSljedeća

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži