Sada je: 28 srp 2026, 00:04.

Jesenske mame i bebe (1. dio)

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: Jesenske mame i bebe (1. dio)

PostPostao/la Maja26 » 04 srp 2015, 21:51

bok cure da vam se i ja pridruzim..... Termin je 6.12.......Imam curicu od 14 mjeseci ..... radujem se druzenju :joy
L.M. 18.04.2014 sreca najveca
Maja26
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mrava » 05 srp 2015, 08:29

Maja26, dobro nam došla! Piši kako se osjećaš, malo nešto o sebi ako želiš... :buket

bubsek, vidiš to je zanimljivo, jedan ginekolog šalje za sve i svašta na pretrage, dok je drugi posve nemaran ili što već. A ovo što nabrajaš neke osnovne stvari da te nije slao mi je baš čudno. :roll Kako ti je ovih dana s disanjem, jel Normabel pomaže?

Ja danas pakiram torbu za ginekologiju, sutra ujutro se prijavljujem pa ćemo vidjeti šta dalje.
Pusa svima, držite se!
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Andrej 27. 8. 2015.
mrava
tenfam tenfalicom

PostPostao/la bubsek » 05 srp 2015, 21:16

mrava-zelim da sve prode u najboljem redu i da brzo budes domeka... :kiss :kiss
drzi nam se bit ce sve to u redu :hug

ja sam nekako bolje...iako evo danas vec treci dan a da nisam popila normabel...nisam imala potrebu za time...

maja26-dobro nam dosla.... :kiss

sutra idem na ultrazvuk ponovno...a utorak moram za stitnjacu...pa cemo vidjeti kako ce biti...

ostale curke kako ste,di se skrivate?...
Dal vam vruce?...
Kraljica-2005

Princeza-2010

Mala princezica-2015
bubsek
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la bubsek » 06 srp 2015, 22:17

cure kako ste mi?...kako izdrzavate ovu vrucinu?...

ja danas umirem,zivi uzas je...s nestrpljenjem cekam ovo najavljivano osvjezenje...

danas bila na ultrazvuku ,sve je u najboljem redu...
doktorica se smijala koliko je bebica bila divlja nije se dala gledati,cijelo vrijeme je udarala ko luda...

i tako nastavila cijeli dan ,imam osjecaj da danas uooce ne spava koliko je nemirna...izgleda da i na nju utjece ova vrucina...

sutra moram po najvecoj zegi na provjeru stitnjace ,nema me tko voziti i jednostavno ni sama neznam kako cu to uspjet izdrzat... :-/
Kraljica-2005

Princeza-2010

Mala princezica-2015
bubsek
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la cvitak34 » 08 srp 2015, 14:46

maja dobro došla!
nadam se da je mrava dobro.
bubsek imala sam i ja neku u .urcu ginekologinju pa sam već nekih 5 godina privatno kod mog dr. mimice. i zadovnja sam. je..ga izgleda da i hrvatska postaje zemlja za ono ako imas para moš se ličit a ako nemas moš krepat nikog nije briga.( a nije da iman para na bacanje al za zdravlje pogotovo klince uvik nekako skrpamo) inače bi rekla :whew pa ok kapitalizam al bar da trudnice i dica imaju odgovaraljuću skrb. meni je strašno što i mali klinci moraju čekat za nekakve zahvate po 1 god. ja da svog malog od 3 god nisam vodila privatno na oper. trećeg krajnika i ugradnje ventilacijskih cijevčica dite bi mi sad bilo nagluho na desno uho. operaciju smo obavili u 2 mj. a da smo čekali termin u bolnici doša bi na red tek u 12. mj.
uglavnom... ubi me ova vručina. ispod klime sam i nemrdamo nigdi dok ne padne sunce. i još san neki dan ugazila na nekakvo sr..anje u moru ciloo mi stopalo oteklo.. tribat cu otić kod dr da mi iskopa to što me gnjavi... baš sam nekako :( grintava
cvitak34
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la bubsek » 09 srp 2015, 21:30

Vecer curke.... :-)

mrava-kako si nam?...ne pises ,to znaci da si jos u bolnici....
mislim na tebe i obavezno se javi kada stignes... :kiss

cvitak- jel sada lakse dises?...
kod nas stupnjevi posteno pali (napokon)...onih par veceri nisam mogla spavati...disati koja je vrucina vladala...
cak ni sinoc jos nisam mogla spavati ali sada je i u kuci lakse pa se nadam da cu nocas lijepo spavati...

samo me dosadan wc svako malo muci pa izludim.. :-/

maja -kako si ti?

ciklama-kupas li se i uzivas?...i ja biiiiii...zavidim...

Ja dobila terapiju za stitnjacu,kaze doktorica nista strasno...da nisam trudna nebi mi nista ni dala ali ovako je ipak sigurnije...
kaze kako ce se stitnjaca vrlo vjerovatno stabilizirati kada rodim...

ajdeeeeee cure pisite...jos malo cemo roditi a jos smo na prvom topicu... :-)
Kraljica-2005

Princeza-2010

Mala princezica-2015
bubsek
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la cvitak34 » 09 srp 2015, 22:53

ovde vruće i dalje. nemam volje ni ić se bućnit. počela sam sve ozbiljnije razmišljat o noćnom kupanju... klima non stop upaljena. bas se danas razmišljam... bidne ove žene što radaju po ovoj vrućini.
bubsek zna to u trudnoći svašta poludit... meni se u prvoj trudnoći pokvarija vid.. i isšla napravit cvike ( cca 1200 kn) da bi nakon što sam prestala dojit sve se vratilo na staro... kako nemam pojma. a u ovoj trudnoći me ginić posla na ultrazvuk abdomena jer sam imala povišene eritrocite u urinu i tamo mi našlo dosta cisti u jetri. kaaže dr da to zna biti ženama koje piju kontracepciju ( ja ne očito :hahaha ) il je to zbog trudnoće.... uglavnom sve se to na kraju izlivela.

... :lol a naj smišnija mi je stvar u trudnoći " glupost" .. moj bože ne prođe dan da mi se ne dogodi da zaboravim kud sam krenila.. il ako nešto pričam pa me netko prekine.. gotovo.. nemam pojma di sam stala...
cvitak34
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la cvitak34 » 09 srp 2015, 22:56

:strah i bubsek nemoj me plašit ;) nećemo još rodit... bemu mišsa ja još ništa nisam spremila... sve računam .. ono.. imam sve od starijeg malog... ima vrimena .. samo trebam sve malo oprat i osvježit.. al ima vrimena :nokti odnija vrag prišu
cvitak34
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mrava » 14 srp 2015, 08:21

Vratija se Šime... 8 dana ginekologije :roll Uf! Spremila sam se psihički na duži ostanak i evo me napokon kući.
Radili su mi profil glukoze u krvi čak 2x, pa sam bila 2x u internoj ambulanti da internista vidi oba nalaza i napokon je drugi nalaz pokazao da ja uopće nemam šećer nego je kriv laboratorij koji odmah vadi krv nakon obroka a to nije stvarna slika. Usput sam dobila antibiotik za upalu u urinu pa se nadam da je to sad izliječeno. Danas ili sutra bih trebala pokupiti otpusno pismo i abg urina koji nije nikako dolazio na odjel, kao da su ga izgubili na mikrobiološkom.
Najvažnije: beba se super razvija i nije više okrenuta na zadak! :joy I nije bio potreban cerklaž :joy

Svima pusa, poslije ću čitati šta ste pisale... :luv
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Andrej 27. 8. 2015.
mrava
tenfam tenfalicom

PostPostao/la bubsek » 15 srp 2015, 11:35

bokic cure...

mrava-:kiss :kiss...

bas mi je drago sto je proslo sve tako brzo i sto je sad sve u redu... :hug

cvitak-ma nisam mislila doslovno da cemo sada roditi...vec vrijeme tako brzo prolazi da ce brzo doci vrijeme poroda...

Ja sam stalno tako nekako nemirna...stalno si nalazim probleme gdje ih uopce nema...
Opet me pocelo muciti disanje...
Hrpu stvari me odjednom muci i sama si napravim stres od neceg sto mi uopce nebi trebalo zadavati stres...

Nemogu spavati,nemogu prek dana biti normalna stalno sam namrgodena i nikakva...i to mene samu vec nervira...

Pijem i dalje normabel uzmem si jedan na dan kada stvarno osjecam da cu puknut...(iako mi ginic reko 3x dnevno a oni na srcanom 2x dnevno to mi se cini previse...

Neznam kako da se opustim i smirim...drzi me i drzi... :-(

Od svega toga jucer sam trebala na pregled kod ginekologa a ja sam jednostavno bila uvjerna da sam danas popodne kod njega a bila sinoc...slucajno sam kasnije shvatila da sam fulala zvala ga pa me.prebacio na ponedjeljak...
Bas sam ljuta na sebe kako sam tako mogla fulati...u zadnje vrijeme toliko pregleda/datuma i NIKADA se ne smotam...

Ovo je treca trudnoca trebala bi biti tako olaka a stalno nesto...tako se nemocno osjecam...

Od muza imam svu podrsku svijeta ali mislim da i on pomalo uz mene puca i da mu pomalo idem na mozak...
:-(
Kraljica-2005

Princeza-2010

Mala princezica-2015
bubsek
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la cvitak34 » 15 srp 2015, 14:18

:p mrava nek si se ti nama vratila! živila :drink

ma zanam bubsek.. al i mene ponekad zasora nervoza/griznja savjesti... svjesna sam da sam sa prvim već imala spremnu i boršu za rodilište.. a sad.. hm . ništa. ili sa prvim sam imala svaku sliku sa ultrazvuka a od ovog bidnog malog tek jednu koju sam uzela prošli puta i to jer sam se sjetila da ... ga zanemarujem. :shock već sad.
cvitak34
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la bubsek » 15 srp 2015, 14:32

Tak i mene pere evo sutra ide 28tj....

S obje sam vec tako nekako pocela pripremati ...torba mi je i bila prije spremna...

Planiramo u 8mj.poceti uredivati kat kuce...trenutno smo doslovno u dvije sobe...
Vrijeme leti ko ludo...muz sve laganini vice ima vremena ima vremena a ja nervoznija i nervoznija nemam bas nista tj.imam od prve dvije curke ali i to treba spremiti...
Nemam krevetic ni kolica jer sam njih prosljedila treba kupiti novo...
Ali mozda ipak je jos prerano ali ja sam opsjednuta tim stvarima za pripremu opcenito...

kada idemo na izlet od jednog dana ja vecer prije sastavljam popis a onda provjeravam 100puta jesam li sve uzela...u strahu da nekaj ne zaboravim...ufff...

Zbilja se ne sjecam da sam sa prve dvije takva bila...

Cak nemam ni stvari za bolnicu (ne nosim pidame nikave ,spavam u majicama jer sam se tako naucila) treba u shoping po to...hrpuuuu stvari pa me sve to srozalo bas osjecam taj neki pritisak,tjeskobu pa ni sama nezz kako bi to objasnila...

Cak ni ime nemam jer neznam sto skombinirati sa svoje dvije curke... :-(
Kraljica-2005

Princeza-2010

Mala princezica-2015
bubsek
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Vicky & Mama » 15 srp 2015, 15:13

:mah
samo da vas pozdravim u letu...
bubsek je u početku pisala kod nas ljetnica ;) tila sam ti reći da bi meni uz tvoje curke za malenu pasalo Natalie ;)

Drž'te se curke... još malo i eto i vaših beba!
19.04.2011. V
30.06.2015. L
Vicky & Mama
centrifugirana

PostPostao/la bubsek » 15 srp 2015, 15:20

vicky- :kiss :kiss :hug

Hvala ti na prijedlogu ali toliko sam vec prosla imena koja bi odgovarala (pismeno) mojim curama ali izgovorom/zvukom ne pase meni... :-/

Amelie mi isto fora ali kada izgovorim nije to to... :-(
Kraljica-2005

Princeza-2010

Mala princezica-2015
bubsek
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Vicky & Mama » 15 srp 2015, 15:24

I mi smo se odlučili za ime tek u devetom mjesecu trudnoće ;) polako, stignete smisliti...
19.04.2011. V
30.06.2015. L
Vicky & Mama
centrifugirana

PostPostao/la bubsek » 15 srp 2015, 15:26

Izgleda da me uhvatila "kriza"nadam se da ce skoro proc jer cu izluditi... :-D
Kraljica-2005

Princeza-2010

Mala princezica-2015
bubsek
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mrava » 17 srp 2015, 15:25

Haj, cure! Hvala na lijepim željama, vraćam se u normalu nakon bolnice. Ovih dana smo mm i ja radili neki razmještaj po kući, tj. on je razmještao, a ja spremala dječju odjeću, kinderbet, itd. Polako smo raščistili za dolazak bebe, sin kreće u jesen u 1.r. pa smo i taj kutak uređivali i tako, da sve bude u jesen spremno za dolazak bebe.
dečki su nam otišli danas na pecanje a mi cure se hladimo pod klimom, ona uz crtiće a ja na kauču s laptopom. Malo kasnije ćemo u dvorište da se ona malo brčka u bazenu.
Pusa svima, pišite kad stignete :zivili
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Andrej 27. 8. 2015.
mrava
tenfam tenfalicom

PostPostao/la Lenkica » 19 srp 2015, 17:00

Stizem i ja, danas 22+2 tt. Cekam opet curicu, sve je u redu, pusa svima!!!
Lenkica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mrava » 19 srp 2015, 17:01

Dobro došla! :joy
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Andrej 27. 8. 2015.
mrava
tenfam tenfalicom

PostPostao/la bubsek » 19 srp 2015, 20:35

dobrodosla lenkica :kiss

Ja samo da vas pozdravim malo...prevruceeeee mi je...hladim se na sve moguce nacine no ni sama nezz di je bolje...
Na tren u kuci na tren vani (mali povjetarac pirka)...
Sada bas sjedim vani ali komarci pikaju...ufff

Beba je ovih dana bas nervozna ima je svugdje...trenutno se nekako uz rebra smjestila pa ni sjedit nemogu kako treba...
Lagano su me i leda pocela boljeti i cini mi se da mi noge pocinju oticati ,prsi mi se cini puno deblji nego inace...
Znam da to trudnice hoce ,s prve dvije nisam imala takvu situaciju...Nezz dal mogu kako sprijeciti to oticanje?...

Djeca pile da ih vodim na bazene ili nesto sl.ali malo me strah na ovu vrucinu vanka...ako ne ulovimo hlada mislim da mi nije najpametnije kuhati se na suncu...prije smo znali cijeli dan biti natrackati se kremama i gotovo a sada ipak nisam "sama"...izdrzat ce ovo ljeto buckaju se u bazenu doma... :-)

Gibam...

Cure kao ste mi vi sve ostale ,kako vi izdrzavate ovo vrucine?
Kraljica-2005

Princeza-2010

Mala princezica-2015
bubsek
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la bubsek » 20 srp 2015, 22:25

Skupljamo se a opet vas nema.... :-(

Ja danas bila na pregledu...opet otkucaji srca nisu bili kako trebaju biti... :-/
Dobila sam 4kg u 1mj.pa me sestra zaspotala i da moram na dijetu...ginic uopce nije bas nesto pretjerano reagirao za razliku od nje...
Iako nije sigurna dal je to mozda ipak zbog vode jer je primjetila blago oticanje nogu...(naravno ginekolog ni a ni b)

Ona provjera urina (iako iskreno nisam sigurna sto tocno provjeravaju je bila 5 a normalno je kao 9 ili obrnuto nisam skuzila jer sam imala toliko toga za pitat)...uglavnom sestra kaze da je to tako od previse tekucine ili pak premale.... (a bas sam se nalila vode prije nego sam isla jer sam slucajno otisla na wc prije odlaska ginicu,pa nezz jel je od toga)...

Trazila sam provjeru secera ...

Tak da mi je sestra danas vise glumila doktoricu nego bas doktor...neznam ni koga bi slusala...sto se tice klope pa cak ni ne jedem nesto pretjerano puno...

Sad sam si bas nekako ukomirana... :-(
Kraljica-2005

Princeza-2010

Mala princezica-2015
bubsek
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mrava » 21 srp 2015, 08:29

bubsek, probaj manje soliti, komad mesa odvoji za sebe i nemoj ga čak ni posoliti jer ono u sebi ima dovoljno soli iz prirode, tako ja radim jer sam na neslanoj dijeti. Jedi puno kuhanog povrća, jušna jela, variva, a voće jedi svježe. Sol u tijelu zadržava više vode jer vežu jedno na drugo. Diži noge na povišenje kad god možeš da ti se smanje otekline nogu. Isto, probaj si uvesti svako veče kad cure zaspu, da si malo namačeš noge u lavoru s pjenom za kupanje, mirisnim solima ili malo gela za tuširanje. To pomaže nogama a i na psihu utječe, bolje i lagodnije se osjećaš. ;)
Ja sam naručena u pon na pregled nakon izlaska iz bolnice

Gdje su ostale cure? Jel vruće? Ma neee... :mrgreen
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Andrej 27. 8. 2015.
mrava
tenfam tenfalicom

PostPostao/la cvitak34 » 21 srp 2015, 16:09

:angry krepat ću. što se mene tiče.. vakula se ne triba javljat dok nebude ima vijesti u obliku obilne kiše i još većeg zahlađenja. a još mi se gosti zaredali... o živote .. trudna sam i debela okanite me se...
a kad smo kod debljine. večeras mi je pregled. bude me ispalija iz gaća doktor. na zadnjem pregledu sam dobila 3,5 kg i stavij me na dijetu... a danas se vagala+4,5 kg. ja ne znam kako. stvarno malo jedem. slatkiše nikako. smanjila ugljikohidrate... samo se napuhujem....
cvitak34
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la bubsek » 21 srp 2015, 22:56

cvitak-i sto kaze doktor?...

meni kazu "dijeta" a ja isto stvarno malo jedem...pa nemogu manje od toga...ufff...

slatko rijetko kaj da klopam tak da ne kuzim bas od cega tolike kile...

sestra se salila pa rekla "dosta cevapa" a ja ih mjesecima nisam jela...tu i tam se zalomi pizza a i to vec dugo nisam jela...

Npr.evo navest cu jucerasnji dan...

dorucak-jedna snita pastete
rucak-jela sam varivo (slatko zelje)
kasnije sam jela lubenicu i to je bilo to...cak kruh ne konzumiram nikada uz rucak sto god da bilo...

i tako manje vise bude svaki dan jutro snita necega,rucak sto vec bude i to valjda porcija velicine ko za moju 10-godisnju kcer i kasnije vec nesto u zadnjje vrijeme to bude neko voce....tu i tam se desi koji sendvic...
tak da stvarno ne kuzim...

danas sam "kao"na djeti ...kuhala si za rucak blitvu na leso i jos mi bilo zlo od toga jer mi samo bas nikako ne sjeda...
ujutro si namazala sirni namaz a kasnije nista jer mi se blitva nije opet jela i sad sam bas gladna...tak da neznam bas da cu biti na toj tkz."dijeti"...
Kraljica-2005

Princeza-2010

Mala princezica-2015
bubsek
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la cvitak34 » 21 srp 2015, 23:21

:ajme triban brojat kalorije onog što pojedem. kaže da nije bez veze... u prvoj trudnoći sam se udebljala 21 kg i da je to možda razlog što sam na kraju završila na carski ( nisam se otvarala i otišla plodna). a moram napomenit da sam ja stvarno visoka žena pa se na meni to baš i nevidi toliko.
i stigli su mi nalazi za glukozu 3.4, 4.8 i 3,4 kaže da je dosta nisko da ne valja nikakva krajnost :conf :conf a željezo mi je previsoko... :conf :conf reče dr da nema razloga za brigu....al ja sam sad kad sam došla doma malo googlala pa svašta našla i sad sam prestravljena... :nesvist
:shock bemti google.
pozdrav curke.... lipo spavajte i nadan se da vam nije vruće.
cvitak34
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la cvitak34 » 21 srp 2015, 23:27

bubsek ja te u potpunosti razumim .... ja isto ne volim slatko.jedino zasladim bilu kavu u jutro. nema kod mene ni čokolada ni keksi.. ( i mali je povuka na mene izgleda) ne jedem junk food, imam svoj vrt i povrća i voća u izobilju. kruha kupim tu i tamo čisto zbog maloga... al pupam od nečeg... sad ba s malo gledan ove dijete 1800 kal... i ne znam što ću.
cvitak34
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la bubsek » 22 srp 2015, 08:52

cvitak- pa koliko si sada dobila sveukupno?...

ja sam s prvom dobila 28kg i rodila bez problema...s drugom dobila 14 pa sam rodila carskim a za sada sam dobila 10kg sto po meni nije puno...trenutno imam 76kg ...znaci i da jedem neznam kako nevjerujem da cu dobiti jos 10kg u 2mj...ali ajde...

imam osjecaj da svi ti silni ljekovi imaju ucinka na sve ovo... :-/
Kraljica-2005

Princeza-2010

Mala princezica-2015
bubsek
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la cvitak34 » 22 srp 2015, 13:45

isto 10 al imam još 3,5 mj. od jutros sam pojela: kava. kriška dinje. dvi ladne pome i za ručak tikvica i dva krumpira lešo... :znoj
:roll dosta otičem.. jutros sam se probudila sa ustima kao u nekakve silokonske porno dive :hahaha
cvitak34
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la IINA » 22 srp 2015, 14:05

Oticanje nije za igrati se
Ja bi svakako provjerila sa ginekologom cim prije.
Pogotovo lice.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la bubsek » 22 srp 2015, 14:30

cvitak-slazem se sa iino-m ...

Meni noge tj.stopala oticu ali jos uvjek nije potvrdeno dal uopce naoticu ili jednostavno kile rade svoje jer cak nije ni jako pa nije ni strasno....no lice je ipak druga stvar...
Kraljica-2005

Princeza-2010

Mala princezica-2015
bubsek
Ovisna sam
Ovisna sam

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 26 gostiju.