Sada je: 01 svi 2026, 12:04.

Generacija 2009. - 2. dio

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Re: Generacija 2009. - 2. dio

PostPostao/la nevenera » 05 srp 2015, 06:57

koji dobri razlozi za zanimanja :lol

moj je rekao da će biti građevinac. jer će biti u bageru i graditi kuće.

ako čita, veliki pozdrav mini me.

mm je jučer išao sam s dečkima na plažu jer je nikša zaspao oko 16. ja sam ga išla buditi oko 18, tko zna do kad bi spavao
za noć je onda zaspao u 21 a i ja s njim jer sam bila pospana
upalila sam klimu i baš je bilo ok
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Sreca najveca » 06 srp 2015, 10:52

Nakon uživancije za vikend danas opet radno. Ali tješim se da je samo još ovaj tjedan i onda godišnjiiii :joy

Dakle, malo dijete nema šta ne radi u vodi. Pliva kao velika, roni, skače, pluta, radi stoj - ma sve. Super je gledati je kako se oslobodila, a još bolje je kad viče - mama, gledaj ovo, mama, vidi šta mogu :lol baš mi je velika moja mala curica :srca

Danas je umjesto mini disca organizirana dječja modna revija i naravno da su se ona i sestrična prijavile. Dress code je crno-bijelo. Šogorica će ih sređivati, od odjeće do šminke i frizura. Uzbuđenje samo takvo. Jako mi je žao što je neću vidjeti :( ali snimat će mi pa ajde. i ona je bila tužna što ne mogu ostati. Rekla je: a jel ti ne možeš reći svom šefu da tvoja kćer nosi modnu reviju i da je ti moraš gledati :luv :luv

Liv, baš ste lijepo proslavili rođendan. Bitno da je slavljenik sretan :zivili jeste li (on, a i ti ;) ) zadovoljni poklonima?
P 07.02.2007. :luv
I 27.11.2009. :luv
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la latica » 06 srp 2015, 11:59

sreco, ako misliš na nas, zadovoljni smo poklonima :lol prvi put nije dobio one od kojih ja ludim - plastične setove koječega što pogubi još tamo, dobio je dosta majica kratkih rukava, super praktično, a dobio je i par lijepih igračaka, ne skupih, nego baš onako fora - kućicu za ptice drvenu što se složi i oboja, jedne legiće, knjigu o dinosaurima, mač neki od ninja kornjača (to neću komentirat :mrgreen ), neke male autiće što svijetle u mraku i eto!
mogu mislit kak je lijpo gledat i slušat veliku curu u morskoj akciji. super je to kad hoće s nama podijelit zadovoljstvo vlastitim uspjehom! jedino mi je žao da nećeš biti tamo za reviju, ali bit će toga još, ne brini ;)

jučer smo bili na Dravi na kupanju popodne, preporodii smo se. danas popodne idemo opet ;) iako, danas nam tatica ima rođendan, ali nek tamo proslavi :lol
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la Sreca najveca » 06 srp 2015, 12:44

Da, da, mislila na vas, Latice. I još mislim Latica a pišem Liv. Štaš, mora da mi je prevruće :p

Pa lijepi su pokloni. I ja volim te korisne tipa majica ili školskog pribora. Naravno da se one vesele i osamstotom poniju, što je na kraju krajeva u redu, ali meni već bude muka. Dobro je dok ih ja ne počnem dobivati za rođendan :lol
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la Liv Tyler » 06 srp 2015, 14:06

Latice, nasi klinci to rasparaju, pocupaju, zbuzvaju i bace su smece. Jos nisam nikad cula od nekog da se kartonska torta vratila doma. :shock
Ok ako se vrate oni komadi koji nisu otvarani ni naceti jer nije doslo neko dijete. A moja G ga ionako otvori pa podijwli.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la latica » 06 srp 2015, 14:11

ali liv, kod nas nema za svako dijete jedna kriška. oni zajedno otvaraju za stolovima, pojedu si što hoće i tete poslije pokupe kriške, zatvore i slože u krug ;) vratila se u super stanju, malo pokapana od voska od svjećica i to je to. a i ja pravim od hamer papira, čvrste su to kriške, lijepim onim toplim ljepilom da bi držalo, možeš ih više puta otvarat i zatvarat, i velike su dosta, na velikom hameru ja izrežem 4 komada, tak da je stvaro višekratna torta!
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la nevenera » 06 srp 2015, 14:15

meni je isto super kad ne dobiju plastiku neku ili da je bar neka kvalitetna plastika ala chicco il fisher price. to nam je još od tina sve živo. samo baterije mijenjamo :lol

mislila sam sutra voditi tina na posao. ne moram biti dugo jer se dijele svjedodžbe.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Liv Tyler » 06 srp 2015, 14:17

Kod nas svako dijete dobije svoju fetu.
Znaci i ja pravim onoliko koliko ih ima, kod G konkretno ih pravim 17. I uciteljica dobije. Pravim je i ja od cvrstog hamera, poljepim s vricim ljepilom.
Ocito imamo deugaciju kulturu torti.

G je doma donasala i nesto losije fete ali u principu ne ocekujem da se vrati. To mi je potrosni materijal. Svrha mu je da svako dijete dobije jedan mali pokloncic i to je to. Cirice naravno budu pazljivije i sacuvaju, ali deeecki. I ne bas.

A u vrticu kod J isto. Koliko puta sam dosla i nasla pun kos necijeg rodjendana.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la nevenera » 06 srp 2015, 14:21

kod nas se vraća samo ako je neotvoreno. ono što se daje, isto bude broj djece +2/3 više ništa se ne vrati
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la latica » 06 srp 2015, 14:36

ali kod nas u vrtiću ima upisano 30 djece, OK, ne budu svi tamo, ali ipak, a torta koju ja napravim ima 12 šnjita. da napravim i kat, ne bi bilo 30. a iskreno i nepotrebno mi se čini, oni otvore po stolovima po par kriški, u svakoj bude više slatkiša i svatko dobije po čokoladicu-dvije i koji bombon. otvore ih sve i što ne pojedu, tete spreme za drugi dan za slatki dan. nekako je više naglasak na slatkišima koje dijele, nego na tome da je svaka kriška poklon za nekog posebno. torta je tu samo kao ambalaža :lol ne nose svi takve torte naravno, znam samo još jdenu mamu i njoj su odmah vratili tortu, čitava isto, iako je bila puno manja od naše, drug egodine su je isto koristili :dunno zapravo ne kužim zašto bi oni to zgužvali i potrgali, Ok ako se dogodi, ništa zato, ali ako se normalno otvori, istrese slatkiše i gotovo, nema se razloga zgužvat i bacit ...
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la nevenera » 06 srp 2015, 14:50

evo tinove torte
mislim da je 18 feta, 12 i gore 6
slikano loše, tj prolazi svjetlost kroz rolete a nemam zastore :lol
slika
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la nevenera » 06 srp 2015, 14:51

tin je sam dijelio svakome svoju fetu - ti si biciklis, ti si stop, ti si glavna cesta :hahaha . djeca su je spremila i odnijela doma.
a u vrtiću imaju nekakvu tortu i krunu, koju dobije slavljenik pa su tako slavili.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Liv Tyler » 06 srp 2015, 14:53

Ovakvo postupanje je skroz druga stvar.
Kazem samo da kod nas nije tako.
Da se razumijemo, u fetu se stavi jedna liza, jedna karamela, jedan cvrsti bombon i jedan prutic cokolade.
G cesto pojede samo jednu stvar, a ostalo donese doma.

I razumije kad su te vrticke ne definirane grupe pa i neki ulecu. Onda je tesko toliko napraviti komada. Ali ja sam tada radila onu jednu veliku pa bi je natrpala slatkisima koje su onda tete dijelile. E tu su mi vratile neostecenu. Ali ivo kad znam tocan broj djece onda pravim svakom svoj komad.

Mouda i vama bude drugacije kad krene u skolu.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la Liv Tyler » 06 srp 2015, 14:54

Edit: neve mi uletila. :lol
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la latica » 06 srp 2015, 15:04

ma čuj, sto vrtića, sto fora ;) ja ti samo kažem kako je kod nas, ništa drugo. nikad nisu nosili ništa za doma, iskreno, meni je to i OK. jer ne znam ni sama šta bi spakirala za 30 djece svakom nešto, a slatkiše koje stavimo u tortu oni zapravo tamo podijele i pojedu jer smiju i to se i slavi na slatki dan, petkom, malo poslije doručka. kod nas se može i torta od sladoleda, pa neki to donesu i bok. neki samo neke slatkiše. mi slatkiše upakiramo ovako, oni si otvore i podijele. ja volim da je ta "torta" jer na to stave svjećice pa on puše i svi pjevaju i imaju taj moment ;)
kod mog kumića nisu smjeli ništa osim voćnih jogurta donjet, pa su onda roditelji pakirali za doma neke sitnice za djecu...

o školi još ne razmišljam :lol moram prvo odlučit di će ići :ajme

neve, ova vaša mi je predivna, baš je fora sa znakovima!!
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la Liv Tyler » 06 srp 2015, 16:12

Pa eno gore sam ti napisala sto se stavi da svako dijete dobije isto. I tako puta koliko ima feta bez obzira koliko ih je. Ne brini, oni se sami izmjenjaju sto ima pase.

A i na ovoj okrugloj su G bile svjecice i djeca su puhala i pjevala. Imas slike na topiku o kartonskim tortama.

I ja sam samo pisala kako je kod nas.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la nevenera » 06 srp 2015, 21:27

latice- kako misliš gdje će ići? gdje može? mi ćemo najbliže stanu
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la latica » 07 srp 2015, 08:34

pa kod nas je situacija sa školama malo bezveze posložena. imamo tri škole na otprilike jednakoj udaljenosti, ali u tri različita smjera i konkretno naša ulica je razdijeljena na te tri škole. dakle iz iste, prilično male ulice, tj. kvarta recimo (2-3 uličice) djecu su razdijelili u tri škole. danas M ne pripada u školu u koju je išao mm nekad (a živio u istoj kući) i koja je bila logičan izbor za djecu u tom kvartu - tamo su svi išli, nego su iz nekog razloga podijelili djecu na te tri škole. baš sam gledala na netu.
i tak, ja si kemijam da ga dam u onu koja je meni najbliža poslu da idemo ujutro zajedno, to mi je dobra škola, raspitala sam se tko od učiteljica dolazi u njegovu generaciju. udaljena je otprilike isto kao i druge dvije, štoviše ova u koju bi išao službeno je iskreno najdalja od nas :shock a ova mu je na poznatoj ruti, na putu kojim uvijek pješice idemo u grad, putu kojeg pozna žmirećki maltene,a moj ured je nekih 150 m dalje :mrgreen
ta škola ima i taj njemački razred, kao za njemačku nacionalnu manjinu, razmišljala sam i o tome, to onda budu još manji razredi i uče i njemački, ali vidjet ćemo još, moram se malo raspitat ...
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la Sreca najveca » 07 srp 2015, 08:58

Jučer napisala cijelu litaniju oko torti u vrtiću i nestade :gaah

Ukratko, mi smo imali dvije različite varijante, kako koje godine (kako su cure htjele i kako je mama imala vremena ;) )

-tortu na šnite i to onoliko šnita koliko je djece (a nije ih nikad manje od 25, naše grupe su cca 30). sve šnite su bile jednako punjene i svako bi dijete dobilo svoju šnitu koju nije moralo vratit. hoće li jesti u vrtiću, nositi doma, podijeliti drugima, totalno nebitno. curice bi si obično sačuvale za doma.

ili

-kutiju tortu napunjenu svim i svačim što onda tete podijele po tanjurićima pa svi jedu zajedno.

Što se tiče škole, mi iz kuhinje gledamo u našu tako da nema dileme, a uz to smo sretni što slovi za jednu od najboljih pa eto. I ja se već pomalo raspitujem o učiteljima koji bi trebali biti u našoj generaciji, no dotad se svašta stigne promijeniti pa stignemo.

Sinoć sam imala live prijenos revije, slušali smo mm i ja preko telefona kad su je najavili i pljesak koji je dobila :bis Manekenka moja mala :srca A slike su naravno :le :le

Latice, zgodno je da ti je škola na putu do ureda, puno to znači u jutarnjoj organizacijskoj gunguli.
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la latica » 07 srp 2015, 09:28

cure, zaključat ću nas pa prelazimo na novi dio:
http://www.mameibebe.biz.hr/phpBB2/viewtopic.php?f=49&t=78481
slika Moja 3M
latica
Bigul

Prethodna