Sada je: 01 svi 2026, 11:36.

Generacija 2012. - 2. dio

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Re: Generacija 2012. - 2. dio

PostPostao/la crna ofca » 09 srp 2015, 09:00

Ne selimo, vec smo ju ove godine uspjeli prebaciti u vrtic u kvartu. Hvala na infu :kiss
Expresička 2012 slika zimski mirišljavko 2015 slika
crna ofca
hobitska stopala

PostPostao/la nevenera » 09 srp 2015, 09:18

jutro :kavica
sutra damjan ide u czss na vještačenje. bit će zanimljivo. :lol
ja ne radim do 24.8. nikad dulje nisam bila slobodna :yess
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la putnica » 09 srp 2015, 15:30

A ja se opet veselim sto sam zahvaljujuci ovoj trudnoci svaki dan s djecom na moru (a ovaj tjedan je cak i mm s nama :joy)
I vidi se da sam sve to detaljno isplanirala (:lol) - prve 2 trudnoce sam "odradila" u zimu i pocetak proljeca kako bi meni toplokrvnoj bio manji problem (citaj: veci gust) sama trudnoca.
A druge 2, od kada mi se racuna 3-godisnji porodiljni sam "namjestila" u ljeto kako bih imala dovoljno vremena da se s obitelji bezbrizno i posteno iskupam - i to odmah po 3 ljeta :nata

Iaki je danas bili malo valova i A pokazivao teznju da se mrvicu stisne i malo udalji id mora - opet sam ga uspjela odvest u dublje, pokazivala mu prednosti plivanja u dubokom kad su valovi (pa te samo njisu, a ne migu te poprskat preko glave), vrtila ga "kao ribicu" uronjenog do vrata u more, u olicaku se smijali mojim mokrim naocalama koje mi je isprskao val (i tako zaboravili njegovo neugodno iznenadjenje sto je u istoj turi i njega iznenadno val poprskao sve do lica iako je bio potpuno u plicaku.
Ukratko - jos jedan dan uzivanja u moru.

Samo jos trebamo vidjet sto ce biti u vikendici - tamo je odmah duboko kad se udje.
N 2005. R 2007. A 2012. M 2015. M 2017.
moj kromosom ljubavi

Ja lutam presretan ovom divnom zemljom il' kiša pada il' sunce sja, ja uvijek dobre sam volje, uvijek radosno pjevam, u mom srcu tuga neće naći stan... (Sv. Franjo Asiški)
putnica
Meštar za slučajnosti

PostPostao/la Iva15 » 09 srp 2015, 17:16

nevenera je napisao/la:prvo se ne mrdaju pa bi da se mrdaju a onda bi da miruju. pa ne pričaju pa bi da pričaju pa bi da šute.... it ako redom :lol

:dada
snowwhite je napisao/la:Dobio je like a bike. Pun pogodak

P je to dobio lani i sad se već lijepo vozi na njemu. Žao mi je jedino šta sam naknadno vidila da u dechatlonu ima verzija za nadogradnju...naknadno staviš kočnicu i pedale pa bi to bila bolja investicija.
Mi smo naručili dječju sobu pa mu je to kao poklon za rođendan...e sad, naravno da njemu to nije poklon, a opet nije da on baš nešto ni kuži ni očekuje od nas za poklon a ni neznam šta bi mu kupila, već smo zatrpani sa igračkama.

Putnice super da uživaš u trudnoći, na moru sa obitelji. Ja se po planu kupam sad nakon trudnoće i uživam :p
P 07/2012 S 05/2015
Iva15
volim biti organizirana

PostPostao/la snowwhite » 09 srp 2015, 22:12

Iva15 možeš mu uzeti neke naljepnice za krevet ili ormar što će mu biti fora lijepiti. ili neku sliku ili onaj metar za na zid. da ipak bude baš za njega. posteljinu za krevet s likovima koje voli.

ofco :5

putnice super si ti to isplanirala svaka čast. Ja priznajem, mene bi trogodišnji porodiljni dotukao. ovi moji koji su se zaredali su me previše iscrpili. već mi je falio i posao i odrasli ljudi oko mene :mrgreen

neve sretno sutra
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la Iva15 » 09 srp 2015, 22:40

snowwhite je napisao/la:Iva15 možeš mu uzeti neke naljepnice za krevet ili ormar što će mu biti fora lijepiti. ili neku sliku ili onaj metar za na zid. da ipak bude baš za njega. posteljinu za krevet s likovima koje voli.

Metar imamo, nema još neke likove koje voli, voli buseve, kamione i aute i taman je dobio jednu posteljinu na to. U biti sad svima naručujemo posteljinu za veliki krevet-čak i za manjega ako nas neko pita jer stvarno robe i igračka ne fali. A naljepnice ga ne mislim poticat da ljepi, doć će sam u tu fazu :mrgreen al hvala na idejama ;)
P 07/2012 S 05/2015
Iva15
volim biti organizirana

PostPostao/la putnica » 10 srp 2015, 08:16

snowwhite je napisao/la:
putnice super si ti to isplanirala svaka čast. Ja priznajem, mene bi trogodišnji porodiljni dotukao. ovi moji koji su se zaredali su me previše iscrpili. već mi je falio i posao i odrasli ljudi oko mene :mrgreen

Je li tako? Ma, poznata sam ti ja po detaljnom planiranju buducnosti :lol (mo's mislit - samo vjesto znam svaku novonastalu situaciju preokrenut tako kao da sam je BAS tako planirala :nata)

A sto se tice trogodisnjeg porodiljnog - zapravo sam i ja prosli koristila do kad je A imao 1,5 g (i onda ga je mmama cuvala do ljeta, a ljeti sam imala opet ogromni GO (spojen od prethodne god i tekuce).
A sad se nadam slicnom scenariju ako mama bude u snazi. U suprotnom cu produzit do M 2. god (tj jaslica).
Ali racunam (nadam se ;) ) da cu u oba slucaja opet imati ljeto.
:nata

Snowwhite - a ja bas mislila kako si dobre prijedloge nabacala ;)

Neve - ono sto si napisala je ziva istina.
Ali takvi smo mi ljudi cesto u svemu - zahladi (joj, kako je zima - kad ce vise zgrijat), zatopli (joj, kako je vruce - kad ce vise zahladit)...
N 2005. R 2007. A 2012. M 2015. M 2017.
moj kromosom ljubavi

Ja lutam presretan ovom divnom zemljom il' kiša pada il' sunce sja, ja uvijek dobre sam volje, uvijek radosno pjevam, u mom srcu tuga neće naći stan... (Sv. Franjo Asiški)
putnica
Meštar za slučajnosti

PostPostao/la Ana2010 » 10 srp 2015, 09:10

Pozdrav svima!
Ja u zadnje vrijeme rijetko palim laptop, a pratim vas na mob, pa mi se ne da tipkat :oops:.
Djeca su sa mnom doma, hB počeli su ujutro malo duže spavati, evo sad ih još nema na vidiku :).

neve, sretno danas!
ofco, super za vrtić! slažem se s tvojim izborom torti :liza, uživajte na proslavi!
i vi, snow!

kod nas je malo zahladilo jučer, zapravo usred dana je svejedno vruće, a ujutro i navečer dosta puše pa je lipo friško.
mi vam se spremamo na put u nedjelju - idemo na 4 dana u Sarajevo :), baš se veselim.
idemo nas četvero i još jedna obitelj - kumovi s 2 djece. moram se unaprijed pomiriti s činjenicom da nećemo stići vidjeti sve što bismo htjeli, s obzirom na djecu, a i moju trudnoću, ali očekujem uživanciju svakako :dada.
J. 2009.
D. 2012.
J. 2015.
Ana2010
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nevenera » 10 srp 2015, 13:52

vještačenje je ništa. :roll
samo je napisala tko je i što je, roditelji, djeca, prilike obiteljske (stan, plaća...) i sad će poslati to na isto mjesto gdje smo išli na vještačenje za pola radnog vremena. ne znam kako se to zove mjesto točno, ali bar znam gdje je.
ako ta komisija ustanovi neku razvoju teškoću (stavrno nemam pojma što to znači) onda bi možda od dv latica (vrtić za djecu s teškoćama) moći dobiti možda logopeda, defektologa i psihologa u nekom popodnevnom terminu. ako sam dobro sve skužila.

situacija u czss je bila mrvu neugodna jer sam ja došla po njima neadekvatno odjevena :ajme imala sam majicu na bretele
ali bretele su bile 3 prsta debele, bez dekoltea, duljine do pola bedra. ali valjda mora bit rukav :ajme baš mi je bilo neugodno. svi su bili ok fini ali meni je baš bio bed
pa sam išla u auto po ručnik za plažu (jesam dosjetljiva :lol ) i pokrila se time.

porodiljni nisam koristila nego po 7-8 mj sa svima. mm je iskoristio tinov i damjanov. a sad će ovaj nikšin od 2.5g ostati. možda se i iskoristi jednom
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la crna ofca » 10 srp 2015, 17:35

Na kraju ništa od čokolade. Snow mi bacila bubu u uhu i eto ga u frižideru Ferrero :liza Sebi za gušt radim jednu turbočokobezbrašnu ;) Upogonila sam sve žive i na kraju ćemo se daviti u kolačima i tortama.
Još to sve treba dopremiti na lokaciju i fešta može početi. Jedino što mm smišlja gdje bi nabavio hambi peciva već tjedan dana :roll Do sad ih je već mogao i sam zamutiti.
Nev za to si mogla se javiti i telefonom pa im ne bi smetala majica na britele ;)
Putnice svaka čast. Podnik te odlično opisuje
Ana uživajte u Sarajevu. Nadam se da vam neće biti prevruće
crna ofca
hobitska stopala

PostPostao/la snowwhite » 10 srp 2015, 22:04

koliko sam izlizala viška ferero kreme muka mi je :liza :nata

ofco imaš hambi peciva, baš ono prava okrugla sa sezamom u pan peku
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la crna ofca » 11 srp 2015, 00:05

Hvala na infu :kiss

Nije ih na kraju mm nabavio već šogi. Ali ajde, glavno da ih imamo.
Sebi sam napravila čokoladastičnu bombu. Sumnjam da će djeci biti primamljiva jer će na njoj biti borovnice i šlag. Kako bi M rekla: "Znaš mama, ja volim jagode i šlag, ali jedem samo ono bijelo." :hahaha
crna ofca
hobitska stopala

PostPostao/la nevenera » 11 srp 2015, 10:03

ja sam krenula na lchf. nema više slatkog. mislim, mogu radi lchf slatko ali bolje da en krenem odmah s tim :lol

reče jutros damjan da je nikša dup (glup). :ajme
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Azzul » 12 srp 2015, 15:43

kad već spominjete lchf jučer san stukla pola ne-lchf pizze i nakon ohohoho vrime izletila iz ketoze, pa se danas jedvice vučem od kauča do stolice - energije ni za lijek
iz tog razloga nisan ni ekipu vodila na kupanjac pa će poslužit bazenčić na terasi
inače Nim je očito adrenalin frik jer se voli u more zaletit do grla i onda izkobeljavat u sigurnost plićaka (dok Erin više voli boravit u zoni prskanja mora te eventualno toćnit nožne prste u za nju iskopan bazen) - možda bi mogla Nim naučit plivat - da li im je lakše naučit s perajama il bez njih? nešto mi kroz maglu iz vlastitog djetinjstva dolaze te peraje pa bolje da pitan vas prije nego ih oden kupit

ofco daj receptić za lchf čoko tortu :liza ja neznan koju bi radila ove godine, prošle godine je bia fenomenalni čizkejk s bobičastim to ću držat ko opciju Ž da se jelte ne ponavljam
ni meni se ne radi velika proslava, a i rođo ovi put pada na radni dan pa će bit torta obitelj i par prijatelja
slikaslika Little miss July of 2012. & Little miss October of 2013.
We're sharing one eternity, living in two minds, linked by an endless thread impossible to break
Azzul
rozo-ljubičasti po ebay-u

PostPostao/la Liv Tyler » 13 srp 2015, 09:08

Ana2010 je napisao/la:Ja u zadnje vrijeme rijetko palim laptop, a pratim vas na mob, pa mi se ne da tipkat

Od kad sve čitam s mobitela, ni ja ne palim kompjuter. I baš si razmišljam kako mi je to polako postao problem jer kad uspijem nešto pročitati nemam vremena za odgovoriti, a vi u međuvremenu ispišete dosta toga.
I onda mi se glupo vraćati na neke teme jer ste već barem tri promijenili. :lol

Isto ovo identično sam napisala i na sinkovom generacijskom. Ana mi se pratimo.

Mi idemo na plažu svaki da, čak smo i rodjendan bracin tamo proslavili. M se i dalje ne da u more. Ali kako je okrenula bura, more hladni, a vani prevruće. Njo takva kombinacija paše. :ajme

Inače mi dane još kratimo čitanjem, baš je zanima svašta i samo mi pruža knjige. Onda brat malo poludi jer bi i on svoje na čitanje, samo se on ne sjeti dok ne krenem čitati njoj pa se nažifcira kako to njoj uvijek čitam,a njemu ne. :lol

Svi su budni. Idem im složiti doručak.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la nevenera » 13 srp 2015, 11:18

mislim da je lakše naučit bez perala plivati. škola plivanja ako se ima opcija, za upisati, je najlakše. ako ne nauče plivat bar plutaju.

tin je kod svekija
damjan uživa
danas je gradio lego prugu, napravili smo most, vozali životinje u vlaku
bojali smo kamenčiće i lijepili im oči da budu čudovišta
sad se suše
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Liv Tyler » 13 srp 2015, 14:35

M i J se igraju mirne igre sad u svojoj sobi. Napravili su poligon od uzdignutog madraca za autice.
Starija pravi cestitku za prijateljicin popodnevni rodjendan, a najmladju pokusavam uspavati.

Imam jos nekih kucnih poslova ali jedva cekam na plazu. Danas sam robu poprala, a sutra bi detaljnije odradila ciscenje kuce.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la snowwhite » 14 srp 2015, 08:21

istina, mobitel nam je smanjio pisanja po forumu svakako. puno više si u toku, pročitaš ali ne pišeš. još je tu i fejs :mrgreen
Na poslu imamo zabranu FBooka pa forum ipak ima neke šanse. KAd je posla manje ali i to je sve rjeđe i rjeđe.

Mi smo proslavili rođendan, onako skromno s užom obitelji. Samo nas je 5 pa oš bake, deda, ujo, teta i kuća je puna. Slavljenik je bio sretan i to je najvažnije :luv
sada natrag u kolotečinu. posao, kuća, dvorište, park, vrućina, sunce. Još 3 tjedna do godišnjeg :znoj
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la Beppa Joseph » 14 srp 2015, 09:18

Cure, evo me nakon više od mjesec dana.
Mi smo bili na putu, koristili smo zadnji mjesec posvojiteljskog pa smo baš uživali na nekoliko mjesta u Dalmaciji, a nije nam loše ni kući u Istri sada.

Marta pliva u dubokom i čim uđe želi ići skroz skroz daleko. Ne smijemo je dirati jer mora sve sama. Ako ostane tako slobodna, sljedeće godine ću je dati u školu plivanja.

Tu mi je nećakinja i do kraja ljeta će biti veselo jer će se izredati familija.

O dijetama neću, jedna me čeka od jeseni, sad ne mogu pored toliko gostiju :lol

Sad ću vas malo više pratiti pa idem čitati unazad ;)
:luv Post 21,6
Beppa Joseph
normalna mama

PostPostao/la nevenera » 14 srp 2015, 15:27

beppa - uživajte u ljetu. :luv

damjan je jučer šarmirao defektologicu, danas je zato bio "živahan" i nesusretljiv kod logopedice. prezadovoljne su njime
reče on logopedici danas da pas ima govance u guzi, i onda uzme psa, stavi ga nikši na glavu uz komentar da ga je pas pokakao. :lol

jučer mi je prao posudu u kojoj sam nosila nektarine na plaži
i nestade posuda
pitam gdje je- reče da ju je pojeo val
pitam gdje je val- a išao je doma :hahaha

popodne ne idem na plažu
došla menga
a prije neki dan sam se hvalila kako je još nema :nesvist :roll
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Liv Tyler » 15 srp 2015, 18:13

Snow samo nek je slavljenik zadovoljan, ostalo je nebitno.

Beppa samo vi uzivajte.

Neve jesu dali kakav nalaz novi?

Mi isto djiramo po druzenjima ali ubi me ova vrucina. :znoj

Polovica ih spava, a druga polovica je na plazi. Naravno da sam s ovom polovicom koja je doma. Vrlo lako moguce da cemo mi preskociti plazu danas. :/
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la nevenera » 15 srp 2015, 21:23

Liv Tyler je napisao/la:Neve jesu dali kakav nalaz novi?

ne. tražit ću nalaz nakon ljeta
samo su rekli da sad on priča sve. samo sad treba ispeglat artikulaciju jer ne govori sva slova kako treba.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Liv Tyler » 16 srp 2015, 09:31

Pa dobro, njegovi vrsnjaci uglavnom slicno pricaju. Ne govore jos uvijek svi sva slova s 3.
Hocete ici logopedu bas za to? Ili je to i unace ukljuceno u vase termine?

M bi mozda do kraja ljeta mogla progovoriti r.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la snowwhite » 16 srp 2015, 11:11

Neve, više ne mogu poloviti od tvoje djece koji je koji po dobi kada pišeš o njima :lol
a i kod mene je ista situacija

Maks (6,5god) je r naučio pravilno izgovarati tamo negdje oko 6 rođendana. za L još uvijek idemo logopedu.
Viga (4,5 god) sam naručila za prvi pregled/razgovor. termin nam je tamo negdje u prosincu :ajme
Za Tomu (3 god) još ni ne računam da će tako skoro pravilno izgovarati išta. PA tek je nedavno propričao kak spada.

vigo nam se razbolio, dobio jučer temperaturu pa smo ograničeni. ne možemo zajedno nikuda a baš smo jučer planirali vrtni bazen isprobati. To ćemo danas dok je on kod mojih na maženju :)
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la nevenera » 16 srp 2015, 12:55

u potpisu su sva djeca radi lakšeg snalaženja :lol

Liv Tyler je napisao/la:Pa dobro, njegovi vrsnjaci uglavnom slicno pricaju. Ne govore jos uvijek svi sva slova s 3.

on ne govori dosta slova i miješa neka
većinom slova koja ne zna zamijeni s t ili d
tosa- kosa, dovno - govno, tiša- kiša, testa - cesta

Liv Tyler je napisao/la:Hocete ici logopedu bas za to? Ili je to i unace ukljuceno u vase termine?

to je sve skupa. rade s njim sad na tome.
tj ne rade jer je godišnji, ali budu
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Liv Tyler » 16 srp 2015, 14:24

Neve to rade svi, mijenjaju slova za slova. Tek kasnije se to poslozi.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la snowwhite » 16 srp 2015, 15:05

Znači za logopeda pričamo o Damjanu jel? 3 i nešto sitno godina ima? Pa di su oni od pravilnog izgovaranja slova R. Miješanje slova i slogova je još prihvatljivo. No dobro je ući u sustav čim prije jer dok dođeš na red već su školarci :ajme
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la Liv Tyler » 16 srp 2015, 21:01

A kod nas u Zadru ni ne primaju prije predskolske dobi. :ajme

Neve i d idu jer je drugi razlog bio u pitanju kad su krenuli.

Meni M danas govori sasa ili casa (za čašu, jel) dok u drugim rijecima di je potreban izgovor glasova š ili č normalno izgovori. :ajme

Otkrila je more danas!! :shock :joy
Jedva smo doma isli s plaze, nisam je iz mora migla izvaditi van.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la snowwhite » 16 srp 2015, 21:08

A Toma se u vrtnom bazenu opustio u potpunosti :yess
totalno je uživao, prskao, grabao rukicama po podu, lupao nogama, par puta i zaronio ali bez ikakvog straha.
Ako nas dočeka toplo more u kolovozu bit će to super na kraju :)
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la nevenera » 17 srp 2015, 08:44

bravo za kupače
ja mislim danas na more. mm radi pa da ne budemo doma. ovih dana je on išao s damjanom a ja sam bila doma s nikšom
nevenera
idejni kreator MUD-a

PrethodnaSljedeća

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.