Sada je: 04 kol 2026, 01:40.

Generacija 2013. - 3. dio

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Re: Generacija 2013. - 3. dio

PostPostao/la sunceko29 » 11 lip 2015, 09:53

mamamana je napisao/la:Ja imam brata i unatoč svim svađama i glupostima koje smo jedno drugom priređivali, danas u njemu imam najboljeg prijatelja i nekog za kog znam da će uvijek napraviti sve za mene :luv

Imam brata i ja, mlađi od mene 4 godine i zadnjih 5 godina kada je on malo nadošao od puberteta :lol smo fakat najbolji frendovi. L voli više od ičega, on je njegov uji.
Mi bi htjeli 3 djece - barem po mojim iskustvima frendova koji imaju veće obitelji uvijek su povezani jako, vesela im je atmosfera doma. Ja dolazim iz takve obitelji gdje smo jedni drugima uvijek bezuvjetna podrška, često se vidimo, družimo, čujemo svaki dan.
I da, baš smo vesela generacija! :joy
pcelice predivan post :luv joj kada se sjetim onog posta od ronin i priče s poroda od peggy
baš tak, kad se samo sjetim live javljanja iz rađaone od tinice :hahaha
Samo pozitiva :-)
L. 13.05.2013.
T. 16.02.2016.
slika
slika
sunceko29
Peeeetaaak

PostPostao/la mamamana » 11 lip 2015, 10:04

Tinica, ma kakve godine, pa mi smo ovdje sve u cvijetu mladosti ;)
Joj, te forumašice Ronin se i ja sjećam, baš sam ju zapazila, imala je autističnu djevojčicu, zar ne? Uvijek je imala predivne postove, a mislim da sada piše blog ili kolumnu. Žena hrabrost za mene :luv
Pa kaj se već zubaru ide? Samo ne znam ko će mog natjerat da mirno sjedi u stolcu :znoj , zubarka može bit sretna ak ju ne čvakne sa zubima :lol ...
E, da, kak si vi stavljate ove sličice, avatar ili kak se zove?? Meni je baš ružno kad mi je ovak prazno
mamamana
Žena FANATIKA Abbe i majka princa Georga

PostPostao/la latica » 11 lip 2015, 10:18

mamamana, poslala sam ti poruku za stavit avatar!

malo nam forum šteka jutros :znoj
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la Mariachi » 11 lip 2015, 10:24

Mamamana, imaš u postavkama profila za avatar. Nađeš si neki na netu, spremiš ga i uploadaš. Samo pazi na dimenzije.

Ronin je divna mama.

Čini mi se da mi je malac dobio soor! A ne stignem sad doktorici, jer idem endokrinologici, naručena sam. Bum sutra. Dat ću mu jogurta da papa.
P - 2003, ME - 2006, K - 2007, B - 2011, IP - 2013, J - 2017
O:) P - 2010

slika
Mariachi
ay, ay, ay, ay, canta y no llores

PostPostao/la Tinica » 11 lip 2015, 10:41

slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la latica » 11 lip 2015, 10:52

:hahaha :hahaha da na to mislimo, ajmeee sad sam opet pročitala, koje je to bilo ludilo :joy legendarni porod - apsolutno!
čovječe, ja neću ništ danas napravit na poslu, moram se odjavit odavde, katastrofa sam, samo sjedim i smijem se :ajme
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la Diana001 » 11 lip 2015, 11:28

:hahaha i ja sam sad sve pročitala, legenda si i gotovo :hahaha

Ja isto imam brata, 4 godine starijeg od sebe i iako smo se kao djeca uvijek svađali, danas smo super prijatelji, stalno se čujemo, družimo, ma općenito sam sa cijelom svojom obitelji u odličnim odnosima, bliski smo dosta i to mi je super.
slika slika
Diana001
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la pčelica_maja_23 » 11 lip 2015, 11:59

da latice probat ću doma. :srca
no još se nisam počela ispitivati i javljti našim poznatim primaljama borcimaza kućne porode
imaš kakvu ideju, info, javi na pp
08.09.2011. jesenska šefica mekog srca
14.04.2013. blaženi nestaško među ženama
05.12.2015 adventska princeza
pčelica_maja_23
Kvočka zvana pčela

PostPostao/la mamamana » 11 lip 2015, 12:16

Tinica, baš sam se od srca nasmijala!!! :hahaha
Moja sva tri poroda bila su zbilja brzinska, prvi je trajao 3 sata, drugi 2, a malecki je "izjurio" za pola sata van ;) . Sjećam se kad su me sa malim smjestili u boks da sam čitala knjigu i zaspala. CT je očitavao trudove ko lud, a ja spavam :lol . Rekla je babica MM i meni da još nije takvu rodilju imala i da ćemo se sigurno vidjeti još koji put ;) . Niti kod jednog poroda nisu mi dali ništa protiv bolova, ja se nisam sjetila tražiti, oni nisu nudili :dunno . A i tak je bilo express gotovo, žali Bože trošiti injekcije na to :lol .
Hvala za avatar, pozabaviti ću se njime danas! :kiss
Mariachi, pa kaj još to dobivaju u ovoj dobi? Mišek mali, nadam se da mu ne smeta.
latica je napisao/la: čovječe, ja neću ništ danas napravit na poslu, moram se odjavit odavde, katastrofa sam, samo sjedim i smijem se :ajme

E ova ti je na mjestu!
mamamana

PostPostao/la sunceko29 » 11 lip 2015, 12:33

:hahaha :hahaha i ja pročitala, ajme kako se smijem ko blesava, tu u uredu me gledaju ko da sam prošvikala :hahaha
mariachi ni ja nisam znala da mogu dobiti soor već veliki, ja sam mislila da to imaju samo bebe :dunno držim fige da brzo prođe!
L. 13.05.2013.
T. 16.02.2016.
slika
slika
sunceko29
Peeeetaaak

PostPostao/la mamamana » 11 lip 2015, 13:24

Imam sliku tenkjuu!!!! :kiss
mamamana

PostPostao/la mamamana » 11 lip 2015, 13:29

Mariachi, nadam se da se cura lijepo provela na feštici u vrtiću!!!
mamamana

PostPostao/la ŠokNaŠok » 11 lip 2015, 15:12

ajme koliko ste se raspisale :shock

ajde babe zivile vi meni! :zivili
19.06.2013. carica
20.08.2015. mudrica
ŠokNaŠok
pričam na glas

PostPostao/la mamamana » 11 lip 2015, 22:50

Šok :zivili ! Dječica se uspavljuju, a mama gušta u divnom zraku, čokoladnom sladoledu i hladnoj Coca coli. Btw, mama je fanatik za Coca colom :mrgreen . Tatica nam gleda snimke sa američke turneje Rolling stonesa, a Bogu hvala tako jako pojača da i mi guštamo :lol
Htjela sam vas pitati, sa koliko su mjeseci vaši klinci prohodali, al baš za pravo? Ja se nemogu baš točno sjetiti, znam da se počeo dizati na nogice sa niti 9 mjeseci, al sam sigurna da je sa 11-12 već jurcao okolo :znoj . Sjećam se da je na sistematski sa godinu dana ponosno ušetao u ordinaciju ( i još većom brzinom izjurio iz nje van :lol ) I seke su rano prohodale i progovorile pa se valjda neda on njima pod pete :lol
mamamana

PostPostao/la Tinica » 12 lip 2015, 08:16

Guten morgen :kiss Danas je zadnji dan škole i moj godišnji počinje! :joy
Mamamana - super ti je fotkica :up i ja ih jako volim ;)
Moj Fran je prohodao sa 10 mjeseci i zvali su ga duracell beba :lol a Ančica je pokazivala neke naznake sa 11 mjeseci ali baš se full oslobodila sa 13 mjeseci ;)
Sjećam se da smo bili na finalu turnira i kad se Fran bacio na pod na kraju meča i beba je došetala do njega u teren i pljeskala sa rukicama :luv
Danas popodne idemo na engleski a onda polako moram pakirati dečke za put :lebdi
Uff...danas će biti opako vruće a tek za vikend paklene vrućine :drink
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la latica » 12 lip 2015, 08:33

jutro :kavica

ja sam jučer došla s posla u 19.30 navečer - četvrtkom i inače radim cijeli dan, nije to bitno. nego, dok ja nisam došla sve super - svi jeli, imali su ručka, za čudo tata je bio doma, nije dadilja ostala s njima, poslije je tata još naručio pizzu, igraju se, sve super. kad sam ja došla, kaos. ja mislim da su oni što naizmjence, što istovremeno plakali pa valjda jedno sat vremena, seka obično vrišti, ona ne plače :lebdi još je mm pustio malu da spava do 5 popodne, navečer nije mogla zaspat ni pod razno, a ja ne znam za sebe. ne znam je to bilo od tih vrućina ili šta, ali izludili su me jučer :gaah jutros sam se jedva digla, nisam sok stigla napravit, tj. nisam imala snage, ma katastrofa :nesvist

ali smiješna je s druge stane jako. pita je dadilja kog ona voli i ova nabraja: ja vojim soju mama, navice cetu (najviše na svijetu), vojim tatu i Matu i soju tetu S. i onda je pita koga ona voli. a kaže S: ja volim tebe. a pita seka: a je vojis moju mamu? :lol kaže ona da da, volim i tvoju mamu. a seka opet: a je najvise cetu? (a jel najviše na svijetu?)

i naravno sad se stalno spominje zubar. stavi ruku na uho i telefonira: tetakodzubaja (to je jedna složenica) sta jadis? pitam je koga zove, ona meni: tutu kod zubaja :lol do sad je stalno zvala spajdejnema (spidermana), jedno vrijeme medu od Maše, a sad eto ima novog izmišljenog sugovornika!
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la Tinica » 12 lip 2015, 08:44

Ajme divnoooo kako priča :luv a točno je mogu zamisliti jer su njih dvije strašno slične još od malena :luv
Pa zašto ova moja mala vještica ne želi ništa pričati :liza prasica jedna mala :luv
Znate kak se veli dok su mali jedva čekamo da propričaju a kad narastu onda jedva čekamo da zašute :lol
Latice :hug još izdrži danas i onda je vikend samo se pripremite za toplotni udar ;)
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la mamamana » 12 lip 2015, 08:54

Joj, Latice, vjerujem da ti nije lako kada ih tako zgrabi. Imamo i mi te faze, ja ih "od milja" zovem žuta minuta, samo što potraje malo duže od minute :lol . Jooj, a preslatkaa ti je djevojčica :luv . Moje cure su jučer zezale nešto Ivana, kad čuješ njega "Ema, ne pretvoriti Ivana u Ivana, pa to je lepo dete". A onda su se nešto krenuli dogovarati i čuješ njega "Eme Vide (Ema i Linda), budemo išli šetati do potoka, sto posto, ja ću prvo papati, mama će mi obući ipele (cipele) i budemo išli!" :lol I išli smo šetati, imamo lijep potočić u kvartu pa se primimo za ruke i šetamo, kad naiđe jedna žena, onako se podboči i kaže "Vidi lipote, kako starija seka voda malene" :lol (Mislila je da sam ja starija seka, a da je moj Ivan najmlađa seka :hahaha ). Mislim si baka :zivili
mamamana

PostPostao/la latica » 12 lip 2015, 08:56

sutra ću neki lagani ručak i malo odmora u kući pod klimom, nešto ću smislit za klince da radimo, mogli bi opet vrata od sobe iscrtat kredama, već dugo nismo ta vrata sređivali. mislila sam da odemo kao i inače do knjižnice, ali bojim se ako se kasno dignemo da će bit prevruće već oko 11. tržnicu ću danas u pauzi obavit, isto zbog vrućine se brinem da njih ne vućem. ali zato poslijepodne idemo na kupanje na Dravu - jedva čekam, pobacat ću ih s ekipom u onaj pijesak i nek se zakopavaju, kupaju i tako u krug :joy čak izgleda da će i mm s nama :shock ispeći ću neke muffine s tikvicama i to nam ponjet da možemo tamo i večerat i kad dođu doma pod tuš i u krevet, opaki mi je plan :dada

tinice, anči sve drugo super radi, super će i pričat, samo dijete ne stigne od svega, strpi se :luv

meni je M preslatka kad se uživi u objašnjavanje, sva se unese u priču -gestama, tijelom, izrazima lica! priča jučer tati kako je bila u zoološkom i nabraja šta je sve vidjela i onda doda: bio je i meeeedo. nisam se bojala tata, nisam se bojala. a mamun je jeo tesnje (i onda umire od smijeha). pa tako nešto priča pa zastane kad se nasmije, mi se smijemo, a ona onda ubaci: guzica :lol to mi je za krepat od smijeha jer to je bracina vrtićka fora, oni se tamo najviše smiju kad netko kaže guzica i nije li mala kopirantica to pokupila i onda tako ubaci kad se svi smijemo, da se kao imamo i čemu smijat :hahaha

mamamana :hahaha koji kompliment :luv
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la Tinica » 12 lip 2015, 09:03

Rekla sam vam ja da ste sve vi još curičke prema meni staroj babi. :lol
E da pitala je jučer teta iz vrtića MM da što čekamo sa skidanjem pelena :hahaha da ona u vrtiću sama skida pelenu kad treba ići piškiti i onda je stave na wc :ajme
A MM iz šale veli da smo kupili puno pelena pa da čekamo dok ih ne potrošimo :lol
Mislim da ćemo mi sutra rano ujutro otići do grada, ujutro nije gužva pa zapaliti svijeću na Kamenitim vratima, malo kupiti "drača" za vazu :lol, prošetati po Cvjetnjaku...joj tako mi fali taj dio grada :luv Ipak sam preko 15 godina radila u strogom centru :luv
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la mamamana » 12 lip 2015, 09:10

latica je napisao/la:meni je M preslatka kad se uživi u objašnjavanje, sva se unese u priču -gestama, tijelom, izrazima lica! priča jučer tati kako je bila u zoološkom i nabraja šta je sve vidjela i onda doda: bio je i meeeedo. nisam se bojala tata, nisam se bojala. a mamun je jeo tesnje (i onda umire od smijeha). pa tako nešto priča pa zastane kad se nasmije, mi se smijemo, a ona onda ubaci: guzica :lol to mi je za krepat od smijeha jer to je bracina vrtićka fora, oni se tamo najviše smiju kad netko kaže guzica i nije li mala kopirantica to pokupila i onda tako ubaci kad se svi smijemo, da se kao imamo i čemu smijat :hahaha

:luv Jooj, tvoja Martica i moj Ivan stvarno kao brat i sestra!!! :luv Tako i on, kud i inače ima velike okice, ali kada krene tumačiti čini mi se kao da su duplo veće! Sav gestikulira i maše rukicama. A on pak kada želi nasmijati ili zafrkavati se izvali "Tukan" i umire od smijeha :lol . Baš uživam u Martinim dogodovštinama, ja vjerujem da tebi zbilja nikad nije dosadno!!!
Svako dijete ima svoj tempo, Tinica, kada propriča sigurna sam da će to biti tečne lijepe rečenice, samo strpljenja :luv . I bravo za pelenicu!! Nastavite sada i vi doma tako, pa ćete se riješiti ako Bog da i prije mora :dada !
I ja sam radila u centru, šetnje po Cvjetnjaku su mi bile gotovo pa svakodnevnica, ali sad nebih mijenjala svoj kvart za niš :luv .
mamamana

PostPostao/la Tinica » 12 lip 2015, 09:15

Ti radiš u kvartu gdje živiš? Ajme blago ti se...
Meni samo iz mog kvarta do posla treba sat vremena, pa onda još sat vremena u povratku i praktički gubim dva sata samo na prijevoz do posla :ajme
Smiješno mi je kad kolegice koje žive u Samoboru, Jastrebarskom i Zelini trebaju manje vremena nego ja do posla. :ajme
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la sunceko29 » 12 lip 2015, 09:47

dobar dan drage moje!
latice :hug za jučerašnji dan - bit će bolje danas i bit će oni super za vikend!
tinice kad počne pričati neće stati. L je krenuo sad na godišnjem, sve ponavlja ko papiga i medeni je, povezuje ful riječi, objašnjava i riječima i maše rukicama istovremeno.
ne znam tko je pitao kad je prohodao - puzati krenuo negdje s 9, 10 mjeseci, pridržavao se za namještaj s oko 11, 12 mjeseci no ful se pustio tek na moru sa 14 mjeseci. Moje proljetnice znaju da je jedna od stvari koje su me mučile i izjedale kad sam počela raditi kad je napunio godinu dana bila da "što ako ja propustim sve bitno - korake, riječi". Izgleda da moje dijete čeka mamu da ode na godišnji pa mi onda sve pokaže :srca :luv
Uglavnom, mi jučer kupili trampolin za dvorište :lol E prezakon, L i mali bratić preoduševljeni!!!!
Ja nikada nisam radila u centru - sad se polako približavam no nije to još to :lol Zavidim svima koji rade u centru!
Mi ćemo sutra ujutro možda do moje frizerke (moram je popodne zvrcnuti da vidim jel radi) da malo pošiša L, baš mu je ful narasla kosa i vruće mu je. Popodne ćemo možda na Sljeme. Nedjelju ujutro smo se dogovorili s frendovima u jednom parku koji je ful u hladu druženje pa kasnije idemo do mojih na ručak.
E gladna sam ful i već proučavam što ću jest danas!
L. 13.05.2013.
T. 16.02.2016.
slika
slika
sunceko29
Peeeetaaak

PostPostao/la Tinica » 12 lip 2015, 10:18

I mast mi vadite sa tim šišanjima :luv Ančica uopće skoro da i nema kosice a sve kaj ima joj se slaže u lokne pa ispada da ima još manje kose nego što ustvari ima :lol
Ja sam si danas ujutro napravila smoothie :liza , i na posao si donijela lubenicu narezanu na kockice. Popila sam već litru onog koktela :lol i za sada sam sita.
Kad su vrućine uopće nemam potrebu za hranom :lebdi
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la Diana001 » 12 lip 2015, 15:18

tinice pomalo, ona lad propriča neće se gasit više :lol
latice :hug to je takav dan, žuti cijeli a ne jedna minuta. Imamo i mi takvih dana i baš bude teško al drugi dan bude lakše.
Mi jutros rano bili do grada, obavili pijacu, nakupovali se voća , danas sam samo na voću :lol
Ja sad na terasi pijem kavicu a K se toća u bazenčiću. Išli jučer po bazen i u žurbi nisam gledala dimenzije, došli doma ono mali bazenčić za bebe, K jedva sjedne u njega :ajme al nek se bar malo danas igra, popodne ćemo po veći. Mislili smo i do plaže popodne ako ne pljusne, menga mi završava pa bar nek se on malo bućka u plićaku.

Maloprije sam kupila preko neta karte za dječji festival, jedva al uspjela sam nakon 45 min. Baš se veslim predstavama i radionicama, mislim da će K baš uživati.
slika slika
Diana001
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Tinica » 12 lip 2015, 15:26

Joj daj šuti o moru :basnecu budi barem malo solidarna sa nama kontinentalkama :lol
Ma ja se ne mičem sa plaže kad sam na moru...o kakvoj ti kiši pričaš :liza
Ja sam na godišnjem do 9. mjeseca! :klanja :klanja :klanja :klanja :klanja
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la sunceko29 » 12 lip 2015, 15:36

diana mislim da je K glavno da je bazen u pitanju :lol Izljubi ga puno od nas!
tinice kak to misliš do 9. mjeseca si na go :shock ??
Napokon petak, baš naporan tjedan iza mene! Završavam polako tu što imam i jurim doma mom mišeku! Mislim da ćemo danas samo biti u dvorištu i nećemo landrati nigdje..uzela sam jučer veliku lubenicu pa ću nam je narezati i uživancija!
L. 13.05.2013.
T. 16.02.2016.
slika
slika
sunceko29
Peeeetaaak

PostPostao/la Tinica » 12 lip 2015, 15:48

Sunčeko shvatit ćeš za 6 godina kad ti Luka završi 1. razred :belji
I mene čeka doma hladna lubenica i one ogromne mesnate hrušt trešnje :liza :liza :liza
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la sunceko29 » 12 lip 2015, 15:57

Tinica je napisao/la:Sunčeko shvatit ćeš za 6 godina kad ti Luka završi 1. razred :belji

hahahaha :hahaha e fakat sam plava. iako sam se potamnila poprilično :lol
MM ide ovaj vikend do kuće do mog strica pobrati trešnje, baš se veselim, uvijek su tako slatke i mesnate!

Dogovorila frizera za L sutra ujutro u 9h pa ćemo malo još u kratku šetnju poslije dok još ne bude prevruće. E ne mrem više sjediti u uredu!!!!
L. 13.05.2013.
T. 16.02.2016.
slika
slika
sunceko29
Peeeetaaak

PostPostao/la ŠokNaŠok » 12 lip 2015, 15:59

eh mislim da se prisjecam zasto sam prestala biti aktivna na forumu... stalno bi netko spominjao zabranjene rijeci: plazu, more, kupanje....... :basnecu

moja je prohodala za pravo iza rodjendana. prve korake je spojila tjedan dana prije rodjendana i onda je samo krenula..
pricanje :ajme ma jos vrti te svoje fraze i rijeci.. nije to jos to.
znam da ce mi cupati zivce kad progovori kao sto tinica veli :mrgreen al bi voljela malo popricati s njom o pelenama, pa kad beba dodje da imamo vecu mogucnost komunikacije i tak....

e a sto se pelena tice, ona piski i kaki svugdje :ajme jucer mi je donesla pelenu da joj obucem, danas mi je donesla gace. pa oce biti gola...
sjedne sama na wc, i zabavlja se i sjedi... i na kraju kad se digne ili ju ja dignem, ode negdje i popiski se po podu :ajme
jucer se popiskila u wc jednom. od tada nista.
ma. sve je zbunjujuce...
odlucila sam laganini ju pustati golu pa nek radi kaj oce i kad oce i gdje oce.
bit ce kad ce biti.

latice, ne znam kak ne to kqd te nema cijeli dan al samo da podjelim s tobom kaj sam citala o savjetima kako s klincima kad im falis. a zute minute su zapravo to- falis im, trebaju te, al ne znaju drugacije, nego divljati..
prvih 15min je klincima najvaznije. rijetko mogu pricekati mamu da se skine opere ruke ili otusira ili pojede ili ne daj boze da zeli porazgovarati s muzem :mrgreen
savjet je naci nacina da se tih prvih 15 obavi zajedno ili odgodi..

i drugo.. svako dijete bar pol sata dnevno exkluziva vrijeme, po mogucnosti da oni bitaju aktivnost i da bude sto vise fizicka (da se smiju i da izbace stres kroz akciju i uz tebe).

nije moguce izvesti sve savrseno i svakodnevno, ali eto mozda ti pomogne 'onih' dana :hug
19.06.2013. carica
20.08.2015. mudrica
ŠokNaŠok
pričam na glas

PrethodnaSljedeća

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.